09.03.11, 00:16
Sama nie wiem,w czym problem. No więc od początku.
Moje dzieciństwo było raczej fajne. Pochodzę z intelignckiej rodziny, jeśli to ma jakieś znaczenie. Jestem jedną z trójki rodzeństwa. Natura zdecydowała, że tą najbrzydszą. Może nie paskudą zupełną, bo są i koneserzy mojej urody, ale daleko mi do miss:) Wzięłam od rodziców to, czego sami w sobie nie lubią:) Moja starsza siostra i młodszy brat mogliby uczestniczyć w konkursach piękności. Zresztą mama i tata również.
Nie ukończyłam studiów (jako jedyna w rodzinie), jakieś tam studium. Jestem mężatką, bezdzietną - probelmy zdrowotne.
Od małego, właściwie 11-letniego dziecka jeździłam na kolonie. Bardzo daleko od domu.
Tam po raz pierwszy spotkały mnie przykrości. Mimo tego, zawsze na te kolonie chciałam jeżdzić. Starałam się, jako dziecko, stawić czoła przeciwnościom. Nie udawało się. Mieszkałam na wsi, ci ludzie, którzy bywali ze mną na koloniach, przyjeżdżali wcześniej do wsi, w której mieszkam, również na kolonie. Oni pochodzili z miasta. Później wykiorzystywali wiedzę o tym, skąd pochodzę.
W wieku 26 rozpoczęłam pierwszą pracę. Byłam szczęśliwa. Dopóki nie okazało się, że wspólniczką mojego szefa jest paskudna, krwiożercza kobieta. Nienawidziła mnie. Nie wiem dlaczego? Była 10 lat ode mnie starsza. Zrobiła mi zresztą okropne świństwo.
Moją pracę zakończyłam w wieku 31 lat. Zostałam zwolniona. Wiem z czyjej inwencji.
Teraz mam 38. Nie pracowałam od tej pory. A teraz mi dokopcie jeszcze wy. Tego chcę!
Obserwuj wątek
    • raohszana Re: Witam 09.03.11, 00:22
      A to ferie się jeszcze nie skończyły?
      • ajunia2 Re: Witam 09.03.11, 00:32
        No więc dziękuję za uwagę. Nie wiesz jeden z drugim, co znaczy dyskryminacja z powodu mieszkania na wsi.
        Kadzicie sobie nawzajem. Odpowiedź pierwszej osoby miała na celu po prostu "olanie" mnie, więc takim samym torem poszła reszta, zaznajomiona z tą, która czuje się tu na włościach.
        Dziękuję. Pozdrawiam zresztą też. Mam nadzieję, ze sobie ulżyliście:)
        • raohszana Re: Witam 09.03.11, 00:39
          ajunia2 napisała:

> No więc dziękuję za uwagę. Nie wiesz jeden z drugim, co znaczy dyskryminacja z
          > powodu mieszkania na wsi.
          A czym jest? Opowiedz! Bo Ty jedna mieszkasz na wsi i nikt inny nie - to skąd mamy wiedzieć?

> Kadzicie sobie nawzajem. Odpowiedź pierwszej osoby miała na celu po prostu "ola
          > nie" mnie, więc takim samym torem poszła reszta, zaznajomiona z tą, która czuje
          > się tu na włościach.
          > Dziękuję. Pozdrawiam zresztą też. Mam nadzieję, ze sobie ulżyliście:)
          A co, spodziewałaś się oklasków czy czego?
          Forumie! Forumie! Cóżem Ci uczynił, że mnie tu zwą dziedzicem!

P.s: You shall not pass!

P.s2: Ale o co Ci właściwie chodzi?
        • triismegistos Re: Witam 09.03.11, 19:05
          ajunia2 napisała:

> No więc dziękuję za uwagę. Nie wiesz jeden z drugim, co znaczy dyskryminacja z
          > powodu mieszkania na wsi.
          Mieszkałam na wsi od 6 do 19 roku życia. Masz rację, nie wiem co to jest dyskryminacja z tego powodu.
    • potworski Re: Witam 09.03.11, 00:23
      Zapomniałaś w tej fascynującej opowieści dodać iloma łyżeczkami słodzisz kawę i jakim autobusem jeździłaś do pracy oraz czy miałaś bilet miesięczny.
    • mocno.zdziwiona Re: Witam 09.03.11, 00:24
      Trollu, do jaskini, raaaaaaaaaaaazzzzzzzzzz.
    • raohszana Re: Witam 09.03.11, 00:39
      gwen75 napisał:

> Zaraz zaraz. Ja zadałem jedynie pytanie podsumowujące oraz doprecyzowujące ;)
      Ale zrobiłeś to po odpowiedzi jaśniepana dziedzica, czyli mojej - nie liczy siem :D
    • ajunia2 Re: Witam 09.03.11, 00:44
      Bardzo żałuję, że napisałam tutaj.
      Bardzo długo Was podczytywałam. W końcu nadszedł moment, w którym pomyślałam, ze mogę się włączyć. Bo tak czasami fajnie sobie doradzaliście.
      Ktoś tam starał się mnie pocieszyć, żebym nie martwiła się, że jestem zbyt mało urodziwa. hehe. Z moją twarzą jest wszystko ok. Jestem nawet ładna. Zaznaczyłam tylko, ze nie tak piękna, jak moje rodzeństwo. Tyle.
      Tym, którzy mieli jakiekolwiek, dobre chęci, dziękuję.
      • raohszana Re: Witam 09.03.11, 00:45
        Nie prosiłaś o radę.
      • raohszana Re: Witam 09.03.11, 00:46
        No i w czym, do chwosta problem, chciałaś pocieszeń, żeby powiedzieć, że w sumie to jednak ładna jesteś?
        • ajunia2 Re: Witam 09.03.11, 01:01
          Wiesz co, kobieto?
          Nie, nie chciałam pocieszenia. Pisało tutaj wiele osób, które potrafiły zrozumieć, wesprzeć.
          Jeśli szlag Cię trafia na takie posty, jak mój, nie musisz się wypowiadać. To to chyba nie reżim, prawda? Język cię świerzbi zawsze. Ale nie myśl, że skoro szukam porady, bo sobie nie radzę z czymś tam, znaczy, że możesz sobie pozwalać.
          • raohszana Re: Witam 09.03.11, 01:04
            ajunia2 napisała:

> Wiesz co, kobieto?
            > Nie, nie chciałam pocieszenia. Pisało tutaj wiele osób, które potrafiły zrozumi
            > eć, wesprzeć.
            > Jeśli szlag Cię trafia na takie posty, jak mój, nie musisz się wypowiadać. To t
            > o chyba nie reżim, prawda? Język cię świerzbi zawsze. Ale nie myśl, że skoro sz
            > ukam porady, bo sobie nie radzę z czymś tam, znaczy, że możesz sobie pozwalać.
            Ty wiesz co, tak mnie sam początek i końcówa ubawiła, że nawet Ci z sensem odpowiem :]
            To jakiej szukasz porady? Z czym masz problem? Bo nie sprecyzowałaś z czym masz problem TERAZ. Na problemy przeszłe to nie bardzo da radę już zaradzić.
            • ajunia2 Re: Witam 09.03.11, 01:14
              Tak Cię początek i końcówka ubawiła, że odpowiesz. Acha. I to z sensem.
              No więc z jakim sensem mi odpowiedziałaś? Napisałaś takie bzdety, że niewiadomo, o co chodzi.
              Albo jesteś pijana, albo nie trafiłaś w odpowiednie klawisze. Cały autorytet forumowy.
              • raohszana Re: Witam 09.03.11, 01:18
                ajunia2 napisała:

> Tak Cię początek i końcówka ubawiła, że odpowiesz. Acha. I to z sensem.
                No.
                > No więc z jakim sensem mi odpowiedziałaś? Napisałaś takie bzdety, że niewiadomo
                > , o co chodzi.
                > Albo jesteś pijana, albo nie trafiłaś w odpowiednie klawisze. Cały autorytet fo
                > rumowy.
                Khem... dobra, uno mas, za dobre chęci. Z czym masz problem i czego oczekujesz od nas, forumowych, mniej lub bardziej, autorytarnych bytów?
                • ajunia2 Re: Witam 09.03.11, 02:00
                  Od ciebie nie oczekuję juz niczego. Jesteś błaznem, sądze, że nie masz własnego życia.
                  Dziękuję natomiast gwen 75. Mimo wszystko:)
                  I tym, którzy włączą się w ten wątek. Proszę jednak o nie zniżanie się do poziomu rynsztoka:)
                  • raohszana Re: Witam 09.03.11, 02:05
                    ajunia2 napisała:

> Od ciebie nie oczekuję juz niczego. Jesteś błaznem, sądze, że nie masz własnego
                    > życia.
                    > Dziękuję natomiast gwen 75. Mimo wszystko:)
                    > I tym, którzy włączą się w ten wątek. Proszę jednak o nie zniżanie się do pozio
                    > mu rynsztoka:)
                    No i teraz to mi smutno :(
    • raohszana Re: Witam 09.03.11, 00:44
      gwen75 napisał:

> Tak niby wynika z czasu zarejestrowanego przez forum, ale ja pisząc naprawdę ni
      > c o wpisie dziedzica nie wiedziałem! Na-pra-wdę!
      To teraz wiesz! Ukorz się, albowiem objawiono Ci PRAWDĘ! Możesz na klęczkach dziękować wątkodawczyni i upraszać przebaczenia za to, że ją ktoś tam, kiedyś tam zdyskryminował za pochodzenie ze wsi. Zwłaszcza ten motyw z tymi samymi ludziami na koloniach godzien jest Twych szczerych łez odkupienia!
    • raohszana Re: Witam 09.03.11, 00:45
      gwen75 napisał:

> Chodzi chyba o wyżalenie się i wypłakanie ;)
      A. Ale z jakiego powodu? Bo jest leń i nierób?
    • raohszana Re: Witam 09.03.11, 00:56
      gwen75 napisał:

> Od razu leń i nierób. Może chandrę teraz złapała ;)
      A weź, bo w jednej robocie nie wyszło to do innej nie poszła, bo dwadzieścia lat temu jakiś chłopiec na koloniach powiedział do niej "A Ty jesteś ze wsi!"?
      Brat, logiki trochę :]
    • raohszana Re: Witam 09.03.11, 01:05
      No dobra, ale to wszystko było dawno, dawno temu. Nie poradzi się na to NIC już. A o tym, o co jej teraz chodzi, to słóweczkiem się nie ozwała.
    • raohszana Re: Witam 09.03.11, 01:12
      gwen75 napisał:

> Ozwała, ale między wierszami, i siostra nie doczytała ;P
      To mię wypunktuj to :P
    • raohszana Re: Witam 09.03.11, 01:19
      gwen75 napisał:

> Ale to jest wspaniałe ćwiczenie dla siostry. Ja mam to za nią zrobić? ;P
      Tak. OBEY!
    • raohszana Re: Witam 09.03.11, 01:19
      gwen75 napisał:

> Jak to zwykł mówić ojciec przewielebny, zmykam w piernatki :P
      To wy są jedna osoba, hę? :P

> Dobrej nocy.
      Branoc :)
    • hejterzyna inteligencka wiejska rodzina 09.03.11, 08:42
      ciekawe
    • malamelania Re: Witam 09.03.11, 09:37
      ajunia2 napisała:

> Sama nie wiem,w czym problem.

Udało Ci się udowodnić to w swoim poście.
      Swoją drogą, bełkot jakich mało, a forum widziało juz niejedno.
    • hejterzyna [...] 09.03.11, 09:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ursyda Re: Witam 09.03.11, 09:48
      jakbym mieszkala na wsi gdzie dzieci na kolonie przyjezdzaja to juz bym dawno agroturystyke miala
      • izabellaz1 Re: Witam 09.03.11, 09:52
        A ile można było z tego tytułu pozyskać kasy z UE?!
        • ursyda Re: Witam 09.03.11, 09:57
          no wlasnie
          a kolezanka sie martwi, ze najbrzydsza z rodziny
          • tymczasowaola Re: Witam 09.03.11, 09:59
            A ja jako jedyna z rodzeństwa nie mam penisa:(
          • izabellaz1 Re: Witam 09.03.11, 10:02
            Bo widocznie innych problemów tak naprawdę to nie ma.
    • pompeja Re: Witam 09.03.11, 10:05
      Ale oso chozi?
    • minasz [...] 09.03.11, 10:05
      • pompeja [...] 09.03.11, 11:05
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Witam 09.03.11, 11:36
      Wychodzi na to że całe dorosłe życie zamknęłaś w dwóch zdaniach, ale jednocześnie poświęciłaś dwa akapity na temat urody rodzeństwa i nieprzyjemności na koloniach w wieku lat 11.
      Ciekawa lektura dla psychoanalityka.
    • asystentka_prezesa_zarzadu Re: Witam 09.03.11, 12:35
      Ajunia, Ty się przestań nastawiać na kolejne kopniaki od życia bo to kolejny dowód na to, że masz niskie poczucie własnej wartości i podświadomie uważasz, że jedyne co Ci się należy od życia to kopniaki właśnie.
      Uroda to sprawa względna a poza tym ważne jakim się jest człowiekiem i czym się emanuje. Znam super świetne kobiety, które obiektywnie nie są pięknościami ale sa tak fajne, serdeczne i otwarte na świat, że ma się wrażenie, że są piękne.
      Popracuj nad swoim poczuciem wartości i zacznij się cieszyć życiem póki jeszcze masz kurde czas i nie masz lumbago.
      Powodzenia!
      • green-chmurka Re: Witam 09.03.11, 14:01
        aj tam, ciesz sie ze dziewica juz nie jestes.
    • varia1 Re: Witam 09.03.11, 18:14
      problem w tym, że sama nie wiesz w czym problem;)
      czy to z urodą, choć są - jak twierdzisz - jej koneserzy
      czy to z mieszkaniem na wsi, chociaż pochodzisz z inteligenckiej rodziny
      czy może z tym że nie ukończyłaś studiów
      czy z tym, że jesteś bezdzietna
      czy że ktoś tam w pracy cię nie polubił i cię zwolnili

a może to ogólnie jakiś problem z nadmiarem czasu na przemyślenia?
    • facettt a co bedziemy z tego mieli ? 09.03.11, 18:26
      ajunia2 napisała:

A teraz mi dokopcie jeszcze wy.
      Tego chcę!

Wolno Ci (chciec), ale co MY bedziemy z tego mieli ?
      • raohszana Re: a co bedziemy z tego mieli ? 09.03.11, 19:16
        Jak to co? Stwierdzi, żeśmy są błazny i nie mamy swojego życia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka