Dodaj do ulubionych

Majówka samotnika.

03.05.13, 14:31
To już właściwie 5 dzień majówki, zdążyłam nadrobić zaległości filmowe, serialowe, książkowe, porządkowe i zakupowe, pozałatwiałam wszystkie rzeczy, które miałam do załatwienia, rozesłałam nawet trochę cv. I tak mnie naszło, że zaczyna mi się to już nudzić, jedyną rozrywką w urlop i dni wolne od uczelni jest fitness i to co wymieniłam na początku, ale ile można? Zakończyłam w przeciągu ostatniego roku wiele znajomości, jestem krótkodystansowcem, ludzie mnie nudzą i się zastanawiam co samotni ludzie robią w święta? Grilla można zrobić, ale samemu...? Na imprezę, czy na piwo, też trochę kiepsko, więc co?
Obserwuj wątek
    • gree.nka Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 14:34
      no i po to by się nie nudzić ludzie się parują i rozmnażają
      ot tak, dla zabicia nudy :)
      • pomidorkoktajlowy Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 14:39
        Rozmnażaniu mówię zdecydowane nie.
        • gree.nka Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 14:51
          pomidorkoktajlowy napisała:

> Rozmnażaniu mówię zdecydowane nie.

przejdzie ci :)
          • pomidorkoktajlowy Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 15:03
            gree.nka napisała:

> pomidorkoktajlowy napisała:
            >
            > > Rozmnażaniu mówię zdecydowane nie.
            >
            > przejdzie ci :)

Ano tak, w końcu każda jedna kobieta spełnia się tylko i wyłącznie w roli matki, a macierzyństwo to jedyne słuszne marzenie i cel.
            • gree.nka Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 15:08
              nie, to przeważnie biologia, niewiele się różnimy od dżdżownicy czy innego zwierzaka.
      • karielcia Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 14:44
        gree.nka napisała:
        > ot tak, dla zabicia nudy :)

Dla zabicia nudy to juz wole warcaby. Taniej i spokojniej.
    • facettt nastepnym razem wypozyczasz tandem 03.05.13, 14:38
      wpadasz do najblizszego pubu i pytasz: - ktory jest chetny na wspona jazde ?
      w675.wrzuta.pl/obraz/1X8qyRQ1qiD/rower_tandem...
    • eat.clitoristwood Na imprezę samemu/samej? 03.05.13, 14:45
      A dlaczego nie?
      Nie rozumiem tego sztucznego parcia na występowanie niepojedyncze. Rozumiem, że na tym zacnym forum większość tematów kręci się wokół (rozumiem, znaczy przyjąłem skrzywiony do wiadomości) definiowania się w liczbie podwójnej ale w rzeczywistości? Przecież dorośli ludzie spotykają się nie po to, żeby prezentować swoje drugie połówki czy też wymieniać się wrażeniami na ich temat, pambuk!
      • pomidorkoktajlowy Re: Na imprezę samemu/samej? 03.05.13, 14:53
        A to chyba zależy o jakiej imprezie mówimy? Chodzisz sam na imprezy do klubów, gdzie nikogo nie znasz?
        • eat.clitoristwood Re: Na imprezę samemu/samej? 03.05.13, 14:55
          > A to chyba zależy o jakiej imprezie mówimy? Chodzisz sam na imprezy do klubów,
          > gdzie nikogo nie znasz?

Nie chodzę do klubów, znaczy byłem kiedyś w Klubie Rolnika, ale to się chyba nie liczy.
          • pomidorkoktajlowy Re: Na imprezę samemu/samej? 03.05.13, 15:00
            No to chyba wyszło na moje.
            • eat.clitoristwood Re: Na imprezę samemu/samej? 03.05.13, 15:13
              > No to chyba wyszło na moje.

Co wyszło, że nie chodzę do klubów?
              Nie chodzę bo nie należę do pokolenia, które chodzi.
              Należę do pokolenia, które chodziło na dyskoteki.
              Ale też nie chodziłem. :)

P.S.
              Znaczy jest taki klub, który odwiedzam ale on jest baaaardzo alternatywny. :)
              • eat.clitoristwood Re: Na imprezę samemu/samej? 03.05.13, 15:25
                Klub Alternatywny
                • pomidorkoktajlowy Re: Na imprezę samemu/samej? 03.05.13, 15:48
                  Ten drewniany, pod parasolką czy w starym puncie? Tak, czy inaczej całkiem nieźle, świeże powietrze, ale w cieniu, zmarszczki się nie robią, sielanka.
        • sumire Re: Na imprezę samemu/samej? 03.05.13, 15:03
          a dlaczego by nie chodzić? ja bywałam, gdy miałam ochotę, a nikt nie chciał/nie mógł iść ze mną. można jak najbardziej, nikt nie będzie się dziwił. byle nie kusić losu nadmiernie.
    • mariuszg2 Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 15:07
      w to święto...można np. sammemu wydlubac armie żolnierzykuw z epoki albo wyrzeźbić w glinie...pomalować, ustawić, rozegrać bitwe....wywiesicmini flage, odczytac apel poległych i do hymnu!...
      jak zbraknie czasu można odlać medale i wreczyc
    • krytyk-systemu-edukacji Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 15:16
      > I tak mnie naszło, że zaczyna mi się to już nudzić, jedyną rozrywką w urlop i dni wolne od
      > uczelni jest fitness i to co wymieniłam na początku, ale ile można?

Ja też jestem singiel, ale lubię ludzi, nie stronię od nich bynajmniej i nie jestem typem samotnika, nieskromnie określiłbym siebie mianem duszy towarzystwa. Ale sam ze sobą też lubię przebywać i jest mi to często potrzebne.

Jednego nie mogę tylko zrozumieć: jak się można wówczas nudzić!? Rzeczywiście w cztery dni przeczytałaś wszelkie możliwe książki? Jakoś trudno mi w to uwierzyć.
      • pomidorkoktajlowy Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 15:41
        > Jednego nie mogę tylko zrozumieć: jak się można wówczas nudzić!? Rzeczywiście w
        > cztery dni przeczytałaś wszelkie możliwe książki? Jakoś trudno mi w to uwierzy
        > ć.

Oczywiście, że nie przeczytałam wszystkich możliwych książek, ani nie obejrzałam wszystkich możliwych filmów. Naczytałam się i naoglądałam już tyle w tym tygodniu, że mi starczy. Znajduję sobie różne małe zajęcia, ale jakoś mnie to nie satysfakcjonuje. Z drugiej strony nie jestem aż tak zdesperowana, żeby się z kimś umówić. Chyba wezmę się za niemiecki...
        • maly.jasio na zachete :) 03.05.13, 15:47
          Chyba wezmę się za niemiecki...

to masz na zachete :)

Ich habe nie widzial, ich habe nie slyszal
          wie kleine maciorka przez pole gelaufen.
        • krytyk-systemu-edukacji Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 15:49
          > Chyba wezmę się za niemiecki...

Niemiecki nie jest zbyt ładny. Wg mnie pod względem brzmienia najładniejsze są włoski i rosyjski, niestety nigdy nie było mi dane się ich uczyć. Znam tylko angielski i staram się codziennie po pół godzinki chociaż mu poświęcać.
          • pomidorkoktajlowy Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 15:52
            Angielskiego już się na szczęście nie muszę uczyć, tylko szlifować. Niemiecki niestety jest bardzo pożądany w mojej branży, ale przyznam, że kiedyś również nie podobało mi się jego brzmienie, dopóki nie poznałam kilku Niemców i nawet mi się spodobało jak do siebie szprechają, okazało się, że nie wszyscy krzyczą i brzmią, jakby wydawali nakaz rozstrzelania.
            • krytyk-systemu-edukacji Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 15:57
              > Niemiecki niestety jest bardzo pożądany w mojej branży, ale przyznam, że kiedyś również nie
              > podobało mi się jego brzmienie, dopóki nie poznałam kilku Niemców i nawet mi
              > się spodobało jak do siebie szprechają, okazało się, że nie wszyscy krzyczą i
              > brzmią, jakby wydawali nakaz rozstrzelania.

Ja całe życie zawodowe pracuję dla Niemców, ale nadal ich język jest dla mnie nie do przeskoczenia. :(
    • jeriomina Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 15:29
      Siedzą w domu na antybiotyku i leczą przewlekłe zapalenie zatok, które załapali od inkubatorów zarazy (czytaj cudownych kochanych dzieci w przedszkolu), obiecując sobie, że od nowego roku do tegoż przedszkola uczyć nie wrócą, za nic w świecie. A poza tym zamierzają w tym stanie jechać i grać koncert.
      Poza tym piszą, smsują i czatują z mnóstwem znajomych :P I czytają książki.
    • wolverine_14 Re: Majówka samotnika. 03.05.13, 18:30
      Samotnik może pojechać ze znajomymi gdzieś (w góry, nad morze, mazury, za granicę). Dosocjalizować się nieco w tym czasie, a po powrocie znowu celebrować swoje samotnictwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka