Dodaj do ulubionych

Popełnił samobójstwo :/

13.11.11, 00:05
Mojej koleżanki mąż, wczoraj się powiesił :( zadzwoniła do mnie, powiedziała jak to było ale nie będe się wdawała w szczegóły. Powiedziała że dziś się odezwie bo załatwiała sprawy, miała jechać na identyfikacje zwłok. Napisałam do niej dziś 3 sms-y i cisza. Nie chce się jej narzucać ale bardzo sie o nią martwie. Została z 3 dzieci. Jak mogę jej pomóc? Zawsze mi o wszystkim mówiła, zwierzała się a teraz cisza z jej strony.
Obserwuj wątek
    • berta-death Re: Popełnił samobójstwo :/ 13.11.11, 00:09
      Lepiej zadzwonić niż pisać smsy. I zadzwonić z ofertą konkretnej pomocy bo jak to ma być jedynie zaspokojenie ciekawości to lepiej się nie odzywać.
      • mocno.zdziwiona Re: Popełnił samobójstwo :/ 13.11.11, 00:30
        Też uważam, że lepiej zadzwonić. Ona nie ma teraz głowy do pisania smsów. Zaproponuj, że zajmiesz się dziećmi na czas pogrzebu albo coś podobnego co może stanowić realną pomoc.
    • 0ffka Re: Popełnił samobójstwo :/ 13.11.11, 00:27
      Może zaopiekować się dziećmi, może pomoc załatwiać jej sprawy pogrzebowe?
      • marguy Re: Popełnił samobójstwo :/ 13.11.11, 00:29
        muszka,
        zadzwon i zaoferuj konkretna pomoc. Tym bardziej ze ma trojke dzieci.
    • qw994 Re: Popełnił samobójstwo :/ 13.11.11, 10:13
      Po prostu zadzwoń. Koniecznie.
    • sid-sid Re: Popełnił samobójstwo :/ 13.11.11, 12:16
      Jeśli to prawda, to odezwij się do niej, daj jej odczuć, że nie jest z tym sama.
      A jeśli jesteś tym trollem, który swojego czasu chętnie pisał o pogrzebach, to spadaj na drzewo.
    • jansen25 Re: Popełnił samobójstwo :/ 13.11.11, 13:48
      Wydaje mi się, że dobra koleżanka już by była u tej potrzebującej w mieszkaniu - gotowała obiad dzieciom, przytulałą itp. A jeśli chata zamknięta na 3 spusty, to np. telefon do jej rodziców z ofertą pomocy.
    • 83kimi Re: Popełnił samobójstwo :/ 13.11.11, 13:53
      Brzmi jak troll. Był tu ostatnio bardzo podobny wątek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka