Dodaj do ulubionych

skończyłam 25 lat

25.04.11, 21:53
W tym roku skończyłam 25 lat. Niby nic, a tak mi sie w głowie poprzestawiało, ze nie wiem od czego zacząć, by o tym opowiedziec. Najlepiej bedzie wypunktować, ale pewnie mi ochota przejdzie, jak wdam sie w analizowanie.
Ogólnie, zawsze miałam w głowie obraz malej dziewczynki. Teraz widzę kobietę. Kobietę, ktora przez minione 5 lat w ogóle nie uważała się za kobietę i teraz jej kobiecość przez to cierpi, bo nie błyszczy tak, jakby mogła. Szalenie się sobie podobam. Widze olbrzymi potencjał, gdy odrobinkę odkrywam siebie czy to w postaci dobrze naniesionego tuszu na rzęsach czy czegoś innego, to i inni natychmiast go dostrzegają. Ostatnio przezywam taką euforie, ze sama sobą się nacieszyć nie mogę.
Z drugiej jednak strony, nie czuje się młodo.. Mam kurze łapki pod oczami od słońca, bo nigdy nie nosiłam okularów przeciwsłonecznych, a mrużyłam oczy niemiłosiernie. Skora dosyć szybko mi się meczy, i raz, dwa pojawiają się otwarte pory i świecenie się policzków, brody.. Po obudzeniu buzia wygląda gładko przez pierwsze 2 godziny, później już trzeba oczyszczać, wklepywać.. Kiedyś tak nie miałam i ubolewam nad tym, ze jako nastolatka nie wykorzystałam potencjału i nie korzystałam z takiej witalności. Tyle tylko, ze obecną pewność siebie i przeświadczenie o swojej kobiecości, zdobyłam kończąc 25 lat.
Lepiej późno niż wcale, ale ja jestem z tych, co to lubią rozpamiętywać stratę..
Obserwuj wątek
    • anais_66 Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 02:56
      grzechota_wielka_stopa napisała:

> Z drugiej jednak strony, nie czuje się młodo.. Mam kurze łapki pod oczami od słońca, bo nigdy nie nosiłam okularów przeciwsłonecznych, a mrużyłam oczy niemiłosiernie.

Bardzo mi przykro :(
    • dzidzia_bojowa Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 07:01

> W tym roku skończyłam 25 lat.

To ty stara dupa jesteś:)
      • zmruzyslaw Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 11:20
        Byłem ciekaw, kto Franzem poleci:)
    • tanebo Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 07:29
      Nie wiem co bierzesz ale podaj namiary na dilera.
    • fufunia81 Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 09:12
      wiele dziewczyn dopiero w wieku około 25-30 lat odkrywa swoją kobiecość - i, moim zdaniem, słusznie, bo przecież do 25 roku życia jesteśmy cały czas dziewczynami (biologicznie oczywiście kobietami od około 10 lat :-), a dopiero potem fajnymi, młodymi kobietami;
      ja mam w tym roku trzydziestkę (patrz nick ;-) i dopiero teraz czuję się świetnie!!!
    • urko70 Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 11:16

> W tym roku skończyłam 25 lat.

No cóż, wszystko za Tobą, potencjał straciłaś, czas umierać.
    • konewka11 Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 11:47
      A ja skonczyłam 24lat i poczułam sie jak prawdziwa kobieta dopiero przy moim mezczynie, powaznym zwiazku:). Wczesniej wiedziałam, ze szalenczo podobam sie plci przeciwnej, ze ogladaja sie za mną ale nie potrafiłam jeszcze korzystać z tego i długi czas byłam sama albo przelotne znajomości. Wczesniej czułam sie jak dziewczynka, niewinna dziewuszka:) dopiero teraz odkrywam swoja kobiecość i wcale nie uwazam, ze za pozno. Staje sie z dnia na dzien bardziej świadoma i swojego ciała i mnie, stałam sie pewniejsza siebie.
    • urko70 Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 12:07
      forum.gazeta.pl/forum/w,16314,119336855,119336855,wciaz_sam_a_juz_25_lat_.html
    • anaisanais96 Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 13:30
      Doskonale cie rozumiem. również żałuję że nie potrafiłam wykorzystać swojej wczesnej młodości. Gdy miałam ok 20 lat byłam naprawdę piękną kobietą(dzisiaj tak to widzę) a kompletnie z tego nie korzytsałąm, chodziłam ubrana w za duże dżinsy i koszulki, włosy ciągle spięte w kitkę. Dzisiaj wiem co to znaczy być kobietą, ale za to muszę włożyć mnóstwo wysiłku w to żeby w miarę dobrze wyglądać. Chciałoby się cofnąć czas.....
      • kochanic.a.francuza Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 13:45
        A w jaki sposob chcialybyscie korzystac ze swej minionej mlodosci?

"Zaluje, ze nie wykorzystywalam swojej kobiecosci."
        Wiecie, gdzie mozna taki potencjal wykorzystac na maxa?
        • anaisanais96 Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 21:02
          rzeczywiście głupio to zabrzmiało:) Chodzi mi o to, że gdybym teraz była 20 latką to po prostu napawałabym się tym, że faceci na mnie zwracają uwagę:)
        • magic.only Re: skończyłam 25 lat 27.04.11, 00:50
          Minionej młodości? Jak dla mnie to młodość nie kończy się z 25-tymi urodzinami. Po prostu wkraczamy w jej nowy wymiar, ten bardziej dojrzały:) Ja przynajmniej tak czuję. Inna percepcja, inna świadomość siebie i swojej kobiecości :)
    • six_a Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 14:43
      pora wziąć kredyt na dębową jesionkę.
      był ostatnio taki wątek. musisz poczytać.
    • k2i faceci maja lepiej:) 26.04.11, 18:08
      po 25 roku życia się ponoć męscy i dojrzali robimy:D w każdym razie na ogólne powodzenie teraz nie nażekam podczas gdy wcześniej różnie z tym bywało;) a mozę poprostu konkurencja odpada i standardy się zaniżają:)
    • nocozaludzie Re: skończyłam 25 lat 26.04.11, 21:43
      Ja mam 9 lat i nie mam żadnych zmarszczek pod oczami, a twarz mam gładką cały dzień. Trzeba było dbać o sie4bie to teraz nie byłoby smętów na forum.
    • facettt lubie to forum :) 28.04.11, 10:32
      Lepiej późno niż wcale, ale ja jestem z tych, co to lubią rozpamiętywać stratę.

lubie to forum.
      za takie wlasnie DURNE watki.
      tylko kobieca glupota bywa urocza :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka