Dodaj do ulubionych

MAGDY :)))

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:32
Ponoc najpospolitszym imieniem jest Anna,ale mnie ciekawi jak reagujecie na
imie Magda,czy kojarzy Wam sie milo,jakie sa dziewczyny,ktore nosza to imie :)
Obserwuj wątek
    • oliviaa Re: MAGDY :))) 13.06.04, 22:39
      Ale chodzi o imię Magda czy Magdalena?? Bo to dwa różne imiona.
      • Gość: ona MAGDY :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:42
        Teoretycznie masz racje - 2 rozne.Ale nie wnikajmy czy Ona jest Magda czy
        Magdalena i mowia do Niej Magda - po prostu MAGDA :)))
        Madzia,Magdusia,Magdalena,Madzka ... wszystko co kojarzy sie z tym imieniem
    • pocahontas24 Re: MAGDY :))) 13.06.04, 22:42
      Imie Magda kojarzy mi sie z pulchna dziewczynka o rumianych policzkach ;)
    • oliviaa Re: MAGDY :))) 13.06.04, 22:48
      OOOOO wypraszam sobie za tą pulchną dziewczynkę !?:) Ja mam na imię Magdalena,
      sama też znam dużo Magd.Moge Ci powiedzieć (z własnych obserwacji)że napewno
      potrafimy być wredne jak cholera, uparte, mające zawsze własne zdanie, jeśli
      kogoś naprawde nie lubimy to ten ktoś nie ma już u nas szans;a jeśli lubimy to
      jesteśmy oddane w przyjażni. A tak pozatym potrafimy sie cieszyć z wielu rzeczy
      i lubimy mieć uśmiech na twarzy. Pozdr :))
    • Gość: Żabka Re: MAGDY :))) IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.04, 22:56
      Co kalendarz to jakieś udziwnienie z imionami dla mnie i moich znajomych Magda
      to zdrobnienie od Magdalena, tak samo jak Magdalenka, Magdusia czy Madzia.
      Wszystkie moje znajome Magdy czy Magdaleny (zależy od tego jak chcą żeby je
      nazywano) obchodzą zazwyczaj imieniny 29.05 czyli w dzień imienin Magdaleny.A co
      do tego jakie są to zależy głównie od charakteru i sposobu bycia. Nie można
      przypasować osoby do imnienia i uważać, że jeśli posiada to konkretne imię to
      musi być taka a nie inna. Więc opis Magd zależy głównie od tego jaką konkretnie
      opisujemy.
      • Gość: ona MAGDY :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 23:05
        czy ja wiem ... Ja tez jestem Magdalena i jestem: strasznie
        pamietliwa,potrafie sie zemscic po latach,w chwili kiedy nikt juz o tym nie
        pamieta,potrafie byc wredna i zlosliwa,marudna i wyjatkowo punktualna - nie
        znosze kiedy ktos nie docenia mojego czasu.A z takich lepszych spraw:na pewno w
        przyjazni zaufana,potrafie sie poswiecac dla drugiej osoby,ale jesli raz sie na
        kims przejade,to koniec - nigdy wiecej drugi raz nie bedzie tak samo.
        • oliviaa Re: MAGDY :))) 13.06.04, 23:13
          Gość portalu: ona napisał(a):

> czy ja wiem ... Ja tez jestem Magdalena i jestem: strasznie
          > pamietliwa,potrafie sie zemscic po latach,w chwili kiedy nikt juz o tym nie
          > pamieta,potrafie byc wredna i zlosliwa,marudna i wyjatkowo punktualna - nie
          > znosze kiedy ktos nie docenia mojego czasu.A z takich lepszych spraw:na pewno
          w
          >
          > przyjazni zaufana,potrafie sie poswiecac dla drugiej osoby,ale jesli raz sie
          na
          >
          > kims przejade,to koniec - nigdy wiecej drugi raz nie bedzie tak samo.

OOOOOOOO właśnie o tym mówę:) jakbym czytała swoją charkterystykę i osób mi
          znanych :)Ujęłaś samo sedno sprawy ;-) pozdr

• dede1 Re: MAGDY :))) 17.06.04, 22:19
          Mam na imie Izabela a ta charakterystyka pasuje do mnie....
        • magowa Re: MAGDY :))) 25.07.04, 21:16
          Jestem dokładnie taka sama.... :) :) Zwłaszcza z tą pamiętliwością, kiedy nikt
          już nie wie o co chodzi :P I do tego często robię "ciche dni"...

Ale z lepszych cech: bardzo poświęcam się dla przyjaciół, nigdy nie zdradzam
          powierzanych tajemnic, pomagam komu się da :)
        • scorpionica Re: MAGDY :))) 25.07.04, 22:07
          No prosze, ja tez tak mam! (a do tego skorpion jestem ;)

Tez jestem Magdalena, ale mowia na mnie Lena, nie znosze zdrobnienia "Madzia"
          (toleruje jedynie u rodzicow)

Tylko i wylacznie przez moje imie i zdrobnienie kupilam sobie ostatnio
          ksiazke "Milosc Leny" (zabijcie mnie, nie pamietam nazwiska autorki!!!)...
          podobala mi sie ;)
    • Gość: Zdzicho Re: tłuściutki, ale milutkie i przyjacielskie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 23:30
      jak przyjaciel grzecznie poprosi to odrazu nózki rozkładają :)
      • Gość: nin Re: tłuściutki, ale milutkie i przyjacielskie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:25
        otóż to.
    • losiu4 Re: MAGDY :))) 13.06.04, 23:31
      Gość portalu: ona napisał(a):

> Ponoc najpospolitszym imieniem jest Anna,ale mnie ciekawi jak reagujecie na
      > imie Magda,czy kojarzy Wam sie milo,jakie sa dziewczyny,ktore nosza to imie :)

ja tam nie wiem, co, kto, jak, ew. dlaczego... ale imię "Magda" zawsze bedzie
      mi sie miło kojarzyć :)))

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: Lena Re: MAGDY :))) IP: 80.48.96.* 13.06.04, 23:48
      Ja jestem Magdaleną. W mojej rodzinie /rodzinie mojego ojca/ imię to
      funkcjonuje od pokoleń - jednak na wszystkie Magdaleny mówiło się Lena - i
      zwykle było synonimem kobiety ekscentrycznej, samodzielnej /co kiedyś było
      określeniem pejoratywnym/ i upartej. W pokoleniu mojego ojca tego imienia nie
      dano nikomu i nadanie mnie tego imienia wywołało sprzeciw wielu osób w
      rodzinie. Buntowałam się w dzieciństwie gdy mówiono do mnie Lena bo dla mnie to
      imię pasowało do starej ciotki. Koleżanki i koledzy musieli mówić do mnie Magda
      choć cała rodzina mówiła "Lena". A teraz wszyscy mówią Lena i wydaje mi się
      normalne.
      Jestem ... na pewno zdecydowana, samodzielna i uparta ... oczywiście zawsze
      uśmiechnięta i niepoprawna optymistka.
      • Gość: ona MAGDY :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 23:50
        " uparta ... oczywiście zawsze
        uśmiechnięta i niepoprawna optymistka " - ooo tak, zapomnialam jeszcze o tym :)

• oliviaa Re: MAGDY :))) 14.06.04, 15:59
          zgadzam sie :-)
          apropos do tego pana co twierdzi ze każda magda nogi rozkłada... a ty tak w
          każdą napotkaną dziurę wpychasz??? No czas może odwiedzić lekarza....
    • lena_zienkiewicz Re: ja też jestem Magdalena 14.06.04, 09:24
      Ale wszyscy mówią na mnie Lena, niestety od LENIA :-(
      A imieniny mam 22 lipca, a nie 29 maja.
    • magdusia1963 Re: MAGDY :))) 14.06.04, 12:31
      To moje drugie imie i bardzo je lubie. Gdyby tak pouogolniac to wiekszosc Magd,
      ktore znam sa fajne, ale sprawiaja na mnie wrazenie troche zimnych i
      niedostepnych. Gdy sie je blizej pozna wcale tak nie jest. Wszystkie maja
      powodzenie u facetow!
      Jest tylko jedna moja znajoma Magda, ktora nie "wpada" w ten schemat. Nie wiem
      dlaczego. Moze uzywa innego imienia niz ma naprawde?
      Od kiedy Magda i Magdalena to inne imiona? Czy to nie pretensjonalne
      uzywac "Magda" i upierac sie ze to inne imie? To tylko inna forma tego samego
      imienia. A Wy jak uwazacie?
      Pozdrawiam wszystkich:)
      • oliviaa Re: MAGDY :))) 14.06.04, 16:04
        magdusia1963 napisała:

> Od kiedy Magda i Magdalena to inne imiona? Czy to nie pretensjonalne
        > uzywac "Magda" i upierac sie ze to inne imie? To tylko inna forma tego samego
        > imienia. A Wy jak uwazacie?

To dobrze przeglądnij kalendarz... To zobaczysz że są imieniny Magdy i
        Magdaleny.
        • magdusia1963 MAGDY cd 18.06.04, 09:04
          Magda jest przeksztalceniem imienia Magdalena, a nie osobnym imieniem.
          Istnienie imienia Magda w kalendarzu nie jest zadnym dowodem, bo imiona w
          kalendarzu odpowiadaja beatifikowanym i na biezaco wpisywanym swietym. Kiedy
          np. zostal wpisany beatyfikowany chyba po wojnie Maksymilian Kolbe poszukajcie
          w internecie (moze bedzie). Dlatego tez jest w kalendarzu tak duzo Marii. Bo
          zostalo beatyfikowanych wiele kobiet o tym imieniu (takie popularne imie)
          O imieniu Magdalena i jej odmianach mozna poczytac chocby tutaj:
          bazy.hoga.pl/imion_opisy.asp?imie=Magda
          napewno jest wiele innych stron.
    • Gość: Anusia Re: MAGDY :))) IP: 217.153.18.* 14.06.04, 13:39
      bliska psiapsióła jest własnie Madzia i ja uwielbiam, ale zdarzyło mi sie
      poznac tez magdę wyyyjatkowa idiotke i dlatego kojarzy mi sie tez i zle.w
      podstawówce tez byla jedna madzia kujonka:-))teraz mi sie przypomnialao; stad -
      córka magdą nie bedzie:-))
    • lukrecja8 Re: MAGDY :))) 14.06.04, 13:51
      ja musiałam ostatnio użerać sie na gruncie zawodownym z dwie Magdami, obie były
      na maksa upierdliwe i nielogiczne, musiałam niepotrzebnie tracić przez nie
      czas, niczego nie dało im się normalnie wytłumaczyć. Brrrrr..... skojarzenia
      jak najbardziej negatywne!!!!!!
      A poza tym nie mam uprzedzeń do rzadnych imion, to był tylko taki zbieg
      okoliczności
    • madzia.c Re: MAGDY :))) 14.06.04, 19:52
      Ja też jestem Magdą,choć wolę być nazywana Magdaleną!Nie ze wszystkim zgadzam
      się,co tu a propos Magd zostało napisane.Optymistką bywam czasami,ale bardzo
      rzadko.Gdy mam jakiś problem(poważny!!!)wpadam w panikę i załamuję się
      totalnie,żadne argumenty wtedy do mnie nie trafiają,bo jestem zdołowana na
      całego!Ale po jakimś czasie nabieram sił i rozprawiam się z problemem ze
      zdwojoną energią!Napewno jestem bardzo wrażliwa,czasem aż za bardzo!Rozczula
      mnie mały szczeniaczek,a zachód słońca wywołuje łzy,podobnie jak czytane przeze
      mnie namiętnie romanse - bo jestem niepoprawną romantyczką i marzycielką!Mama
      mówiła o mnie : "Ty moja Aniu z Zielonego Wzgórza!". Kocham zwierzęta,
      ukwiecone łąki, malownicze krajobrazy, spacery nad brzegiem morza za rękę z
      Ukochanym... I żeby nie było tak sielankowo dodam,że jestem bardzo
      uparta,czasami ambitna:),wytrzymała fizycznie(gorzej psychicznie),czasem
      nieśmiała i barrrdzo leniwa - stąd często mówią o mnie : Magdalenia :)!
      • mijaczek Re: MAGDY :))) 14.06.04, 23:01
        A ja znam taką jedną co bym jej z chęcią nakopała gdzie trzeba, no ale to
        wszystko kwestia subiektywnej oceny. Poza tym nie imię świadczy o osobie.
        POzdrafiam,
        Mia
      • Gość: Marlena Re: MAGDY :))) IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 18.06.04, 12:41
        Tez Magdalena, mam podobny charakter, jak napisala madzia.c.
        Chyba najbardziej charakterystyczna cecha MAGDALEN jest upartosc.
        Jeszcze w moim przypadku "zmienne humory", gdy jest nie po mojej mysli.
    • de_mai Re: MAGDY :))) 15.06.04, 12:42
      Indywidualistka, leń do potęgi, kobieta z poczuciem humoru, choć łatwo ją
      urazić. To chyba o mnie napisalam:)
      • Gość: Magda nie lena Re: MAGDY :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 15:15
        Imieniny Magdy obchodzą 25 maja. Ja jestem Magda i jak ktoś na mówi Magdalena
        to mam ochotę go zakatrupić. nie dlatego ze Magdalena jest beeee, tylko dlatego
        ze nie tak mam na imię.
        • Gość: Magda Re: MAGDY :))) IP: *.mikstat.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 16:21
          Absolutnie się z Tobą zgadzam, a ja najbardziej nienawidzę, kiedy mnie ktoś
          pyta "A co to za różnica Magda czy Magdalena"? A mnie szlag trafia. Albo kiedy
          musze poprawiać dokumenty, bo zawsze napiszą mi Magdalena, pozdrawiam wszystkie
          Magdy!!!
          • magowa Re: MAGDY :))) 25.07.04, 21:13
            Ja tyż jestem tylko Magda :D Kiedyś źle mi wyrobili legitymacje, zgłosiłam błąd,
            mówiąc, że jestem Magda, a nie Magdalena. Odpowiedź sekretarki: - Dziecko,
            jesteś pewna, że tak masz na imię?
            No comments. ^-^_

Zresztą to ma swój urok, czasami ludziom podoba się takie - o dziwo - oryginalne
            imię :)
        • oliviaa Re: MAGDY :))) 15.06.04, 19:01
          A NIE MÓWIŁAM ŻE JEST IMIĘ MAGDA I MAGDALENA...PWYŻEJ JEST DOWÓD...;-)
    • magdzie Re: MAGDY :))) 15.06.04, 16:21
      ja jestem Magdalena. mowia na mnie z reguly: Madzia, Magda, Magdzie,
      Magdalenka, Madzienka, Madźka.

jestem: uparta ( jak cholera), ambitna, wredna, indywidualistka, traktuje
      zwiazki wyjatkowo niepowaznie ( niestety), mam wysokie wymagania ( wobec
      wszystkich i wszystkiego), kocham kwiaty ( szczegolnie polne), pasje: jezyki
      obce i podroze. a na koniec dodam, ze wszystkie Magdy, ktore znam sa wspaniale,
      mile i inteligentne:)
      • magdzie Re: MAGDY :))) 15.06.04, 16:24

tzn. pozdrawiam wszystkie Magdy i Magdaleny:)
        • Gość: kot Re: MAGDY :))) IP: *.murator.com.pl 15.06.04, 16:33
          Nienawidze tego imienia. Znam jedna magde:wyrachowana, zlosliwa, robiaca
          kariere na tym co ma miedzy nogami. Wiem, nie imie czyni czlowieka, ale tego
          imienia nie lubie.
          • indiaaa Re: MAGDY :))) 17.06.04, 20:38
            znam 4 Magdy wszystkie po trochu to samo w sobie, wredne i złośliwe, imię
            ogólnie brzmi ładnie ale akurat tym przypisuje cechy niestety wspólne wrrr...
    • Gość: krisis Re: MAGDY :))) IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 09:31
      magdy sa - zlosliwe, wredne, klamliwe i oszukancze.

pozdr
      • stranger007 Re: MAGDY :))) 25.07.04, 21:43
        Gość portalu: krisis napisał(a):

> magdy sa - zlosliwe, wredne, klamliwe i oszukancze.
        >
        >
        >
        > pozdr

Zgadza sie.Wredne baby tak samo jak Agaty
    • piotrdanielewicz a ja kocham Magde 25.07.04, 23:54
      jest moim sloncem,moja jasnoscia,moja dusza...piekne imie
      • Gość: nat777 Re: a ja kocham Magde IP: 81.190.159.* 26.07.04, 00:46
        Czy jesteś może spod Morąga?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka