Dodaj do ulubionych

dwa siwe włosy- prosta droga do grobu

27.04.13, 10:56
Zauważyłam u siebie 2 siwe włosy....Klękajcie narody, dla mnie to prosta droga do grobu. STAROŚĆ SIĘ ZACZYNA. Jest dla mnie jakiś ratunek ?

Mam prawie 26 lat i wizja farbowania włosów mnie przeraża ( złe doświadczenie z fryzjerką).
Cóż mam robić ? Szampon jakiś... ? :)

Kiedy wy zauważyłyście u siebie pierwsze siwe włosy ?
Obserwuj wątek
    • izabella1991 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 11:05
      Czyś Ty dziewczyno oszalała? Może jeszcze kieckę do trumny już u krawcowej zamów...
      Ja pierwsze siwe włosy ,,nabyłam" w zacnem wieku 24 lat,a z kolei w 37 wiośnie życia wskutek tragedii ,jaka mnie dotknęła zasnęłam nocą z włosami ciemnoblond,a noc później obudziłam się już z łepetyną siwą,jak u staruszki:-((( Nie życzę tego nikomu...
      Pomaga farba w 100% pokrywająca siwe włosy i ...zajęcie się poważnymi rzeczami,a nie głupotami.... A starość phiii!!! każdego z nas czeka.
      Znasz kogoś ,kto jest co roku młodszy? Bo ja nie....
    • six_a Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 11:06
      > Cóż mam robić ? Szampon jakiś... ? :)
      raczej olej
      • gree.nka Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 11:22
        six_a napisała:

> > Cóż mam robić ? Szampon jakiś... ? :)
        > raczej olej
        >
        >
        nie wydaje mi się by olej był standardowym środkiem do farbowania włosów.
        • six_a Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 11:25
          nienie, olej do głowy, a włosy wyrwać i po kłopocie.
    • mojemieszkanie24 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 11:12
      he he :) Nie myślałam, że mój post będzie odebrany tak poważnie. Cieszyć się oczywiście nie ma z czego ale przeżyję. Myślałam, że urodzę dziecko prędzej niż znajdę siwe włosy na głowie- nie udało się :)
      W sumie jakoś dziwnie się poczułam jak zobaczyłam te siwe włosy, uświadomiło mi to że czas płynie i trzeba korzystać z życia póki się da.
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 28.04.13, 09:35
        Refleksja, widzę:) Memento mori i vanitas vanitatum;>
    • jeriomina Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 11:14
      Niestety, jakieś słabsze pokolenie teraz chyba.
      Nie wiem, kiedy się u mnie pierwsze siwe pojawiły, bo w pewnym wieku stale eksperymentowałam z włosami ale od 3 lat farbuję stale właśnie po to, by ukryć siwe. Obecnie muszę farbować co 3 tygodnie, bo bardzo widać odrosty. Mam 30 lat.
      Moi rodzice na pewno zaczęli siwieć później niż ja.
      • izabella1991 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 11:16
        Tu wiek akurat nie ma nic do rzeczy...Moja mama osiwiała dobrze po 50-tce,ojciec też,mój 48 letni brat mam może ,,3 na krzyż" a młodszy -36-letni już łepetynę ma siwą jak gołąbek...
    • z_pokladu_idy Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 11:30
      Dwa włosy da się jeszcze przeżyć :)
      Ja siwieję od 20 roku życia i w związku z tym farbuję się co miesiąc. Przetestowałam już wszystkie farby. Najbardziej mi się henna podobała, choć jest nieco problematyczna i pomimo różnych mieszanek nigdy nie wychodzi mi mój ulubiony kolor.
      Siwiznę dostałam w genu po ojcu. Z dwojga złego lepsze to niż łysina :)
    • mojemieszkanie24 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 11:42
      Muszę zapytać mamy, bo tata ma 49 lat i ani jednego siwego włosa :) Coś chyba w tej genetyce jest...

SIX-sa- włosów siwych się nie wyrywa, bo na to miejsce wyrasta 7 ( podobno... tak czytałam) więc to żadne rozwiązanie. Niech zostaną sobie na głowie.
      • six_a Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 11:50
        >włosów siwych się nie wyrywa, bo na to miejsce wyrasta
        co za bzdury koszmarne.

jak wolisz farbować z powodu tych dwóch, to twoja sprawa, ja tam pojedyncze wyrywam i żadnych kęp złośliwie wyrastających w tym miejscu nie zauważyłam.
        • six_a Re: PS 27.04.13, 11:54
          jak już masz czegoś szukać, to daruj sobie te dociekania genetyczne, bo osiwieć to można z różnych powodów i poszukaj, jaka substancja przeciwdziała starzeniu/siwieniu włosów i znajdź sobie preparat z taką substancją.

oraz przestań marudzić.
          • minasz Re: PS 27.04.13, 12:00
            mi siwieja włosy na jajach i nie marudze:)
            • gree.nka Re: PS 27.04.13, 12:01
              minasz napisał:

> mi siwieja włosy na jajach i nie marudze:)

powyrywaj je
              • minasz Re: PS 27.04.13, 12:04
                ciezko byłoby je wyrywac bo mam krótka fryzurke
                • gree.nka Re: PS 27.04.13, 12:09
                  minasz napisał:

> ciezko byłoby je wyrywac bo mam krótka fryzurke

pensetka sobie poradzi
                • maly.jasio Ty cos nie na topie jestes. 27.04.13, 19:20
                  minasz napisał:
                  > ciezko byłoby je wyrywac bo mam krótka fryzurke

wspolczesny mezczyzna, to chodzi dokladnie i wszedzie ogolony i siwizna mu niegrozna.
              • mallard Re: PS 27.04.13, 20:24
                gree.nka napisała:

> minasz napisał:
                >
                > > mi siwieja włosy na jajach i nie marudze:)
                >
                > powyrywaj je

"Je", czyli co?!
            • six_a Re: PS 27.04.13, 12:14
              > mi siwieja włosy na jajach i nie marudze:)
              bo nikt tam nie zagląda i nie komentuje?
              • wielkafuria Re: PS 29.04.13, 09:51
                jestes okropna :D:D
          • kochanic.a.francuza Re: PS 29.04.13, 18:02
            Resweratrol jest dobry. U mnie dziala. Czasem znajduje takiego siwulca, ktory jest siwy tylko centymetr dwa na koncu. Wiaze to z tym, ze kiedy zaczynam przyjmowac resweratrol, wlos przestaje siwiec i jest naturalnie ciemny przy skorze.
        • gree.nka Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 12:00
          a ja mam taką złośliwą kępę.
          Matko, gdybym ja wcześniej wiedziała, że ta złośliwa kępa mi urośnie po wyrwaniu jednego siwego własa - to bym w życiu go nie rwała.
          • six_a Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 12:15
            musi klątwa jaka.
            • gree.nka Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 12:21
              six_a napisała:

> musi klątwa jaka.
              >

no takie wiry powietrzne i piasek , no ale tego to w mieście nie widać, musi być przestrzeń duża , to ja znam takie zaklęcie: świńskie gó..., drapaka - i jak się to powie, to ten wir znika.
              Ale na siwe włosy - nie znam zaklęcia.
              może jakaś psia jucha ( nie, nie wiem co to jest ta jucha)?
              • six_a Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 12:33
                jucha to krew
                • gree.nka Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 12:34
                  six_a napisała:

> jucha to krew
                  >
                  no jasne, psia krew!
    • twojabogini Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 11:57
      32 - od razu hurtem cztery. Wyrwałam i na razie nie odrosły :)
      • mojemieszkanie24 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 12:24
        Nie będę wyrywać no i farbować włosów z powodu tych dwóch. Ze zmianam trzeba się pogodzic
        • gree.nka Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 12:28
          mojemieszkanie24 napisała:

> Nie będę wyrywać no i farbować włosów z powodu tych dwóch. Ze zmianam trzeba si
          > ę pogodzic

to my tu radzimy, głowimy się a Ty wymiękasz?
          wymiękasz?
        • six_a Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 12:35
          no chyba się jednak nie możesz pogodzić, skoro aż wątek o grobie i szamponie wysmażyłaś.
          ale oszukiwanie się to standard. więc się nie dziwię.
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 28.04.13, 09:41
            A mnie ten wątek do działania chyba skłoni! Jak tylko wstanę, pobiegnę do lustra i będę te włosy kontemplować. Może włos po włosie uważnie przejrzę? Może mam siwe włosy, ale nic o tym nie wiem, bo rzadko pamiętam, by w lustro spojrzeć?

Widzisz sixa, ile pytań, dylematów po wątku mojegomieszkania24.
      • tanebo Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 13:22
        Biorąc pod uwagę jak je traktujecie - farbowanie, trwałe - to i tak cud że gdy rano wstałaś, włosy nie zostały na poduszce...
        • mojemieszkanie24 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 13:59
          włosów nie farbowałam nigdy, trwalą zrobiłam raz w życiu i po niej wypadła mi połowa włosów ( nigdy nie odrosły) i całe szczęście że mialam bardzo grube, bo byłabym łysa. Nigdy nie eksperymentowalam z włosami. Trwała zrobiłam raz 7 lat temu ale za każdym razem jak idę do fryzjera to drżę czy czegoś ,,nie odwali". Chodzę tylko do sprawdzonych ale tamta też była sprawdzona ( i wcale nie tania) i skończyło sie prawie w sądzie. Będę odwlekać farbowanie włosów jak długo się da.
          • tanebo Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 14:10
            Sama widzisz. Kłaki masz słabe to co się dziwisz.
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 28.04.13, 09:44
            Może to pieniactwo i wieczna spina sprawia, że siwiejesz/łysiejesz? Poważnie od farbowania włosy trwale wypadają?
    • mila2712 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 13:14
      mojemieszkanie24 napisała:

> Zauważyłam u siebie 2 siwe włosy....Klękajcie narody, dla mnie to prosta droga
      > do grobu. STAROŚĆ SIĘ ZACZYNA. Jest dla mnie jakiś ratunek ?

Jak tam starość. Może to u was dziedziczne ? Kiedy Twoja matula osiwiała ?

>
      > Mam prawie 26 lat i wizja farbowania włosów mnie przeraża ( złe doświadczenie z
      > fryzjerką).

Wyjątek, mało to zakładów fryzjerskich ?
      Dopiero jak będziesz miała wszystkie włosy siwe to się zdecydujesz ?
      > Cóż mam robić ? Szampon jakiś... ? :)
      >
      > Kiedy wy zauważyłyście u siebie pierwsze siwe włosy ?
      Nie zauważyliśmy :p
    • light_in_august Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 14:17
      Trumna wybrana? Ostatnia ceremonia zaplanowana? ;))
      Ja pierwsze siwaki zauważyłam z 3 lata temu, czyli już po 30-tce. Ale na szczęście wciąż ich mało, są niewidoczne na moim kolorze włosów.
      • horpyna4 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 15:34
        Ja pierwszy siwy włos znalazłam w grzywce, jak miałam 9 lat. Serio.

Okazało się, że u mojej mamy było tak samo. A na dobre osiwiała dopiero około 70-tki i chyba przyłożył się do tego szok spowodowany nagłą śmiercią ojca. Bo miała trochę siwych włosów, ale ogólnie robiły wrażenie raczej brązowych.

Ja też siwieję bardzo wolno, mam ten sam rodzaj włosów. I geny odpowiedzialne za siwienie po mamie. Siostra widocznie po ojcu, posiwiała już koło trzydziestki.

Wynika z tego, że wczesne pojawienie się pierwszych siwych włosów wcale nie oznacza, że się wcześnie osiwieje.
    • mvszka Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 16:14
      ale co Cię bardziej przeraża- siwe włosy czy farbowanie siwych??

mnie osobiście siwe włosy, których pierwsze oznaki przeoczyłam bo się farbuję od 16go roku życia, a z kolei pisarka Manuela Gretkowska modliła się o wczesną menopauzę i siwe włosy, których ani myśli farbować i wg mnie wygląda w nich super
    • maitresse.d.un.francais Koniecznie wziąć lupę i wszystkim pokazywać 27.04.13, 16:26
      żeby podzielili twoją traumę.

Dopowiadają mi tu, że problem sam się rozwiąże, jak ci się wzrok poprawi. :-P
    • maly.jasio posluchaj - tylko to Ci zostalo... 27.04.13, 17:10
      ale nie przejmuj sie. siwe, podobnie jak i lyse jest piekne:
      www.youtube.com/watch?v=G-lnKUlILYU
    • salsadura Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 17:49
      Jakoś pod koniec podstawówki. Z dnia na dzień siwe pasmo się pojawiło. Na początku kazałam mamie nożyczkami wycinać :D.

Jeszcze żyję, a to daaawno temu było ;). Wyluzuj młoda kobieto, wyluzuj!
    • six_a Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 19:21
      chciałam kontrolnie zapytać, czy jakiś naród już klęknął przed tym wątkiem.
      dziękuję za informację.
      pozdrawiam

podp.
      specjalista ds. wszelakich
      • miakyee Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 21:14
        Pewnie klękają wszystkie po kolei, od lewa do prawa.
    • sumire Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 19:42
      uściślając, prosta droga do grobu zaczęła się dla cię w momencie narodzin.
      pierwsze dwa siwe włosy znalazłam w czuprynie w wieku lat 28. po pięciu kolejnych latach ciągle mam te same dwa.
      • miakyee Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 21:13
        Czyli nie wyrwałaś, bo jak byś wyrwała to miałabyś już ich 14!
    • leniwy_pierog Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 27.04.13, 22:59
      Ja mam 30, też dwa siwe włosy i w niczym mi nie przeszkadzają. Niech sobie rosną dalej.
    • wielkafuria Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 29.04.13, 09:53
      moze i pierwsze ale nie ostatnie, przyzwyczajaj sie.
      moja babcia w wieku 80 lat miala moze z 5 na krzyż siwych włosów, a mama w wieku 40 już sie farbowała. to teraz sobie czekam i czekam i sie zastanawiam czy włosy odziedziczylam po mamie czy po babce...
    • rudenko Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 29.04.13, 10:56
      jestem 40+ (czterdziesto-paro-latką) i mam 1 siwego włosa, pojawił się jakiś rok temu

wcześniej pojawiły się siwe na brwiach i jeszcze gdzieś ;-), ale nie pamiętam kiedy to było tzn ile miałam wtedy lat
    • alienka20 Re: dwa siwe włosy- prosta droga do grobu 29.04.13, 17:40
      Ja w Twoim wieku miałam 2 na krzyż - mam 27,5. Pierwsze pojawiły się jakoś 3 lata temu. Mama zauważyła i wyrwała ale nic nie odrosło ;).
      Nie farbuję włosów z czystego lenistwa :P.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka