tygrysio_misio 12.07.11, 13:57 stosowaliscie kiedys jakies metody wybielania? dzialaly? stosowalyscie jakies mega specjalne pasty (nie mowie o zwyklych whiteningach, ale chocby juz o tej jednotygodnowej co laska sie szczerzy z reklamy)?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wez_sie Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 13:59 zolte zeby sa prawie tak samo odpychajace, jak nieswiezy oddech. bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:01 Idz do dentsty i zapytaj o profesjonalne wybielanie, a nie jakies smieszne pasty. Zapewniam cie, ze jak masz zolte zeby, to pasta nic nie da, moze taka pasta dobra bedize potem, zeby utrzymywac efekt, ale samo wybielenie, i to w dwoch, trzech etapach, trzeba zrobic u dentysty. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:05 nie mam zoltych... ale kiedys mialam sniezno biale, a teraz juz nie... zaczynam panikowac nad nimi za wczasu ;] moze gdybym w mlodosci nie nasluchala sie jakie mam ladne i biale zombki to bym teraz bardziej poblazliwa byla dla ich wygladu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:01 haha, ale pytanie zadałaś, i co ja mam powiedziec, że tak, mam żółte zęby?;) Oczywiście mam bielusieńkie, ale pare lat temu pomogałam sobie paskami do wybielania z apteki i moge powiedzieć że są skuteczne, aczkolwiek efekt nie jest trwały. Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:06 nie zgodze sie z toba uzywam wybielajacej pasty (nie bede podawal nazwy) za 30pln i naprawde dziala. oczywiscie nie jest to spektakularna zmiana, ale widoczna. zreszta moje zeby nigdy nie byly zolte, bo nie pije kawy, mocnej herbaty, a papierosy pale sporadycznie. to podstawa jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:16 no i wlasnie chcialam syptac czy efekt takich past jest staly, czy utrzymuje sie tylko podczas ich stosowania i czy podrazniaja dziasla Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:29 nie zauwazylem roznicy, ale ja nigdy nie mialem zoltych, wiec nie wiem czy jest sens w twoim przypadku. lepiej kup sobie papier scierny albo biala farbe Odpowiedz Link Zgłoś
blu_lagoon Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:07 Moje niestety byly , sa i beda zolte ;-( probwalam wszystkiego, past wybielajacych, plynow do plukania wybielajacych, paskow wybielajacych - wszystkie te produkty maja na celu "przywrocenie NATURALNEJ bieli" - ja najwyrazniej naturalnie mam zolte. Jedyne co osiagnelam to zeby tak przewrazliwione, ze nie moge nawet sie smiac pod wiatr ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:09 Profesjonalne wybielanie u dentysty na pewno da efekt, no, kosztuje troche, ale chyba(?) warto. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:18 a jak dlugo utrzymuje sie taki efekt denstystyczny? kiedys znajoma z aerobiku dentystka powiedziala, ze mam bielutkie zeby i nie ma co ich niszczyc wybielaniem....pewnie po tej opinie takie wybialanie uwazam za ostatecznosc Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:25 Efekt utrzymuje sie na cale zycie. Po kilku latach, jesli strasznie duzo kawy pijesz i palisz, mozna powtorzyc wybielanie i to juz wtedy bedzie na pewno na cale zycie. Ja wybielalam zeby ok 10 lat temu i nie wymagaja poki co powtorki. A przypuszczam,z e dzisiaj sa jeszcze skuteczniejsze metody. Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 21:07 Bzdura, wybielanie wymaga tzw "bialej diety" czyli omijanie mocnej kawy. herbaty, czerwonego wina, buraczkow i takich tam;_)) Bo efekt niestety sie traci;_) Im wiecej wybielasz, tym bardzie porowate jest szkliwo i bardziej chlonie barwniki... I zeby nie bylo, sama mam wybielone;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
martola80 Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:10 haha:) Najskuteczniejszym sposobem jest opalenie się:) Jakies plemiona w Afryce tatuują sobie dziąsła na czarno zeby "wybielic" zeby:) Grunt to dobry kontrast:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolkamialafajnybiust Re: macie żółte zęby? 24.08.11, 21:57 martola80 napisała: > Najskuteczniejszym sposobem jest opalenie się:) > Jakies plemiona w Afryce tatuują sobie dziąsła na czarno zeby "wybielic" zeby:) > Grunt to dobry kontrast:) Zgadza się: wybielone i efekt odwrotny Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter2 Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:16 a probowalas photoshopa? Pomaga w 100%! Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:15 ja wybielałam systemem od dentysty i trwało to trzy tygodnie, żeby nie cierpieć z powodu nadwrażliwości. pasty wyłącznie ścierają i żrą szkliwo, a efekt jest cirkaebaut żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter2 Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:18 ale po pewnym czasie zeby wracaja do tego co bylo poprzednio a szkliwo i tak sie oslabia bo to jakies scierwo jest. Jedynym efektem wybielania zebow jest wypasiony samochod na parkingu przed warsztatem dentystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:21 nie wracają, wybielenie jest trwałe. co jakiś czas można sobie "dobielać" środkiem o wyższym stężeniu, coś jak wybielanie przypominające;), ale wynika to z tego, że człowiekowi się opatrzyło i mu się wydaje, a nie z tego, że zęby wróciły do dawnego koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:25 a po tym ma sie zeby calkowicie biale? czy jakis odcien zoltosci pozostaje przy dziaslach? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:32 zęby wybiela się do takiego odcienia, jak chcesz, jest wzornik z kolorami. dentysta Ci doradzi, w czym będziesz wyglądała naturalnie, a w czym jak upiór;), jeśli masz jakieś plomby, to zwykle do koloru tych białych plomb, jeśli jaśniejsze, będzie trzeba wymienić plomby (dotyczy głównie zębów z przodu) nic nie pozostaje przy dziąsłach, bo do wybielania masz indywidualne formy odciskane z Twoich zębów, a nie jakieś uniwersalne paski, które nie wszędzie przylegają. nie znaczy to oczywiście, że nie będą Ci się robić osady z wina, kawy czy czego tam, ale od tego jest piaskowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 17:38 > zęby wybiela się do takiego odcienia, jak chcesz, jest wzornik z kolorami. Niekoniecznie. Oczywiście można próbować jadąc z wybielaniem na siłę i przez 2 miechy je stosować do "oczekiwanego" efektu, ale podstawowe wybielanie w zalecanym zakresie tylko da widoczny efekt, cudów nie zdziała jak na reklamach w tv, gdzie światło wręcz odbija się od śnieżnobiałego koloru. Sam miałem "żółte" zęby i niestety był to u mnie naturalny odcień (nie palę, kawy mało piłem). Wybielanie znacznie poprawiło sprawę, ale pozwoliło na przeskoczenie kilku odcieni, nic więcej. Trzeba też wspomnieć, że wybielanie nakładkowe (nie wiem jak inne metody) w czasie stosowania daje naprawdę dobry efekt, ale końcowy stabilizuje się dopiero po bodajże 2 tygodniach od zakończenia wybielania. Tuż po, zęby będą bielsze niż odcień ustabilizowany. > je > śli masz jakieś plomby, to zwykle do koloru tych białych plomb, jeśli jaśniejsz > e, będzie trzeba wymienić plomby (dotyczy głównie zębów z przodu) Niestety to jest minus. Zwykle plomby z przodu już są dostosowane do koloru zębów, więc te widoczne na samym froncie na pewno wymienić będzie trzeba. Sam tak miałem. Wybielanie nie działa w ogóle na plomby, a na martwe zęby efekt ma mizerny. Jeśli któryś z tych przypadków jest w widocznym miejscu, to trzeba coś z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:10 nie wiem, nie znam się na reklamach, mój system nie jest reklamowany w tiwi. ja mam sporo bielsze, mimo że nie były jakieś bardzo ciemne, i plomb jeszcze nie wymieniłam, bo na razie się nie rzucają, kolor był dopasowywany do koronki akurat. ale zęby po leczeniu kanałowym faktycznie będą ciemniejsze i się nie wybielą. zwykle jednak kanałowo leczone są dalsze zęby, więc pominęłam. ja kanałową i niewybieloną piątkę załatwiłam ostatecznie koronką, bo mi się ten ząb fatalnie złamał na orzechu;), ale nawet przy wielkich chęciach, do piątek się przedtem nie uśmiechałam;). Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka_k Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:21 Trzeba twaróg wcinać i myć pastą wybielającą. A jak nie pomaga, to wybielacz Odpowiedz Link Zgłoś
princess_yo_yo Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:22 regularne czyszczenie i polerownie zebow u dentysty co 6 miesiecy bardzo pomaga i na dodatek zapobiega innym problemom. wybielanie to sprawa drugorzedna. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:35 po cholerę wy wszyscy tam na górze sobie wybielacie? zawyżacie tym poprzeczkę, za parę lat, przy tym tempie medycyny estetycznej i innych kosmetologicznych zabiegów, człowiek z żółtymi, ale czystymi zębami wyjdzie na brudas i niechluja. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 14:39 :) bo aktualnie tak jest ładniej. jak będzie czarny w modzie, to zaczernimy;) a żeby było śmieszniej, żółte szkliwo oznacza wbrew pozorom mocniejsze zęby niż białe;) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter2 Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 15:45 czarny juz byl modny, gdzies w XI-XII wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:23 hahahaha:) no tak, tylko on przeważnie wynikał z jednej wielkiej czarnej dziury w otworze gębowym:) Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 15:35 Wybielałam zęby u dentysty tuż przed założeniem koronek. Miałam robione wyciski, dostałam formy i specjalną wybielającą substancję. Wybielanie polegało na spaniu w formach przez około 10 dni. W tym czasie zęby wybieliły się o jakieś półtora do dwóch tonów. To było siedem lat temu i teraz znów zaczynam wybielać, bo po różnicy w kolorze koronek oraz moich naturalnych zębów widać, że naturalne ściemniały o odcień lub półtora. No, ale jak się pije tyle kawy co ja, trudno utrzymać śnieżnobiały uśmiech. Acha, zęby bolały, miałam zakaz picia kawy, wina, jedzenia produktów, które mogą zęby przebarwić (barszcz). Twoje stare plomby się nie rozjaśnią, jeśli zdecydujesz się na zabieg, będziesz musiała je wymienić, chyba, że będziesz robić rozjaśnianie błyskawiczne (w gabinecie), gdzie po godzinice masz zęby i plomby bielutkie, jak śnieg na szczycie Mt Everest. Odpowiedz Link Zgłoś
tibarngirl Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 17:03 Mam, naprawdę żołte ;/, Próbowałam nieinwazyjnych, past takich czy owakich, ale wybielania w gabinecie nie. Dentysta odradził mi, ponieważ to mój naturalny kolor kości, na który niezbyt to wpłynie w dodatku mam b. słabe szkliwo, więc wybielanie bardziej by mi zaszkodziło niż pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawa_orlica Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 17:18 Tak, afekt był świetny, niestety teraz muszę je już wybielać do końca życia i to był największy błąd jaki zrobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawa_orlica Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 17:19 Sorki, efekt, w afekcie, to mam ochotę zabić dentystę, który mnie na to namówił. :P Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 17:39 Czemu musisz wybielać do końca życia? Plomby masz w tym samym odcieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawa_orlica Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:13 Bo pije dużo kawy, popalam i pije różne dziwne soki. :] Odpowiedz Link Zgłoś
dystansownik Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:20 To przestań palić, a kawy nie pij czarnej (bo ta najbardziej biel wykańcza). Dziwne soki zostaw. :) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawa_orlica Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:21 No i tym sposobem, zabroniłeś mi wszystko co lubię. :( Odpowiedz Link Zgłoś
krwawa_orlica Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:25 Niewątpliwie na zęby nie szkodzi. :P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:24 pyj pszes słomkę. nie będzie dotykać zębów;) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawa_orlica Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:26 Na początku piłam, potem doszłam do wniosku, że już nie trzeba, pomyliłam się. :P Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 17:23 Ja mam białe, stosuję pastę bez fluoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
necessity Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 18:52 ja niestety mam - przez niedbałość - mam zamiar wybielić, ale to strasznie drogie podobno Odpowiedz Link Zgłoś
kapselodtymbarka Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:21 paski wybielające coś dają, pasty zależy które, ale te znanej firmy na "b" (podobnie jak paski) pozwalają zmniejszyć problem. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:28 mam żółte zęby, pewnie dlatego że dziennie piję około 3 kaw i mam zdrowe zęby, mocne, nie bolą mnie ani mi się nie psują, nie mam dziur w zębach ani próchnicy, ostatni raz u dentysty byłem gdy nosiłem jeszcze mleczaki Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:31 ło jej... to Ty człowiekiem nie jestes... pacz bo jeszcze kosc w penisie znajdziesz jak jakis jezyk czy inny stwor ;] Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: macie żółte zęby? 12.07.11, 19:33 A ja używam tej reklamowanej signal white now i widzę bardzo wyrazny efekt po , jest on co prawda doraźny ,chwilowy ale najważniejsze że widoczny , więc póki co nie zmieniam. Mialam kilka tego typu past i nie widziałam różnicy a kupowałam sporo drozsze niby specjalistyczne i w aptece . Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio.meczywor Re: macie żółte zęby? 23.08.11, 22:48 cos sciemniasz, nie chodzi sie do dentysty jak sie ma mleczaki Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie przeniesc na forum "kolory" 23.08.11, 14:33 ewentualnie "stomatologia/protetyka" Odpowiedz Link Zgłoś
katikatja Re: macie żółte zęby? 23.08.11, 16:10 W ogóle nie mamy, wystarczy znaleźć se boksera, co by fizjonomię dopieścił, i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik mam i jestem z tego dumna! 23.08.11, 18:55 bo najwazniejsze ,ze wlasne. a ze zoltawe? coz, taka ich uroda. dla kogos wybielac nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
ursz-ulka Re: macie żółte zęby? 23.08.11, 22:30 Nie mam żółtych, ale za to te górne "mądrości" rosną mi w bok. Aktualnie lewy jest w fazie wzrostu i rozpychania policzka... Jeszcze dolne mnie czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio.meczywor Re: macie żółte zęby? 23.08.11, 22:47 wazne, zeby z ryja nie walio a nie tam biale zeby, daj spokoj jasiu Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: macie żółte zęby? 23.08.11, 22:53 ja mam najjaśniejszy naturalny odcien bieli, a teraz gdy rzuciłam faje to wyglądam w ogóle jak jakaś telewizyjna star po 3krotnym wybielaniu ale pocieszę Cię, że im bielsze zęby, tym podatniejsze na próchnicę i możesz się za przeproszeniem ze..rać z myciem, a i tak się psują pasty wybielające niszczą szkliwo.. zapytaj dentystę czy z Twoim kolorem warto jakoś powalczyć czy raczej się pogodzić z tym co masz Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: macie żółte zęby? 23.08.11, 23:14 ja mam biale, ale nie sniezno biale, takie jak z reklamy, dodatkowo mam zoltawe kly- taki podrecznikowy wyglad hehe. Na wybielanie sie nie zdecyduje,bo nie mam po co, chodze do denstysty raz na 6 miesiecy na przeglad i nie wymagaja zadnego leczenia, wiec nie bede eksperymentowac. Ja nie uzywam pasty wybielajacej- nie wierze ze to dziala, jedyne co dziala to nie pic mocnej kawy, herbaty, palic, za to myc regularnie zeby, uzywac nici dentystycznej i plyny do plukania. JA uzywam szczoteczki elektrycznej takiej z taka glowka co ma gumowa polerke i chyba to troche pomaga. Na pewno nie wroce do zwyklej szczoteczki. Odpowiedz Link Zgłoś