Dodaj do ulubionych

Jak niektóre kobiety to robią,

01.09.12, 22:15
że wyglądają jak sztuczne?

Tu przykład:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d0/Honorata_%22Honey%22_Skarbek.jpg/480px-Honorata_%22Honey%22_Skarbek.jpg

Podobnie w niektórych sklepach internetowych - człowiek się ciężko zastanawia, czy postać, na której prezentowany jest ciuch, to manekin, czy żywy człowiek...
Obserwuj wątek
    • wersja_robocza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 01.09.12, 22:18
      To ja tak offtopowo: próbowałam sobie robić takie oko i za każdym razem wyglądam jak pobita panda.:-/
      • juskna Re: Jak niektóre kobiety to robią, 01.09.12, 22:25
        Ja mam to samo. Panda jak z obrazka.
        • samuela_vimes Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 12:54
          hyh, ja dzisiaj ponieważ siedzę w domu zrobilam sobie mocny makijaż i raczej pewne jest, że w nim na ulicę nie wyjdę. Niby makijaż ładny, niby perfekcyjny a ja wyglądam jak lalka.
          IMO perfekcyjny makijaż to właśnie stonowany, klasyczny, dyskretny.
          • kochanic.a.francuza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 05.09.12, 05:43
            Jest cos takiego jak makijaz scenicznym ktory poza scena wlasnie tak tragicznie wygada. Nimniej jednak na scenie jest nieodzowny, bo nikt nie bedzie placil za szow dyskretnie pomalowanej urzedniczki bankowej. Szol musi zarobic i na celebrytke i na kilkadziesie osob z ekipy. Wiec czy sie celebrytce podoba czy nie ma musi sie umazac.
            Za dwadziescia lat widze metrese i spolke, stojoce pod kosciolem i obrabiajace d..pe kazdej mlodej w mini spodnicy.
            • raohszana Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 11:09
              A ciocia kochanica stanie za nimi i będzie im dupę obrabiać :D
      • znana.jako.ggigus ja też nie wiem dlaczego na mojej skórze 02.09.12, 14:32
        nie trzyma sie tyle cienia. Jak to się robi?
        • wersja_robocza Re: ja też nie wiem dlaczego na mojej skórze 02.09.12, 18:45
          Nie wiem. Może więcej szpachli pod cienie trzeba.
          Pand jak ta lala.:cool:
      • senseiek Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:49
        > To ja tak offtopowo: próbowałam sobie robić takie oko i za każdym razem wygląda
        > m jak pobita panda.:-/

Jak tak dzisiaj wygladam bez mejkapu (a tym bardziej bicia).. z niewyspania.

Jestem juz zmeczony imprezowaniem wakacyjnym..
        • wersja_robocza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 18:46
          senseiek napisał:

> Jestem juz zmeczony imprezowaniem wakacyjnym..

Senseiek, od jutra Ci się skończy. Szkołę zaczniesz.:P
          • senseiek Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 19:27
            > Senseiek, od jutra Ci się skończy. Szkołę zaczniesz.:P

