Dodaj do ulubionych

Piękne Polki.

15.11.11, 08:54
Uderzyło mnie jak często tutaj piszecie, że Polki są ładne, ładniejsze od innych nacji. I zastanawia mnie skąd się bierze ten mit. Rozumiem, że Wasz jedyny kontakt ze światem to wycieczka do Egiptu ale nie nie oznacza to, że możecie uogólniać i dowartościować. Otóż nie jest tak. W porównaniu do innych nacji - Angielek, Hiszpanek czy Włoszek wypadaci dość blado. Generalnie położyłbym Was na tej samej półce z czarnymi kobietami.
I żeby nie było - owszem uroda ważna rzecz ale nie jest to czynnik decydujący.
Obserwuj wątek
    • wersja_robocza Re: Piękne Polki. 15.11.11, 09:00
      A ty teraz się dowartościowujesz, ze z tak głęboką myślą z rana atakujesz?
      • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:22
        Po prostu sie rano obudzilem, popatrzylem na bok, wyszedlem zobaczylem sasiadke i stad ta mysl :P
        • wersja_robocza Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:26
          Sori ale ja Cię nie zauważyłam.:P
          • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:28
            Bo po cichu wyszedlem :):)
            • wersja_robocza Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:37
              To nie wiem, co odpowiedzieć.
              • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:44
                Powiedz ze fajnie bylo albo ze kielbasa zdrozala, cokolwiek.
                • wersja_robocza Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:46
                  Cokolwiek.:D
      • facettt odpowiada glebia na glebie :) 15.11.11, 18:33
        wersja_robocza napisała:

> A ty teraz się dowartościowujesz, ze z tak głęboką myślą z rana atakujesz?

odpowiada glebia na glebie :

Autor: disa  15.11.11, 17:16
        "Mam wolny dzień ponieważ marnie się czuję... leżę w łóżku piję gorącą czekoladę, jem ciasteczka, cukierki, owoce - ot tak na pocieszenie jem co chcę. W sumie zawsze tak jem, a jednak ... nie tyję.

I tak się zastanawiam (nie żeby to jakaś głębsza myśl była), że coraz częściej spotykam na ulicy okrągłe i dużo bardziej okrągłe kobiety"

• spawacz.drewna Re: odpowiada glebia na glebie :) 15.11.11, 18:35
          Moglbys rozwinac swoja mysl? Nie bardzo widze powiazania z glownym.
          • facettt Re: odpowiada glebia na glebie :) 15.11.11, 18:38
            spawacz.drewna napisał:
            Moglbys rozwinac swoja mysl? Nie bardzo widze powiazania z glownym.

tlumacze przeciez, ze jako i disa masz prawo do glebii duchowej na tym foro,
            a i ja rowniez, chetnie w te glebie wchodze :)

• spawacz.drewna Re: odpowiada glebia na glebie :) 15.11.11, 18:44
              sorry, za tepy jestem na Twoje wywody,nie wiem o co Ci chodzi
              • facettt eeehhh... no nie ma zmiluj... 15.11.11, 18:49
                spawacz.drewna napisał:

sorry, za tepy jestem na Twoje wywody,nie wiem o co Ci chodzi

no pukam w to dno absolutne, zeby sie od niego odbic
                i...
                nic.
                zadnej pomocy
                zostawia tak czleka w potrzebie :)

eehh...
                • spawacz.drewna Re: eeehhh... no nie ma zmiluj... 15.11.11, 18:52
                  Pewnie Ci sie wydaje ze jestes madrzejszy gdy piszesz mniej zrozumiale.
        • wersja_robocza Re: odpowiada glebia na glebie :) 15.11.11, 18:36
          Yyy ale gdzie jakiś związek? Bo nie łapię.
          • fieldsofgold Re: odpowiada glebia na glebie :) 15.11.11, 18:43
            związek dwóch głębi
            • spawacz.drewna Re: odpowiada glebia na glebie :) 15.11.11, 18:47
              ale ze co,suriekcja?
              • iwona334 Re: odpowiada glebia na glebie :) 15.11.11, 18:50
                spawacz.drewna napisał:

> ale ze co

chyba - za zywota ? :)
          • facettt Re: odpowiada glebia na glebie :) 15.11.11, 18:46
            wersja_robocza napisała:
            Yyy ale gdzie jakiś związek? Bo nie łapię.

sloohaj, robocza: - myśl (a poprawnie - "ta myśla") jest kobieta i dlatego tak ja kocham.

PS. wez Ty lepiej idz łap myszy - bo za duzo ich tu samopas biega i kocur juz nie wyrabia.
    • varia1 Re: Piękne Polki. 15.11.11, 09:05
      spawacz.drewna napisał:

> Uderzyło mnie jak często tutaj piszecie, że Polki są ładne, ładniejsze od innych
      > nacji.

a mógłbyś podać linki do tych częstych wypowiedzi? chętnie poczytam, a potem może podyskutujemy

• spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:21
        Moglbym.
        • varia1 Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:27
          to ja poproszę
          • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:30
            Jak tak ladnie prosisz to nie mam serca odmowic ale zrobie to pozniej, bo teraz musze cos innego zrobic.
            • varia1 Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:33
              no dobrze, poczekam... tylko nie zapomnij !
    • ursyda Re: Piękne Polki. 15.11.11, 09:07
      W porównaniu do innych nacji
      > - Angielek, Hiszpanek czy Włoszek wypadaci dość blado. Generalnie położyłbym Wa
      > s na tej samej półce z czarnymi kobietami.

Wtedy dopiero wypadłybyśmy blado
    • alpepe Re: Piękne Polki. 15.11.11, 09:09
      Co do Angielek, to w 1997, roku śmierci Diany, byłam w WB. Patrzyłam na twarze ludzi, wszystko brzydkie, jadę kiedyś double deckiem w Londynie, przede mną b. ładna dziewczyna z chłopakiem. On coś tam do niej po angielsku, ona w odpowiedzi po angielsku... z polskim akcentem.
    • six_a Re: Piękne Polki. 15.11.11, 09:10
      > ale nie nie oznacza to, że możecie uogólniać i dowartościować.
      och, nie przejmuj się, ważne, że ty możesz.
      • olewka100procent Re: Piękne Polki. 15.11.11, 11:10
        no ale to jest oczywiste, że polki nie są najładniejsze . Piękniejsze są rosjanki , lecz najpiękniesze na świecie są kobiety z krajów arabskich
        • simply_z Re: Piękne Polki. 15.11.11, 11:17
          Hiszpanek hehe... to pogadaj sobie z jakims ,albo najlepiej pomieszkaj tam przez dluzszy czas. Zgodnie przyznaja ,ze kobiety z krajow Europy Srodkowej ,dla nich polnocnej sa zdecydowanie ladniejsze. To co Hiszpanki maja ladne to wlosy i oczy. Poza tym wyjatkowo szybko sie starzeja..dodajmy jeszcze okropny glos. sliczne sa na pewno Meksykanki i Argentyki.Na ogol mieszanki europejskie wychodza ladnie:)
      • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:23
        Czy ja napisalem, ze polscy mezczyzni sa wspaniali, madrzy i ciekawi? Nie, wiec czym sie mam dowartosciowywac?
    • a_nonima Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:30
      Magdalena Mielcarz fajna jest.
      • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:33
        Nie znam,nigdy nie spotkalem.
        • a_nonima Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:35
          a proszę, za poznaj się
          images.google.com/search?q=magdalena+mielcarz+zdjecia&hl=en&gl=pl&biw=1245&bih=623&sei=yaLCTozqJ8XqOeSvrOQN&tbm=isch
          • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:39
            No zla nie jest, jak by kazda Polka taka byla to bym przeciez tematu nie napisal.
    • berta-death Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:38
      Nie wiem czy piękne, ale na pewno przesadnie o siebie dbające. Większość nawet jak ma tylko skoczyć po bułki to okolicznego spożywczaka to szykuje się jakby na jaką schadzkę się tam umówiła. Studentki i uczennice przychodzą odstrzelone na zajęcia. To ma związek z tym, że Polska w przeciwieństwie do krajów zachodnich jest jeszcze patriarchalna i w umysłach kobiecych jest zakodowane, że istnieją po to, żeby się podobać. A miernikiem ich wartości jest uroda.
      • a_nonima Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:41
        Coś w tym jest...
        • sid-sid Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:44
          No, sporo prawdy.:)
      • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:43
        To akurat jest ok, nie wiem czemu sie czepiasz.
        • ka-mi-la789 Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:31
          Co jest OK? To, że kobiety traktują same siebie jak towar na aukcji?
          • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 20:11
            No tak
            • senseiek Re: Piękne Polki. 16.11.11, 00:30
              Jak ktos sie tak nie zachowuje, to znaczy, ze juz jest na rowni pochylej. Ma sie wszystko i wszystkich w d.. Nastepnym etapem jest nie kapanie sie codzienne, a pozniej nie mycie sie codzienne. Dlatego czesto ludzie starsi smierdza. Tlumacza to ze nie maja sily sie wykapac i robia to np. raz na miesiac, jak moj dziadek pod koniec zycia.
    • best.yjka Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:41
      Zgadzam się. że mit. Z drugiej strony to trochę przesadziłeś. Angielki nie należą do ładnych kobiet. Rodzynki się zdarzają. Walijki czy Szkotki są o wiele ładniejsze.
      • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:50
        Walijki ladne? Chyba o 3 rano by helikopter zmniejszyc. I sporo nie przesadzilem,po prostu Piekne Polki to mit.
      • kosc_ksiezyca Re: Piękne Polki. 15.11.11, 21:37
        Szkotki? :D
        • best.yjka Re: Piękne Polki. 16.11.11, 00:26
          Takie "sztuki" chodzą. Rude, porcelanowa cera i ten ogień w oczach. Jeszcze jak są drobnej kości i wysokie. Naprawdę jest miło oko zawiesić.
    • violon-czela Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:46
      angielki buhahaha ale masz chłooopie gust.

Jakbyś mi tu Wenezuelą pojechał to bym ci rację przyznała z przyjemnością a tak.....
      • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:49
        Wiadomosci od twojego starego (romka) nigdy nie byly wiarygodne.
        • varia1 Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:50
          ponoć zajęty jesteś i nie masz czasu linków mi wkleić
          • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:54
            Ze niby klamie?
            • varia1 Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:23
              nie mówię że kłamiesz, ale chciałabym się odnieść do twojej wypowiedzi, a do tego są mi linki niezbędne
              • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 20:13
                To zajmie wiecej czasu i nie jest czyms co musze zrobic teraz. Znajde linki, podam, odniesiesz sie a kiedy to nie wiem - jutro,pojutrze, za rok etc.
                • varia1 Re: Piękne Polki. 15.11.11, 20:39
                  eeetam, za rok to ja już mogę być stara i nie pamiętać, po co tu przyszłam
                  ;)
        • violon-czela Re: Piękne Polki. 15.11.11, 18:58
          eee, mój nie Romek tylko rodowity Anglik - Mohamed i nie stary tylko jurny i no wiesz...
          • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:00
            nie wiem
            • violon-czela Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:31
              wiesz, tylko mnie kokietujesz ale tak nie rób bo ten się zezłości a wtedy granaty, bomby itd. szkoda by cie było.
          • maly.jasio Piękne... 15.11.11, 19:10
            violon-czela napisała:

> eee, mój nie Romek tylko rodowity Anglik - Mohamed

a to rodowitym Anglikom juz Mohamed daja na imie ?
            • best.yjka Re: Piękne... 15.11.11, 19:18
              Rodowity, czyli urodzony w danym kraju ;) Tak Mohammed jest obecnie w pierwszej piątce nadawanych imion w Wielkiej Brytanii.
              • maly.jasio Piękne... czego to sie czlek w Necie ni dowie... 15.11.11, 19:27
                best.yjka napisała:
                Rodowity, czyli urodzony w danym kraju ;) Tak Mohammed jest obecnie w pierwszej
                > piątce nadawanych imion w Wielkiej Brytanii.

Bo do tej pory myslalem, ze rodowity, to moze byc wlasnie Anglik, a nie ktos urodzony w Angli

I ze Mohammed, to zapewne rodowity Arab - a tylko RODEM z Anglii...
                • best.yjka Re: Piękne... czego to sie czlek w Necie ni dowie 15.11.11, 20:26

> Rodowity, czyli urodzony w danym kraju ;) Tak Mohammed jest obecnie w pierwszej
                  > > piątce nadawanych imion w Wielkiej Brytanii.

Specjalnie dodałam na końcu pierwszego zdania " ;) "
                  Bardzo często dzieci emigrantów urodzone w nowej ojczyźnie uwielbiają popodkreślać ich obywatelstwo. Inna sprawa, że większość emigrantów w UK pochodzi z krajów które były kiedyś koloniami angielskimi. Stąd ich przekonanie, że skoro dziadek na plantacji herbaty pracował dla jakiegoś angielskiego lorda, to może czuć się Brytyjczykiem. Dużo hindusów tak ma.
                  • spawacz.drewna Re: Piękne... czego to sie czlek w Necie ni dowie 15.11.11, 20:48
                    Te czasy juz minely gdzie wiekszosc emigrantow pochodzila spoza europy, dzis my jestesmy druga sila a polki sa na pierwszym/drugim (zalezy jak liczyc) miejscu pod wzgledem rodnosci
                    • best.yjka Re: Piękne... czego to sie czlek w Necie ni dowie 15.11.11, 21:07
                      Zgadzam się. Ale dzieci emigrantów z poza Europy, które urodziły się już w UK, właśnie rodzą kolejne pokolenie. i w większości są to małżeństwa między dziećmi emigrantów ze starego kraju. To jest właśnie dziwne jak dla mnie. Emigranci, którzy przyjechali do nowego kraju bardziej skłonni są do zawierania mieszanych małżeństw. Nie chodzi mi paszportu UE. Jest dużo takich przypadków, ale nie wszystkie. Jest to bardziej skomplikowana sprawa. Dzieci emigrantów z rodzin podtrzymujących tradycję w 95% wiążą się z dziećmi emigrantów lub emigrantem z kraju, z którego pochodzą jego rodzice.
                  • maly.jasio ciekawe... 15.11.11, 20:57
                    best.yjka napisała:

Mohammed jest obecnie w pierwszej piątce nadawanych imion w Wielkiej Brytanii.
                    >
                    Inna sprawa, że większość emigrantów w UK pochodzi z kraj
                    > ów które były kiedyś koloniami angielskimi. Stąd ich przekonanie, że skoro dzia
                    > dek na plantacji herbaty pracował dla jakiegoś angielskiego lorda, to może czuć
                    > się Brytyjczykiem. Dużo hindusów tak ma.

Ciekawe... Bo Hindusi nie przybieraja raczej imienia Mohammed :)
                    • best.yjka Re: ciekawe... 15.11.11, 21:27
                      Indie i Pakistan, były kiedyś jednym krajem. I ten kraj był kolonią brytyjską. Powiem więcej Hindusi nie cierpią się z Pakistańczykami. Jest bardzo dużo muzułmanów w UK. A ponieważ co drugi nazywa się Mohammad Jakiśtam Iksiński, stąd takie statystyki. Słyszałam o rasistowskich atakach Hindusów w UK. Moja znajoma tego doświadczyła. Skoro ON się urodził w Indiach, które były kolonią angielską, to ONA pier&*%ona Polka powinna robić to co on jej każe. Bo ON jest u siebie. Znaczy odwalać część jego roboty. To było w 2004 lub 2005 roku, prawie zaraz po wejściu Polski do UE. Oboje pracowali w jakiejś międzynarodowej korporacji na równorzędnych stanowiskach. I to nie jest jedyny przypadek o jakim słyszałam :(
                      • maly.jasio a to mnie oswiecilas :) 15.11.11, 21:32
                        best.yjka napisała:
                        > Indie i Pakistan, były kiedyś jednym krajem. I ten kraj był kolonią brytyjską.

tylko szkoda, ze trzeba Cie przyprzec do sciany, abys zaczela pisac jasno i zrozumiale,
                        a nie pokretnie - mieszajac Hindusa z Mohammedem :)
                        • best.yjka Re: a to mnie oswiecilas :) 15.11.11, 21:45
                          No dobra. Poszłam po najmniejszej linii oporu ;) Moje skróty myślowe nie są jasne dla wszystkich oprócz mnie :)
              • maly.jasio Piękne... czego czlowiek nie dowie... 15.11.11, 19:38
                best.yjka napisała:

> Rodowity, czyli urodzony w danym kraju ;) Tak Mohammed jest obecnie w pierwszej
                > piątce nadawanych imion w Wielkiej Brytanii.

A do tej pory myslalem, ze Mohammed - to raczej nie jest rodowity Anglik,
                a raczej rodowity Arab, tyle ze RODEM (czyli urodzony) w Anglii :)
              • spawacz.drewna Re: Piękne... 15.11.11, 20:14
                A na drugim jest Renat i jaki z tego wniosek? Zaden.
            • violon-czela Re: Piękne... 15.11.11, 19:31
              no, to takie dziwne?
    • sid-sid Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:17
      Ja tam uważam, że najładniejsze są Arabki i Latynoski. Przynajmniej młode kobiety - bo chociaż śniada karnacja i ciemne włosy dodają urody, to niestety postarzają. Natomiast typowo słowiański typ urody - blada cera, niebieskie oczy i włosy w kolorze ciemny blond - nie podoba mi się wcale. Btw. niedawno widziałam w TV chłopaka o śniadawej karnacji, z niebieskimi oczami i wyglądało to niesamowicie (coś jak piłkarz Jesus Navas).
      • jan_hus_na_stosie Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:19
        Somalijki są ładne
        • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 20:14
          Maja male glowy i wygladaja tak samo,nigdy nie wiesz czy juz ja kiedys widziales.
      • jan_hus_na_stosie Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:27
        sid-sid napisała:

> Ja tam uważam, że najładniejsze są Arabki

masz rację, mi się bardzo podoba ta druga od lewej

https://www.anneofcarversville.com/storage/Somali%20women.png?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1284197699918
        • sid-sid Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:30
          Nie, trzecia od prawej lepsza.:)
        • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 20:30
          Jedna z nich mialem romans ale palcem nie wskaze bo ja ukamieniuja.
          • wersja_robocza Re: Piękne Polki. 15.11.11, 20:32
            :D:D:D
      • fuks0 Re: Piękne Polki. 15.11.11, 20:34
        No to mamy skrajnie różny gust.

>Arabki

:? Arabki są najbrzydsze, tuż przed Afrykankami.

> Latynoski

"Uroda" połowy z nich to efekt skalpela jakiegoś chirurga. Poza tym często mają szerokie uda i wielki, szeroki tyłek - no ale co kto lubi.
    • jan_hus_na_stosie Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:17
      no to w takim razie biorę się za Ukrainki ;)
      • wersja_robocza Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:20
        jan_hus_na_stosie napisał:

> no to w takim razie biorę się za Ukrainki ;)
        >
        >

Ukraińskie feministki to śliczne dziewczyny. Dobry wybór.:cool:
        • jan_hus_na_stosie Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:24
          wersja_robocza napisała:

> Ukraińskie feministki to śliczne dziewczyny. Dobry wybór.:cool:

potrafisz człowieka pocieszyć

PS.
          o co chodzi z tym :cool: ?
          • wersja_robocza Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:28
            Nie pocieszam, a utwierdzam w podjętej decyzji.:D

to takie : cool : :cool: Jak dla mnie mówienie niepoważnych rzeczy z poważną miną. :D
            • jan_hus_na_stosie Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:42
              wersja_robocza napisała:

> Nie pocieszam, a utwierdzam w podjętej decyzji.:D

wiem co knujesz, chcesz abym się zniechęcił i stwierdził, że mój opór wobec feminizmu jest jak walka z wiatrakami :)
              • wersja_robocza Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:53
                W cuda to ja nie wierzę. Nie w twoim przypadku.;)
    • czadroman Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:28
      różne są typy urody, jak ktoś się ogranicza do jednego, to jakby codziennie jadł ta samą potrawę, a to że Polki są najpiękniejsze najczęsciej słyszałem od... Polek, jakoś nie śmię zaprzeczyć ;)
    • ka-mi-la789 Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:30
      Polacy nie mogą powiedzieć, że mieszkają w kraju pięknym, zadbanym, o bogatej kulturze, efektywnej gospodarce, znakomitej infrastrukturze i sprawnej administracji, więc ratują sobie samopoczucie mitem o wyjątkowej urodzie swoich kobiet. Najpierw uwierzyli weń sami, potem uwierzyli, że wierzy reszta świata. Tej samej proweniencji jest legenda mówiąca, że nigdzie na świecie nie ma w przyrodzie tylu odcieni zieleni, co w Polsce (co dla niektórych jest wystarczającym powodem, żeby w Polsce mieszkać i mieszać z błotem tych, którzy wolą okolice uboższe kolorystycznie, za to bogatsze materialnie i mniej zacofane cywilizacyjnie, a przynajmniej cieplejsze).
    • funny_game Re: Piękne Polki. 15.11.11, 19:38
      spawacz.drewna napisał:

> Generalnie położyłbym Was na tej samej półce z czarnymi kobietami.

A ja kardynalnie przełożyłabym Cię przez kolanko i plask, plask, plask!
      Na półce jest niewygodnie.
      • best.yjka Re: Piękne Polki. 15.11.11, 20:37
        funny_game napisała:

> spawacz.drewna napisał:
        >
        > > Generalnie położyłbym Was na tej samej półce z czarnymi kobietami.
        >
        > A ja kardynalnie przełożyłabym Cię przez kolanko i plask, plask, plask!
        > Na półce jest niewygodnie.
        >

Niestety ma rację :( Ale nie w sensie urody. Od polskiej kobiety, tak samo jak od mieszkanki afryki wymaga się "obrobienia" misia, odchowania jego dzieci, dawania mu seksualnej przyjemności i dowartościowywania (prawienia mu komplementów) na każdym kroku.
        • funny_game Re: Piękne Polki. 15.11.11, 20:51
          Że niby my wszystkie pracujemy dla firmy "Obrabianie Misia. Spółka z Odroczoną Odpowiedzialnością"? ;)
          • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 15.11.11, 21:01
            Na forum napisała 55420 postów ja pier****, 37.93292265571526351813826146475017111567419575633127994524298425735797399041752224503764544832306639288158795345653... posta dziennie
            • funny_game Re: Piękne Polki. 15.11.11, 21:17
              Stending owejszyn!!!
            • senseiek Re: Piękne Polki. 16.11.11, 01:10
              > Na forum napisała 55420 postów ja pier****,

Hehe.. :D
              To ciekawe ile ma postow na FB i NK.. ;)
          • ka-mi-la789 Re: Piękne Polki. 15.11.11, 21:08
            Przeczytałam "z odrobaczoną odpowiedzialnością". A co do meritum, to jest w tym sporo racji. Zauważ na przykład, że kiedy facet rzuca żonę, "bosiezaniedbała", jest w opinii społecznej usprawiedliwiony. Zawsze też znajdzie się jakiś psycholog z koziej dupy wywodzący pouczającym tonem wiejskiego mędrka, że "jak zdradza, znaczy, że mu czegoś zabrakło". Zdradzająca, odchodząca czy po prostu stawiająca wymagania żona (albo przebierająca w chłopach nieżona) jest obrzucana wyzwiskami, bo jak śmie oczekiwać czegoś więcej niż żeby nie pił i nie bił. Toż to księżniczkowatość i egoizm. Zaniedbane fizycznie czy wychowawczo dzieci i brudny dom to też zawsze wina kobiety. A spójrz choćby na wątek o piciu przy obiedzie - wywiązała się awantura o to, że wątkodajka oczekuje od chłopa trzeźwości za kierownicą zamiast prowadzić samodzielnie (a nie wiadomo nawet, czy ma prawo jazdy). W tym kraju kobieta jest przedmiotem użytkowym dla chłopa i przychówku, rychtyk jak w Afryce i u Arabów.
            • funny_game Re: Piękne Polki. 15.11.11, 21:18
              Absolutnie z tym nie dyskutuję.
            • zeberdee24 Re: Piękne Polki. 15.11.11, 21:20
              Ja chyba w jakimś innym kraju żyję.
              • funny_game Re: Piękne Polki. 15.11.11, 21:28
                nie, Ty jesteś Homer :F
            • best.yjka Re: Piękne Polki. 16.11.11, 00:50
              Dzięki, że ktoś zrozumiał co miałam na myśli. Chodziło mi o traktowanie kobiet. Poniżej napisałam, że w obecnych czasach qrwa, to nie jest najgorszy epitet. Najgorszym jest feministka!
              Czyli taka co - misia nie opierze, nie ubierze, nie nakarmi i dziedziców mu nie odchowa.
              • spawacz.drewna Re: Piękne Polki. 16.11.11, 09:51
                Bo feministki sa glupie.
                Ale nie feminizm.
            • fieldsofgold Re: Piękne Polki. 16.11.11, 10:01
              Zgadzam się z tym co piszesz w całej rozciągłości. Niestety to wciąż tkwi w naszym społeczeństwie. Ale potem jeden z drugim ci powie, że przecież dyskryminacji już dawno nie ma, a jak jesteś dyskryminowana to i tak samaś sobie winna. Ech...nie wiem ile jeszcze trzeba pokoleń, żeby zmienił się ten tok myślenia.
          • best.yjka Re: Piękne Polki. 15.11.11, 23:35
            Nie. Ale większość społeczeństwa i jego mentalność, tego oczekuje. Najgorszym epitetem w obecnych czasach nie jest qrwa, tylko feministka.
    • lonely.stoner Re: Piękne Polki. 15.11.11, 21:52
      angielki ladne??? hm, rzecz gustu, ale ogolnie ja zazwyczaj jak sobie przylece z UK do Polski i przejde po pierwszej lepszej ulicy to mysle- ooo kurde, ile ladnych ludzi!!! ( obojga plci). W UK akurat zbyt piekni nie sa (~moim zdaniem).
    • senseiek Chyba kpisz?! 16.11.11, 00:15
      > Uderzyło mnie jak często tutaj piszecie, że Polki są ładne, ładniejsze od innyc
      > h nacji. I zastanawia mnie skąd się bierze ten mit.

Z rzeczywistosci.. ;)

> W porównaniu do innych nacji
      > - Angielek, Hiszpanek czy Włoszek wypadaci dość blado.

Chyba kpisz?!
      Typowa wloszka, angielka czy amerykanka kojarzy mi sie z tlusciochami.. (wloszki wpakowuja w siebie makaron, pewnie w tydzien wiecej przecietna wloszka je wiecej makaronu anizeli ja w ciagu roku... angielki jedza tez strasznie niezdrowo i nieapetycznie ;) spytaj kazdego kto byl w UK.. salatki ktore z salatkami nie maja nic wspolnego.. ;) jedyne co tam jest zdrowe i tanie to owoce morza.. amerykanki- foodfasty, slodycze, odgrzewane fabryczne zarcie, wszystko zeby tylko szybko bylo)
      W spoleczenstwach zachodnich procent osob otylych jest dramatycznyie wysoki. Co powoduje, ze obiektywny stopien pieknosci dla calosci populacji maleje. Jesli np. masz spoleczenstwo w ktorych otylych jest 40%, a grubych jest np. 5%, i porownasz do spoleczenstwa w ktorym otylych jest np. 15%, a grubych 3%, to to drugie spoleczenstwo bedzie piekniejsze! Jasne, ze niektore dbajace o siebie jednostki moga byc piekne, ale mowiac "polki sa piekniejsze" ma sie na mysli sume "pieknosci" wszystkich jednostek podzielona przez ich ilosc, i porownanie wyniku z innymi nacjami.
      Ile razy ktorys moich klientow, kontrahentow z USA przysyla mi swoje prywatne zdjecia, z rodzina, przyjaciolmi, to przecieram oczy ze zdumienia jak mozna doprowadzic swoje cialo do takiego tragicznego stanu. Jak mozna zrobic z siebie tlusta swinie na dwoch nogach obzerajaca sie g..nym jedzeniem.
      Nie wiem jak w innych miastach polski, ale u mnie to trudno kogos znalezc kto nie chodzi na silownie, nie uprawia sportu, trudno mi znalezc jakiegokolwiek tlusciocha!
      Moge sie przejsc na Rynek, pochodzic przez pare godzin po galeriach handlowych i z powrotem i nie spotkac ani jednego faceta ktory by wazyl wiecej niz 90 kg, a kobiety powyzej 65 kg..

W poprzedniej dyskusji na forum nt. grubosci zrobilem eksperyment, liczylem ludzi kolo ktorych przechodzilem przez 10 minutowe wyjscie do sklepu- naliczylem ponad 500 osob kolo ktorych przeszedlem, i tylko 1 byla gruba-po ciazy kobieta.
      • fuks0 Re: Chyba kpisz?! 16.11.11, 00:27
        > Moge sie przejsc na Rynek, pochodzic przez pare godzin po galeriach handlowych
        > i z powrotem i nie spotkac ani jednego faceta ktory by wazyl wiecej niz 90 kg,
        > a kobiety powyzej 65 kg..

Z tymi 90 kg u mężczyzn, to żeś chyba nieco przesadził, z 65 kg u kobiet też raczej. Nieco "lepiej zbudowany" (nie, nie mam na myśli otyłego) meżczyzna mający powyżej 180 cm spokojnie może ważyć powyżej 90 kg.
        • azjaodkuchni Kobieta idalna 16.11.11, 03:21
          Ze wszystkich kobiet jakie spotkałam...Najładniejsze włosy mają Hinduski, najładniejszą cerę Malajki najlepszą figurę Chinki ( drobniutkie , ale ładnie zbudowane). Europejki, amerykanki niestety są brzydsze. Tu jest nawet określenie na białasa ang moh Czyli w lokalnym dialekcie ryża małpa. Jak się pocimy to nasze twarze są czerwone a włosy rozczochrane jak u małpy. Azjatki tak nie mają.
        • senseiek Re: Chyba kpisz?! 16.11.11, 04:40
          > Z tymi 90 kg u mężczyzn, to żeś chyba nieco przesadził, z 65 kg u kobiet też ra
          > czej. Nieco "lepiej zbudowany" (nie, nie mam na myśli otyłego) meżczyzna mający
          > powyżej 180 cm spokojnie może ważyć powyżej 90 kg.

Nie tak spokojnie. Ja mam 186 cm wzrostu i waze 80 kg.. biceps 40 cm obwodu.. Wiec albo ktos musi byc zajebiscie przypakowany, zeby sie gdzies te dodatkowe 10 kg zmiescily, albo duuzo wyzszy, zeby sie to rownomiernie rozlozylo.
          • fuks0 Re: Chyba kpisz?! 16.11.11, 08:25
            Biceps to tylko jeden obwód, możesz mieć znacznie mniej w łydkach, udach, tyłku, klacie, poza tym 40 cm w bicepsie, to dużo nie jest (sam mam mniej więcej tyle, żeby nie było że jakiś paker jestem). Kumpel ma nieco ponad 190 cm i mówił, że waży ok. 110 kg, w życiu byś go nie nazwał grubym, czy też nawet nieco puszystym.
      • spawacz.drewna Re: Chyba kpisz?! 16.11.11, 10:07
        Ja napisalem tylko, ze Piekne Polki to mit. Ani ladniejsze od innych ani jakos strasznie brzydsze - po prostu przecietne. Twoj post natomiast troche ocieka agresja a na pewno kolejnymi mitami i stereotypami. Ja pisze tylko gdy wiem a nie gdy wydaje mi sie, slyszalem, pewnie tak jest, etc. Owszem w UK wiecej jest ludzi z nadwaga, bo ok 61% natomiast w Polsce jest ich 45%. Ludzi otylych (i tu szok) jest porownywalna ilosc. Mit o grubych Angielkach ma kilka zrodel. Przede wszystkim my jestesmy wyzsi od oni, mezczyni na pewno, kobiety tez choc to mnie widac. Ja mam 192 i jak bede mial nadwage 115 kg to nic nie zauwazysz. Tak samo jest z przecietnym Polakiem czy Polka. Anglicy jako ze sa nizsi wydaja sie grubsi. Ale patrz statystyki odnosnie nadwagi. To mniej niz 20% a jak wytniemy rozne szczepy etniczne gdzie gruba baba to atrakcyjna baba to ta roznica bedzie jeszcze mniejsza. Nastepna sprawa to taka, ze dystrybucja nadwagi wsrod spoleczenstwa angielskiego jest nierownomierna. Spoleczenstwo klasowe i kobiety z nizszych klas sa faktycznie za grube, za brzydkie i maja tluste wlosy. Od middle class w gore BMI drastycznie spada. W Polsce nie ma takie podzialu, ze jak gruby i niezadbany to glupi i niewyksztalcony. Kolejna sprawa - w Polsce wszystkie otyle tlusciochy (te z BMI powyzej 30) siedza w domach i nie wychodza do klubow, kina czy ogolnie ludzi. A przynajmniej rzadko. Tutaj nie ma takiego nacisku, nikt sie nie oglada za grubasem i palcem nie wskazuje. Mit o grubych Angielkach rowniez jest zasilany opowiesciami rodakow,ktorzy wg ostatnich statystyk okupuja nisko platne zawody (ponad 3/4 emigrantow z Polski). Slaba praca = niewyksztalcony = glupi = ilosc tlustych ludzi sie zwieksza. W Polsce jakas praca bedzie praca a tutaj juz ta praca ma swoja stygme spoleczna. Rodacy widza tych idiotow z ktorymi pracuja i robia projekcje na cale spoleczenstwo. O mitach typu zarcie nawet nie chce mi sie pisac.
        Jedno tylko mnie troche ubawilo - twoje opowiesci o zdjeciach od kontrahentach sa dobre do baru z piwem ale jesli naprawde tak jest to jest to skrajny nieprofesjonalizm. No chyba, ze kontrahent to stary goral-znajomy co Ci tansze laptopy wysyla.

Nie ma olbrzymich roznica pomiedzy nacjami w Europie. Owszem kazdy ma swoja kulture i przyzwyczajenia ale dopiero jak porownasz nas do ludzi z innych kontynentow to dopiero zauwazysz, ze Anglik czy Niemiec to w sumie tak sam czlowiek jak my.
    • simply_z Re: Piękne Polki. 16.11.11, 10:00
      podobno-nie wiem ,nie bylam..bardzo ladnymi ludzmi sa mieszkancy bylej -Jugoslawii. Chorwacja ,Bosnia ,itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka