Dodaj do ulubionych

Szukasz faceta z pasją?

11.04.13, 15:47
Przeglądając różne fora, portale bardzo często spotykam się z wątkami w których Panie narzekają, iż nie mogą znaleźć facetów z Pasją.
One są oczywiście piękne, młode, zadbane, inteligentne, robią kariery i mają pasję. W związku z tym są same, bo faceci się ich boją, albo nie są dla nich zbyt ciekawi - bo nie mają pasji. Chciałbym tylko powiedzieć że ja mam pasję i bardzo chętnie zwiąże się z kobietą.
Oczywiście pasja jak to pasja wymaga wyrzeczeń, wracam po pracy i oddaje się mojej pasji. Weekend, o ile nie mam czegoś ważnego do zrobienia cały dzień oddaje się pasji.
Moja pasja jest bardzo przyziemna, ale daje mi mnóstwo frajdy i sprawia że chce mi się żyć.
Więc jak rozumiem panie będą zadowolone że mam pasję?
Chyba że tak naprawdę to nie o to chodzi, ale to takie modne słowo że trzeba go używać, oczywiście też musimy wprowadzić systematyzację pasji. Jak Pani wyjedzie na wycieczkę do Egiptu a ostatnio była na weekend w Rzymie to jej pasją jest podróżowanie, ale jak Pan spędza czas w warsztacie, przy swoim samochodzie to już nie jest pasja tylko irytujące zachowanie Pana, który jest nudny.
Więc drogie Panie, czy szukacie Panów z pasjami a może maleńkie hobby wystarczy, takie które nie zabierze mu zbyt dużo czasu, który oczywiście powinien spędzić z wami, być może na zakupach.
Obserwuj wątek
    • ellareth Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 15:59
      Jak się szuka pana z pasją to można go znaleźć na pierwszym lepszym forum hobbystycznym.
      Jak się szuka Pana z Pasją to najlepiej iść do kościoła.
    • triismegistos Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 16:02
      Tak, dla mnie ktoś, kogo jedynym zainteresowaniem jest grzebanie przy samochodzie jest nudny. Ale nie martw się, na pewno gdzieś istnieje kobieta, która uzna to za fascynujące.
      • z_pokladu_idy Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 16:31
        Grzebanie przy samochodzie może być tak samo nudne jak ciągłe gadanie o wspinaczce, czy nowym sprzęcie rowerowym. Dla osób postronnych czyjaś pasja nie musi być pasjonująca, ważne, żeby sam pasjonat był szczęśliwy.
        • jeriomina Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 16:33
          Kiedyś czytałam zwierzenia dziewczyny mającej chłopaka muzyka, strasznie na niego nadawała, że ciągle próby, nagrania, koncerty, że czasu dla niej nie miał (jej zdaniem). Tylko się uśmiechnęłam, sama tak żyję...
          Wszystko może drażnić drugą osobę.
          • facettt To byla wersja soft - a ja znam wersje hard :) 11.04.13, 16:59
            mialem znajoma, dziewczyne znanego w Polsce malarza...
            malowal portrety kobiece...

Kobiety same mu wchodzily do lozka...

"Ile ja sie nacierpialam i naplakalam" - mowila mi.
            W koncu ucieklam od niego do normalnego mezczyzny :)
            • jeriomina Re: To byla wersja soft - a ja znam wersje hard : 11.04.13, 17:01
              Lew Starowicz o tym pisze. Może to ten sam malarz? :D
              • facettt Re: To byla wersja soft - a ja znam wersje hard : 11.04.13, 17:04
                jeriomina napisała:
                > Lew Starowicz o tym pisze. Może to ten sam malarz? :D

Nie wiem, nie czytalem...
                Ten mial piekna pracownie na poddaszu przy placu Zbawiciela w Warszawie.
                Ile ja sie tam u niego pieknych dziewczyn naogladalem...
                • freyete Re: To byla wersja soft - a ja znam wersje hard : 13.04.13, 11:01
                  Lew, to Ty?;)
    • jeriomina Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 16:04
      Najlepiej znaleźć takiego, który podziela zainteresowania (hobby, pasję - wydaje mi się, że tak powinno się to stopniować w zależności od tego, jakie miejsce zajmuje "to coś" w życiu). Wtedy nie będą sobie nawzajem patrzeć krzywo przez ramię tylko współpracować :)
    • fuzja.jadrowa Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 16:09
      Pasja-srasja. Wazne, zeby mi 24h/dobe dupy nie trul, bo ilez mozna.
    • facettt Co tydzien dostawalem (szewskiej) pasji... 11.04.13, 16:09
      Robiac tygodniowe zakupy w supermarkecie, ale od czasu, gdy odkrylem, ze w poblizu jest pub, gdzie daja na okraglo transmisje z ligi angielskiej - odwoze Szanowna do marketu, przyjezdzam po nia za godzine i problem pasji mam z glowy.
      • allatatevi1 Re: Co tydzien dostawalem (szewskiej) pasji... 11.04.13, 17:29
        Takiego trutnia kopnęłabym w d-pę.
        Następnym razem niech ona cię odwiezie do supermarketu, a sama pojedzie z koleżankami na mały (bezalkoholowy) aperitiv i wróci odebrać cię z supermarketu.

Aż mi się wierzyć nie chce, że istnieją takie frajerki jak twoja żona.
        • facettt Re: Co tydzien dostawalem (szewskiej) pasji... 11.04.13, 18:57
          allatatevi1 napisała:
          > Takiego trutnia kopnęłabym w d-pę.

balkon i sciany w mieszkaniu tez malujesz sama ?

- to 3miej sie pedzla, gdy drabina leci.
          • triismegistos Re: Co tydzien dostawalem (szewskiej) pasji... 11.04.13, 20:26
            Nie słyszałeś o takim wynalazku jak wałek?
            • facettt przyslowia nie zmieniaja sie z duchem czasu. n/t. 11.04.13, 21:41
              triismegistos napisała:
              > Nie słyszałeś o takim wynalazku jak wałek?

...
    • light_in_august Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 16:37
      Nigdy nie było dla mnie ważne, żeby mój chłopak/partner/mąż mieli jakieś niezwykle zainteresowania, którym oddawaliby się w każdej wolnej chwili, dziamgali o nich non-stop itp. Wystarczy mi, żeby mężczyzna czytał, oglądał, wiedział, co się dzieje w kulturze, polityce, żeby lubił swoją pracę i znał się na tym, co robi. Jego pasje-srasje (jak ktoś to ładnie wyżej ujął ;)) nie są mi do niczego potrzebne, traktuję je wręcz jako formę uzależnienia albo nudziarstwo/monotematyczność.
    • senseiek Zbieraj kapsle po piwie. 11.04.13, 17:18
      Zbieraj kapsle po piwie. Ta pasje mozesz dzielic z wybranka serca.. :)
      Codziennie nowe 4 piwka coraz to innych firm kupowac i pic na spolke.
    • marta.uparta Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 17:55
      Myślę, że to oznacza coś zupełnie innego niż po prostu hobby. Dokładnie z powodu "braku pasji" małżonka rozwiodła się po roku małżeństwa moja siostra, więc rozumiem co się może pod tym kryć. To oznacza, że facet , który przed ślubem lubił się bawić w klubach, podróżować, oddawać ekstremalnym rozrywkom , spędzac aktywnie czas w gronie znajomych itp. po ślubie wbił się w ciepłe kapcie, i najchętniej weekendy spędzał przed telewizorem z puszką piwa w ręce. Tak więc to może oznaczać.
    • krytyk-systemu-edukacji Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 18:19
      > Więc drogie Panie, czy szukacie Panów z pasjami

Moją pasją jest sowietologia, ale nie wydaje mi się, żeby działało to na nie jak przynęta na wędce. Kiedyś np. na randce opowiadałem kobiecie o próbach eksportu komunizmu na Zachód za pomocą agentury wpływu tudzież przy pomocy tzw. pożytecznych idiotów, to się okazało, że kobieta zostawiła włączone żelazko w domu, a poza tym pobolewa ją ząb, i że musi iść.

Z tym że mieliśmy być w kontakcie.
      • jeriomina Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 18:21
        > Moją pasją jest sowietologia, ale nie wydaje mi się, żeby działało to na nie ja
        > k przynęta na wędce.

Zależy na kogo.
        Czasem się zdarza, że osoba zafascynowana sowietologią trafia na inną, płci przeciwnej, również zafascynowaną sowietologią ale CHEMII nie ma no i d...a blada :P
        • krytyk-systemu-edukacji Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 18:25
          > Czasem się zdarza, że osoba zafascynowana sowietologią trafia na inną, płci
          > przeciwnej, również zafascynowaną sowietologią ale CHEMII nie ma no i d...a blada :P

Najczęściej to chema mnie interesuje… Nie podoba mi się?
        • senseiek Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 18:27
          > Czasem się zdarza, że osoba zafascynowana sowietologią trafia na inną, płci prz
          > eciwnej, również zafascynowaną sowietologią ale CHEMII nie ma no i d...a blada
          > :P

A kto im kaze utrzymywac stosunki seksualne?
          Moga gadac o swoich pasjach bez seksu.. jak kolega z kolega (niezaleznie od plci), a nie jak kobieta z mezczyzna.
          No chyba ze ktos szuka tylko i wylacznie partnera, meza..
          • jeriomina Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 19:10
            Wątek jest o szukaniu partnera do związku.
            • senseiek Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 21:26
              > Wątek jest o szukaniu partnera do związku.

No to po co rozmawiac z partnerem o swoich pasjach?

Jakby dziewczyne interesowala np. homeopatia, albo wrozbiarstwo, to nie chcialbym zeby mi o tym gadala..
              • jeriomina Re: Szukasz faceta z pasją? 12.04.13, 00:46
                Ręce opadają.
    • magadanskaya Pasjonatom stanowcze "nie" ! 11.04.13, 19:01
      Wolę tych spokojniejszych :P
    • mocno.zdziwiona Re: Szukasz faceta z pasją? 11.04.13, 19:14
      Nie związałabym się z pasjonatem. Już z hobbystą mi ciężko bo mi w weekendy wietrzne na deskę ucieka a w tygodniu łomocze na perkusji w zespole death metalowym. A cóż dopiero z pasjonatem, który cały swój i nasz wolny czas by poświęcał tym swoim zainteresowaniom.
      Ja nie mam pasji - miałam, ale przez przeprowadzkę do kraju, który był moją pasją ta namiętność naturalnie wygasła. Teraz jestem zwykłą nudziarą, która lubi czytać dużo książek, czasami ogląda seriale, siedzi na necie, kupuje na e-bayu. I dobrze mi z tym i wcale nie chcę mieć faceta z pasją bo mojego męża widuję tylko w weekendy bo w dni powszednie wraca do domu o 20-stej. Więc ja po prostu chcę z nim pobyć, pogadać, omówić wszystkie zaległe sprawy z całego tygodnia, zrobić zaległe zakupy, wybrać się do znajomych albo pooglądać debilny film czy pójść na rower. Co nie oznacza, że mu tego windsurfingu czy perkusji zabraniam, ale staram się wypracować jakiś kompromis.
      • obrotowy Pasjami lubie kobiety 11.04.13, 19:24
        - jak mawial pewien znajomy pasjonat.
    • gree.nka do mężczyzny z pasją łowienia ryb 11.04.13, 19:58
      szczupak wygląda paskudnie,
      jutro się dowiem jak smakuje :D
      • facettt To szczupakiem - to tak jak z blondynka :) 11.04.13, 20:03
        gree.nka napisała:
        > szczupak wygląda paskudnie,
        > jutro się dowiem jak smakuje :D

Ze szczupakiem - to tak, jak z blondynka :)
        Smakuje duzo lepiej - niz wyglada.

• gree.nka Re: To szczupakiem - to tak jak z blondynka :) 11.04.13, 20:20
          ja jestem blondynką ;/
          • facettt co masz na mysli ? 11.04.13, 21:44
            piszesz to, majac na mysli to, jak wygladasz - czy jak smakujesz ?
            • gree.nka Re: co masz na mysli ? 11.04.13, 22:16
              jak wygladam
              • facettt ale gdy... 12.04.13, 00:02
                zgasi sie swiatlo - to i tak tylko smak sie liczy :)
                • gree.nka Re: ale gdy... 12.04.13, 07:34
                  facettt napisał:

> zgasi sie swiatlo - to i tak tylko smak sie liczy :)

nie wiem, nie obgryzam paznokci
                  • facettt no ale szczupak Ci smakowal ? 12.04.13, 19:34
                    gree.nka napisała:
                    > nie wiem, nie obgryzam paznokci

ale ten szczupak Ci smakowal ?
                    to i mnie smakowalaby apetyczna blondynka.
                    • gree.nka Re: no ale szczupak Ci smakowal ? 12.04.13, 20:02
                      facettt napisał:

> gree.nka napisała:
                      > > nie wiem, nie obgryzam paznokci
                      >
                      > ale ten szczupak Ci smakowal ?
                      > to i mnie smakowalaby apetyczna blondynka.
                      szczupak był na złoto - pierwsza klasa :D
      • gree.nka Re: do mężczyzny z pasją łowienia ryb 12.04.13, 18:22
        więc zupa rybna ma specyficzny zapach jak się gotuje, po już tak bardzo nie. Ja już kiedyś czułam taki zapach - wiem, że go nie lubię :/. Natomiast smażony szczupak jest pyszny.
    • maitresse.d.un.francais Bleblanie 11.04.13, 21:37
      Nikogo, żadnej płci na zakupy nie ciągam, zresztą po co chodzić na zakupy, skoro można taniej obstalować na miarę. :-PPP

A w warsztacie niech siedzi. Tylko niech się potem umyje. :-P
      • gnomowladny Re: Bleblanie 11.04.13, 23:50
        Ja przeglądam tylko forum Kobieta i jest mi z tym dobrze bo tu żadna Pani na nic nie narzeka, a na facetów to już wogóle i dlatego tu tak fajnie.
    • wez_sie moja pasja a raczej pasje 12.04.13, 09:32
      moja pasja to melanz, dupeczki i buty
      czy jestem dobro partio?
      blagam powieccie
      • maly.jasio ciekawe port folio 12.04.13, 13:19
        wez_sie napisał:

> moja pasja to melanz, dupeczki i buty
        > czy jestem dobro partio?

a to nie. kasy brakuje dla rownowagi.
    • gree.nka Re: Szukasz faceta 12.04.13, 10:46
      chyba powinnam sobie znaleźć faceta
      kilka chwil temu odebrałam przesyłkę, i pan był, sympatyczny i kurcze tak jakoś mi się zrobiło ...
      za miesiąc znowu może przyjedzie
      • wez_sie Re: Szukasz faceta 12.04.13, 11:45
        > chyba powinnam sobie znaleźć faceta
        proponowalem ci sponsoring to odrzucilas oferte :/
        • gree.nka Re: Szukasz faceta 12.04.13, 12:51
          wez_sie napisał:

> > chyba powinnam sobie znaleźć faceta
          > proponowalem ci sponsoring to odrzucilas oferte :/
          no ale ty jesteś bóg wie gdzie.
          • rudenko Re: Szukasz faceta 12.04.13, 13:04
            greenka nie marudź tylko podaj mu numer konta, niech pokaże co ma na myśli
            • gree.nka Re: Szukasz faceta 12.04.13, 15:26
              rudenko napisała:

> greenka nie marudź tylko podaj mu numer konta, niech pokaże co ma na myśli

no faktycznie, ale gapa jestem
    • rudenko pasja to czy obsesja 12.04.13, 11:24
      na pasjonatów trzeba uważać, bo od pasji już krok do obsesji
      • soulshuntr Re: pasja to czy obsesja 12.04.13, 13:11
        pasjonatow to moze jest 5% wszystkich tych, ktorzy tak dumnie oznajmiaja swiatu ze maja pasje.
    • lady.godiva Re: Szukasz faceta z pasją? 12.04.13, 22:02
      Ostatecznie pasja może się ograniczać do tańca na rurze wieczorami ;)
    • mam.kaszel Re: Szukasz faceta z pasją? 13.04.13, 22:50
      oj ja bym brała, mam jakieś prostacko-przyjemne skojarzenia z mechanikami ;-) i w ogóle z chłopakami w roboczych ubrankach.
      ale do rzeczy...no to jednak jest czasem wkurzające, jak pasja jest ważniejsza od kobity. Proporcje czasu poświęcongo na pasje i bliską osobę muszą być dobrze dobrane.
      No i tak, jak juz ktoś napisał - jeśli nic innego się nie da z Tobą zrobić, jak tylko posiedzieć w warsztacie, to nuda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka