kasztanka80 19.05.12, 09:54 Szukam chetnych do wypadu w Tatry lub Bieszczady- koniec maja. Jesli nie macie z kim wybrac sie w gory a chcecie odpoczac, dajcie znac, sama szukam ludzi do podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiete.jeze Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 10:36 A chcesz dołączyć do innej grupy (w Bieszczady)? Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanka80 Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 10:48 Jasne, ale musze koniecznie jechac koncem Maja, nie wysiedze dluzej w domu,nosi mnie. Jesli termin odpowiada to z checia sie wybiore. Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 13:01 24-27.05, ale trochę za wcześnie się pochwaliłam, bo miejsca się rozeszły:S Odpowiedz Link Zgłoś
gazetopolaczek Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 14:09 Powiedz, że ten wątek to podpucha, bo jakoś nie mogę uwierzyć, że są osoby gotowe jechać w góry z osobą, czy osobami o których kompletnie nic nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanka80 Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 15:22 o matko, spac razem bedziemy? nie chce jechac sama wiec szukam chetnych. Co w tym dziwnego? Mama dalej za reke Cie prowadza:-P Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 15:37 A slyszalas o roznych dziwnych wypadkach w Tatrach? Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanka80 Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 15:56 Rozmowa dotyczyla Bieszczad. Oczywiscie,ze slyszalam dlatego nie chce jechac sama,proste. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 17:52 a nie sądzisz, że jednak we własnym towarzystwie może być bezpieczniej i przede wszystkim fajniej niż z całkiem nieznajomą osobą? taak, dużo po górach sama chodzę, stąd moje skrzywienie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 18:17 Wg Ciebie bezpieczniej jest jechac z obcymi osobami niz samej? Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanka80 Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 17:59 Boje sie sama, pewnie nawet z mapa bym sie zgubila. Raz bylam sama w Zakopcu i chodzilam tylko po dolinach. Bieszczad jakos sie boje,moze dlatego ze bylam tam tylko raz.To jak nie ma chetnych? Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 18:09 sama się boisz, a z jakimś oszołomem z internetu co nie znasz, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 18:12 Co to znaczy "nawet z mapa"? Mape i kompas trzeba miec i umiec ich uzywac. Bieszczady sa duzo trudniejsze jesli chodzi o orientacje w terenie, ale na szlaku nie powinnas sie zgubic. Bieszczadow, bo Bieszczady odmieniaja sie tak jak Beskidy (bo niby dlaczego mialyby inaczej?). Odpowiedz Link Zgłoś
gazetopolaczek Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 18:30 Tak się akurat składa, że obie formy są poprawne, co zresztą nie ma najmniejszego znaczenia. A wracając do autorki wątku, to wziąłbym Cię maleńka w te Bieszczady, pokazałbym jak korzystać z mapy, kompasu. Kilka ciekawych rzeczy i miejsc w tych górkach też mógłbym Ci chętnie pokazać. Niestety termin jest dla mnie zupełnie nierealny, gdybyś reflektowała na przełom lipca i sierpnia, to ja bardzo chętnie. Zastanów się jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 18:21 to jedź w Beskidy - Żywiecki, Śląski, tam idzie się od schroniska do schroniska, nie da się zgubić. Tatry są całkiem dobrze oznakowane, o ile chodzisz uważnie, w dobrej pogodzie, mierzysz siły na zamiary i trzymasz się znaków we właściwym kolorze, nie próbując wynajdować skrótów, zgubić się bardzo trudno (zwłaszcza, że w Tatrach samotność na szlaku jest zjawiskiem baaardzo rzadkim). nie chcę tu namawiać do bógwiejakich wyczynów, ale założenie z gatunku 'nawet z mapą bym się zgubiła' uważam za błędne. jeśli człowiek losu nie kusi, to się nie zgubi. a nigdy nie wiesz, czy wybierając się z kimś, nie skończysz jednak na samotnej włóczędze (bo się nie dogadacie). Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanka80 Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 18:26 Ale sie czepiacie- szukam ludzi,sama sie boje- fakt. A czy sie trafi oszolom czy nie- loteria- najwyzej zostawie ta osobe po wyjsciu z autobusu,co za problem. Jak z nia pogadam troche to bede wiedziala z kim mam doczynienia. Nie potrzebuje rad ani pouczen- szukam ludzi, kto nie zainteresowany niech sie nie wypowiada. Nie potrzebuje psychologa. Senkju. Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 18:33 A czy sie trafi oszolom czy nie- loteria- najwyzej zostawie ta osobe po wyjsciu > z autobusu np o i wtedy to tak jakbyś sama się wybrała Jak z nia pogadam troche to bede wiedziala z kim mam > doczynienia. no tak, bo świra można poznać od razu a tak poza tym - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 18:33 o, przepraszam najmocniej - starałam się doradzić, nie czepiać. za to tym postem zrobiłaś sobie reklamę, która raczej towarzystwa na szlaku ci nie przysporzy. Odpowiedz Link Zgłoś
zamysleniee Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 18:35 sumire napisała: > o, przepraszam najmocniej - starałam się doradzić, nie czepiać. > za to tym postem zrobiłaś sobie reklamę, która raczej towarzystwa na szlaku ci > nie przysporzy. nie czepiaj się w końcu autorka napisała - senkju :D Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 18:37 No tak, a potem Hrabia zalozy kolejny watek "Ale te baby sa glupie". Cos czuje, ze ew. towarzysz podrozy sam Cie zostawi tuz po wyjsciu z autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasztanka80 Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 18:48 Sumire, nie tyczylo sie to do Ciebie. Tobie akurat dziekuje za rady. Sluchajcie ludzie, szukalam ludzi a niektorzy z Was jak te hieny oceniaja czy powinnam jechac sama czy nie itd...... Weszlam aby zadac konkretne pytanie dostac odp- odnosnie wyjazdu w Bieszczady. A ze Polacy maja to do siebie ze oceniaja,to wlasnie sami daliscie temu dowod. Napisalam,ze nie potrzebuje waszej opini,czy madrze robie jadac i szukajac ludzi. Ja po prostu szukam ludzi, tyle w temacie. A teraz drogie kobiety, klepcie w ta klawiature ile w lezie zeby mnie zlinczowac za to ze chce jechac z ludzmi w Bieszczady. Wiedzialamze latwiej byloby sie z facetem dogadac . Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 19:29 > Wiedzialamze latwiej byloby sie z facetem dogadac . O tak, zwlaszcza jak mu zaoferujesz to i owo. Trzeba bylo od razu walic na forum Mezczyzna, po co owijac w bawelne? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Tatry/ Bieszczady 19.05.12, 21:35 zapytaj na forum turystyka albo moze na forum o gorach? czasami ludzie tak sie poznają. Odpowiedz Link Zgłoś