Dodaj do ulubionych

Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt

17.06.12, 16:37
bo nie spodobała się Wam reklama? Zwracacie uwagę na takie rzeczy, czy nie za bardzo? Czy zdarzyło się Wam, że zrezygnowaliście z jakiegoś w miarę dobrego produktu/usługi, bo reklama Was oburzyła/zniesmaczyła i tak dalej?

Czy skorzystalibyście z usług firmy reklamującej się w taki sposób?

https://static.wirtualnemedia.pl/media/images/KORJAR_reklama.JPG
Obserwuj wątek
    • 3.14-roman Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 16:39
      Obok tematu: kobieta na samym dole, z prawej, z wałkiem do ciasta. Czy ktoś może mi powiedzieć, co ona robi z tą nudelkulą?
    • maitresse.d.un.francais Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 16:48
      Wyjątkowo obrzydliwe, co to za firma?
      • 3.14-roman Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 16:53
        KorJar. Monitoring, technologia GSM i GPS.
        • maitresse.d.un.francais poza tym jakim "Panem"? 17.06.12, 17:06
          Panem Bogiem? Bożkiem Panem? Bo tak się kojarzy słowo "pan" pisane wielką literą.

Maniakalne włażenie w d... klientowi daje groteskowe efekty.
          • 3.14-roman Re: poza tym jakim "Panem"? 17.06.12, 17:12
            Panem Człowiekiem. Pan Bóg stworzył Pana Człowieka. A potem Pan Bóg wziął Pana Człowieka do Pana Ogrodu, gdzie rosła Pani Jabłoń, na której wisiały Panowie Owoce.

A mnie zastanawia, czemu nikt nie zauważył tego pewnego niuansu - to dziewczę zwrócone do nas odbytnicą - czy to nie jest przekaz, że oni de facto się na klienta wypięli? I, że mają go, excusez le mot, w rzyci? A to zdjątko na samym dole, z panią, która zaraz spenetruje pana wałkiem do ciasta - czy to czasem nie sugeruje, że oni mogą nas wyr&&&ać?
            • maitresse.d.un.francais Re: poza tym jakim "Panem"? 17.06.12, 17:19
              ale ta postać z batem to chyba jest baba, a to w gaciach chłop?
              • 3.14-roman Re: poza tym jakim "Panem"? 17.06.12, 17:21
                Na dole, z prawej strony, pani w balii i z wałkiem do ciasta.
                • maitresse.d.un.francais Re: poza tym jakim "Panem"? 17.06.12, 17:25
                  3.14-roman napisał:

> Na dole, z prawej strony, pani w balii i z wałkiem do ciasta.

Tyle to ja widzę.

Zastanawiam się, jak kobieta może być u nich P/panem.
                • mieszko02 Re: poza tym jakim "Panem"? 19.06.12, 15:46
                  wałek? wg mnie to szczota a ona szoruje mu d...
                  • marslo55 Re: poza tym jakim "Panem"? 19.06.12, 16:12
                    mieszko02 napisała:
                    "wałek? wg mnie to szczota a ona szoruje mu d..."
                    I mnie się tak zdaje, ale faktem jest, że te reklamy nie są specjalnie sensowene. Bo po co oni piszą "jesteśmy otwarci na klienta i stoimy do niego otworem"? Przecież to oznacza dokładnie to samo.
                    W kwestii bojkotu: wielu ludzi bojkotuje produkty, których reklamy wywołują u nich marskość wątroby (ja np. w życiu nie kupię papieru Velvet czynapoju energetycznego Black), ale czy to dotyczy takich firm? Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby reklama mogła pomóc albo zaszkodzić np. fermie drobiowej czy takiej właśnie instytucji jak ta tutaj. To chyba raczej kwestia wygodnego dojazdu, korzystnych cen itp.
                    • maitresse.d.un.francais Re: poza tym jakim "Panem"? 19.06.12, 17:56
                      marslo55 napisała:

> mieszko02 napisała:
                      > "wałek? wg mnie to szczota a ona szoruje mu d..."
                      > czy takiej właśnie in
                      > stytucji jak ta tutaj.

Jakiejś firemce to nie, ale żeby np. PZU reklamowało się w taki sposób, to raczej nie przewiduję. ;-P
                    • grave_digger Re: poza tym jakim "Panem"? 19.06.12, 22:03
                      "...stoimy do niego otworem" właśnie nabrało dla mnie innego znaczenia :D
    • princess_yo_yo Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 16:50
      nie sadze, czego to reklama bo na obrazkach nie bardzo widac?
      • 3.14-roman Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 16:54
        Ta firma siedzi w branży związanej z GSM, GPS, monitoringiem i tak dalej. Nie wiem, co oni dokładnie robią, bo się za bardzo nie wczytywałem.
    • kbjsht Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 17:01
      nie wiem czy bym skorzystała, czy nie, ale te reklamy to lekka przesada jednak
    • candy_cat Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 17:04
      Owszem. Potrafie latami bojkotowac firme jesli wkurzy mnie swoja reklama lub postepowaniem.
    • 3.14-roman Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 17:06
      Dobrze, na przyszłość w tytule umieszczę coś o nieszczęśliwej miłości.

A swoją drogą, to fajny pomysł na wątki na tym forum.

"Cześć, mam na imię Malwinka, mój chłopak ma na imię Eustachy. Mamy 34 lata i razem wychowujemy cztery koty. Mój chłopak jest bardzo miły i czuły, ale trochę za dużo pije i wścieka się, kiedy mój ulubiony kot, Rodrigo sika mu do butów. Mieszkamy razem z jego rodzicami w małym mieszkaniu, więc mój kot nie ma gdzie wychodzić sikać (Eustachy nie chce kupić kuwety, bo upiera się, żeby kot sikał do toalety, bo widział coś takiego na youtube).

A przy okazji - czy ktoś może powiedzieć mi, co kupić siostrze na urodziny?"

"Witam jestem Zosia jestem mamom cudownego maluszka Mój monż ostatnio spędza dłógie godziny w pracy i jest mi pżykro.

PS: Poradźcie mi, jak się pozbyć gołembi z balkonu."
    • pamplemousserose Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 17:14
      Mnie wkurzyło tesko, nie tyle reklamą, co postępowaniem i jest bojkot. Kupuję drożej, ale w tesko ani złotówki już nie zostawię.
    • six_a Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 17:15
      nie przesadzaj, przecież kobieta jest na obrazkach.
    • good_morning Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 17:25
      nie ma sie kto zajac takimi wulgarnymi reklamami?
      i ciekawe, ze w roli przedmiotu nie wystepuje mezczyzna, tak nawiasem mowiac
    • georgia241 Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 17.06.12, 20:10
      Zdarzyło się i z powodu brzydkiej reklamy i z powodu nielubianej aktorki jako twarzy marki i z powodu nielubienia właściciela firmy a nawet z powodu nielubienia kraju, w którym wyprodukowano.
    • kora3 Reklamy sobie lecą 18.06.12, 01:22
      bo muszą, czy też są bo tak musi być:)

Jedne mi sie podobają inne mniej, jeszcze inne irytują, ale nie ma to zwiazku z wynorem produktu/uslugi.

Zwykle w tym wyborze kieruję sie nie reklamą, a opiniami osób, do których na danym polu mam zaufanie albo/i efektem działania danego produktu/usługi
    • triismegistos Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 18.06.12, 05:11
      Ja na przykład bojkotuję energy drinka egoo
      • maitresse.d.un.francais Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 18.06.12, 16:05
        triismegistos napisała:

> Ja na przykład bojkotuję energy drinka egoo

Fuuuuj obleśna reklama.
    • leigh7 Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 18.06.12, 09:28
      Co rano w radio atakuje mnie RTV! PRALKA! RATY! ILEŚ PROCENT! tak ohydnie napastliwym tonem, że obiecałam sobie nigdy w reklamowanym sklepie nie postawić stopy swej. Miły poranek do bani, ciśnienie skacze od razu.
      Plus mały głód, ostatnio w liczbie mnogiej, bo brzydki i infantylny. I tak bym nie jadła za często, ale z tą reklamą nie zjem celowo.
    • chersona Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 18.06.12, 10:06
      www.youtube.com/watch?v=8GNL1Df7h10
      stare, ale jare
    • soulshunter Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 18.06.12, 10:57
      Nie wiem czy to sie bedzie liczyc, ale zbojkotowalem Ełuro 2012. I zeby nie bylo ze po piatkowym meczu, tylko od samego poczatku.
    • maitresse.d.un.francais a właściciele tej firmy poprzednio 18.06.12, 16:05
      kobietami handlowali, czy jak? bo taka myśl się nasuwa
    • jowita771 Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 18.06.12, 17:11
      Nie podoba mi się pomysł pokazywania kobiecego ciała w reklamie czegoś, co się ma nijak do tej golizny. Reklama środka na celulit z pokazywaniem kawałka pupy jest ok, ale już reklama farb do ściany albo opon - nie.
    • twojabogini Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 19.06.12, 16:39
      Tak. Wiele razy bojkotowałam nie tylko produkt, ale ogólnie markę, firmę. Reklamy seksistowskie (takie jak pokazana) albo ukazujące kobiety jako idiotki zainteresowane czystym kiblem, bielą bielszą niż biel, zatroskane plamą - to jedna z najgorszych kategorii. Nie mam orientacji w tym co i jak jest reklamowane, bo nie oglądam TV, ale jak czasem pooglądam u teściów np., albo gdy akurat coś w TV jest godnego obejrzenia - to czuję się reklamami porażona. No żesz...
      Bojkotuję też całe państwa, oraz wielkie koncerny (za jakość produktów żywnościowych).
      Ogólnie uprawiam konsumpcjonizm na niskim poziomie, korzystam z produktów nieprzetworzonych, w miarę możliwości lokalnych i wytworzonych w kraju. Bojkotuję też firmy, które obniżają jakość swoich produktów, albo wypuszczają lewe partie. Moja ulubiona firma produkująca bakalie wypuściła na rynek serię sezamu, który był zapleśniały. Nie jedna paczka, ale całość sprzedaży. Nie kupuję już ich produktów. Podobnie jak kasza gryczana, zawsze dobrej jakości, której jedna partia była jak wyciągnięta z płonącego magazynu - cuchnęła dymem i spalenizną. Jeśli firma pozwala sobie na taki numer - to znaczy, że wszystko jest możliwe.
      Wielkim przekrętem było nieujawnienie publicznie jakie firmy przetwórcze korzystały z przemysłowej soli.
      Zdaję sobie sprawę, że mój osobisty bojkot nic nie wnosi w funkcjonowanie koncernów i firm, ale za to doskonale wpływa na moje życie - nie korzystam z niskiej jakości usług i produktów oraz z produktów nieetycznych, w tym kretyńsko reklamowanych. To podnosi jakość mojego życia.
      • princessjobaggy Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 20.06.12, 00:49
        > Bojkotuję też całe państwa

Tak na dobra sprawe musialabys zbojkotowac caly swiat, niemal kazde panstwo ma swoje za uszami.
    • lonely.stoner Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 19.06.12, 23:04
      wyglada jak reklama agencji towarzyskiej- ja bym z ich uslug nie skorzystala :)
    • aplikantka11 Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 19.06.12, 23:52
      Ja bojkotuję regularnie wszystko co seksistowskie, mało tego namawiam znajomych i rodzinę do bojkotu (z coraz większym skutkiem)
      Wszystkie zniesmaczone tym co musimy (wbrew naszej woli) oglądać na ulicach namawiam do tego samego.
    • nglka Re: Czy zdarzyło Wam się zbojkotować produkt 20.06.12, 01:50
      Tak.
      Nie kupuję blend-wiadomo-co od czasu wymyślenia przez nich debilnego konkursu - nagrody za kliki. Co rusz na forach linki do pseudo zdjęć, muzyki i tak dalej. Oszaleć szło.
      • maitresse.d.un.francais inna reklama 20.06.12, 20:26
        pl-pl.facebook.com/pages/DGM-Poland-Sp-z-oo/168014109905867
        Hasło firmy "Towary niebezpieczne to nasza pasja".

Ta pani to ten towar?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka