Dodaj do ulubionych

Pamiątka z ciepłych krajów

29.11.11, 23:48
Przyglądam się w wolnym czasie temu forum, nie udzialałam się jednak nigdy. Widzę, że ostatnio dużo wątków pojawiło się o samotnych trzydziestolatkach. I ja się do nich zaliczam, choć samotna już nigdy nie będę :).
2 lata temu byłam 34 letnią nieszczęśliwą kobietą. Rozstałam się z narzeczonym, którego kurczowo trzymałam się przez wiele lat. Poznałam go po studiach, nigdy na mnie prostak nie zasługiwał, ale wydawało mi się, że jeśli mnie opuści to na zawsze będę sama. Miałam strasznie niskie poczucie własnej wartości, rozbity dom rodzinny, ojciec nadużywający alkoholu. Do tego, cóż pięknością nie jestem, a wręcz przeciwnie. Nigdy powodzenia nie miałam. Mój eks zdradzał mnie, obrażał, żerował na moich pieniądzach, a ja wszystko wybaczałam. W końcu zostawił mnie (heh, nawet nie ja jego). Świat mi się zawalił, wpadłam w depresję, bardzo utyłam. W końcu dzięki pomocy psychologa i kilku świetnych koleżanek doszłam do równowagii. Pojechałam na urlop za granicę, do cudownego, gorącego miejsca. Tam rozkwitłam, po raz pierwszy w życiu byłam adorowana, traktowana jak księżniczka. Poznałam K., przystojnego, sympatycznego "tubylcę". Nawiązaliśmy romans. Wiedziałam, że co 2 tygodnie ma pewnie nową miłość, że słodkie słówka, które mi szepta, później wędrują w kierunku innej. Ważne było dla mnie, że w tamtym momencie, tamtej chwili mówi to mi. Zauroczyłam się jak małolata. Po powrocie kilka smsów i maili. W końcu zorientowałam się, że jestem w ciąży. Byłam w szoku, nie mogłam w to uwierzyć, bo zabezpieczaliśmy się. Załamałam się, miałam myśli samobójcze. Jednak potem zdałam sobie sprawę, że może tak miało być. Może to jest szansa od losu o jaką prosiłam. Moje dziecko jest piękne i jest miłością mojego życia. Nie wyglada 'egzotycznie' (K. również przypominał Europejczyka), nosi moje nazwisko i polskie imię. Wychowuję go sama, ale czuję się najszczęśliwszą kobietą pod słońcem :).
Ten post kieruję do wszystkich zagubionych kobiet i mężczyzn, którzy czują się samotni. Nie martwcie się, na pewno wszystko się ułoży i odnajdziecie szczęście, tak jak ja :). Życie pisze różne scenariusze i dla każdego szykuje coś innego ;)
Obserwuj wątek
    • raohszana Re: Pamiątka z ciepłych krajów 29.11.11, 23:53
      Znaczy - nieszczęśliwi mają sobie przypadkowego dzieciaka machnąć czy co?
      • stephanie.plum Re: Pamiątka z ciepłych krajów 29.11.11, 23:58
        nie zrozumiałaś, jaki był morał bajki.
        • raohszana Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 00:02
          stephanie.plum napisała:

> nie zrozumiałaś, jaki był morał bajki.
          *
          Jakoś nie trafiają do mnie bajeczki z morałem.
          • your_rosemarie Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 00:07
            Wiesz, chodzi o to, żeby odnaleźć szczęście niekoniecznie tam, gdzie się szukało. Nie wszyscy muszą wychodzić za mąż, mieć cudnego męża i gromadkę dzieci. Ważne, by czuć się spełnionym w tym co się wokół dzieje.
            • raohszana Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 00:11
              No truizm taki, każdy to wie. I?
            • samentu Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 00:15
              problem w tym, że niektórym by czuć się spełnionym potrzeba dużo, dużo więcej niż Tobie
              im nie pomożesz
              nie każdy ma to szczęście kontentować się niewielkimi rzeczami
            • aeris Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 00:28
              piszesz o moralach, a swoj temat dziecka tytulujeszbeztrosko "pamiatka z cieplych krajow" co raczej wyglada na seksturystyke a nie dyrdymaly moralne
              • raohszana Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 00:33
                Myślisz, że jak podrośnie to tak go będzie wołała? :D
          • stephanie.plum Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 00:14
            poza tym przypadkowe dziecko to chyba niesposób zaplanować, czyż nie?

ja lubię bajki na dobranoc, takie z happy endem :~)
            • raohszana Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 00:17
              A gdzie ja cokolwiek piszę o planowaniu? Moduł czytania się wykrzaczył?
    • georgia241 Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 00:29
      Wspaniale piszesz. Miłości nie zrozumie ten, kto jej nie doświadczył. Wirtualnie przytulam ciebie i synka.
    • m-kow Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 00:53
      Co to jest "miszepta" !?!?
      Szepcze, do k...y nędzy szepcze!
      Ale ogólne przesłanie zrozumiałem, na doła najlepszy ręcznikowy.

-
      "Statek coraz bardziej przecieka, pasażerowie jeszcze nie wiedzą, ale pierwszy oficer wie i po cichu ubiera kamizelkę ratunkową. Żeby pasażerowie nie zauważyli nalewającej się wody, to przelewa ją z sali balowej do maszynowni (czyli środki z OFE do ZUSu)." K. Rybiński
      • maitresse.d.un.francais Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 22:05
        co tam szepta, co to znaczy "poznałam >tubylcę<"?

Jest, owszem, żartobliwa forma "tubylKa", B. tubylKę, ale oznacza ona kobietę.

Ten tubylec, poznać tego tubylca. I czemu w cudzysłowie? To był taki tubylec podrabiany?

Tekst jak z poradnika "Jak zacząć cieszyć się życiem".
    • kitek_maly Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 07:22
      Potrafisz lepiej.
    • a_nonima Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 09:17
      Super!! najważniejsze, że jesteś szczęśliwa.
      Pieprzyć konwenanse!!
      • simply_z Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 09:22
        jak myslicie ile placa za rozkrecenie ruchu na forum?:) stowka od bzdurnego posta?
        pd. opowiadanie jak z Pani Domu alb Tiny;)
        • maitresse.d.un.francais jaka tam stówka od posta 30.11.11, 22:06
          za pojedynczego posta nie więcej niż złotówka, nie myśl sobie, widziałam oferty
    • wez_sie hardkor 30.11.11, 09:23
      widzialas "darling aj lowe ju"?
      • simply_z Re: hardkor 30.11.11, 09:31
        widzialam pamietniki z wakacji:) przy darling wymieklam...
    • six_a Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 09:37
      >Życie pisze różne scenariusze i dla każdego szykuje coś innego ;)

niestetyż, scenariusze piszom ludzie.
      • emily.2 Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 10:05
        No i miło poczytać, że ktoś szczęśliwy pomimo i wbrew...
    • default Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 10:17
      your_rosemarie napisała:

> I ja się do nich zaliczam, choć samotna już nigdy nie będę :).

Zamierzasz swojego synka uwiązać do siebie do końca swojego życia ? Hmm, szykuje się kolejna mamuśka, która synowi nie da się nigdy odpępowić, a każdą potencjalną synową będzie traktować jak rywalkę i pogoni bez wahania....
    • grassant Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 11:01
      które mi szepta,...

i wszystko stało się jasne!
    • grassant Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 11:04
      zemsta faraonów bywa uspiona. dobrze, ze aligatora nie przywiozłas z tego egiptu.
    • berta-death Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 11:14
      Myślałam, że wątek będzie o chorobach wenerycznych. No tak mi się jakoś tytuł skojarzył.
      • tora83 Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 11:16
        Jeśli autorka wątku jest szczęśliwa - gratuluję. Ale ja osobiście nie chciałabym "takiej" pamiątki z wakacji, brrr ...
      • mumia_ramzesa Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 15:09
        A ja myslalam, ze o jakiejs ciekawej chorobie tropikalnej.
    • sid-sid Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 12:04
      Że też nikt jeszcze na to nie wpadł, jako na możliwość dla niesparowanych, a chcących dzieciaka.:)
      • calineczka_777 Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 15:40
        sid-sid napisała:

> Że też nikt jeszcze na to nie wpadł, jako na możliwość dla niesparowanych, a ch
        > cących dzieciaka.:)

Wbrew pozorom jest mnostwo kobiet ktore wpadly... (hm!) wpadly na ten pomysl, znaczy sie. Choc wiekszosc wpadalo w Polsce. Ale te 20 lat temu tak sie nie wyjezdzalo.
        • mumia_ramzesa Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 17:31
          Wpadanie w Polsce ma plus w postaci alimentow.
      • maitresse.d.un.francais Jak nikt nie wpadł??? 30.11.11, 22:07
        Są nawet biura, które oferują w tym celu wycieczki do Szwecji. Ponoć Skandynawowie mają rewelacyjne gamety. ;-)
    • calineczka_777 Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 15:43
      your_rosemarie napisała:

>Moje dziecko jest piękne i jest miłością mojego ż
      > ycia. Nie wyglada 'egzotycznie' (K. również przypominał Europejczyka), nosi moj
      > e nazwisko i polskie imię.

Tak, tak, najwazniejsze ze dziecko nie wyglada egzotycznie... Toz to by byla tragedia gdyby przypominalo Araba albo bylo czarne. :-/
    • mmagi Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 15:59
      badania na HIV robiłas?
      jestem w szoku,jakas masakra
    • wicehrabia.julian Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 16:55
      your_rosemarie napisała:

> Ten post kieruję do wszystkich zagubionych kobiet i mężczyzn, którzy czują się
      > samotni.

:) wniosek z twojego postu jest taki: jesteś brzydka i nieatrakcyjna, nie masz faceta i ogólnie jesteś do bani? jedź na wakacje i tam daj się zapłodnić Ahmedowi, nie zmieni to twojej sytuacji w związku, no ale będziesz mieć przynajmniej kotka ups chciałem napisać dziecko

ps. faceci mogą jechać do krajów trzeciego świata i tam kupić sobie żonę
      • agusia3107 Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 17:20
        A co z ojcem dziecka? wie, że został ojcem?
        • grassant Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 17:27
          myślisz, ze ma jego adres i wie, jak nazywa się?
        • princess_yo_yo Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 17:35
          a jakie to ma znaczenie?
          • khadroma Re: Pamiątka z ciepłych krajów 30.11.11, 17:37
            O nie moge! Twoja historia wzruszyła moje jelita. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka