ciasteczkowy_diabelek
12.11.12, 13:30
Mam pytanie do Was. Z uwagi na to, że od pewnego czasu rozważałam adopcję kotka małego, chciałabym poradzić się Was w tej sprawie. Jestem osobą samodzielną, mam stałą pracę, ale właśnie tu pojawia się problem - kończę pracę o 16.15, ale w domu najwcześniej jestem o 17. Kot powinien w zasadzie wytrzymać do tej godziny. Ale drugi problem pojawia się w momencie moich wyjazdów do domu rodzinnego. Nie mam samochodu, więc korzystam albo z uprzejmości znajomych i z nimi jeżdżę - tu nie byłoby problemu, albo korzystam z pkp lub autobusów. Moja podróż trwa ok. 9 godz. Na drogę zapewniłabym mu picie (ponoć jedzenia nie powinno się dawać) oraz zakupiłabym dla niego małą kuwetę, podróżną. Już rozglądałam się za takimi. Takie podróże są raz na 1-2 mies. Więc nie jakoś bardzo często, no ale jednak są. Czy w takiej sytuacji to nie jest za duża przeszkoda?
Uwielbiam zwierzęta i bardzo brakuje mi jakiegoś pupila. Najchętniej wzięłabym psa, ale pies nie wchodzi w grę. Za długo byłby sam i tylko by się męczył. Koty mają trochę inną naturę, no i nie trzeba ich wyprowadzać.
Mieszkam sama, więc lokatorów innych nie ma.
Proszę, pomóżcie mi rozwiać wątpliwości :)