14.02.13, 20:52
facet który robi błędy ortograficzne może być głową rodziny.
Takie oto pytanie.
Obserwuj wątek
    • rekreativa Re: Czy 14.02.13, 20:56
      Jeżeli rodzina bierze udział w konkursach ortograficznych, to wykluczone :)
      • wielkafuria Re: Czy 14.02.13, 21:01
        no ale... jak bedzie odrabiał z dziecmi lekcje jak pisze z błędami :(
        • duende76 Re: Czy 14.02.13, 22:09
          matematykę i przedmioty przyrodnicze niech robi - chyba, że... liczyć umie tylko na siebie ;P
    • lady.godiva Re: Czy 14.02.13, 20:56
      Głowa rodziny?

eee
      • wielkafuria Re: Czy 14.02.13, 21:02
        no w sensie mąż, ojciec, osoba zapewniająca byt domowi lub osoba która powinna mieć autorytet.
        A jak mieć autorytet jak sie robi straszliwe błędy?
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Czy 14.02.13, 20:58
      Może być nawet głową państwa...
      • wielkafuria Re: Czy 14.02.13, 21:00
        ahahahahahah, no tak. W sumie racja ;)
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy 14.02.13, 21:05
        > Może być nawet głową państwa...

Dobre! :)
      • to.niemozliwe Re: Czy 15.02.13, 02:14
        I miec piecioro dzieci...:-)
    • jan_hus_na_stosie2 Re: Czy 14.02.13, 21:14
      sixa ciągle robi błędy a jest głową rodziny ;)

• krytyk-systemu-edukacji Re: Czy 14.02.13, 21:16
        > sixa ciągle robi błędy a jest głową rodziny ;)

Six_a robi błędy? Jakoś nie zauważyłem.
        • jan_hus_na_stosie2 Re: Czy 14.02.13, 21:21

no np. tutaj napisała "Dziędobry" ;)

• krytyk-systemu-edukacji Re: Czy 14.02.13, 21:26
            > no np. napisała "Dziędobry" ;)

Ach, o takie błędy Ci chodzi… :)
          • rekreativa Re: Czy 14.02.13, 21:30
            To jest "sixsperanto" :)
    • facettt w jakim towarzystwie ty sie obracasz ? 14.02.13, 21:14
      myslalem, ze we Warszawie tych ortograficznych - to ci pod dostatkiem.
      • wielkafuria Re: w jakim towarzystwie ty sie obracasz ? 14.02.13, 21:17
        mnie w to nie mieszaj :)
        • j-k Re: w jakim towarzystwie ty sie obracasz ? 14.02.13, 21:31
          wielkafuria napisał(a):
          > mnie w to nie mieszaj :)

dlaczczego ?
          ja to z Muranowa jezdem.
          ale 30 lat mnie tam niema.
          a lubie (pasjami) ogniste narzeczone :)
    • alienka20 Re: Czy 14.02.13, 21:26
      Gdy w dawnych czasach czytałam sms z błędami czy mail od potencjalnego kochanka, to często wszystko mi opadało i traciłam ochotę na działania prokreacyjne :P. Jeżeli kobieta sama robi błędy, to nie zwróci na to uwagi, ta wyedukowana może się zrazić i z romansu nici.
      • ipsetta Re: Czy 14.02.13, 21:51
        > ...to często wszystko mi opadało i traciłam ochotę na działania prokreacyjne

O tak, dodatkowo tracę ochotę na wszelkie inne działania wobec takiego pana
        • wielkafuria Re: Czy 14.02.13, 21:59
          ale zakładając ze ma duzo innych pozytywnych cech - to czy te błędy ortograficzne dalej zniechecają czy też nie?
          • ipsetta Re: Czy 14.02.13, 22:09
            > ale zakładając ze ma duzo innych pozytywnych cech - to czy te błędy ortograficz
            > ne dalej zniechecają czy też nie?

Błędy zawsze będą zniechęcać. Inna sprawa, jakiego kalibru są te błędy, czy chcesz to tolerować jeśli, jak piszesz, on ma dużo innych zalet:) A zawsze można mu powiedzieć, żeby sprawdzał pisownie bo to tak trochę nie przystoi :)
            • wielkafuria Re: Czy 14.02.13, 23:05
              pytanie jest czysto hipotetyczne. żadnych osobistych uprzedzeń.
              moje zdanie jest takie że mi to by przeszkadzało lub jesli pan byłby fajny to chyba bym go postawiła własnie do pionu żeby zwracał uwagę 5 razy na to co napisał zanim to wysle.
              • alienka20 Re: Czy 14.02.13, 23:08
                Czy fajny, to bym oceniła po reakcji na zwróconą uwagę. Jakby zlał lub się obruszył, że problem z d.upy i się go czepiam, to by już fajny nie był ;).
              • ipsetta Re: Czy 14.02.13, 23:32
                jak czysto hipotetyczne to ja zdania nie zmieniam, tak więc - tracę ochotę na wszelkie inne działania wobec takiego pana
              • fuzja.jadrowa Re: Czy 15.02.13, 10:45
                > moje zdanie jest takie że mi to by przeszkadzało lub jesli pan byłby fajny to c
                > hyba bym go postawiła własnie do pionu żeby zwracał uwagę 5 razy na to co napis
                > ał zanim to wysle.

Furia, ty sama napierdzielasz mnostwo bykow na swoim blogu.

Uwazasz, ze tylko mezczyznie nie wypada robic bledow? Czy chodzi o to, ze nie powinien robic wiekszych od ciebie, ale podobne juz moze?
                • wielkafuria Re: Czy 15.02.13, 13:17
                  jasne że czasami robię. Zawsze jeśli ktoś mi zwroci uwagę to dziekuję, ale to nie są błędy rażące typu "nad możem pada deszcz" :)

z drugiej strony to zastanawiające, że na zadane pytanie ze wstępniaka które ze mną nie ma nic wspólnego - ot takie sobie do dyskusji, można otrzymać tyle personalnego jadu ;)

słodkie :D
                  • ipsetta Re: Czy 15.02.13, 13:39
                    > z drugiej strony to zastanawiające, że na zadane pytanie ze wstępniaka które ze
                    > mną nie ma nic wspólnego - ot takie sobie do dyskusji, można otrzymać tyle per
                    > sonalnego jadu ;)

A to prawda. Poza tym pytania ze wstępniaka przeważnie są nieprawidłowo interpretowane :)
                  • fuzja.jadrowa Re: Czy 15.02.13, 13:45
                    Twoja osoba zostala przeze mnie uzyta wylacznie jako przyklad. Nie zrozumialas przeslania.

• wielkafuria Re: Czy 15.02.13, 14:40
                      zrozumiałam, mój komentarz odnosił się do refleksji nad niektórymi wypowiedziami :)
                  • kalllka Re: Czy 15.02.13, 16:08
                    przyzwyczailas sie do wygodnictwa gburio,
                    bowiem ktos kto stara zglebic istote rzeczy, zwlaszcza takiej o ktorej niewiele wie, bo dotyczy innych, uczy sie zadawac logiczne pytania.
                    na twoje nie mozna udzielic rzeczowej odpowiedzi

wroc wiec do poczatku i sporobuj opisac powod dla ktorego zajelas sie ( bez eufemiznow piszac) cudza 'glowa'

• facettt alesz tak. 14.02.13, 22:42
            zachecaja.
          • swiete.jeze Re: Czy 14.02.13, 23:49
            wielkafuria napisał(a):

> ale zakładając ze ma duzo innych pozytywnych cech - to czy te błędy ortograficz
            > ne dalej zniechecają czy też nie?

Mnie tak, dlatego mam mieszane uczucia co do serwisów randkowych. Z jednej strony test z gramatyki i ortografii jeszcze przed pierwszym spotkaniem, z drugiej odrzuciłabym ludzi, którzy poza byciem ortograficznymi matołkami byli całkiem ok.
        • alienka20 Re: Czy 14.02.13, 21:59
          I nie lubiłam go za to już, bo mi roboty dodawał, w sensie myślenie: jak go grzecznie spławić :P.
          • ipsetta Re: Czy 14.02.13, 22:03
            dobre!
    • piataziuta Re: Czy 14.02.13, 21:29
      a czy laska, która wypaca na swoim blogu pół-analfabetyczne, tendencyjne, damsko - męskie "mądrości" i robi w związku z tym wokół siebie wielkie halo, może być matką??
      • jan_hus_na_stosie2 Re: Czy 14.02.13, 21:35
        trach! i poleciał lewy sierpowy od piataziuty w kierunku wielkiejfurii :D
        czy furia zrobi unik czy zablokuje cios, a może trafiona padnie na deski?
        tego nie wiemy..., ale nie kontynuujcie beze mnie, idę tylko po chipsy i piwo, zaraz wracam :D

• wielkafuria Re: Czy 14.02.13, 21:50
          spoko, nie komentuje tych ziejących jadem. szkoda śliny.
        • kawoosia Re: Czy 15.02.13, 14:06
          ja już gryzę nerwowo popcorn i popijam łyczkami jerbę........
      • elton_dzwon Re: Czy 15.02.13, 12:52
        piataziuto zasługujesz na 6, trafiłaś w samo sedno tym stwierdzeniem, przeczytałem jej blog i jak dla mnie jest tak samo żenujący jak ona sama, i jeszcze się chwali, że daje d*** jakiemuś pseudo celebrycie, jednak na tym forum trafiają się wartościowi ludzie, pozdrawiam
        • swiete.jeze Re: Czy 15.02.13, 23:45
          elton_dzwon napisał:

> piataziuto zasługujesz na 6, trafiłaś w samo sedno tym stwierdzeniem, przeczyta
          > łem jej blog i jak dla mnie jest tak samo żenujący jak ona sama, i jeszcze się
          > chwali, że daje d*** jakiemuś pseudo celebrycie, jednak na tym forum trafiają s
          > ię wartościowi ludzie, pozdrawiam

Kupiłeś jakąś tańszą klawiaturę i masz tylko przecinek, bez kropki?
    • sootball Re: Czy 14.02.13, 21:37
      Jak najbardziej.
    • maitresse.d.un.francais Czemó nie, pod warónkiem, rze rodzina 14.02.13, 22:57

robi jeszcze gorsze :-P
    • soulshuntr Re: Czy 14.02.13, 23:14
      Ferdek Kiepski jest, to jak nie jak tak.
    • sfornarina Re: Czy 14.02.13, 23:32
      a o dysortografii słyszałaś?
      • alienka20 Re: Czy 14.02.13, 23:58
        Dysortografię można dość łatwo rozpoznać, bo nie strzelasz byków jak popadnie i nara, a poza tym ok, ale też zamieniasz nieświadomie literki w wyrazach, np "g" na "d", "b" na "d" ze względu na ich wizualne podobieństwo.
        Na wszystkich znajomych robiących błędy, raptem kilkoro miało ten problem.
        • wez_sie Re: Czy 15.02.13, 08:03
          nie moglabys juz urodzic?
          plis
        • wielkafuria Re: Czy 15.02.13, 08:15
          przed maturą w mojej klasie połowa uczniów przyniosła zaświadczenia o dysortografii :)
          tak na wszelki wypadek.
          • wez_sie Re: Czy 15.02.13, 08:21
            nie no blagam
            ty masz mature?
    • astrofan Re: Czy 14.02.13, 23:42
      ortografia nic nie znaczy

i jak mawiał książę Talleyrand pasjonowanie się nią jest domeną plebsu

:)
    • wez_sie kolejny spamowy watek 15.02.13, 07:57
      kolejny spamowy watek bo erotomanka gawedziarka urodzila kolejna historie na blogu
      wyp...
    • kalllka Re: Czy 15.02.13, 13:31
      to ja odpowiem na tak obrazliwe dla mezczyzn pytanie w taki sposob,
      [] prawdopodobnie robi bledy bo nie zostal wlasciwie naumiany w szkole. tak ucza statystyki
      uzasadnienie
      mozliwe, ze wiecej piszac nauczylby sie czytac, choc jak raczyl zauwazyc tutejszy naczelny z naczelnych- nie blogi piszac - o dupie maryny,- mozna nauczyc sie ruszac glowa,, chocby w podjeciu tak waznej decyzji, o ktorejs ledwie nadmienila, popelniajac mialki watek.

• kawoosia Re: Czy 15.02.13, 13:54
      No tak, kaszana byłaby w Urzędzie przed zawarciem ślubu. A może to nieszkodliwy dyslektyk a ma inne talenty, np. wykonuje w głowie równania wielomianowe w ciągu pół sekundy...... może wtedy nadawałby sie na głowę rodziny...? nie wiem....
      • swiete.jeze Re: Czy 15.02.13, 23:44
        kawoosia napisała:

> No tak, kaszana byłaby w Urzędzie przed zawarciem ślubu.

W urzędach już są kaszany: wyborcza.pl/1,75248,13397381,_Osiem_dziesiat___czyli_jak_przegrac_przetarg_na_1800.html
    • leniwy_pierog Re: Czy 15.02.13, 15:30
      W mojej będzie:)
    • mila2712 Re: Czy 15.02.13, 17:56
      Głową rodziny - nie
      partnerem życiowym - tak :D
    • anna_sla oczywiście, że nie 15.02.13, 21:41
      bo kupi hleb zamiast chleba a w domu nie znajdzie odkużacza... czy jest na forum lekarz???
      • facettt oczywiście, że tak - i nie walnujsa :) 18.02.13, 01:40
        anna_sla napisała:
        > bo kupi hleb zamiast chleba a w domu nie znajdzie odkużacza...

rosyjski hlieb smakuje mi znacznie bardziej , nisz polski
        i malo mnie ortografia tu zajmuje...
    • akle2 Re: Czy 18.02.13, 11:45
      Ja przewidujesz to weryfikować? Dyktando przed nocą poślubną?
    • kruche_ciacho Re: Czy 18.02.13, 15:38
      nie wiem czy moze ale ja np wlasnie uswiadomilam sobie ze zerwalam kontakty z dwoma Panami ktorzy robili bledy ortograficzne (ale takie ciezkie do przelkniecia)
      moze dziwna jestem ale dla mnie to tak jak styropianem po szybie dla innych :-/
    • slottka.ja Re: Czy 18.02.13, 15:44
      jeżeli na ó i u będzie się mylił to nie może;)
      popełnianie błędów nie ma nic wspólnego z ilością przeczytanych książek
      to dysfunkcja jak każda inna
      a poziom intelektu można zweryfikować innym sposobem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka