funny_game Re: dieta 24.08.11, 19:42 Od końca sezonu działkowego zamierzam ograniczyć alko. Bogini łaskawa, spraw, by w tym roku zimy nie było!!! :F Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: dieta 24.08.11, 19:47 Montignac. Od paru lat. Genialna, zdrowa. Wiem o niej juz wszystko i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: dieta 25.08.11, 07:00 Ja też jestem fanką i też wszystkim zawsze polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: dieta 25.08.11, 09:09 No bo ta dieta mimo, że i tak mam zastrzeżenia jest jakaś taka logicznie brzmiąca, racjonalna :) Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: dieta 29.08.11, 16:10 ja uważam, że nie jest dla osób nie potrafiących zapanowac nad ilością pochlanianego jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
koloni11 Re: dieta 24.08.11, 23:30 Witam Ja swoją dietę rozpocząłem 26 września ubiegłego roku. Poszedłem za namową koleżanki z pracy do dietetyczki. Pierwszym pytaniem jakie mi zadała było czy na prawdę chcę zmienić swoją wagę ciała czy też przyszedłem tutaj żeby zaspokoić swoje ja, żeby odwiedzić takie miejsce. Dietetyczka przepisała mi łącznie przez następne 5 miesięcy 4 diety, schudłem 16 kg i uważam, że to wcale nie jest niemożliwe. Polecam - czas przejść na dietę. Odpowiedz Link Zgłoś
amelie_poulain Re: dieta 25.08.11, 03:16 :) ja jestem diabetyczka od kilku miesiecy wiec naprawde przykladam wage do jedzenia, swoja droga teraz dopiero widze jak zdrowo sie dotad odzywialam (nie mam zadnych wiekszych wyrzeczen zwiazanych z choroba i nie odczulam jakos wielce zmiany zywienia). bezwzglednie nie jem fastfoodow ani niczego co jest zamrozone/gotowe/zapakowane. wszystko co jem jest jak najmniej przetworzone, brazowy i dziki ryz, makaron, ciemne pieczywo, jogurt wylacznie naturalny, oliwa, staram sie tez unikac cukru w produktach czyli np. jak dzem to nieslodzony, zero sokow czy jogurtow owocowych itp. do tego jem duzo warzyw i owocow, orzechy, biale mieso, bardzo duzo ryb i owocow morza, pije duzo wody.. wyjatkiem sa slodycze ktore uwielbiam i dziekuje bostwom w niebie i na ziemi ze dzisiejsze wynalazki do kontroli cukrzycy sa tak wygodne ze moge sobie jesc te slodycze kiedy chce :D waze 58kg przy wzroscie ok. 162cm w sumie chcialabym schudnac ale nie jest to jakies obligatorium bo wygladam ok tylko byl czas kiedy wazylam 10kg mniej i tak mi sie podobalo:-) ze chcialabym wrocic chociaz na troszke. a co do diet uwazam ze kazdy musi znalezc swoj sposob, najwazniejsze to zeby jesc zdrowo wtedy tez inaczej sie czujemy. ja kocham zdrowe jedzonko:) Odpowiedz Link Zgłoś
rannie.kirsted Re: dieta 25.08.11, 04:14 jestes diabetyczka od kilku mcy tzn masz cukrzyce typu 2? Odpowiedz Link Zgłoś
amelie_poulain Re: dieta 26.08.11, 01:44 nie nie, mam dopiero 21 lat, cukrzyca typu 1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: dieta 25.08.11, 13:09 Byłam na diecie równo 90 dni. Schudłam 17kg, z 77 na 60 i koniec. Obecnie utrzymuję wagę 61kg bez dietowania się, z racjonalnym odrzywianiem, czyli koniec ukochanych princesek, michałków i płatków śniadaniowych :) Dlaczego byłam na diecie - byłam tłusta :) Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie az by sie chcialo napisac 25.08.11, 13:24 ze nalezy ci sie duza czekolada Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: az by sie chcialo napisac 25.08.11, 20:36 Za gratulacje dziękuję :) Tak po cichu to Ci powiem, że byłam pewna powodzenia swojego założenia :) Jestem teraz jeszcze śliczniejsza, choć w sumie nie wiem do końca, jak to możliwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia-poznan Re: dieta 29.08.11, 14:04 He, racja, najważniejsze, to znaleźć dietę idealną dla siebie. Ja generalnie lubie jeść - szybko czuje głód więc "kleiki i ptasie porcje" nie wchodziły w gre. Zaczełam "wygooglowyać" diety bez głodówek, gdzie można jeść dużo (zastanawiając się czy w ogóle taką znajdę) no i tak trafiłam na kilka. Metodą weryfikacji i wgłębiania zostały mi dwie a skonczyło się na Programie Królów - faktycznie pozwala jeść solidne porcje, produkty sugerowane są bardzo ok i propozycje dań też. Plus za wskazanie na substytuty dla czekolady, pizzy itp. kto tego nie lubi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: dieta 30.08.11, 10:30 tak, od dwoch lat jestem na scislej diecie JTTCL, nie jest latwo, powiem wiecej, jest ciezko, ale da sie! No i najwazniejsze, sa efekty :-) Odpowiedz Link Zgłoś