Chcialbym.. Przynajmniej moglbym pojsc sobie na wagary.. :P
            • wersja_robocza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 19:34
              A po wagarach wciry od rodziców za wagary. A zrywka w pracy niemal na legalu.:P
      • kochanic.a.francuza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 05.09.12, 05:39
        Wlasnie mialam oytac, czy jako mode dziewczyny nigdy nie eksperymentowalyscie z makijazem, za takie smichy hichy?
        • wersja_robocza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 05.09.12, 09:01
          Eksperymenty przeprowadzalam i nadal to robię, ale efekt mnie nie zadowala. Wyglądam jak panda, a nie jak pani Skarbek czy inne panie pomalowane przez profesjonalistów.
          A co do pani S. to mlodziutka i ładna dziewczyna, ale to zdjęcie jest wyjątkowo niekorzystne.
          • kochanic.a.francuza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 05.09.12, 17:06
            "A co do pani S. to mlodziutka i ładna dziewczyna, ale to zdjęcie jest wyjątkowo niekorzystne. "
            I dlatego nalezy je (ja) obsmiac?
            Z liceum pamietam takie zagrania. Stawka szla o najbardziej umiesninego samca w stadzie. Ale tutaj, takie inteligentne panie...-zawiodlam sie.
            • wersja_robocza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 09:45
              Teraz to nie rozumiem. Dlaczego tej dziewczyny nie można skrytykować za wyjątkowo niekorzystny look, skoro na porządku dziennym jest komentowanie Pienkowskich, Grycanek, Niezgód, chudych, grubych, prawiczkow czy wege? Skarbek tu dostała za mocny makijaż, a inne dostają za dupy jak wialnie albo orzeszki.
              • kochanic.a.francuza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 10:20
                Ja nie rozumiem i nie uznaje takiej bezinteresownej krytyki.
                Jak sie ma czas i ochote strzepic jezor to dlaczego ludzie nie ida do polityki, do NPO i nie robia tego zawodowo dla dobra ogolu? Konstruktywnie, z celem jakims.
                Co jest celem z nabijania sie z Grycanek, doop chudych i grubych? Nie wiem. Jesli juz cos zasluguje na osmieszenia to samo osmieszanie, jako glupie, bezcelowe i okrutne. Az strach pomyslec kim bylby ktos bezinteresownie osmieszajacy czejs wyglad, gdyby urodzil w czasach mniej spokojnych-okupacji na przyklad? Teraz rozumiesz? Granica miedzy szyderstwem a okrucienstwem jest cienka, niewidosczna i latwa do przekroczenia.
                Jest tyle spraw, zjawisk, ktore nie tylko mozna, ale i nalezy osmieszyc krytyka, ze naprawde dziwi zacieklosc madrej dziewczyny, ktora sie podnieca niekorzystym lookiem mlodziutkiej aktoreczki.
                • wersja_robocza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 10:40
                  I ja tę szyderę nadmierną uskuteczniam zamiast do polityki iść? Tylko dlatego, ze mi się to zdjęcie nie podobało i pomalować się nie potrafię? Kochani o, uderz się w piersi za każdy wątek na temat twoich znajomych koleżanek ze szkoły. A potem marsz do polityki.
                  • raohszana Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 11:18
                    Cichaj, ciotka! Teraz to się trzeba albo zamknąć albo na billboardach opinie wygłaszać - inaczej to zło, zazdrość, szydera. Podsumowująca nas ciotka kochanica wcale zaś tego nie uskutecznia.

Ale świat jest zabawny :]
                    • kochanic.a.francuza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 14:50
                      Ale świat jest zabawny :]

Tez mnie bawi, ze starsze panie nie widza swojej smieszosci, kiedy ryja z ladnej, mlodej dziewczyny.
                      W pewnym wieku wolno juz tylko podziwiac i chawalic, bo i tak wszystko co skrytykujesz zostanie slusznie uznane za zadrosc, ktorej oczywiscie, starsze panie, jak widac, swiadome nie sa.
                  • kochanic.a.francuza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 14:43
                    OK. Tylko znajdz choc jeden watek, w ktorym szydze z wygladu moich znajomych.
    • six_a Re: Jak niektóre kobiety to robią, 01.09.12, 22:19
      korektor i dwie tony podkładu.
      na to reszta tapety
    • nie.strzelac.towarzysze Re: Jak niektóre kobiety to robią, 01.09.12, 22:47
      Śmiesznie wygląda. :)
    • fajnajozia Re: Jak niektóre kobiety to robią, 01.09.12, 23:03
      że wyglądają jak sztuczne?
      >
      Bo teraz jest taka moda. Na doklejane sztuczne rzęsy też - co druga kobieta ma dłuuugie, podkręcone rzęsy (doklejone metodą 1:1) i jest święcie przekonana, że wszyscy myślą, że to jej własne, bo zamiast włosia strzeliła sobie norkę:D
    • afera_stratosfera Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 02:52
      ale o co chodzi: o mocny makijaż oczu czy ładną cerę? o minę?
      • kochanic.a.francuza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 03:15
        Kolejny watek z serii: "Tylko moj styl jest jedynie sluszny, reszta jest sztuczna."
        O to chodzi.
        • gazetopolaczek Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 12:25
          Zazdroszczą dziewczynie urody, więc wmawiają sobie, że jest sztuczna. Taka przypadłość niezbyt urodziwych zwolenniczek PiS. Znamy.
          • maitresse.d.un.francais Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:15
            gazetopolaczek napisał:

> Zazdroszczą dziewczynie urody, więc wmawiają sobie, że jest sztuczna.

Tak, tak, w każdym wątku o urodzie musi być przynajmniej jeden wpis o zazdrości. Znamy, znamy.

Taka przy
            > padłość niezbyt urodziwych zwolenniczek PiS.

Ale kto jest zwolenniczką PiS, bo ja nie?
          • dziewczyna_rzeznika Re: Jak niektóre kobiety to robią, 03.09.12, 12:30
            A co mają poglądy polityczne do urody?
        • maitresse.d.un.francais Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:14
          kochanic.a.francuza napisała:

> Kolejny watek z serii: "Tylko moj styl jest jedynie sluszny, reszta jest sztucz
          > na."
          > O to chodzi.

Bardzo mi przykro, ale nie o to.
          • kochanic.a.francuza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 05.09.12, 05:47
            Wyciagasz niekorzystne zdjecie bardzo ladnej dziwczyny w szpecacym makijazu, i myslisz, ze jak to wyglada jak nie zadrosc? Nie mowie, ze zazdroscisz makijazu, ale uroda, wdziek, czy chocby popularnosc chyba w oczy kluje, bo nie wierze, ze az tak sie nudzisz.
            • raohszana Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 11:10
              Ciotka, ale metresa nie omawia urody - tylko zastanawia się nad rzeczonym makijażem.
              To już nie wolno też, bo zazdrość-srazdrość?
              • kochanic.a.francuza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 15:00
                Metresa nie taka gupia zeby pisac wprost. zazdrosc trzeba jakos kamuflowac, bo nie ma nic gorszego jak zostac o nia posadzona. W sumie nie wiem dlaczego: taka sama za emocja jak inna. Napisalaby Metresa: Kuzwa, prochnieje pomalu, a tu co rok wysyp coraz to piekniejszych , swierzszych. Dobrze, ze chociaz same sie czasem oszpeca, leja miod na moje 40-letnie serce."
                I byloby git. Posmialby sie czlowiek i reke podal. A nie jakies pierdu-pirdu, ze dziwny makijaz. Nie takie cuda sobie ludzie na twarzach strzelaja.
                A ty nie rozkladaj na czynniki pierwsze co ona krytykuje, bo wionie frustracja na kilometr. Nic nie trzeba analizowac, czy krytyce podlegly makijaz, uroda czy dupoda.

Powtarzam- panie w pewnym wieku pieknie wygladaja jak chwala urode mlodszych. Krytyka wyglada fatalnie.
                • raohszana Re: Jak niektóre kobiety to robią, 07.09.12, 00:10
                  No więc czemu Ty cokolwiek krytykujesz, skoro to wygląda fatalnie?
                  • kochanic.a.francuza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 08.09.12, 06:07
                    Przede wszystkim nie krytykuje imiennie i bez celu.
                    Jesli juz to konstuktywnie, w celach edukacyjnych, raczej zjawisko niz osobe, a na pewno nie czyjs wyglad. Nigdy nie poznasz z imienia, nazwiska czy twarz tego kogo krytykuje. Mysle, ze to spora roznica.
                    Nie bawi mnie osmieszanie ludzi dla wywolania ich plytkich reakcji: "haha oko ma podbite, haha, gumowa lalka". Przecie to jest dziewczyna, ktora konkretne imie i nazwisko. Jak celebrytka to znaczy juz mozna powiesic na niej kazdego flaka?

Druga kwestia, ze krytykujacy jawi sie jako zazdrosny, sfrustrowany babsztyl w takich "krytykach", i moze sie zapierac rekami i nogami, ze nie, ale tak wlasnie to wyglada.
      • maitresse.d.un.francais Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:13
        ale o co chodzi: o mocny makijaż oczu czy ładną cerę? o minę?

Ba! A żebym to ja wiedziała.
    • eat.clitoristwood Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 12:30
      Jeżeli dziewczynka odpicowana na studniówkę ma być przykładem kobiety...
    • teletoobis Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 12:32
      a jesteś pewna, ze ta "kobieta" nie jest z kauczuku i napompowana?
      • dziewczyna_rzeznika Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 12:50
        NIE WIERZĘ !

TUBIŚ :)
        • teletoobis Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 12:53
          veni, vidi i spierda.lam :)
          tu jest coraz gorzej
          • dziewczyna_rzeznika Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 14:13
            teletoobis napisał:

> veni, vidi i spierda.lam :)
            > tu jest coraz gorzej

Ano jest, niestetyż. Po cichu liczyłam, że powrót starszych nicków przywróci FK chociaż część dawniejszego blasku.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 12:35
      Kiepski makijaż, w połączeniu z np. fotografią z mocnym flashem, ale ogólnie w kiepskim świetle i możesz otrzymać bardzo niesprzyjające zdjęcia.
      A panna "honey" prawdopodobnie stara sie bardzo dużo makijażem zakryć stąd efekt.
      • maitresse.d.un.francais Cóż ona ma takiego na gębie do zakrycia? 02.09.12, 17:37
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Kiepski makijaż, w połączeniu z np. fotografią z mocnym flashem, ale ogólnie w
        > kiepskim świetle i możesz otrzymać bardzo niesprzyjające zdjęcia.
        > A panna "honey" prawdopodobnie stara sie bardzo dużo makijażem zakryć stąd efek
        > t.

Na miłość boską, to DWUDZIESTOLATKA!
      • wersja_robocza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 18:55
        Aż sprawdziłam adres wklejonego linka. Nie poznałam panny.:|
      • kitek_maly Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 10:46
        > Kiepski makijaż, w połączeniu z np. fotografią z mocnym flashem, ale ogólnie w
        > kiepskim świetle i możesz otrzymać bardzo niesprzyjające zdjęcia.
        > A panna "honey" prawdopodobnie stara sie bardzo dużo makijażem zakryć stąd efek
        > t.

Masz szczęście, że nie jesteś kobietą, bo po takiej wypowiedzi zostałbyś oskarżony o bezgraniczną zazdrość.
    • lonely.stoner Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 13:25
      u tej damy na zdjeciu powoduje taki 'sztuczny plastikowy' wyglad glownie zle dobrany podklad- podejrzewam ze to jakis HD (one na zdjeciach wygladaja fatalnie), do tego te neutralne usta i twarz staje sie taka plaska i nie pelno wymiarowa- jak u lalki. Trzeba by teraz to nagie plotno troche podrzezbic rozem i brazerem zeby wydobyc na jaw rozne plaszczyzny, a najlepiej nie uzywac takiego podkladu do zdjec i kropka.
      • znana.jako.ggigus czy HD to jakiś specjalny, kryjący 02.09.12, 14:34
        podkład? Czy to soamo, co majł na twarzy prawie wszystkie pracownice tzw. eleganckich sklepów kosmetycznych? one też mają często taką skórę.
        • ipsetta Re: czy HD to jakiś specjalny, kryjący 02.09.12, 15:23
          no własnie przez to te sklepy mocni tracą na elegancji
        • lonely.stoner Re: czy HD to jakiś specjalny, kryjący 02.09.12, 20:35
          hd- high definition, no taki specjalny- stworzony po to zeby glowni nakladac go aktorkom albo ludziom wystepujacym w TV czy na sesje zdjeciowe- mocno kryjacy, ale rozpraszajacy swiatlo tak ze jest jednolity, tworzy po prostu jednolita strukture. Zle nalozony daje efekt plastikowej lali.
      • swiete.jeze Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:22
        lonely.stoner napisała:

> u tej damy na zdjeciu powoduje taki 'sztuczny plastikowy' wyglad glownie zle do
        > brany podklad- podejrzewam ze to jakis HD (one na zdjeciach wygladaja fatalnie)
        > , do tego te neutralne usta i twarz staje sie taka plaska i nie pelno wymiarowa
        > - jak u lalki.

Kryjący podkład skojarzył mi się z tym:
    • potworski hahaha 02.09.12, 17:17
      Kolejny wątek, w którym forumowiczki z FK leczą swoje kompleksy.
      • maitresse.d.un.francais [...] 02.09.12, 17:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • raohszana Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:18
      Co ona ma na twarzy? Bo wygląda to jak tynk, widać, że "ziarniste" nawet bez powiększania. I kolor jakiś dziwny, przy oczach da się zauważyć, że różni się mocno od skóry.
      Wnioskuję, że źle dobrany podkład i nałożony w ilości trzykrotnie przekraczającej zwyczajowo stosowaną.
      • maitresse.d.un.francais Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:29
        raohszana napisał:

> Co ona ma na twarzy?

Oto jest pytanie!

> Wnioskuję, że źle dobrany podkład i nałożony w ilości trzykrotnie przekraczając
        > ej zwyczajowo stosowaną.

Całkiem możliwe. Zastanawiam się jednak, czy to nie nowy trend, wyglądać jak sztuczna? Bo coraz częściej widać ostatnio takie panie.

• samuela_vimes Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:37
          się nie znacie, przecie wiadomo że zazdrościmy tej tony tapety i tandetnego wyglądu i cycków natalii siwiec też zazdrościmy, niech się potwór cieszy.
          • maitresse.d.un.francais Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:40
            samuela_vimes napisała:

> się nie znacie, przecie wiadomo że zazdrościmy tej tony tapety i tandetnego wyg
            > lądu i cycków natalii siwiec też zazdrościmy, niech się potwór cieszy.

A dlaczego ma się cieszyć?

Cycki ma Natalia w normie, średnie, żaden szał, tylko maniakalnie je eksponuje.
            • swiete.jeze Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:43
              > Cycki ma Natalia w normie, średnie, żaden szał, tylko maniakalnie je eksponuje.

s1.kozaczek.pl/2012/07/natalia-siwiec-playboy-sierpien-2012-1-14.jpg
              To nie są cycki w normie. Może je robiła, jak jeszcze nie miała kasy, nie wiem.
              • samuela_vimes Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:49
                dokładnie nieudana operacja plastyczna
                • maitresse.d.un.francais Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:50
                  samuela_vimes napisała:

> dokładnie nieudana operacja plastyczna

Macie rację! Kierowałam się zdjęciami ze stadionu. Znaczy zazdrościmy jej tego kolagenu czy jak?
            • samuela_vimes Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:50
              no niech się cieszy i myśli, że my zazdrosne :-)
              • maitresse.d.un.francais Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:51
                samuela_vimes napisała:

> no niech się cieszy i myśli, że my zazdrosne :-)

a dlaczego Potworski ma się cieszyć z tego, że błędnie nas osądził?
                • samuela_vimes Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 17:58
                  bo to obca osoba z internetu i to jak mnie osądza nie robi na mnie żadnego wrażenia, równie dobrze może myśleć, że urody zazdroszczę joli rutowicz
                  • maitresse.d.un.francais Samuela, nie mów 02.09.12, 18:06
                    Nie zazdrościsz Joli i Natalii?

Łżesz, kochana! Każda kobieta im zazdrości, a jeśli twierdzi inaczej, to kłamie. :-PPP
                    • samuela_vimes Re: Samuela, nie mów 02.09.12, 18:11
                      no przecie wiadomi, że to moje idolki. A to, że nie wyglądam jak one spędza mi sen z powiek. Zbieram na operacje plastyczną co by się upodobnić do jolki i natalki...chociaż oszczędniej byłoby się zmutować z krową dojną i koniem.
                • potworski Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 18:00
                  maitresse.d.un.francais napisała:

> a dlaczego Potworski ma się cieszyć z tego, że błędnie nas osądził?

Musisz być jeszcze bardzo naiwniutka, skoro twierdzisz, że ocenianie was tak bardzo mnie cieszy. Poza tym małe sprostowanie - nie oceniam nicków, tylko ich zachowanie.
                  • maitresse.d.un.francais Skoro cię nie cieszy 02.09.12, 18:04
                    to po jakiego grzyba to robisz?
                    • maitresse.d.un.francais Naiwniutka? 02.09.12, 18:05
                      Polska język trudna język?

Rozumiem, nie cieszy cię. Bardzo cię martwi i dlatego to robisz.
                    • potworski Re: Skoro cię nie cieszy 02.09.12, 18:10

> to po jakiego grzyba to robisz?

Naczelnik gminy - Krzysztof Cebula wydał mi takie polecenie.
                • kochanic.a.francuza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 05.09.12, 05:50
                  Dobrze Was osadzil, watro sobie zdac sprawe, bo widac, ze nawet nie rozumienie swoich emocji. Szczegolnie metresa. Samuela tylko sie podlizuje kumie.
                  To sie nazywa "kryzys wieku sredniego". Sa lepsze metody radzenia sobie niz osmieszanie sie na forum takim watkiem. Przeciez kompleksy widac jak na dloni.
                  • raohszana Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 11:11
                    A Ty czego masz kryzys, że przychodzisz i wszystkim zazdrości i kryzysy imputujesz? Wiesz, że to działa w obie strony, takie podsumowania, a?
        • raohszana Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 18:18
          To raczej nieumiejętność dobrania podkładu i stosownej jego ilości. Biorą za ciemne, bo myślą, że będzie efekt "złocistej opalenizny" i nakładają za dużo, no bo przecież ma porządnie kryć bladość i inne niedoskonałości.
    • potworski Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 02.09.12, 18:18
      Czy ty umiesz czytać po Polsku?
      Gdzie ja napisałem cokolwiek na temat oceny URODY? Od początku odnoszę się do pojęcia "sztuczności" i używania go jako oręża w ocenie danej kobiety.
      • maitresse.d.un.francais Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 02.09.12, 18:20
        potworski napisał:

> Czy ty umiesz czytać po Polsku?

Po Polsku nie. Po polsku tak.

> Gdzie ja napisałem cokolwiek na temat oceny URODY? Od początku odnoszę się do p
        > ojęcia "sztuczności" i używania go jako oręża w ocenie danej kobiety.
        >
        Czyli nie ma takiej możliwości, że kobieta wygląda jak lalka, tak?
        • maitresse.d.un.francais Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 02.09.12, 18:24
          o, tu wygląda NATURALNIE. I sympatycznie. A makijaż ma.

Proste, prawda? Ale co się nabluzgałeś, to twoje.

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRMRvaeMAEI5kQnhU251gqulqIlppFhw4DNmmX2Eg1ZYW4CnGyxpA
          • potworski Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 02.09.12, 18:31

> o, tu wygląda NATURALNIE. I sympatycznie. A makijaż ma.
            >
            > Proste, prawda? Ale co się nabluzgałeś, to twoje.

Nie rozumiem co ty chciałaś udowodnić wklejając to zdjęcie.
            I gdzie się nabluzgałem?
            • maitresse.d.un.francais Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 02.09.12, 18:35

> Nie rozumiem co ty chciałaś udowodnić wklejając to zdjęcie.
              > I gdzie się nabluzgałem?
              >
              Że TA SAMA kobieta może wyglądać SZTUCZNIE lub NATURALNIE w zależności od RODZAJU MAKIJAŻU.

I że proste stwierdzenie "Na tym foto X wygląda sztucznie" NIE JEST oznaką wściekłej zazdrości, którą mi imputujesz, ale zwyczajnym stwierdzeniem faktu.

Gdyż TA SAMA osoba może na innym foto wyglądać NATURALNIE.
              • potworski Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 02.09.12, 18:40
                Jak dla mnie nie to wkleiłaś dwa zdjęcia, na których laska ma mocny i delikatny makijaż.
                Sztuczne to jest oddychanie albo manekiny do crash-testów.
                • maitresse.d.un.francais Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 02.09.12, 18:44
                  potworski napisał:

> Jak dla mnie nie to wkleiłaś dwa zdjęcia, na których kobieta ma mocny i delikatny
                  > makijaż.
                  > Sztuczne to jest oddychanie albo manekiny do crash-testów.

Posługuj się tym przymiotnikiem, jak ci się podoba, a ja będę się posługiwać tak, jak mnie się podoba.

Istnieją zwroty "wyglądać sztucznie", "zachowywać się sztucznie" i twoje widzimisię nie ma na to wpływu.
          • samuela_vimes Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 02.09.12, 19:39
            Potworski, ale powiedz sam szczerze- tu masz przykład ładnej dziewczyny, bez oczu jak panda i twarzy jak po wizycie tapeciarza.
            https://1.bp.blogspot.com/-4bMYM7Yc-pc/UDqIAyVsP1I/AAAAAAAAbCE/aLcA-YndeeY/s1600/maffashion_0.jpg

I powiedz która lepsza, bo jak dla mnie ta dziewczyna bije urodą i stylem poprzednią bazarówkę.
            • potworski Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 02.09.12, 20:13
              samuela_vimes napisała:

> Potworski, ale powiedz sam szczerze- tu masz przykład ładnej dziewczyny, bez oc
              > zu jak panda i twarzy jak po wizycie tapeciarza.

> I powiedz która lepsza, bo jak dla mnie ta dziewczyna bije urodą i stylem poprz
              > ednią bazarówkę.

Biorąc pod uwagę tylko te dwa zdjęcia - żadna z nich mi się nie podoba. Choć jeśli miałbym już wybrać to wolę tę pierwszą, bo ta twoja z żółtymi pazurami, spinaczem do bielizny we włosach i miną jakby właśnie oddała krew zawodnikowi sumo wygląda bardzo niekorzystnie. I mogłaby coś z brwiami zrobić.
              • damka9 drogi potworski 04.09.12, 23:28
                demotywatory.pl/3907704/Sztuczne-kobiety tą to chyba da się pomylić z lalką, jak myślisz?
              • myszkaniemiki Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 05.09.12, 11:13
                Jednak tradycjonalista, solarke i mocną tapete wyłapujesz z tłumu.
                • potworski Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 06.09.12, 01:30
                  myszkaniemiki napisała:

> Jednak tradycjonalista, solarke i mocną tapete wyłapujesz z tłumu.

Jak już się wtrącasz do rozmowy nieproszona to przynajmniej spróbuj zrozumieć o czym jest dyskusja.
        • potworski Re: Mam komplementować 100% kobiet, tak? 02.09.12, 18:28

> Czyli nie ma takiej możliwości, że kobieta wygląda jak lalka, tak?

Nie wiem=jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym prawdziwą kobietę - czy to na zdjęciu czy na żywo - pomylił z lalką=może dlatego, że nauczyłem korzystać z narządu wzroku. A już na pewno nie dotyczy to bohaterki niniejszego wątku.
          • maitresse.d.un.francais Nikt nie mówi o pomyłce 02.09.12, 18:31
            tylko o lalkowatym wyglądzie.
            • potworski Re: Nikt nie mówi o pomyłce 02.09.12, 18:35
              Przecież napisałaś wyraźnie=
              Laska wygląda tak, że NA PIERWSZY RZUT OKA NIE JEST SIĘ PEWNYM, CZY TO ŻYWA KOBIETA, CZY LALKA.
              =skoro nie jesteś pewna, to znaczy, że pomyłka wchodzi w grę.
              • maitresse.d.un.francais Re: Nikt nie mówi o pomyłce 02.09.12, 18:36
                potworski napisał:

> Przecież napisałaś wyraźnie=
                > Laska wygląda tak, że NA PIERWSZY RZUT OKA NIE JEST SIĘ PEWNYM, CZY TO ŻYWA
                > KOBIETA, CZY LALKA.

> =skoro nie jesteś pewna, to znaczy, że pomyłka wchodzi w grę.

Pojęcie metafory znasz? Nie znasz. Za trudne.
                • potworski Re: Nikt nie mówi o pomyłce 02.09.12, 18:44
                  Hahaha=strasznie lubię ten zabieg forumowy, w którym ktoś coś palnie, a potem żeby to odkręcić twierdzi, że użył metafory.
                  Nie rozumiesz czym jest metafora przed wszystkim.
                  Jeśli już mielibyśmy rozebrać twoje zdanie na czynniki pierwsze to metaforą jest jedynie określenie "na pierwszy rzut oka"=i to wszystko. Reszta to normalne zdanie, które określa jakiś stan faktyczny.
                  • maitresse.d.un.francais Re: Nikt nie mówi o pomyłce 02.09.12, 18:47
                    potworski napisał:

> Hahaha=strasznie lubię ten zabieg forumowy, w którym ktoś coś palnie, a potem ż
                    > eby to odkręcić twierdzi, że użył metafory.

Tak, wiedziałam, że napiszesz coś takiego.

Palnąć każdemu wolno i nie musisz się do tego przysysać jak glonojad.
    • zamysleniee Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 18:26
      w tym przypadku mina+tona podkładu = taki efekt
    • akle2 Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 18:53
      To jest chyba jakiś android
    • sid-l Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 20:00
      Tzw. tona tapety. Nie wiem jak to robią, ja też nie umiem tak się umalować. :)
      • six_a Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 20:08
        oglądałam kiedyś tutorial, otusz, najpierw korektor solidnie wokół nosa nosa, oczu + wszystkie miejsca z niedoskonałościami. na to fluid w ilościach równie solidnych, lekko rozprowadzony pędzlem i tak zostawiony. żadne tam rozsmarowywanie i wklepywanie. fluidem pani smarowała nawet uszy. bo przy tej kolorystyce twarzy się wyróżniały.
        efekt jak na zdjęciu.

w ogóle się zdziwiłam, że to honoratka, bo ona ma dość delikatną urodę, no ale jak widać pekińczyka ze smołkiaj da się zrobić z każdego.
        • wersja_robocza Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 20:17
          six_a napisała:

> w ogóle się zdziwiłam, że to honoratka, bo ona ma dość delikatną urodę, no ale
          > jak widać pekińczyka ze smołkiaj da się zrobić z każdego.

Też jej nie poznałam.
    • senseiek Jak to kobiety robią,ze sie przejmuja takimi pierd 02.09.12, 20:29
      Jak niektóre kobiety to robią, ze sie przejmuja takimi pie...mi.... ?!

ps. Stokroc lepiej wygladac tak, anizeli jak np. grycanki albo prezydentowa..
      • kochanic.a.francuza Re: Jak to kobiety robią,ze sie przejmuja takimi 05.09.12, 05:54
        Nie znasz kobiecej psychiki.
        Wcale sie nie przejmuja: podnosza sie na duchu, ze taka ladna tez moze szpetnie wyjsc na zdjeciu:)
    • lonely.stoner Re: Jak niektóre kobiety to robią, 02.09.12, 20:43
      dla zainteresowanych jak osiagnac taki efekt: www.missnattysbeautydiary.com/2012/05/my-everyday-face-routine.html

ja miss natty bardzo lubie ale czasem jak czytam ile laska tapety naklada to mi szczena opada, a wystarczy tylko dobrac kolor zbyt opalony i efekt jak z pierwszego zdjecia w tytule gotowy :_)
    • dziewczyna_rzeznika No nie wiem 03.09.12, 12:42
      sztucznie - niesztucznie, to chyba jej sprawa? Widziałam 'gorsze' przypadki w porównaniu ze zdjęciem, które tu wklejono i jakoś nigdy nie zastanawiałam się, "jak" one to robią, może tylko "dlaczego", z czystej ciekawości.

Ale jak to mówią - nie mój cyrk, nie moje małpy. Do mnie po prostu ani taki styl nie pasuje, ani nie chciałoby mi się tracić czasu na tak skomplikowany makijaż, więc siłą rzeczy wybieram opcje bardziej "naturalne". Nie rozumiem tylko,dlaczego odstępstwo od takiej "normy" budzi aż takie kontrowersje...?
      • kochanic.a.francuza Re: No nie wiem 05.09.12, 06:05
        "Nie rozumiem tylko,dlaczego odstępstwo od takiej "normy" budzi aż takie kontrowersje...?"

Jakie tam kontrowersje. Normalne dowartosciowywanie sie: "bo ja mam dyskretny makijaz i jestem od niej lepsza". Swiat tak do Metresy nie powie, ale kumy na forum sie zejda i poklepia po ramieniu: "Prawda, prawda, nie placz, ze to nie ty we fleszach, IQ160 wazniejsze".
        Cos na zasadzie wysmiewania sie mniej zamoznych z bardzo zamoznych: Ma wielki samochod, a to pewnie malego ptaka w rozporku", albo "Na wczasach byli? A to pewnie z wyprzedazy".
        Strasznie smieszne jak kto swojej smiesznosci nie widzi.
        • potworski Re: No nie wiem 05.09.12, 09:11
          Nic tak nie poprawia babskiej psychiki jak zjechanie urody, albo odnalezienie modowej wpadki jakiejś ładniejszej od siebie kobiety=zachowanie stare jak świat zaobserwowane wielokrotnie. A już jak się dołączy parę innych popleczniczek, które zawołają to samo i może jeszcze coś fajniejszego wynajdą to już jest wejście na wysokie "C" i ekstaza.
          Gdybym miał wyobrazić sobie np Natalię Siwiec tylko z opisów na ematce to sądziłbym, że to jakieś monstrum będące skrzyżowaniem Freddy'ego Kruegera z Gollumem.
        • six_a Re: No nie wiem 05.09.12, 09:35
          powiedziała jedyna sprawiedliwa, która w każdym swoim wątku obrabia dupy swoim znajomym.
          buahahahahaha
          • kochanic.a.francuza Odpowiadam poraz czwarty: 08.09.12, 06:11
            Nikomu dupy nie dorabiam, tak jak ty (obsmiewanie konkretnych nikow na forum).
            Krytykuje w celach edukacyjnych, nie osoby, a zachowania, zjawiska. Nigdy nie dowiesz sie kto jest bohaterem moim krytyk. Tu jest rozniaca. Nie wiedzialam, ze takie rzeczy trzeba tlumaczyc.
            • six_a Re: Odpowiadam poraz czwarty: 08.09.12, 10:46
              nie dorabiasz, tylko obrabiasz

> tak jak ty (obsmiewanie konkretnych nikow na forum).
              tak jak ja w którym miejscu?

>Nigdy niedowiesz sie kto jest bohaterem moim krytyk.
              no wiesz, mnie to po prostu mało interesuje, ale takiego dajmy na to "konstruktywnie skrytykowanego" nauczyciela sadystę i pedofila pewnie mogłoby zainteresować. albo tego dilera substancji niezakazanych.
              hahahaha, sami nieznajomi.
              • kitek_maly Re: Odpowiadam poraz czwarty: 08.09.12, 11:01
                > ać. albo tego dilera substancji niezakazanych.

Tak, to była perełka. :) Ale hipokryta, tamtemu przytakiwał a potem chciał żeby to ukrywać - pomyślała kochanica, której własna hipokryzja nie pozwoliła już na wypowiedzenie tych słów a kazała przylecieć z wątkiem na forum.

• six_a Re: Odpowiadam poraz czwarty: 08.09.12, 11:24
                  csiii, bo zaraz dostaniemy konstruktywną krytykę, że polacy to podli i wredni som.
                  :P
    • octavia27 Re: Jak niektóre kobiety to robią, 05.09.12, 10:29
      Szpachlują się...
    • kbjsht Re: Jak niektóre kobiety to robią, 05.09.12, 13:09
      najwidoczniej to lubią, co poradzisz.
    • minasz tak porownuj sie z tola jestescie w tym samym 06.09.12, 09:16
      wieku i tak samo zarabiacie na zycie hehe

www.youtube.com/watch?v=vnEZ_WtlTD8&feature=related
    • wicehrabia.julian wklej swoje zdjęcie 06.09.12, 10:22
      zobaczymy czy jesteś w stanie konkurować :D stawiam 100 zł, że nie i to po stokroć
      • stokrotka_a Re: wklej swoje zdjęcie 06.09.12, 14:54
        wicehrabia.julian napisał:

> zobaczymy czy jesteś w stanie konkurować :D stawiam 100 zł, że nie i to po stokroć

Ale co po stokroć?
    • moniak.89 Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 16:32
      Tona tapety i tyle.
    • sid-l Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 17:41
      Aż nie wiem który wątek śmieszniejszy, ten czy o wózkowych.:)
      Kochanica i Potworski powinni się spiknąć, cudowna para by była.
      • nolus Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 17:53
        W zyciu bym nie pomyslała,że panna ze zdjęcia to Honey- wyglada sztucznie i staro.W naturalniejszych stylizacjach jest jej bardziej do twarzy.W koncu to mloda dziewczyna jest i w delikatnym makijazu wyglada tak jak powinna-swiezo i dziewczeco. Ale sa jeszcze lepsze od niej,np:

https://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/cd8396c85c458733efe24642103dea6037f6409b
        • sid-l Re: Jak niektóre kobiety to robią, 06.09.12, 17:54
          Ta pani akurat ma orientalną urodę, a takim kobietom pasują mocne makijaże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka