grenadinenadine
16.05.24, 17:24
Czesc
Na wstępie powiem, że jestem ogromną panikarą, praktycznie ciągle się stresuję, zakładam najgorsze scenariusze. Cale życie mi to gra, raz głośniej raz ciszej
Od jakiegoś roku jestem w Total stresie każdego dnia. ponad dwa lata temu definitywnie rozstałam się z długoletnim partnerem bo związek był toksyczny. Jak to bywa w takich sytuacjach, rozstawanie trwało kilka miesięcy. Po półrocznej przerwie spotkaliśmy się raz i doszło do zbliżenia, w prezerwatywie, głupia sprawa, emocje, od tamtej pory się nie widzieliśmy.
Krótko po tym poznałam wspaniałego faceta, dosłownie dopasowanie 1000%, już od początku wiedziałam ze zostanie moim mężem.
Zwlekałam z seksem, aż nagle doszło do totalnego zbudowania w nas obydwojgu i nasze pierwsze zbliżenie było po prostu wielkim pożądaniem, niekoniecznie z zachowaniem zdrowego rozsądku. Bez zabezpieczenia, dwa razy pod rząd. Później już poszliśmy po rozum do głowy.
6tyg później okazało się ze jestem w ciąży, na usg 8tc. Obydwoje szczęśliwi w opór, dziecko rosło idealnie, termin wychodził książkowo, idealnie tez prognoza pokryła się z rzeczywistością i poród odbył się naturalnie dokładnie w spodziewanym terminie. Byłam u 4 różnych ginekologów i każdy wiek ciąży określił bardzo podobnie (z różnica kilku dni)
Problem w tym, ze ja dosłownie każdego dnia stresuje się, ze może być to dziecko poprzedniego partnera. Nie daje mi to żyć, spać, cieszyć się wspaniałym związkiem, wspaniałym zdrowym dzieckiem. Ciagle doszukuje się podobieństw do byłego, znajduje je, później wypieram, choć każdy mówi ze jest trochę podobne do obecnego partnera, choć bardziej do mnie.
Odstęp pomiędzy stosunkiem z byłym a obecnym wynosił co do dnia 8tyg a ja po zbliżeniu z byłym miałam 2 miesiączki (skąpe i krótkie jak zwykle)
Czytałam tysiąc artykułów w trzech językach, ze płody w pierwszym trymestrze rozwijają się w takim samym tempie, i badanie usg podczas pierwszego trymestru daje praktycznie 100% szans na określenie wieku ciąży, ALE powiedzcie mi błagam czy to możliwe, ze dwóch ginekologów się pomylilo i płód w rzeczywistości był starszy? ze wystąpiło jakieś zahamowanie wzrostu, które później się cofnęło?
poród wg gina 40tc, fizjologiczny bez oksy, dziecko 3kg, wody przejrzyste
błagam niech ktoś uspokoi moja paranoje bo oszaleje