IP: *.siec / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:52
Co zrobic jak ojciec dziecka od kilku miesiecy nie placi alimentow, ani nie kontaktuje sie z dzieckiem?
Obserwuj wątek
    • ruda_szczurka Re: Alimenty 06.07.04, 15:53
      pogodzić sie z faktem, ze można polegać tylko na sobie ;(
      • Gość: kasia Re: Alimenty IP: *.siec / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 16:59
        Wiem, ze moge polegac wylaczie na sobie i tak tez robie.Tylko czasami, po prostu juz "szlag mnie trafia", jak widze tego pana nowa rodzinke, nowe dziecko, a moje dziecko teskni i cierpi! A "tatus" ma to wszystko w nosie!
        • Gość: Ewa Re: Alimenty IP: *.chello.pl 07.07.04, 08:33
          Będę brutalna- w życiu człowieka szlag trafia z tysiąca powodów- a to okradnie
          Cię mechanik w warsztacie samochodowym, a to szef faworyzuje koleżankę i tylko
          ona dostaje podwyżki, a to jeden ma szczęście a drugi pecha. Trzeba się
          pogodzić z sytuacją i liczyć tylko na siebie. Możesz podjąć kroki prawne mające
          na celu wyegzekwowanie, choćby części alimentów, ale do kontaktów ( a tym
          bardziej serdeczności) faceta nie zmusisz!
          Przyjmuj życie takim jakie jest, możesz próbować rozmawiać z ojcem dziecka,
          przedstawić mu uczucia, ale nie obiecuj sobie zbyt wiele.
    • agas71 Re: Alimenty 06.07.04, 15:56
      Wydaje mi się, ze należy złożyc pozew do sądu o ściagnięcie alimentów. Ale nie
      jestem prawnikiem i dokładnie się nie znam.
    • capa_negra Re: Masz link 06.07.04, 17:10
      Zapytaj dziewczyn na tym forum - one sporo widza na ten temat
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=571
    • Gość: kobita.przy.kości Re: Alimenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 08:42
      rozumiem że alimenty nie były ustalone sądownie/ skoro tak- nalezy je ustalić,
      złoż pozew w sądzie rodzinnym, jeśli jesteś samotną matką /nie masz chłopa/ a
      alimenty masz ustalone ale niepłacone- być może otrzymasz świadczenie dla
      samotnych matek razem z wypłatą jak inne dodatki dla rodziców
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka