Dodaj do ulubionych

rezygnacja z kariery :(

04.07.12, 12:22
zła jestem - dostałam propozycję pracy, tj. odezwał się do mnie pewien Pan z firmy, do której wcześniej startowałam. Wtedy odpadłam, ale wczoraj dostałam maila, że może by jakaś praca dla mnie była od sierpnia na cały etat.

powiedziałam uczciwie, że jestem w ciąży i nie chcę ściemniać i wykorzystywać pracodawcy (typu lecieć od razu na l4, bo to nie w moim stylu) i stawiać go w niezręcznej sytuacji, gdy mój brzuszek będzie już widoczny i będę bliżej porodu i raczej już 8 godzin przy kompie nie będę mogła siedzieć.

uważam, że postąpiłam okej - zaproponowałam z mojej strony podjęcie pracy na część etatu plus wszystko na fakturę (mam działalność).

nie wiem, czy zdecyduje się mnie zatrudnić teraz, może w przyszłości, jak już dziecko odchowam...

źle się z tym czuję, bo w momencie, kiedy chcę się rozwijać zawodowo, zachodzę w ciążę.
oczywiście pretensję mogę mieć do siebie, że spodziewam się dziecka...
ale nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko, a ja już mam 28 lat skończone...

bardzo się cieszę, że będę mamą, ale z drugiej strony czuję jakiś żal, że coś mnie omija w karierze :(
Obserwuj wątek
    • wez_sie nie mozesz usunac ciazy? 04.07.12, 12:26
      a nie mozesz usunac ciazy?
      • senseiek Re: nie mozesz usunac ciazy? 04.07.12, 15:04
        > a nie mozesz usunac ciazy?

Nie zapomnij jeszcze o jajnikach!
    • highly.sceptical Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 12:27
      A jakie jest pytanie?
    • six_a Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 12:36
      >oczywiście pretensję mogę mieć do siebie, że spodziewam się dziecka...
      nieno, jest jeszcze jedna osoba, do której możesz mieć pretensje i ja to bym wszystko na nią zwaliła. od razu.
      • soulshunter Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 12:44
        yyyyy PanBók ze stworzyl ja kobieta?
        • yuyia Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 12:51
          Typowo męski punkt widzenia. Mężczyźni nigdy nic nie rozumieli, nie rozumieją i nie zrozumieją.
          • soulshunter Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 13:55
            Tak?Tak?Tak? A rozumiesz zasade dzialania silnika spalinowego 2 i 4 suwowego oraz Wankla? Albo jak dzialaja przerzutki w rowerze i jak je zmieniac by wybrac najbardziej optymalne przelozenie?
            • yuyia Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 14:17
              Nie rozumiem ale sobie wyguglam i będę wiedziała. A Ty sobie możesz guglać, ciurlać i miętosić i tak nie zrozumiesz kobiet. Myślisz, że po co jest to forum ? ;)
              • soulshunter Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 14:31
                to forum jest jak rzecznik prasowy PZPN. Zgadlem?
                • yuyia Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 14:55
                  znaczy wszytkie forumowiczki zaszły w ciążę po EURO 2012? (patrz poniżej pod literką P)

pilka-nozna.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-Agnieszka-Olejkowska-rzeczniczka-PZPN,artykul,67536,1,279.html

To ja tu chyba nie pasuję :(
            • maitresse.d.un.francais Soul, bez roweru ludzkość przetrwa... 04.07.12, 16:58
              ... bez rozmnażania raczej nie.
              • k1k2 Re: Soul, bez roweru ludzkość przetrwa... 04.07.12, 20:24
                Oj tam oj tam. Ludzkość i tak w dłuższej perspektywie nie przetrwa, a z tym tempem rozmnażania szykujemy sobie nawet szybszy exit.
      • gocha033 milo widzec :) 04.07.12, 14:28
        glodna kariery osobe
        do tego pragnaca dziecka

i do tego moralnie uczciwa - wobec siebie i otoczenia

3w1

gratujemy tych wszystkich cech :)))
        • senseiek Santo subito! :)) 04.07.12, 15:06
          > gratujemy tych wszystkich cech :)))

Beatyfikowac! Santo subito! :))
          • maly.jasio Zara... :) 04.07.12, 15:56
            senseiek napisał:

> > gratujemy tych wszystkich cech :)))
            >
            > Beatyfikowac! Santo subito! :))

Zara... dobra, ale niech najpierw urodzi.
            Chyba ze zalezy Ci na nastenym polskim Papiezu ? :)
            www.freakingnews.com/Papa-mobile-Pics-55357.asp
    • yuyia Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 12:40
      kariera trwa całe zawodowe życie a dzieci rodzić po 50 tce czy 60 tce raczej jest trudniej niż się realizowac zawodowo. Dasz radę. Jestem pewna :) A po latach powiesz sobie "jestem super babeczka bo i dzieci urodziłam i wychowałam i karierę zrobiłam"
    • konwalia55 Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 14:56
      nie martw sie na zapas, za to ciesz chwila :)

na pewno bedziesz miala niejedna super oferte jeszcze, zobaczysz!
    • ciocia_rada Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 15:05
      Jeśli masz działalność, po co Ci etat? Zwłaszcza, że bobaska nosisz w sobie :).
      Dobrze (uczciwie) zrobiłaś, z działalnością możesz pracować wtedy kiedy chcesz, ile chcesz i jak chcesz. Będzie dobrze.
      • senseiek Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 15:08
        > Jeśli masz działalność, po co Ci etat? Zwłaszcza, że bobaska nosisz w sobie :).
        > Dobrze (uczciwie) zrobiłaś, z działalnością możesz pracować wtedy kiedy chcesz,
        > ile chcesz i jak chcesz. Będzie dobrze.

Hehe.. powiedz to milionom samozatrudnionych..
    • georgia241 Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 15:54
      Trzeba było nie mieć tego paska demonika!
    • mahadeva Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 15:59
      weź wyluzuj, to nie jest jedyna fajna firma/praca na świecie
      odchowasz dziecko i weźmiesz sie za kariere, stara nie jestes!
    • kitek_maly Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 18:45
      wczoraj dostałam mail
      > a
      , że może by jakaś praca dla mnie była od sierpnia na cały etat.

Faktycznie, brzmi jak zapowiedź oszałamiającej i błyskawicznej kariery. :D
      • brown_aurelia Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 21:47
        źle się wyraziłam - to nie jest byle jaka praca, tylko jest wolny etat na stanowisku moich marzeń (firma przeobraża jeden dział; ktoś się zwolnił, kogoś wyrzucili) i jestem odpowiednią kandydatką; reszta potencjalnych pracowników odpadła na samym początku (podobno było ich kilkanaście). Facet trzyma moje CV od jakiegoś czasu i powiedział, że się odezwie, bo pamięta o mnie i jak coś będzie to się odezwie. I to zrobił, kiedy ja od 3 miesięcy w ciąży jestem.
        poza tym ciężko mi na razie utrzymać się z działalności - dlatego szukam drugiej pracy...
    • mijo81 Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 19:28
      A może nie ma czego żałować .... może teraz się do ciebie zgłosił, bo poprzedni kandydaci szybko stamtąd uciekają :)
    • k1k2 Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 20:28
      Postąpiłaś bardzo ok. A jedna oferta pracy z której zrezygnowałaś tonu tak dopiero początek niezliczonych wyrzeczeń związanych z dzieckiem. No niestety. Miejmy nadzieje ze doświadczenie macierzyństwa ci to z nawiązką wynagrodzi.
    • vandikia Re: rezygnacja z kariery :( 04.07.12, 21:49
      brown_aurelia napisała:
      > ale nigdy nie ma odpowiedniego momentu na dziecko,

pałka jesteś
      ale może ci przejdzie jak urodzisz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka