Dodaj do ulubionych

Po co Wam forum?

17.02.12, 18:59
fascynuje mnie to:) sama zaglądam tu z ciekawości - niektóre wątki są zabawne, zdarzają się ciekawe, ale wchodzę głównie na fora tematyczne... Co Wam daje to forum? Zabijacie czas? Rozmawiacie na necie, bo nie macie z kim pogadać "na żywo"? "forumowanie" jest dla Was fascynujące? Ciekawa jestem bardzo:-) Wiem, że to pierwszy stopień do piekła...:)))
Obserwuj wątek
    • amanda-lear a co? chcesz je zamknac? 17.02.12, 19:05
      marina_nie_vlady1 napisała:

> fascynuje mnie to:) sama zaglądam tu z ciekawości - niektóre wątki są zabawne,
      > zdarzają się ciekawe, ale wchodzę głównie na fora tematyczne... Co Wam daje to
      > forum? Zabijacie czas? Rozmawiacie na necie, bo nie macie z kim pogadać "na ży
      > wo"? "forumowanie" jest dla Was fascynujące? Ciekawa jestem bardzo:-) Wiem, że
      > to pierwszy stopień do piekła...:)))

Kazdy z innych powodow z pewnoscia;)
      • marina_nie_vlady1 Re: a co? chcesz je zamknac? 17.02.12, 19:07
        Tak, właśnie, chcę zamknąć... To, że każdy z innych powodów nie jest odkryciem Ameryki. Mnie te powody indywidualne ciekawią. czysta ciekawość, nic więcej;)
    • to_ja_pisze Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:05
      Rozrywka.
    • marguy Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:09
      Dlaczego stopien do piekla?
      Dla mnie to kontakt z Polska od strony nieformalnej i z tymi, ktorzy tak jak ja od lat zyja poza krajem i takze chca byc na biezaco. Tu najlatwiej mozna zauwazyc zmiany w obyczajcha, podejsiu do wielu problemow zycia codziennego, wymienic doswiadczenia, porownac.
      No i mam tu spora grupke ulubiencow, ludzi dowcipnych, umiejacych smiac sie z siebie i innych.
      Mam takze negatywnych favorytow.
      Rzadko zakladam watki, czesto sie wypowiadam, dosrywam tylko wybrancom.;)

Jednym slowem mam do forum podejscie "na drozdza": tu mi dobrze, tu mi cieplo, tu zostaje i tu bede paczkowac :)
    • georgia241 Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:13
      Jak juz nie mam siły kiwnąć palcem w domu lub brak mi motywacji, to tu się pojawiam.
      • marguy Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:17
        i sie motywujesz, mniemam ;)
        • georgia241 Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:20
          No jasne, że nie - nie mam motywacji i zabijam czas.
          • headvig Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:31
            georgia241 napisała:

> No jasne, że nie - nie mam motywacji i zabijam czas.
            Tu mial byc ten moj wpis o motywacji ;)
            • georgia241 Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:33
              Już rozumiem ;-)
      • koham.mihnika.copyright ludzka menazeria i jej sprawki 18.02.12, 12:07
        kontakt z jezykiem
        rozrywka
        podziwianie damskich "niecheci"
        czasem sie trafi jakas cieta odpowiedz albo wartosciowa informacja
        ale ogolnie to duza strata czasu
    • headvig Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:27
      Jak mam niechec do sprzatania, to wchodze na forum, czyli ostatnio codziennie ;)
      • headvig Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:29
        U mnie to dziala podobnie, tylko ja nie mam czasu i siedzac tutaj robie sobie wieksze tyly ;)
        • georgia241 Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:32
          A ty Sowo chciałaś sama sobie odpowiedzieć? Masz rozdwojenie jakieś czy co?
          • headvig Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:36
            georgia241 napisała:

> A ty Sowo chciałaś sama sobie odpowiedzieć? Masz rozdwojenie jakieś czy co?
            Jak sie nie wyspie, to bredze, czyli ostatnio codziennie ;)
    • zuzi.1 Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:31
      Ja czytuję różne fora na GW, nie tylko kobieta, czytam bo można tu przeczytac o sprawach, o ktorych w realu ludzie wstydzą się dyskutowac, o problemach rodzinnych, o dziwnych zachowaniach ludzi, można dzieki forom spojrzec na pewne sprawy kompleksowo, mając na przykład opisanych kilka czy kilkanaście podobnych przypadków jakiejś patologii lub dziwnych zachowan. Każda młoda kobieta, zanim zdecyduje się wyjśc za mąż, powinna czytac takie fora, aby pozbyc się swojej naiwności i głupoty w stosunku do mężczyzn i trafnie wybierac partnera na życie...
    • wersja_robocza Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:33
      Na razie nie wiem, ale jak się dowiem, to się pochwalę.;)
    • six_a Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:40
      zasadniczo po nic, ale i tak jest fajnie.
    • fajnajozia Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:54
      "forumowanie" jest dla Was fascynujące? Ciekawa jestem bardzo:-)

Ile razy jestem chora albo zmęczona:) Nie zarażam ludzi albo nie muszę się ogarnać, żeby wyjść. Dużo się uczę o ludziach i od ludzi:) Wiadomo, że znajomi, przyjaciele zwykle sa podobni do nas, podzielaja nasze poglady, maja zbliżone poczucie humoru - tu jest niezwykła rozmaitość:) Co tu dużo mówić, człowiek uczy się tolerancji i cierpliwości:D A także może bardzo szczerze wyrazić własne zdanie. Mnie jeszcze rajcuje to, nikt nie wie z kim tak naprawdę rozmawia:)
      • marguy Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 19:57
        jozia,
        dobrze mowisz. :)
        Po gosciach w realu trzeba sprzatac, a tu nie.
        Przyjdzie czlowiek, pogada, pojdzie polazic na inne strony, wroci, i zawsze cos sie dzieje.
        No i siedzac przodem do ekranu nie widze tej sterty papierzysk do sklasyfikowania, poukladania w klaserach itp.
        • fajnajozia Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 20:28
          I koleżance nie powiesz: rzuć durnia w cholerę, tylko najwyżej: jesteś pewna, że Maciuś się zmieni? :D
    • kitek_maly Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 20:03
      Kiedyś mi w czymś pomogło.
      A teraz to nie wiem.
      • six_a Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 20:38
        dziś światowy dzień kitka
        kto wiedział?
        • fajnajozia Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 20:44
          > dziś światowy dzień kitka
          > kto wiedział?

Ja. Było w Gazecie na pierwszej stronie:)
          • six_a Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 20:48
            tak naprawdę, to chciałam wywołać kitka z lasu. ale chyba sobie poszedł.
            :)
            • fajnajozia Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 20:52

Wróci. Chrupkami w misce mu pogrzechocz.
              • soulshunter Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 20:54
                nie lubie kitkow, bo wszystkie kitki to dranie. Ptaszki doszom.
                • six_a Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 21:07
                  no wiesz? a kocice?
                  :)
                  • soulshunter Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 21:15
                    baby jeszcze gorsze. One wydajo zlecenia na te biedne ptaszki.
        • kitek_maly Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 22:11
          > dziś światowy dzień kitka
          > kto wiedział?

Kopania?
          Czy o co Ci teraz chodzi? :P
          • six_a Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 23:02
            nooooo.
            nieno światowy dzień kota, autentyk.
            ale do wiadomości to byś zajrzała czasem:)
            • kitek_maly Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 10:19
              > ale do wiadomości to byś zajrzała czasem:)

Chyba Ty. :> :>
              Taka mądra a czasem taka gapa. :P
              • six_a Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 10:29
                eeeee, no chyba istotniesz inteylgencją nie grzeszę, albowiem nie widzę nic nowego, czego by nie było dawniej;) poza tym, co sama wysłałam.
                • kitek_maly Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 11:00
                  LOL, to komu ja odpowiedziałam? :D
                  Zaraz sprawdzę.
                  • kitek_maly Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 11:04
                    Ok, jeszcze raz poszło.
                    A tak w ogóle to ja mam maila aktywnego. :P
                    • six_a Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 11:13
                      maile som niebezpieczne, odradzam ;P
    • soulshunter Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 20:05
      tak prawde mowiac to po ch.
    • maggpie Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 20:46
      Wolę czytać niż pisać.
      Mam zresztą fazy, czasem miesiącami nie wchodzę, czasem czuję potrzebę i jestem;)
      Ogólnie rozrywka, bo bywa zabawnie -ale są spore plusy bo można wielu rzeczy się dowiedzieć (także tu). No i poznać psychologię, sposób rozumowania innych -to bardzo cenne;)
    • slottka.ja Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 20:50
      Mnie też to fascynuje i dlatego tu zaglądam i piszę:)
    • moonogamistka Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 20:53
      Bawie sie tu:-)
      Ale troszke niespodziewanie poznalam kilka wspanialych osob, niebanalnych i wyjatkowych:-)
    • khadroma Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 21:13
      > Co Wam daje to
      > forum?

Nie pytaj co forum daje nam, tylko co my dajemy forum. ;)
    • lidka449 Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 23:38
      marina_nie_vlady1 napisała:

> fascynuje mnie to:) sama zaglądam tu z ciekawości - niektóre wątki są zabawne,
      > zdarzają się ciekawe, ale wchodzę głównie na fora tematyczne... Co Wam daje to
      > forum? Zabijacie czas? Rozmawiacie na necie, bo nie macie z kim pogadać "na ży
      > wo"? "forumowanie" jest dla Was fascynujące? Ciekawa jestem bardzo:-) Wiem, że
      > to pierwszy stopień do piekła...:)))
      w piekle tez bywa pieknie
      ale czasem na forum nie jest latwo wyleja na ciebie kubel zimnej wody tak cie wystudza tak skrytukuja same madrale :))

• zeberdee28 Re: Po co Wam forum? 17.02.12, 23:46
      Dla mnie to forum jest jakąś namiastką początków internetu, we wczesnych czasach używali go naukowcy, studenci i pasjonaci nowych technologii, to był piękny okres, ale masowość tej technologii, o której marzyliśmy nieświadomi konsekwencji, jedynie obnażyła fakt że ludzkość składa się głównie z matołów i zboczeńców. Tutaj bywają w miarę inteligentni ludzie bo dla cymbałów jest tu za mała widownia, więc czasem ma to forum swój urok, choć niestety coraz mniejszy i pewnie stanie się śmietnikiem tak jak całą reszta internetu.
      • akle2 Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 20:01
        Żeby jeszcze tylko trolle się stąd wyniosły i byłoby w miarę miło :)
        • koham.mihnika.copyright nie ma piwa bez piany nt 19.02.12, 13:53

• marina_nie_vlady1 Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 11:06
      Dziękuję za zaspokojenie mojej ciekawości:-) Spodziewałam się banalniejszych odpowiedzi, a tu proszę! Tak ogólnie, to chyba dobrze, że to forum jest, prawda?;)
    • boruta_wwa Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 11:20
      po co forum?
      aby reklamować swojego bloga he he ;-)

B.
    • princess_yo_yo Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 11:52
      forum dostarcza mi rozrywki, kontakt z jezykiem polskim, czesto zabija nude w pracy.
    • funny_game Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 12:02
      Po prostu kolejna przyjemnostka, ostatnio coraz częściej zastępuje ją inna.
      Fajnie, że jest, jak by nie było, to by się coś innego znalazło.

No i jest w forumowaniu jedna niezła rzecz: można siebie z dystansu, czarno na białym, czasem zobaczyć. Np. ktoś gópio pisze, odpowiadam mu, zaczyna się we mnie gotować od steku bzdur i robi się pyskówka, z której nigdy nie jestem dumna. I po jakimś czasie, jak to widzę, to mogę się wyśmiać, że czym ja się przejmuję? I zastanowić, czy w realu też tak mam. I uczę się olewać pierdoły oraz głupków oraz oddzielać rzeczy istotne od błahych.
      Niby człowiek taki stary, a ciągle i wszędzie się uczy :)
      (Jak się nie uczy, to stary i głupi)
      • stary.dziadyga Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 12:48
        a na fk wciąż trwa wzajemna edukacja :)
        można tu znaleźć odpowiedzi na odwiecznie nurtujące ludzkość pytania
        • koham.mihnika.copyright co wlozyc do garnka za 7,5 tysiaca? 18.02.12, 13:20

• funny_game Re: co wlozyc do garnka za 7,5 tysiaca? 18.02.12, 13:24
            Drugi garnek za 3,5 tysiąca?
            :F
            Garnkowa matrioszka taka.
          • stary.dziadyga Re: co wlozyc do garnka za 7,5 tysiaca? 18.02.12, 13:28
            wypchać kawiorem
          • stary.dziadyga Re: co wlozyc do garnka za 7,5 tysiaca? 18.02.12, 13:34
            lece babci powiedzieć że wcale nie przepłaciła za te garnki za audiotele
    • szybiarz Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 16:56
      * wchodzę bo uczę się tutaj na błędach innych
      * czasem można poczytać interesujące historie
      * poznaję odmienne poglądy
      poza tym czasem przypomina jakiś chu*owy czat, "drzewka" rozdęte do granic absurdu
    • akle2 Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 18:15
      Po nic. Forum stało się nudne, forumowicze infantylni a problemy tendencyjne, ale czasami muszę wtrącić swoje 3 grosze. Z resztą, jak prowadzić dyskusję, kiedy (przykład pierwszy z brzegu) tępi się stare panny a jednocześnie deprecjonuje sakrament ślubu. Albo "nie będę utrzymywał leniwej materialistki" a jednocześnie: "kobieta nie może stawiać na karierę, bo odbija się to na rodzinie". Przecież to chore.
      Za to jest kilka nicków, które stanowią dla mnie obowiązkową lekturę i ich punkt widzenia rekompensuje mi pozostałe żenujace wpisy.
      • stary.dziadyga Re: Po co Wam forum? 19.02.12, 12:31
        jak prowadzić dyskusję, kied
        > y (przykład pierwszy z brzegu) tępi się stare panny a jednocześnie deprecjonuje
        > sakrament ślubu. Albo "nie będę utrzymywał leniwej materialistki" a jednocześn
        > ie: "kobieta nie może stawiać na karierę, bo odbija się to na rodzinie". Przeci
        > eż to chore.

Też to obserwuję i niesamowicie mnie to denerwuje, staram się te jednostki zapamiętywać i ignorować ich wypowiedzi w podobnych tematach
    • vandikia Re: Po co Wam forum? 18.02.12, 18:34
      mniej więcej po to co tv, czyli niski poziom rozrywki
      chociaż jest kilka fajnych dusz, które się miło czyta, więc dla miło - ści też :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka