twojabogini 04.10.12, 14:47 Słuchacie w tej chwili czegoś? Linki mile widziane. www.youtube.com/watch?v=VtDqI9t50Rs&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
butterfly_girl Re: Jaka muza? 04.10.12, 14:51 W tej chwili akurat www.youtube.com/watch?v=jkBAUqp6NKg Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning skalpel 04.10.12, 14:54 www.youtube.com/watch?v=aQe4EZKCl2Q&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twojabogini Re: skalpel 04.10.12, 15:36 Przyjemniutkie, zdemotywowało mnie do dalszej pracy :) Uznałam, że ze wszystkimi tymi dźwiękami idealnie skomponowałoby się cichutkie psssyyyt...otwieranej puszki piwka. Powinni to tam gdzieś wstawić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: Jaka muza? 04.10.12, 15:16 radia ZET słuchałam stojąc w korku jakieś pół godziny temu, teraz delektuję się ciszą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Re: Jaka muza? PR1 04.10.12, 16:01 moja nieznosna wada jest lubienie C&W. ale nie naduzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Jaka muza? 04.10.12, 18:06 Ostatnio to: www.youtube.com/watch?v=vZYbEL06lEU Lykke Li www.youtube.com/watch?v=m5CE1yPDxAs Brodka www.youtube.com/watch?v=L0MzFbbg6Y4&feature=branded Kristina Train www.youtube.com/watch?v=V6eYIt2ANQQ Adam Cohen jako rodzynek w tym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Jaka muza? 04.10.12, 20:35 www.youtube.com/watch?v=KRAMNWzfjcg&feature=share www.youtube.com/watch?v=7wThEMnnCYI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Jaka muza? 04.10.12, 20:55 Ostatnio sluchalem glosu Anny German; tego jak czysto budowala fraze. Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Jaka muza? 04.10.12, 21:19 A z tego tygodnia, moze to w zwiazku ze zblizajaca sie jesienia, wilgotnymi porankami i widokiem ogrodu mieniacego sie czerwienia, zolcia i pomaranczem gasnacych lisci, tak jakos melancholijnie chodza mi po glowie Vadima Cosma motyw z filmu Michal Strogow carski kurier, Michela Legrand z bajki Bialy Delfin Um i ballada Hughesa ze swietnej, wloskiej ekranizacji Jacka Londona "Martin Eden". Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Jaka muza? 12.04.13, 21:15 No i teraz naprawde fajny film leci. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Jaka muza? 04.10.12, 23:48 to.niemozliwe napisał: > Ostatnio sluchalem glosu Anny German; tego jak czysto budowala fraze. Mistrzem frazy był: www.youtube.com/watch?v=y25EmjCmweo A wcześniej zaśpiewał to tak: www.youtube.com/watch?v=IioN4TD3byw Rzadko który artysta potrafi zaśpiewać jeden utwór w dwóch wersjach tak aby obie były bardzo dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Jaka muza? 05.10.12, 10:22 Lubię Sinatrę, chociaż w późniejszym wieku, co słychać w tej drugiej wersji, żpiewał niżej, gorzej wychodziły mu precyzyjne glissanda. Na początku frazy słychać jak te pół, jedną sekundę "szuka" poniżej dźwieku, potem wchodzi na pierwszą nutę akordu. Akurat obie wersje są o tyle fajne, że w starszej band jest mocno oldschoollowy, a głos świetny, to w drugiej już deko odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Jaka muza? 05.10.12, 10:31 to.niemozliwe napisał: > Lubię Sinatrę, chociaż w późniejszym wieku, co słychać w tej drugiej wersji, żp > iewał niżej, gorzej wychodziły mu precyzyjne glissanda. Na początku frazy słych > ać jak te pół, jedną sekundę "szuka" poniżej dźwieku, potem wchodzi na pierwszą > nutę akordu. > Akurat obie wersje są o tyle fajne, że w starszej band jest mocno oldschoollowy > , a głos świetny, to w drugiej już deko odwrotnie. Trochę tu jest winy w jakości dźwięku bo stare nagranie jest pozbawione szczegółów... Mnie się ta mgiełka, ta "głuchość" i ten band bardzo podoba. Fajne do posłuchania w łóżeczku, nie samemu oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jaka muza? 04.10.12, 20:57 ostatnio panuje moda na gangnam style i żebym dał radę tego słuchać trzeba było przepchać utworek przez filtr: www.youtube.com/watch?v=AXd1dohv7fI chociaż bardziej mi pasi ta wersja: www.youtube.com/watch?v=IXJyHBD-oVM&feature=related jest to co prawda przerost formy nad treścią, ale utwór bazowy pełni tylko rolę pretekstu. z innej beczki coś co można wrzucić do jednego wora: www.youtube.com/watch?v=deOaodnNHPo www.youtube.com/watch?v=ezr8vBIi27s Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Jaka muza? 04.10.12, 21:05 www.youtube.com/watch?v=DqhBh5GmSKY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x dedykacja dla wszystkich forumek 04.10.12, 21:12 www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=Wyc1NgpWgL0&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x post script. 04.10.12, 22:01 i na koniec perełka jesli chodzi o vocal. polecam i tylko przez sluchawki. www.youtube.com/watch?v=9zhqaQcd1mA&feature=related -- charlie_x : ..? Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x Re: post script. 05.10.12, 13:33 to.niemozliwe napisał: > to jest cool. :) fakt, odlotowy angielski zespol.Szkoda ze juz nie istnieje w latach 80/90 to tutejszy numer jeden w tego typu muzyce. Dziwne,ze wowczas nikt w polsce nie wspomnial o Thunder ani slowem.Widac kompetencje naszych redaktorow muzycznych..Ja ich 'odkrylem' kilka lat temu mieszkajac juz tu w anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x Re: post script. 05.10.12, 14:00 a dla tych co pamietaja mega hit Roda Stewarta - in a broken dream ..www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=cpK4Zdeep-g Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: post script. 05.10.12, 14:09 charlie_x napisał: > a dla tych co pamietaja mega hit Roda Stewarta - in a broken dream ..www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=cpK4Zdeep-g To był hit zespołu Python Lee Jackson a śpiewał rzeczywiście Rod Stewart (wtedy nieznany) jako gość zespołu:) Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: post script. 05.10.12, 14:11 charlie_x napisał: > a dla tych co pamietaja mega hit Roda Stewarta - in a broken dream ..www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=cpK4Zdeep-g A tu oryginał:) www.youtube.com/watch?v=VK1OSN8QZ5Q Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x Re: post script. 05.10.12, 14:19 wlody1 napisał: > charlie_x napisał: > > > a dla tych co pamietaja mega hit Roda Stewarta - in a broken dream ..www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=cpK4Zdeep-g > > A tu oryginał:) > www.youtube.com/watch?v=VK1OSN8QZ5Q ..ech, pamietam pamietam, obie wersje sa odlotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tfu.tfu Re: Jaka muza? 04.10.12, 22:01 ścieżka do "Eatrhsea" Studio Ghibli www.youtube.com/watch?v=ke7wNTm4ldU Odpowiedz Link Zgłoś
sootball Re: Jaka muza? 06.10.12, 08:31 :)) Jeden z najpiękniejszych tematów filmowych, jakie kiedykolwiek słyszałam. Mononoke. www.youtube.com/watch?v=6Za9O0Z0_qQ Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Jaka muza? 04.10.12, 23:41 Na późny wieczór www.youtube.com/watch?v=1WmGMdaxQLk Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Jaka muza? 05.10.12, 08:58 ja słucham tego co mam w wizytówce w sumie dobrze na mnie działa ta piosenka rano i wieczorem:) szkoda ze dziewczyny skleciły raptem 2 no moze 3 fajne kawałki co ciekawe sadzac po statystykah mam czesto gust taki jak dziewczyny 13-17 hehe (w muzyce poop) w cięższej zas kobiety w ogole sie nie pojawiaja Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning Re: Jaka muza? 05.10.12, 14:20 minasz napisał: > (w muzyce poop) nazwa odzwierciedla jakosc? ;) > w cięższej zas kobiety w ogole sie nie pojawiaja - jak nie, jak tak, chyba zle szukasz Odpowiedz Link Zgłoś
organza26 Re: Jaka muza? 05.10.12, 13:12 Mnie się Oasis jakoś przypomniało ostatnio: www.youtube.com/watch?v=R2poqYvWsyU www.youtube.com/watch?v=p29MG7wn4F8&feature=relmfu www.youtube.com/watch?v=09zBftEqBN0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix-kiddo Re: Jaka muza? 05.10.12, 14:08 Oj, linków nie podam, bo ja z CDków słucham. Muzyka barokowa i późniejsza: J.S. Bach (głównie), Vivaldi, Haendel, C.Ph.E. Bach, Mozart. Też Salieri. Może to niezbyt wyszukane, ale jakie miłe dla ucha :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright Re: Jaka muza? 05.10.12, 15:01 www.youtube.com/watch?v=oAE2X9OeC3A&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Jaka muza? 05.10.12, 18:17 absolute80s.com/music/ - proszę, moja muza - to radio na okrągło, reszta jak w profilu. Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: Jaka muza? 05.10.12, 18:19 a jak znudza mi się 80's - przełączam na zwykłe www.absoluteradio.co.uk/?utm_source=a8&utm_medium=channelbar&utm_campaign=ar polecam OC breakfast show :) Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning z okazji wydania nowej plyty 05.10.12, 18:45 sluchamy starych koncertow www.youtube.com/watch?v=bsSOL9c8xaE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla dokładnie w tym momencie 05.10.12, 21:25 ten utwór: Wildstylez & Noisecontrollers - A Different Story (Defqon 1 2011 Edit) Odpowiedz Link Zgłoś