powsa676 14.11.11, 13:50 macie takie piosenki, kiedy je slyszycie od razu z czyms wam sie kojarza?z jakas sytuacja a moze osoba ?wyjazdem? u mnie "Piosenka ksiezycowa "z miloscia do pewnej osoby. "ostatni"bartosiewicz tez Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liisa.valo Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 13:57 Wilki - Fajnie, że jesteś. www.youtube.com/watch?v=mBnOBBYhRi4 Kojarzy mi się z pewnym wspaniałym wyjazdem - środek nocy, szosa prawie pusta, jeśli nie liczyć kilku tirów :D, dookoła sami wspaniali ludzie i jedno szczególnie ukochane ramię :) No, i Goodbye my lover - Jamesa Blunta. Przy tej piosence z kolei siedziałam i ryczałam. Przez jakieś dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 19:53 "Hello" Ryczącego Lajonela. A4, noc, kilka dni przed Sylwestrem 2000/2001. Odpowiedz Link Zgłoś
czadroman Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 19:56 eee, ja traciłem cnotę przy Black Sabbath Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 19:59 Na A4 już dawno było po cnocie :). Zresztą, autostrada (nawet tak wybrakowana) to marne miejsce na tego rodzaju operacje. Odpowiedz Link Zgłoś
czadroman Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 20:03 no co ty, przy Hello? (hahaha, ja bym chyba niemók) Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 20:12 > no co ty, przy Hello? (hahaha, ja bym chyba niemók) Toteż nie z tobą wtedy byłam :). Zresztą, jak już tłumaczyłam, żadna cnota nie miała nic do roboty. Na sylwka se jechaliśmy w góry, ot, co. Odpowiedz Link Zgłoś
czadroman Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 20:22 to nudy :( Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 21:08 Ja choć uprawiam seks, cnoty nie tracę, nikczemniku;) Odpowiedz Link Zgłoś
czadroman Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 21:12 jak ta ruda wampirka z true blood? sexy Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 21:14 A bo ja wiem? NIe znam true blood. Odpowiedz Link Zgłoś
czadroman Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 21:16 błonka jej odrasta, bo została przemieniona dziewicą, niezły motyw :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 21:20 Ta błonka to trochę mit, wiesz o tym?:) A cnoty nie łączę z uprawianiem seksu, tylko z innymi przymiotami ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
czadroman Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 21:28 uwielbiam mitologię grecką, rzymską, vaginalną itp. > A cnoty nie łączę z uprawianiem seksu, tylko z innymi przymiotami ducha. ja też, ale najbardziej jednak lubię seks Odpowiedz Link Zgłoś
samuela_vimes Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 19:57 Ja to! mam gusta i wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
czadroman Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 20:05 dobra też sie otworzę :D www.youtube.com/watch?v=BKGUMNYHD-8&feature=fvst Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 20:04 www.youtube.com/results?search_query=boy+george&aq=0&oq=boy+geo czasy podstawówki i pewien wyjazd na kolonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 20:24 Kilka utworów Joe Dassina. Nieswojo mi, gdy słyszę zwłaszcza jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 22:02 "Salut" czy "L'été indien"? Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 16.11.11, 22:49 Salut. Tak chodzi za mną, gdy coś się kończy; ostatnio powracał parę razy - bo też od 2009 r. pożegnałam sporo dobrych znajomych; w tym kilka osób bliskich i tak rozpaczliwie młodych. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 20:56 U mnie U2 One Love - pierwsza prawdziwa odwzajemniona miłość w liceum, która trwała... 3 miesiące;) Pearl Jam- płyta Ten z przyjaciółką z liceum. Siedziałyśmy na kanapie i marudziłyśmy przy Alive i innych takich. Nirvana - jaranie z kumplami, szczególnie Lithium i cała ta płyta Nevermind. Kazik"nie ma litości" i Illusion "Nóż" śpiewane na całe gardło nocą po koncertach z dwoma przyjaciółmi - liceum wczesne studia. Sidney polak i paktofonika, niestety:> kojarzy się z takimi dwoma w kontekście seksualnym;> Mój obecny mężczyzna - z Peaches i Lovage się kojarzy;> Mogłabym tak bez końca;) Odpowiedz Link Zgłoś
czadroman Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 20:59 czyli w skrócie chlanie, ćpanie i jebanie :) grzeczna dziewczynka, nono, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 21:07 albo, że zacytuję tekst jednej hc kapeli: Picie, palenie i pier...lenie;> E tam, upraszczasz;) Dążenie do transcendencji, zjednoczenia w świętym rytuale seksualnym, wchodzenie na inne poziomy świadomości;> Odpowiedz Link Zgłoś
czadroman Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 21:15 kumam, rozkminiłem tantrę, zagadkę reinkarnacji i w ogóle lewituję Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 21:20 No;) O to własnie chodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
porucznik.rzewski Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 21:54 Zacznij kręcić się jak bączek to posłucham Twojej muzyki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pattaya_x Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 21:59 Borysewicz & Kukiz - Bo Tutaj Jest Jak Jest lato, juz dawno po polnocy w blasku ksiezyca ;) mile wspomnienia pozostaly Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez nawiedziła mnie ciocia 14.11.11, 22:01 albo inaczej : ?niech się tuła ten torbacz/ w wykonaniu supergupy rage against the machine. od tego zaczęło się wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: nawiedziła mnie ciocia 14.11.11, 22:12 Oh Rage, uwielbiam, też mam wspomnienia;) A propos, lubię lewackich bardzo upolitycznionych radykałów z ADHD jak Zack de la Rocha kiedyś;) Odpowiedz Link Zgłoś
a_nonima Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 22:10 Płyta Californication Red Hot`ów kojarzy mi się z pewnym olbrzymim zauroczeniem. Sailing Rooda Stewarda nieustająco kojarzy mi się z momentem, kiedy poznałam swego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 22:14 A mi Red Hoci z przyjacielem, który już nie żyje. Tak samo jak Hendrix:( Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 15.11.11, 10:50 O, te skojarzenia z ludźmi, których już nie ma są okropne. Mnie się tak Nirvana i Dżem, zwłaszcza Do kołyski, kojarzy z moim kuzynem, który często ich słuchał. Ja do tej pory nie jestem w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 16.11.11, 17:12 No ja też ryczę przy niektórych piosenkach:( Odpowiedz Link Zgłoś
czadroman Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 22:31 californication? to już oni nie żyli blood sugar to była płyta, znaczy na kasecie ją miałem rok po tym jak się objawiła Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 14.11.11, 22:45 uwielbiam www.youtube.com/watch?v=lDyUhI1ArPo - miłe wspomnienia :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 15.11.11, 08:40 trudno wybrać jedną - właściwie każda piosenka, o ile nie słyszę jej po raz pierwszy, z czymś mi się potrafi skojarzyć pozastanawiałabym sie natomiast nad samym zjawiskiem takich skojarzeń - dlaczego tak się dzieje, dlaczego przechowywane wspomnienia mają nie tylko obrazy, ale także dźwięki, zapachy i inne zmysłowe elementy wprawiające nasze "archiwum" w jakiś dreszczyk? na mnie osobiście chyba najsilniej działają zapachy, bo kojarzą się z konkretną osobą, a tej samej piosenki można słuchać wiele razy w różnych sytuacjach.... zakładac nowy wątek, czy rozszerzymy ten?;) Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent czasy podstawówki 15.11.11, 11:05 www.youtube.com/watch?v=L47wVaJr5Ig Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 15.11.11, 15:30 Mam mnostwo piosenek, ktore z kims lub czyms kojarze. Perfect "Nie placz Ewka" kolonia Gigi d'Agostino "Fly" przyjaciolka A-ha "Take on me" dziecinstwo Goo Goo Dolls "Iris" maz Toni Braxton "Unbreak my heart" pierwsza milosc i wiele, wiele innych To samo mam z zapachami, kazda moja perfuma kojarzy mi sie z czyms innym. Odpowiedz Link Zgłoś
dag-er Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 15.11.11, 15:44 mam wiele muzycznych wspomnień. najbardziej jednak kojarzą mi się wyjazdy wakacyjne w różne bliższe i dalsze kraje. czasami nie pamiętam nawet tytułu piosenki, ale jak ją usłyszę od razu przenoszę się we wspomnieniach w cudowne miejsca i czuję się jakbym znów tam była... muzyka ma wielką moc! Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 15.11.11, 16:00 AAaaaa, Danzel - Pump it up - wspomnienie mojego najwspanialszego Sylwestra, spędzonego w Portugalii na Taize. Sylwestrowa impreza w podziemiach kościoła :) Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 15.11.11, 16:29 I jeszcze Oasis Wonderwall - ukochana piosenka ever! Odpowiedz Link Zgłoś
khautala Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 15.11.11, 21:50 Coldplay - The scientist, Aerosmith - I dont wanna miss a thing - pierwsza miłość w czasach liceum, którą spieprzyłam na własne życzenie. 'Nobody said it was easy, no one ever said it would be so hard.' & 'Even when I dream of you, the sweetest dream would never do' słuchane wtedy tryliard razy do dziś wywołują u mnie przygaszenie, a czasem nawet i łzę w oku za tamtym facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
szrama_z_szarm Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 15.11.11, 22:38 Jest jeden utwór, który słyszany wywołuje u mnie odruch wymiotny i wysypkę. I nie przesadzam ani trochę. F.R.David Words don`t come easy. Nie pamiętam, skąd takie reakcje-podejrzewam, że osłuchałam się do wyrzygania i tak mi zostało. A bardzo lubię Gospel Lao Che i Melody A.M. Royksopp-kojarzy mi się z odzyskaną wolnością:) Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 17.11.11, 17:34 szrama_z_szarm napisała: > Jest jeden utwór, który słyszany wywołuje u mnie odruch wymiotny i wysypkę. I n > ie przesadzam ani trochę. F.R.David Words don`t come easy. Nie pamiętam, skąd t > akie reakcje-podejrzewam, że osłuchałam się do wyrzygania i tak mi zostało. > A bardzo lubię Gospel Lao Che i Melody A.M. Royksopp-kojarzy mi się z odzyskaną > wolnością:) Słyszałem weselną wersję tego gniota- to było coś tak- "wróć dżon kamizy" i muszę przyznać że była lepsza bo śmieszna:) Odpowiedz Link Zgłoś
lutyk Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 16.11.11, 12:14 z większością piosenek mam skojarzenia. najbardziej te wakacyjne hity wracają wraz ze wspomnieniami... Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 CCR 17.11.11, 17:38 www.youtube.com/watch?v=TS9_ipu9GKw Zabawa na koniec podstawówki. Wtedy się dowiedziałem że kocham...muzykę! Odpowiedz Link Zgłoś
taja11 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 17.11.11, 21:14 www.youtube.com/watch?v=IGLPEafpBDo Pamiętam moją dawną miłość.... Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 18.11.11, 09:39 Mój pierwszy pocałunek www.youtube.com/watch?v=UoClGXsbsu4 Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 18.11.11, 09:41 Pierwsze piwo przy ognisku ósma klasa www.youtube.com/watch?v=V5VdDLrqKQs Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 18.11.11, 09:42 A to zakuwanie w liceum www.youtube.com/watch?v=K1fsyWus3Ag&ob=av3n Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 19.11.11, 15:13 omg! przypomniałaś mi jak w szkole średniej mieliśmy zrobić ankietę - opracować pytania, powielić arkusz i przeprowadzić badanie wśród 100 osób, a potem zrobić analizę wyników. Nie miałyśmy dostępu do ksero (rok 1997!!!!!!) i te 100 arkuszy musiałam przepisać na maszynie Olivetti pożyczonej od mamy z pracy :D stukałam całe ferie przez 3 kalki (3 i 4 kopia były prawie zupełnie nieczytelne) w rytm piosenki: www.youtube.com/watch?v=cIQWt3oMids mam jeszcze wiele piosenek które mi się kojarzą, ale tą jedną się chciałam podzielić :D Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 18.11.11, 09:43 Imprezy studenckie www.youtube.com/watch?v=cKF2GjRAUtE&ob=av2n Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 18.11.11, 09:43 Ostatnie wakacje co ja zrobiłem że się ożeniłem baciary Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 18.11.11, 09:46 Aerobic - wymysliłam z siostrą nowe kroki, do tej pory przy tym lubię ćwiczyć www.youtube.com/watch?v=THJy_L9___g Długo jeszcze tak bym mogła. Mam dobrą pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 18.11.11, 09:54 A to moja ulubiona w ogóle piosenka i najulubieńszy wykonawca: www.youtube.com/watch?v=00QroZfHm5k&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
ladymama2828 Re: z jaka piosenka macie jakies wspomnienia? 19.11.11, 13:17 1.dzieciństwo i imprezy moich rodziców: Voyage, voyage; felicita 2. remont domu- coc jambo-musiałam pilnować robotników:) 3. pierwszy raz, pierwszy facet-dumka na dwa serca, kayah&bregovic cała płyta 4. kolonie, podstawówka: kocham Cię jak Irlandię!!!! I will always love you, Moja i Twoja nadzieja 5. pierwszy mąż-musical metro 6. liceum: with or without you 7. po pierwszym roku, jak zdałam "września" i pierwszy raz piłam i paliłam w domu z przyjaciółką w domu :) robbin williams "Road to Mandalay" 8. studia: Dragostea Din Tei, Mandy, Oczy szeroko zamknięte, In the shadows, Bring me to life, 9. Pierwsze dziecko: you are beautifull-james Blunt, Smak słów-Goya 1. 0Drugie dziecko: Sweet dreams-beyonce, Tinchy-Number 1 11. rozwód: "pójdę boso" :) 12. teraz mam fazę na adele i Ile wart jest bez Ciebie mój świat-Lady Pank I mogę tak bez końca. Uwielbiam muzykę w ogóle, również Universe, Papa Dance i klimaty lat 80-tych:) Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie lambada 19.11.11, 16:28 i dyskoteki w podstawówce. po raz poczułem sie jak prawdziwy mężczyzna, gdy miałem okazję spocic sie w towarzystwie małej kobietki i ... <wzruszony> Odpowiedz Link Zgłoś