Dodaj do ulubionych

Nie wiem co chce robić w życiu

20.09.11, 21:57
Nie mam jakiś szczególnych zainteresowań, hobby. Lubię dzieci ale nie mam cierpliwości , gotować nie umiem, z matematyki jestem raczej tempa więc księgowość albo coś w tym stylu tez odpada. Wygadana też raczej nie jestem. Jestem po liceum ogólnokształcącym, kiedyś robiłam kurs stylizacji paznokci i układania fryzur. To też mnie raczej nie kręci. Mam 26 lat i żadnych pomysłów na siebie. Poza tym brak mi silnej woli i wytrwałości. Jestem brzydka i brak mi pewności siebie. A chciałabym iść do jakiejś szkoły, skończyć coś konkretnego. Tylko nie wiem co. Mam dwie wspaniałe córeczki i bardzo bym chciała zapewnić im godziwy byt i żeby się w przyszłości mnie nie wstydziły. Nie wiem już co mam ze sobą robić. Błagam poradźcie mi coś albo dobijcie :( Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:04
      kocham_miete napisała:

> Jestem po lice
      > um ogólnokształcącym, kiedyś robiłam kurs stylizacji paznokci i układania fryzu
      > r. Mam dwie wspaniałe córeczki i bardzo bym chciała zapewnić im godziwy byt

jakim cudem zdecydowałaś się na dzieci nie mając pomysłu na zapewnienie im środków do życia?
      • kocham_miete Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:18
        Wiesz czasem tak bywa :)
        • wicehrabia.julian Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:22
          kocham_miete napisała:

> Wiesz czasem tak bywa :)

nie, właśnie nie wiem, jeśli się nad tym nie zastanawiałaś nie powinnaś mieć dzieci wcale
          • kocham_miete Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:28
            To nie do końca jest tak jak mówisz. Przed dziećmi było inaczej. A czasy się zmieniają. I ludzie niestety też. Tylko jak komuś się w życiu układa to tego nie zrozumie.
            • wicehrabia.julian Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:31
              kocham_miete napisała:

> To nie do końca jest tak jak mówisz. Przed dziećmi było inaczej.

nie rozumiem: przed posiadaniem dzieci miałaś pracę i konkretny fach w ręku?

A czasy się zm
              > ieniają. I ludzie niestety też.

pewnie chcesz napisać, że to wstrętny facet cię porzucił i nie chce utrzymywać

ps. z pewnością znajdziesz pracę jako sprzątaczka, opiekunka do dzieci, zmywak czy mc donald's ale kokosów się nie spodziewaj, za głupotę się płaci
              • kocham_miete Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:35
                G..w..o o mnie wiesz więc się łaskawie nie odzywaj chyba ze chcesz się popisać przed innymi jaki ty wspaniały jesteś. Dziekuję
              • marguy Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 23:23
                julek,
                przestan pierniczyc glupoty!
                Sam gowno o zyciu wiesz a wydziwiasz na temat innych.
          • senseiek Julek jestes analfabeta? 21.09.11, 09:16
            > > Wiesz czasem tak bywa :)
            >
            > nie, właśnie nie wiem, jeśli się nad tym nie zastanawiałaś nie powinnaś mieć dz
            > ieci wcale

Julek jestes analfabeta?
            "czasem tak bywa" => "wpadka"..
          • listonoszka16 Re: Nie wiem co chce robić w życiu 18.09.21, 10:00
            Wicehrabia.julian nie krytykuj kogos za sytuacje w jakiej ty sie nigdy nie znajdziesz. Bedac kobieta nie wiadomo, moze tobie zycie poukladaloby sie tak ze skonczylbys z 2, 3 albo 4 dzieci. Zawsze winy szuka sie u kobiety, bo sie nie zabezpieczyla, a facet to co?? On nie ma zadnego obowiazku uwazac???
    • soulshunter Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:08
      wyjedz do UK albo do Niemiec i zyj z zasilku na dzieci? Przynajmniej bedziesz miala czas zeby sie zastanowic co chcesz robic w zyciu.
      • kocham_miete soulshunter 20.09.11, 22:16
        Rozumiem, że mam brać przykład z Ciebie??
        • soulshunter Re: soulshunter 20.09.11, 22:18
          mozesz, tylko musisz wiecej obryc matme.
          • kocham_miete Re: soulshunter 20.09.11, 22:22
            A pomożesz??
            • soulshunter Re: soulshunter 20.09.11, 23:09
              a co ci to da? Zalozmy ze bedziesz juz umiala te matme jako tako i co dalej?
              • ipone123 Re: soulshunter 21.09.11, 02:43
                sam sobie zaprzeczasz:) brak logiki w mysleniu/pisaniu zazwyczaj nie idzie w parze ze znajomoscia matematyki, wiec sam sie tej matmy poucz na swoim socjalu w uk.
                • soulshunter Re: soulshunter 21.09.11, 09:33
                  no coz drogi Holmesie, pudlo i to dubeltowe.
    • 0ion Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:21
      Fryzjerka to chyba nie jest zły zawód?
      • kocham_miete Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:23
        Pewnie, że nie jest ale do tego też trzeba mieć rękę. Chyba, że wszystkiego można się nauczyć.
        • 0ion Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:29
          Zawsze można strzyc facetów:)
          • kocham_miete Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:38
            O tym nie pomyślałam hehe
    • zamysleniee Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 22:42
      nie masz pomysłu na siebie, nie masz hobby, to po prostu skup się na dzieciach, ich wychowaniu, poświęcaj im jak najwięcej czasu. Znajdź taką pracę aby zapewniała Tobie i i im, życie na normalnym poziomie. Z czasem może odnajdziesz coś w czym dobrze się czujesz, a na tę chwilę skup się na dzieciach i zapewnieniu im bytu.
      • agaoki Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 23:17
        Nie jestem odpowiednią osobą, by Ci coś radzić. Ale Cię rozumiem.
    • berta-death Re: Nie wiem co chce robić w życiu 20.09.11, 23:19
      To zabierz się za zarabianie pieniędzy. Skoro celem ma być kasa, to nie ważne co robisz i czy sprawia ci to przyjemność. Ważne, że daje kasę. Potraktuj pracę tak jak wcześniej traktowałaś szkołę. Trzeba rano wstać i zrobić to co trzeba zrobić, nawet jak jest nudne, męczące, bezsensowne i niezgodne z predyspozycjami i zainteresowaniami.
    • anaisanais96 Re: Nie wiem co chce robić w życiu 21.09.11, 00:06
      Wiem, że to nic odkrywczego, ale wiekszosć ludzi tak ma. Ja również. Jestem nieśmiała, niezbyt kumata i jeszcze do niedawna mnie przerażała moja przyszłość. Teraz już się pogodziłam z tym że do końca życia będę pracować fizycznie i męczyć się. Musisz znaleźć jakąkolwiek pracę.
      • ipone123 Re: Nie wiem co chce robić w życiu 21.09.11, 02:50
        ludzie, jak mozna tak o sobie pisac?:) jak to, ze nie jestes zbyt kumata? ile masz lat, zeby 'juz pogodzic sie', ze cos tam w zyciu zostanie tak, jak jest, chociaz tego nie lubisz? nie poddawaj sie, nie zaniedbuj swoich marzen, tak nie mozna! :)
        • senseiek Re: Nie wiem co chce robić w życiu 21.09.11, 09:20
          ludzie sobie po pewnym czasie "odpuszczaja". Pytanie tylko "kiedy". Jak ktos bije sie cale zycie z koniem, to konczy sie to zawalem, bo nie mozna dzien w dzien chodzic w stresie, i tego nie odchorowac w przyszlosci.
    • ipone123 Re: Nie wiem co chce robić w życiu 21.09.11, 02:56
      @kocham miete

a jak tak myslisz o przyszlosci, jak juz twoje dzieci podrosna, to jak wyobrasz sobie siebie wtedy? tak, powiedzmy za 5 lat? albo za 10 lat? masz jakies marzenia? jakbys to chciala osiagnac? postaw sobie jakis cel i realizuj go malymi kroczkami (mozesz to sobie podzielic nawet na jakies mniejsze cele, krotkoterminowe takie).
    • anna_sla Re: Nie wiem co chce robić w życiu 21.09.11, 08:42
      my Ci nie pomożemy, musisz do tego dojść sama.. mi kiedyś latami podpowiadano, abym spróbowała pisać (bo pisałam ponoć dobrze ;)). Ja dopiero ponad rok temu "dowiedziałam" się co tak naprawdę chciałabym robić a mam 31 lat. Dojrzałam do tego.. co nie znaczy, że źle się czułam do tej pory w jakiejkolwiek pracy, w której pracowałam. Tylko teraz popchnąć to dalej okazało się nie takie proste niestety :/
      • simply_z Re: Nie wiem co chce robić w życiu 21.09.11, 09:09
        w Polityce byl ostatnio artykul o pani ,ktora poszla na studia weterynaryjne w wieku 46 lat i po ich ukonczerniu otworzyla wlasny gabinet:)
        i to sie zdarzylo w Polsce ,gdzie starosc zaczyna sie wyjatkowooo wczesniej:)
        31 lat to pryszcz.
    • kikki Re: Nie wiem co chce robić w życiu 09.09.21, 07:40
      Jeżeli jesteś tempa, jak napisałaś to może startuj w maratonach.
      Nie wiem jak mogłaś skończyć lo?
      • stasi1 Re: Nie wiem co chce robić w życiu 11.09.21, 20:25
        Teraz to ona ze starości nawet krótkiego biegu nie skończy, tak dawno to byłó
    • obrotowy ja tez Nie wiem co chce robić w życiu... 13.09.21, 15:21
      i dlatego nic w zyciu nie robilem, bo po cco ?

ale ty na pytanie jednego z forumowiczow moglabys odpowiedziec, - czy masz meza, ktory utrzymuje rodzine
      - gdyz to wiele pomaga w dalszym toku rozmowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka