Dodaj do ulubionych

Nudny facet?

18.01.12, 15:23
Czy taki o to facet, z takimi cechami jest waszym zdaniem nudny? Rano na 7.30 jedzie do pracy, wracając robi zakupy, W domu jest o 16. Zje obiad ( przygotowywany przez swoją kobietę ) kobieta zmywa naczynia, on je wyciera. Czasami wstawi pranie. Facet robi kawę, razem siedzą, rozmawiają, oglądają filmy lub grają w karty. Do znajomych chodzą średnio raz na tydzień czasami rzadziej. Gdy na drugi dzień na obiad jest zaplanowana zupa, pan obiera warzywa. Gdy kobieta gotuje obiad a pan jest też w domu, to przychodzi do kuchni, pyta czy w czymś pomóc, zabiera brudne, niepotrzebne naczynia i myje, podaje przyprawy, nakrywa do stołu itd. W sobote wraca z pracy o 13 jego kobieta robi obiad, ściera kurze a facet odkurza. Poprostu udziela się we wszystkich obowiązkach domowych. Co myślicie o takim facecie? Czy on wydaje się wam nudny?
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Nudny facet? 18.01.12, 15:27
      A pierogi lepi? :)
      • ursyda Re: Nudny facet? 18.01.12, 15:57
        albo chociaż garnki?
    • triismegistos Re: Nudny facet? 18.01.12, 15:28
      Oo, ktoś się ostro wziął do roboty :D
      • triismegistos Dobra, wchodzę w to! 18.01.12, 15:28

• lled Re: Nudny facet? 18.01.12, 15:32
      mnie bardziej interesuje dlaczego ten facet ucina prace. wychodzi o 7:30 a w domu juz jest z zakupami o 16tej? albo pracuje w piwnicy budynku w ktorym mieszka albo naciaga pracodawce.
      niezly z niego kombinator.
      a tak poza tym to nudziarz.
    • yoko0202 nudny jak nudny, ale 18.01.12, 15:34
      dziwny i dla mnie męczący
      uważam, że kobiety miejsce jest w kuchni i nie lubię jak mi się ktoś plącze za często, sprzątać też lubię sama, najlepiej żeby wtedy wszystko łącznie z kotem poszło precz z domu.
      no chyba, że rozrywkowo sobie w kuchni mielibyśmy gotować jakieś wynalazki i próbować, czy cytrynówka jest wystarczająco cytrynowa, to wtedy tak, może zostać w kuchni
      • ursyda Re: nudny jak nudny, ale 18.01.12, 15:58
        yoko0202 napisała:

>
        > uważam, że kobiety miejsce jest w kuchni

no weź
        • wersja_robocza Re: nudny jak nudny, ale 18.01.12, 16:07
          ursyda napisała:

> yoko0202 napisała:
          >
          > >
          > > uważam, że kobiety miejsce jest w kuchni
          >
          > no weź
          • wersja_robocza Re: nudny jak nudny, ale 18.01.12, 16:07
            Kto nacisnął mój enter?

Wracaj do kuchni i nie wychodź niewołana>:>
            • jan_hus_na_stosie2 Re: nudny jak nudny, ale 18.01.12, 16:53
              wersja_robocza napisała:

> Kto nacisnął mój enter?

ursyda

• wersja_robocza Re: nudny jak nudny, ale 18.01.12, 16:55
                W stosownym momencie i w stosowny sposób jej podziękuję.
        • yoko0202 Re: nudny jak nudny, ale 18.01.12, 17:37
          ursyda napisała:

> no weź

no bez kitu
          z tym, że w wersji nieco zmodyfikowanej - kuchnia jest moja, idę tam kiedy chcę, a że chcę i lubię często to już tak się akurat składa, natomiast żadne formy nacisku na udanie się przeze mnie do kuchni nie są mile widziane i nie działają.
          • ciastko_z_kota Re: nudny jak nudny, ale 18.01.12, 21:35
            nie kobiety, tylko twoje.

i siedź sobie w tej kuchni ile dusza zapragnie, tylko nie generalizuj.
    • sumire Re: Nudny facet? 18.01.12, 15:39
      fajny, przydałby mi się.
    • cuttle_fish Re: Nudny facet? 18.01.12, 16:03
      Jak dla mnie, to cała para wiedzie w miarę nudne życie, nie tylko ten facet:)
      • ursyda Re: Nudny facet? 18.01.12, 16:04
        przeszsz w karty grają
        • 3artka Re: Nudny facet? 18.01.12, 16:16
          a karty nie jedno mają imię;)
        • charles_chaplin Re: Nudny facet? 18.01.12, 19:49
          Ja uwielbiam grać w karty! Zdarzało mi się i do 4:00 imprezować przy kartach, oraz dobrym jedzeniu i rozsądnej ilości alkoholu:-)
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Nudny facet? 18.01.12, 21:11
            charles_chaplin napisała:

> Ja uwielbiam grać w karty! Zdarzało mi się i do 4:00 imprezować przy kartach, o
            > raz dobrym jedzeniu i rozsądnej ilości alkoholu:-)

Przypomina mi się tegoroczny sylwester. Poszliśmy spać o 2-3, bo już nam się nudziło, mimo licznej grupy. 1 stycznia graliśmy w karty do 6, aż opadliśmy z sił :D
            • charles_chaplin Re: Nudny facet? 18.01.12, 23:01
              I jeszcze muszę dodać, że gra w karty nie jest nudna, wręcz bywa bardzo emocjonująca. Gdy grywałam kiedyś namiętnie w kanastę, gdzie gra się dwie osoby na dwie, to się zdarzały takie tarcia wewnątrz par (wspólna odpowiedzialność za wynik), że sama kiedyś pieprznęłam drzwiamy i wyszłam w nocy na dwór, tak się zapiekliłam na ówczesnego narzeczonego;-)
    • 3artka Re: Nudny facet? 18.01.12, 16:11
      Nudny, jak nudny, ale na pewno pomocny. Pod warunkiem, że pani odpowiada, że pan plącze jej się po kuchni. Ja się lubię plątać po kuchni w samotności.
    • sundry Re: Nudny facet? 18.01.12, 16:14
      Mnie się podoba, może by jeszcze tak książki zaczął czytać;)
    • 83kimi Re: Nudny facet? 18.01.12, 16:19
      Hmm, a co maja obowiązki domowe do bycia nudnym?
    • martishia7 Re: Nudny facet? 18.01.12, 16:21
      To nie są cechy osoby, to są czynności, które ta osoba wykonuje. Tak, same w sobie są nieciekawe jak i cały domowy kierat, który odbębnić jednak czasami trzeba.
    • zielona.zgaga Re: Nudny facet? 18.01.12, 16:44
      jak ja czasem zlapie za tylek podczas gotowania to chociaz przelamuje te monotonie ;)
    • triss_merigold6 Re: Nudny facet? 18.01.12, 16:48
      A gdzie tu widzisz jakieś cechy tego pana? Opisałaś czynności jakie wykonuje i przybliżony plan dnia.
    • last_unearthly Re: Nudny facet? 18.01.12, 16:56
      Raczej nudne to mają życie, no chyba, że sobie te czynności urozmaicają;)

Nie wiem co dziwnego jest w tym, że facet pomaga swojej kobiecie. Wolałabyś żeby leżał po pracy na kanapie przed tv, czytał książki czy coś tam innego robił, a Ty sama miałabyś tachać zakupy, gotować i sprzątać?
    • mumia_ramzesa Re: Nudny facet? 18.01.12, 17:00
      No strasznie nudny. Ja bym z takim nie wytrzymala. Powinien codziennie wracac o innej porze, czasami zapomniec zrobic zakupow, albo kupic nie to co trzeba.
    • gram.w.zielone Re: Nudny facet? 18.01.12, 17:41
      Nudny - za malo robi.
    • princess_yo_yo Re: Nudny facet? 18.01.12, 17:44
      nie rozumiem wniosku o nudzie, z postu wynika ze takie zycie im pasuje, a moze cos przeoczylam? btw, zeby nie bylo, to ze watkodawca wyciagnal wniosek z dupy zauwazylam :D
    • maitresse.d.un.francais Przeciwnie, w sam razik 18.01.12, 17:51
      a jeszcze gdyby gotował... Rozmawia ze mną, filmy oglądamy razem - czegóż chcieć więcej? Żeby powrzaskiwał i imprezował osiem razy w tygodniu?
      • siostra.bronte Mnie też się podoba. 18.01.12, 18:30
        Ogólnie "nudny" to chyba najgorszy możliwy epitet. W innym wątku dziewczyna jest nudna, bo nie chodzi na imprezy lub do znajomych.
        Czyli: facet ma wychodzić na miasto parę razy w tygodniu, zostawiać obowiązki domowe partnerce, nie rozmawiać z nią, tudzież nie oglądać filmów w tv. I jak tu kobietom dogodzić ?:)
        • sundry Re: Mnie też się podoba. 19.01.12, 09:32
          A te imprezy i spotkania ze znajomymi, to taki kop adrenaliny, że o nudzie nie ma mowy:D
          • kseniainc Re: Mnie też się podoba. 19.01.12, 09:34
            On się nie nudzi;-)
    • dangerous.mistress Re: Nudny facet? 18.01.12, 18:24
      Nie ma to jak kobieta, nawet jak jest dobrze, to i tak znajdzie jakieś ale :)
      • siostra.bronte Re: Nudny facet? 18.01.12, 18:31
        Dokładnie :)
    • kseniainc Re: Nudny facet? 18.01.12, 18:34
      Łe, z tego co piszesz to kąpiel musisz sobie szykować sama. Ktoś już wspomniał-leniwy, a jak już pomyśli, to bez przerwy się wtrąca w babskie obowiązki;-)Co za typ?
    • moniapoz Re: Nudny facet? 18.01.12, 18:38
      nie mam pojęcia czy nudny - co robi w niedziele :) bo tego tu nie widzę :)
      a obowiązki domowe chyba są z natury nudne, ale nie stanowią esencji życia...
      ale takie faceta to ja zazdroszczę :)

------
      Tylko tu i teraz ja wybieram. Tylko tu i teraz jestem.
      Tylko tu i teraz całym sercem więcej szans nie będzie.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Nudny facet? 18.01.12, 18:38
      Straszliwie drobiazgowo opisałaś ich zwyczaje kuchenne. Przygotowanie jedzenia dla 2 osób nie zajmuje tyle czasu aby można było na tej podstawie cały tydzień opisać.

Z opisu wynika tylko że "wspólnie przygotowują jedzenie i dbają dom"
      W ŻADEN sposób nie można tego odnieść do tego czy ktoś jest nudny czy nie.
    • zetka50 Re: Nudny facet? 18.01.12, 18:42
      nudy tu nie widzę, jakby przychodził z roboty i nogi trzymałby na stole to- tak :))
    • lolcia-olcia Re: Nudny facet? 18.01.12, 18:44
      musi ostro zabawiać się z innymi na boku , bo jak inaczej wytłumaczyć takie zabijanie wyrzutów sumienia..
    • schere Re: Nudny facet? 18.01.12, 18:45
      Gotują, jedzą, garnki zmywają.... Ale pracę ma pan fajną, sporo wolnego czasu, o 16 w domu i to z zakupmi.
      Może te rozmowy niesamowicie pasjonujące? Poker na pieniądze? Albo jak już pójdą raz w tygodniu do znajomych to jest taaaka impreza, że potem tydzień dochodzą do formy?
      • moniapoz Re: Nudny facet? 18.01.12, 18:50
        > Może te rozmowy niesamowicie pasjonujące? Poker na pieniądze?

poker rozbierany :) żeby po tym gotowaniu i zmywaniu naczyń trochę się rozerwać :))

------
        Tylko tu i teraz ja wybieram. Tylko tu i teraz jestem.
        Tylko tu i teraz całym sercem więcej szans nie będzie.
      • maitresse.d.un.francais Re: Nudny facet? 18.01.12, 18:53

> Może te rozmowy niesamowicie pasjonujące?

Czemu nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka