kelly2 15.03.02, 15:25 Czy prezerwatywa jest całkowicie nieskuteczna? Jakie macie w tym względzie doświadczenia? CZy wszystkie prezerwatywy pękają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ydorius Re: prezerwatywa 15.03.02, 15:42 kelly2 napisał(a): > Czy prezerwatywa jest całkowicie nieskuteczna? Nie. Jest bardziej skuteczna, niż nieskuteczna. Skutecziejsze są oczywiście te ze środkami plemnikobójczymi, ale większość Durexów, czy RFSU to dobre prezerwatywy. > Jakie macie w tym względzie doświadczenia? A o jakie doświadczenia Ci chodzi? > Czy wszystkie prezerwatywy pękają? Odpowiedź na to pytanie jest podobna do odpowiedzi na pytanie, czy każdy chleb ma w sobie zakalec. pozdrawiam, .y. Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 niedwano durex strzelil... to teraz sobie mysle.. 15.03.02, 16:11 ze kazda moze peknac... nie ma mocnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochas Re: prezerwatywa IP: *.wise.edt.ericsson.se 15.03.02, 16:40 po zastosowaniu prezerwaywy durex o aromacie truskawkowy w sposob inny niz oralny (scisle: dopochwowo) okazalo sie ze moja dziewczyna ma na nia uczulenie - radze uwazac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve prezerwatywa jest niezałkowicie nieskuteczna :) IP: *.netland.gda.pl 15.03.02, 22:37 kelly2 napisał(a): > Czy prezerwatywa jest całkowicie nieskuteczna? nie, nie jest całkowicie nieskuteczna :) jest bardzo skuteczna, pod warunkiem, że jest dobrej jakości i właściwie się jej używa. Jakie macie w tym względzie > doświadczenia? nie mam, bo dla mnie była taka miła, że była - a właściwie wiele z nich było - skuteczne. Czy wszystkie prezerwatywy pękają? nie, mi wiele nie pękło. Gwoli ścisłości: wszystkie mi nie pękły (żeby ne stosować podwójnego przeczenia :) ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Rys historyczny 16.03.02, 09:39 Czytałam gdzieś, że przed wiekami prezerwatywę stanowił płócienny woreczek. Przypuszczam, że nie było to urządzenie zbyt wygodne dla mężczyzny, ale jego partnerka mogła mieć ciekawe doznania; zwłaszcza jeśli woreczek był z płótna zgrzebnego :-))) Ciekawe, jaką wytrzymałość miały takie prezerwatywy ? Wziąwszy pod uwage liczbe ludzkości dawniej i obecnie, kto wie , czy nie były bardziej wytrzymałe ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś