eat.clitoristwood 18.09.12, 10:58 w biurze, skoro nie ma już atramentu? Może w desperacji żre toner? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hetman.polny Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 11:05 Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie sporo jest atramentu w drukarkach. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 13:18 Czeską wódkę. Prawdziwemu chłopu nie szkodzi. Tylko cieniasy powala. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 13:25 Za to współczesna baba pracująca w laboratorium, gdzie są różne odczynniki, pije "alkohol etylowy cz. d. a.". Dla nieuświadomionych: skrót ten mówi o dużej czystości, oznacza "czysty do analizy". Nie poleca się picia etanolu bezwodnego, bo zawiera on niewielką domieszkę benzenu. Odbija się potem benzyną jak cholera... Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 14:52 alkohol czda z reguly jest 95 (azeotrop) i znakomicie nadaje sie na nalewki alkohol bezwodny moze zawierac inne domieszki, ale kto by sie tym trul? taniej kupic 95% bez akcyzy, wystarczy podac dlaczego taki? bezwodnego etanolu nie mozna pic, poniewaz powoduje denaturacje bialek. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 13:24 mój podobno zieloną herbatę. a jego koledzy rzekomo yerba mate. Odpowiedz Link Zgłoś
silverbaum prawie wszystko 18.09.12, 13:49 oprocz tego Swinstwa: www.pinger.pl/szukaj/po_tagu/p/12/?t=Alkohole Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 15:14 toner to trzepie, trzacha lub dmucha....w akcie desperacji....najlepiej, eby nie by czarny.... Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 15:24 wodę z podstawek pod kwiatki pycha Odpowiedz Link Zgłoś
anus-hka Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 19:12 u mnie jest jeszcze taka butelczyna tuszu do pieczątek... Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 19:17 anus-hka napisała: > u mnie jest jeszcze taka butelczyna tuszu do pieczątek... A gumę arabską dla fellacha posiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
anus-hka Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 19:20 ty stary musisz byc ze pamietasz jeszcze coś takiego jak "guma arabska"....teraz kleje są w sztyfcie... Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 19:37 anus-hka napisała: > ty stary musisz byc ze pamietasz jeszcze coś takiego jak "guma arabska"....tera > z kleje są w sztyfcie... Skoro pamiętam atrament w kałamarzach... Fakt, że w mojej klasie pani kazała od razu pisać długopisem. Nie zaznałem zatem mąk kleksowo-bibułowych. Ale długopisy też nie były wtedy najlepsze, wyciekały, zasychały, mazały albo przerywały. I łaby człowiek miał cięgle pomazane, niezależnie od tego, czy pisał stalówką w obsadce czy długopisem. Odpowiedz Link Zgłoś
anus-hka Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 19:41 ja pamietam pióra chińskie ( z tym że w tedy chińskie pióro to była jakośc ) na atrament wciągany przez taką gumke...to było straszne ...juz sam zakup graniczył z cudem a pisanie...co ja mówie wyciągnięcie go z piórnika wzbudzało sensacje Odpowiedz Link Zgłoś
anus-hka Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 19:43 anus-hka napisała: > ja pamietam pióra chińskie ( z tym że w tedy chińskie pióro to była jakośc ) na > atrament wciągany przez taką gumke...to było straszne ...juz sam zakup granicz > ył z cudem a pisanie...co ja mówie wyciągnięcie go z piórnika wzbudzało sensacj > e ... nio to z tego wychodzi, że ja tez mam swoje lata hy hy Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 19:40 przepyszny jest proszek do kserokopiarek rozpuszczony w letniej wodzie, ja dodaje łyżeczkę cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
slottka.ja Re: Co współczesny chłop pije 18.09.12, 21:56 taką wode no tę ciechocinke:) a wiesz że w szkołach znowu każą dzieciom pisać piórem i znów te kleksy i łapki upaprane... Odpowiedz Link Zgłoś