Dodaj do ulubionych

probowalyscie sie odchudzac tym?

25.09.12, 20:35
1. preparatami do wcierania w cialo.
2. zabiegami typu jakies ultradzwiekowe rozbijanie tluszczu, masaze limfatyczne czy cos podobnego.

zadowolone jestescie z efektow?
pytam, bo nie moge sobie pozwolic na sportu uprawianie obecnie, a w udkach przybywa mi glownie, jak juz musi .)(
Obserwuj wątek
    • headvig Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 25.09.12, 20:41
      kilka lat próbowałam się "odchudzić" podobnymi badziewiami.

schudłam tylko i wyłącznie na rozsądnej diecie, zmianie nawyków żywieniowych i trybu życia.
    • sabrilla Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 25.09.12, 22:07
      No pomyśl jak można się "odchudzić" czymś takim? W jaki przecudny sposób? Odchudzić to się można dietą plus ruchem. Skoro żaden sport nie wchodzi w rachubę (nawet jakaś niewielka gimnastyka?) to zostaje Ci rozsądna dieta. Te wszystkie cuda wianki to można jako mały wspomagacz, ale zamiast to się raczej nie uda.
      A może warto pójść na siłownię i poprosić trenera, zeby ułożył Ci jakiś program ćwiczeń, takich które możesz robić?

coconut.s napisała:

> 1. preparatami do wcierania w cialo.
      > 2. zabiegami typu jakies ultradzwiekowe rozbijanie tluszczu, masaze limfatyczne
      > czy cos podobnego.
      >
      > zadowolone jestescie z efektow?
      > pytam, bo nie moge sobie pozwolic na sportu uprawianie obecnie, a w udkach przy
      > bywa mi glownie, jak juz musi .)(
      • gnomowladny Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 25.09.12, 22:15
        Pomaga zdrowa dieta, ruch ( w tym seks), dobry humor.
        • sabrilla Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 26.09.12, 22:00
          Dokładnie. Fajny seks=dobry humor. Do tego sensowna dieta, co wcale nie oznacza głodzenia się i życie jest piękne!
    • six_a Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 25.09.12, 22:35
      >masaze limfatyczne czy cos podobnego

masażystki są zwykle szczupłe, więc chyba działa.
      • kaloriada Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 25.09.12, 22:48
        Myślę, że kluczem do sukcesu jest zmiana nawyków żywieniowych, a dopiero później można dodać jakieś masaże dla osób odchudzających się. Zwróć uwagę gdzie będziesz na nie chodzić — najpierw powinien być przeprowadzony z Tobą szczegółowy wywiad.
    • dreemcatcher Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 26.09.12, 09:55
      kolejna co chce idealnie wyglądać ale woli chudnąc przed TV?
      rusz tyłek to i zaczniesz chudnąć, jest róznica między ciałem odchudzanym magicznymi sposobami a ciałem odchudzanym przez ruch - zasadnicza , inaczej skóra wygląda, elastyczna miła w dotyku.. reszta top jakis pic na wodę
    • default Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 26.09.12, 10:05
      coconut.s napisała:

>> pytam, bo nie moge sobie pozwolic na sportu uprawianie obecnie,

Ciekawa jestem z jakiej przyczyny ?
      Jeśli zdrowotnej - jak ktoś napisał powyżej, można w porozumieniu z lekarzem i trenerem ustalić jakie ćwiczenia możesz wykonywać.
      Jeśli z braku czasu - wykręt, bo nie wierzę że ktoś jest tak zajęty by nie wygospodarować 30-40 minut dziennie na np. potuptanie na stepperze przed tv albo intensywny spacer po okolicy.
      Jeśli z braku pieniędzy - jeszcze głupszy wykręt, bo bieganie, spacerowanie czy ćwiczenia w domu (opis można znaleźć w necie) nic nie kosztują. Nie trzeba od razu zapisywać się do luksusowej siłowni czy kupować wypasiony sprzęt gimnastyczny.
      No ale może jeszcze inny, naprawdę ważny powód. Ciekawe jaki.
      • dreemcatcher Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 26.09.12, 12:08
        powód jest prosty autorka nie ma ochoty się ruszać
        • default Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 26.09.12, 12:53
          No bo to jest podstawowy powód (plus niechęć do ograniczenia żarcia) dla którego ludzie sięgają po te wszystkie "cudowne wynalazki", które są rzeczywiście świetne w odchudzaniu - portfela.
    • 0riana Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 26.09.12, 13:02
      OJP, nastepna na cud oczekuje.
      Dieta i cwiczenia. Cudow nie ma. Mnie sie kiedys tez wydawalo, ze do cwiczen natura mnie nie stworzyla a teraz przygotowuje sie do polmaratonu. Ha, i przez przypadek nawet cellulit mi z zadka zniknal.
      No ale Ty sobie na sport nie mozesz pozwolic. Facet na wozku u mnie na silowni sobie moze pozwolic, ale Ty to oczywiscie inna bajka...
      • sabrilla Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 26.09.12, 22:11
        Ja tak tylko w kwestii biegania... też mi się kiedyś wydawało, że to nie dla mnie. Bo nudne, bo coś tam. W końcu spróbowałam, i teraz nic nie daje mi lepszego kopa na cały dzień, niż bieg wczesnym rankiem. Polecam, nie tylko chodzi o wygląd ale i o samopoczucie i dobry humor. Żadne ultradźwięki i mazidła do wcierania tego nie dadzą.
    • zuza_m_zuza_m Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 27.09.12, 12:17
      Niestety, marketingiem nie schudniesz. Skoro nie możesz ćwiczyć fizycznie, pozostaje ci racjonalne odżywianie się.
    • nie.strzelac.towarzysze Re: probowalyscie sie odchudzac tym? 27.09.12, 12:41
      > 1. preparatami do wcierania w cialo.
      > 2. zabiegami typu jakies ultradzwiekowe rozbijanie tluszczu, masaze limfatyczne

No i cóż… pewno jeśli teraz napiszę, że jedyne lekarstwo na tego rodzaju wierzenia stanowi edukacja z prawdziwego zdarzenia (której w Polsce nie uświadczysz), zostanę znowuż posądzony o fiksację, manię, a w najlepszym razie monotematyczność.

Ale jednak mam odwagę to napisać, ponieważ moje poglądy przestaną być śmieszne, jeśli się je odpowiednio rozpropaguje i kiedy dostateczna liczba ludzi się do nich przekona. Zauważyłem to, krytykując kilka lat temu modę oraz będąc przez większą część życia krytykiem religii: że śmieszność zależy jedynie od liczby wyznawców – nie inaczej będzie koniec końców z moimi poglądami, przestaną być śmieszne wraz z liczbą przekonanych.

Poza tym uważam, że lekcje religii należy zamienić na lekcje niedowiarstwa w podstawówce i gimbabwe oraz na lekcje sceptycyzmu w liceum.
      • koham.mihnika.copyright nie sadziez, ze powinny byc lekcje - zycie w rodzi 27.09.12, 12:57
        > Poza tym uważam, że lekcje religii należy zamienić na lekcje niedowiarstwa w po
        > dstawówce i gimbabwe oraz na lekcje sceptycyzmu w liceum.

nie i SPOLECZENSTWIE, w rozszerzonym zakresie?
        Powodzenie, takze na tym forum, zapewnione :P
        • nie.strzelac.towarzysze Re: nie sadziez, ze powinny byc lekcje - zycie w 27.09.12, 13:23
          > nie sadziez, ze powinny byc lekcje - zycie w rodzinie i SPOLECZENSTWIE

W społeczeństwie to nie wiem, ale jeśli idzie o „lekcje życia w rodzinie” (?), to brałem w takich udział i było lekkie nieporozumienie.

Na przykład taka oto lekcja: w liceum profesorka dotychczas ucząca chemii, zakasała rękawy i wzięła się do nauki „życia w rodzinie”; w tym celu wzięła do ręki kredę, napisała na środku tablicy ogromnymi dużymi literami DZIEWICTWO, po czym każdy uczeń musiał podejść do tablicy i napisać słowo, które mu się z tym kojarzy.

Nie pamiętam niestety swojego skojarzenia, w każdym razie rodziny nie założyłem do dziś, choć dobiegam już trzydziestki.
          • 0riana Re: nie sadziez, ze powinny byc lekcje - zycie w 27.09.12, 13:33
            > Nie pamiętam niestety swojego skojarzenia, w każdym razie rodziny nie założyłem
            > do dziś, choć dobiegam już trzydziestki.

Britney Spears byla w tamtych latach dziewica numer 1 :-)
            • nie.strzelac.towarzysze Re: nie sadziez, ze powinny byc lekcje - zycie w 27.09.12, 13:42
              > Britney Spears byla w tamtych latach dziewica numer 1 :-)

To prawda. I jeśli dobrze pamiętam, ten czy ów jej dziewictwo podawał w wątpliwość, a wręcz upatrywał w tym jej obnoszeniu się z rzekomą niewinnością działań marketingowych.

Ale gdybym był jedynym mężczyzną na Ziemi, to Britney Spears z pewnością zostałaby dziewicą. :)
            • koham.mihnika.copyright bejby bejby gimi uon more tajm... 27.09.12, 14:02
              to chyba 1999?
          • koham.mihnika.copyright ciezki przypadek dziewictwa? 27.09.12, 14:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka