Dodaj do ulubionych

Czy ktoś wie

17.04.11, 20:02
czy u facetów jest coś takiego jak klimakterium ale w wersji męskiej? Mój facet ma 43 lata i ostatnio dziwnie sie zachowuje. Tzn. jest nerwowy, drażliwy, kłótliwy, obrażalski, potrafi drążyć jeden temat z pół godziny, jak zaczynamy mówić o czymś innym to on za chwile wróci do tego tematu i podburza do kłótni, awanturuje się na ulicy, jak już nie ma czego sie chwycić to wypomina co było wieki temu. Kika razy potrafił na chodniku rzucić siatkę z zakupami i poprostu uciec, tak dosłownie uciec. Biegnie jak małe dziecko, ja go wołam a on poprostu ucieka. Jak to opowiedziałam koleżance to zaczęła się śmiać ale mi nie jest do śmiechu. Koleżanka zażartowała że może on ma klimakterium i tak się zastanawiam czy wogóle jest coś takiego w wersji męskiej? Proszę, jeżeli macie taką wiedzę na ten temat napiszcie.
Obserwuj wątek
    • vandikia Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 20:04
      jest, nazywa się andropauza, pogoogluj
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 20:06
        vandikia napisała:

> jest, nazywa się andropauza, pogoogluj

To bardziej jak nastoletni bunt brzmi :D
        • akle2 Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 20:09
          g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> To bardziej jak nastoletni bunt brzmi :D
          >

Nastolatkami to się on dopiero zacznie otaczać ;P
      • karola.21 Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 20:06
        Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :) zaraz wygoogluje :)
    • rzeka.chaosu Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 20:08
      Pewnie ma okres. :)

A może to kryzys wieku średniego. Podobno wtedy najczęściej się rozwodzą. :):):)):

Albo problemy w pracy/ze zdrowiem. Podpytaj.
    • akle2 Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 20:12
      A ile lat razem żyjecie? Nigdy wcześniej taki nie był?
      Jeśli macie krótki staż, to może jest to właśnie taka jego prawdziwa natura, gdy już niczego nie musi udawać (np gdy Ciebie zdobywał).
      PS. też bym się zaczęła śmiać gdybym była świadkiem takiej sceny z siatkami.
      • karola.21 Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 20:15
        Teraz dałaś mi do myślenia :) faktycznie, że jak się poznaliśmy to taki nie był. To była oaza spokoju, zawsze opanowany, miły. Jesteśmy ze sobą 1,5 roku. A zaczął taki być od pół roku około.
    • mumia_ramzesa Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 20:22
      U mezczyzn wyst. andropauza: www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/zdrowie-rodziny/meskie-przekwitanie_33540.html
      A moze to sa objawy nerwicy?
    • devilyn Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 20:25
      Na męski to mendopauza... :D
    • eat.clitoristwood Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 20:28
      To nie andropauza, może początki demencji...ale w tak młodym wieku? Może Alzheimer?
    • grassant Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 21:44
      podburza do kłótni, awanturuje się na ulicy, jak już nie ma czego sie chwycić to wypomina co było wieki temu. Kika razy potrafił na chodniku rzucić siatkę z zakupami i poprostu uciec, tak dosłownie uciec.

wesoło masz. rzucał siatkę, wkrótce rzuci Ciebie... :))))
    • krwawa_orlica Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 21:49
      Może mu już męskość odmawia posłuszeństwa i nie może się z tym pogodzić?
    • niebieski_lisek Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 22:08
      Andropauza objawia się porzucaniem siatek na ulicy i ucieczką dorosłego człowieka? Dla mnie to wygląda jak choroba psychiczna, ale lekarzem nie jestem.
    • bibe08 Re: Czy ktoś wie 17.04.11, 23:54
      a może On tylko urósł a rozum mu się nie rozwinął i ma tylko 5 lat
    • salma75 Re: Czy ktoś wie 18.04.11, 08:45
      karola.21 napisała:

> [...] jest nerwowy, drażliwy, kłót
      > liwy, obrażalski, potrafi drążyć jeden temat z pół godziny, jak zaczynamy mówić
      > o czymś innym to on za chwile wróci do tego tematu i podburza do kłótni, awant
      > uruje się na ulicy, jak już nie ma czego sie chwycić to wypomina co było wieki
      > temu[...]

Zdradza Cię :D.
      • jael53 Re: Czy ktoś wie 18.04.11, 09:01
        Salmo, gdyby zdradzał, to by raczej demonstrował zapał i gorliwość w robieniu najnudniejszych rzeczy. Raczej by sam z siebie 2 razy dziennie odkurzał niż rzucał siatami; jeszcze kwiateczki - ni z tego, ni z owego - przyniósł. I w parę nowych koszul zainwestował.
        To taki standardowy manifest brudnawego (pardon) sumienia.
        • salma75 Re: Czy ktoś wie 18.04.11, 09:08
          Gdzieś ostatnio czytałam listę symptomów zdrady (chyba na forum rozwodowym...) - prym wiodły właśnie takie zachowania jakie opisała nam autorka wątku - rozdrażnienie, złośliwostki, czepiactwo, drażliwość, nerwowość, kłótliwość, no wszystko wówczas w partnerze wkurza ;).

Oczywiście z przymrużeniem oka traktują taką teorię, proszę nie udowadniać, że na bank jest inaczej ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka