Dodaj do ulubionych

Prośba o doradę

09.05.13, 16:22
Koleżanki Sympatyczne,

Piszę w związkuz tym:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13879352,Przejdzie_Marsz_Szmat___Spodniczka_dupy_nie_daje_.html?lokale=plock#BoxWiadTxt
a konkretnie z tym:
"Marsz Szmat idzie nie tylko dla kobiet, także dla mężczyzn, bo przemoc seksualna wobec mężczyzn jest obwarowana jeszcze większym milczeniem. Jest taki stereotyp, że jak ktoś nie ma ochoty na seks, to jest niepełnowartościowym mężczyzną. Sam:mi mężczyźni wstydzą się mówić, że padli ofiarą przemocy, że ktoś wymusił na nich seks"

Pytanie jest następujące:

W co się ubrać na ten marsz?
Obserwuj wątek
    • martishia7 Re: Prośba o doradę 09.05.13, 16:47
      W takie specjalne rajtki dla tancerzy baletowych. Najlepiej białe.
    • kombinerki.pinocheta Re: Prośba o doradę 09.05.13, 16:57
      Widze, ze szefostwo forumowe czuwa i tnie. Gratuluje.

Jakim trzeba byc feministycznym prymitywem zeby brac udzial w marszu pod takim tytulem.

Z takim jezykiem zapraszamy na forum, a nie do debaty ogolnokrajowej. Dno.
      • mariuszg2 Re: Prośba o doradę 09.05.13, 20:09
        kombinerki.pinocheta napisał:

> Widze, ze szefostwo forumowe czuwa i tnie. Gratuluje.

Zamiast paczyć się na szefostwo....Polaku...weź sprawy w swoje dłonie.... nawet jeśli są to kombinerki...

> Jakim trzeba byc feministycznym prymitywem zeby brac udzial w marszu pod takim
        > tytulem.

oh Ci latynosi....! jacy wy potraficie być gorący i namiętni!

> Z takim jezykiem zapraszamy na forum, a nie do debaty ogolnokrajowej. Dno.

Latynos i do tego francuski...... gdzie jest kochanica francuza?
    • fuzja.jadrowa Re: Prośba o doradę 09.05.13, 17:07
      Koniecznie cos wulgarnego. Chyba nie chcesz sie zbytnio wyrozniac?
      • mariuszg2 Re: Prośba o doradę 09.05.13, 17:13
        :)
    • sweet_pink Re: Prośba o doradę 09.05.13, 17:09
      Nie wiem czemu, ale pierwsze na myśl mi przyszły ogrodniczki na gołą klatę.
      • fuzja.jadrowa Re: Prośba o doradę 09.05.13, 17:13
        > ogrodniczki na gołą klatę.

Biust na wierzchu musi byc, zdecydowanie. Marsz bez cyckow, nawet meskich, to marsz nieudany.
        • mariuszg2 Re: Prośba o doradę 09.05.13, 17:31
          fuzja.jadrowa napisała:

> > ogrodniczki na gołą klatę.
          >
          > Biust na wierzchu musi byc, zdecydowanie. Marsz bez cyckow, nawet meskich, to m
          > arsz nieudany.

hmmm chciałem biust zakryc a odkryć łożysko...o tak:
          www.google.pl/imgres?imgurl=http://stuff.swir.us/2008/04/06/ogrodniczki.jpg&imgrefurl=http://swir.us/ogrodniczki&h=548&w=418&sz=56&tbnid=HPWT7SVkIrqJxM:&tbnh=110&tbnw=84&zoom=1&usg=__Kab9aNPcF_Dr2atCi_Y4QdTIWPM=&docid=vVvFRnRu9Az5fM&hl=pl&sa=X&ei=AMGLUbTlIIKu4QSrhICoCA&sqi=2&ved=0CDoQ9QEwAA&dur=527
          • gree.nka Re: Prośba o doradę 09.05.13, 18:02
            obrzydliwe, to już sobie dziurkę zrób na tyłku
    • gree.nka Re: Prośba o doradę 09.05.13, 17:36
      jak będzie ciepło, to mślę, że wystarczy jakaś luźna bluzeczka i zwiewna spódniczka
      na chłodniejszy dzień możesz zarzucić na ramiona jakąś chustę albo ewentualnie sweterek
    • bgz0702 Re: Prośba o doradę 09.05.13, 18:48
      mariuszg2 napisał:

> Koleżanki Sympatyczne,
      >
      > Piszę w związkuz tym:
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13879352,Przejdzie_Marsz_Szmat___Spodniczka_dupy_nie_daje_.html?lokale=plock#BoxWiadTxt
      > a konkretnie z tym:
      > "Marsz Szmat idzie nie tylko dla kobiet, także dla mężczyzn, bo przemoc seksual
      > na wobec mężczyzn jest obwarowana jeszcze większym milczeniem. Jest taki stereo
      > typ, że jak ktoś nie ma ochoty na seks, to jest niepełnowartościowym mężczyzną.
      > Sam:mi mężczyźni wstydzą się mówić, że padli ofiarą przemocy, że ktoś wymusił
      > na nich seks"
      >
      > Pytanie jest następujące:
      >
      > W co się ubrać na ten marsz?

co to kurna jest, kogoś porąbało? Że niby wyzwolenie od stereotypów? W tym przypadku sądzę że ubierz się jak chcesz sam fakt że tam będziesz już cie wyzwoli. Ale możesz to potraktować jak paradę równości im bardziej odjechanie tym równiej
    • marguy Re: Prośba o doradę 09.05.13, 19:19
      Co to jest dorada?
      Alez bardzo prosze: Oto zwiezla informacja o doradzie:
      Dorada (Sparus aurata) – gatunek ryby zaliczanej do rodziny prażmowatych, jedyny przedstawiciel rodzaju Sparus.
      :p
      • rekreativa Re: Prośba o doradę 09.05.13, 19:46
        Dobra rybka, polecam
      • jan_hus_na_stosie2 Re: Prośba o doradę 09.05.13, 20:17
        ciekawe czy na robaka da się taką złapać :)

• mariuszg2 Re: Prośba o doradę 09.05.13, 20:23
          jak się będzie żwawo ruszał i mrugał oczkami....(nie daj Boże oblizywał wargi języczkiem...) - kto wie?
      • tfu.tfu Re: Prośba o doradę 10.05.13, 08:17
        wiedziałam, że ktoś mnie z tą doradą uprzedzi ;-P
    • maly.jasio podeslalem doradę 09.05.13, 19:56
      i nie ma .
      zjedzona, czy jak ?
      gaskamalwinka.blogspot.de/2012/02/pieczona-dorada-z-tymiankiem-cytrynowym.html
      • mariuszg2 Re: podeslalem doradę 09.05.13, 20:13
        dzięki za rybeńkę...jutro piątek.....akurat poszczę to się objem....nieopodal mam wytwórnie Tilapi..... naturalna, eko prosto z morza swobodnie plywajaca....

www.google.pl/search?q=tilapia&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ROeLUZrAEMjROY_lgdgL&sqi=2&ved=0CDMQsAQ&biw=1366&bih=648
        • maly.jasio sam rozumiesz 13.05.13, 02:04
          mariuszg2 napisał:
          > dzięki za rybeńkę...

sam rozumiesz, ze o doradę jako i o rybeńkę... sie nie prosi.
          je sie lowi.
    • slottka.ja Re: Prośba o doradę 09.05.13, 20:14
      Mariusz, najlepiej wcale:)
      • mariuszg2 Re: Prośba o doradę 09.05.13, 20:22
        publiczne obnażanie się jest karalne.....to ma być na placu 3ech krzyzy....dziewczyno kobieto!.... opanuj się!

choćmy gdzieś w zaciszne i intymne miejsce przytulne....
        • slottka.ja Re: Prośba o doradę 10.05.13, 11:54
          najpierw muszę Cię zobaczyć w tym stroju;)
          no albo bez
          czym będziesz machał?
    • jan_hus_na_stosie2 proponuję 09.05.13, 20:19
      transparent z napisem "mam penisa" abyś za bardzo nie odróżniał się od koleżanek

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/24098/manifa_wawa550.jpeg
      • mariuszg2 Re: proponuję 09.05.13, 20:25
        ahahahaha.....nieeeeeeeeee......sam bendem...transparentem............żeby tylko nie padalo i nie dmuchalo....i słońce żeby nie żarzyło zbyt....jeszcze się kolejka po hot doga ustawi ;p
    • mila2712 Re: Prośba o doradę 09.05.13, 21:22
      Niemożliwe...nie masz pomysłu ?
      Jak już wpadniesz na jakiś pomysł lub posłuchasz rad koleżanek to zrób fotkę i daj na forum :p
    • agios_pneumatos Może tu siakie inspiracje? 10.05.13, 08:36
      pej.cz/Japonski-Festiwal-Stalowego-Penisa-czyli-internetowe-WTF-GALERIA-a6113?utm_source=o2_O&utm_medium=CU&utm_campaign=o2
    • lana_del Re: Prośba o doradę 10.05.13, 09:05
      www.google.pl/search?q=marsz+szmat&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=9puMUZKXE-vU4QSohoGoCw&biw=1015&bih=617&sei=_ZuMUeaVBOXl4QTPioCICg
    • headvig Re: Prośba o doradę 10.05.13, 09:36
      > Jest taki stereo
      > typ, że jak ktoś nie ma ochoty na seks, to jest niepełnowartościowym mężczyzną.

ej no, przede mną nie musisz się wstydzić. jak nie masz ochoty, nie musisz na marsze wychodzić i się czaić w jakichś szmatach, wystarczy, że przyjedziesz do mnie, a pogadamy sobie o tym... przy soczku z żurawiny - super działa na pęcherz... :P
      ja może ochotę i mam, ale mam zakaz na 5-6 miesięcy :/ razem nam będzie raźniej :P
    • rudenko Re: Prośba o doradę 10.05.13, 10:59
      nie masz spódniczki :-))) mogę Ci pożyczyć jakąś minióweczkę, ale pod jednym warunkiem nóżki musisz wydepilować na gładziutko, na dupkę niemowlaka

• zawszekacperek Re: Prośba o doradę 10.05.13, 12:23
      Jeżeli już masz takie parcie, to zarydzykuj. Może przeżyjesz...

Kacperek
    • anna_sla Re: Prośba o doradę 10.05.13, 23:43
      ja myślę, że spódniczka byłaby tu najodpowiedniejszym ubiorem dolnej partii ciała.. koniecznie w kratkę ;)
      • mariuszg2 Re: Prośba o doradę 11.05.13, 01:37
        dawno Cie nie było...co u Was?
        • anna_sla Re: Prośba o doradę 13.05.13, 18:43
          jestem cały czas :) udzielałam się cały czas choć mniej, bo mniej czasu miałam? mam? Zmieniłam "zawód", już nie pilnuję przedszkolaków w domu, wyszłam do ludzi. Dziś byłam pierwszy dzień w nowej, nowej pracy :D (znaczy już moja 3cia od listopada :)), prawie usnęłam nad regulaminami i regulaminami regulaminów :D
          • mariuszg2 Re: Prośba o doradę 13.05.13, 19:24
            oooooo......skad ja to znam.....
            wybieracie się na imprezę?
            • anna_sla Re: Prośba o doradę 15.05.13, 17:45
              nie przyjedziemy tym razem. Moja praca obejmuje również pracę w weekendy, na pewno w któryś z tych dni będę w pracy, jak nie wyjazdowy to spotkaniowy lub następny, a jedna doba dla nas to za mało na przyjazd, pobyt nawet tylko kilkugodzinny, powrót i odpoczynek tak by funkcjonować w dniu następnym w robocie. Poza tym jesteśmy w sytuacji chwilowo mało stabilnej finansowo. Mamy długi, bo długo szukałam/kam stabilnej dobrze płatnej pracy. Może teraz mi się udało, a może nie. Dowiem się 31 lipca.
    • gree.nka podonmo stringi będą wystarczające 11.05.13, 12:07
      przeczytałam jakąś informację co to jest za marsz.
      Nie jestem pewna, czy chodzenie w stringach - samych nie jest prowokujące.
      Nie wiem, jak komuś można wytłumaczyć, że chodzenie w stringach po ulicy nie jest prowokujące.
      Jakoś nie przekonuje mnie to stwierdzenie, że ubranie o niczym nie świadczy, że to taki wyraz artystyczny ma niby być? A co ma wyrażać?
      • maly.jasio tak - podomo stringi będą wystarczające 11.05.13, 13:02
        gree.nka napisała:
        > Jakoś nie przekonuje mnie to stwierdzenie, że ubranie o niczym nie świadczy

- no swiadczy, m. in. o zawartosci portfela,

czyże to taki wyraz artystyczny ma niby być?

- moze, ale nie musi.

A co ma wyrażać?

- SIEBIE. jako i ty To czynisz.
        • gree.nka Re: tak - podomo stringi będą wystarczające 11.05.13, 16:16
          chodziło mi o kusy strój, prowokacyjny, może bardziej wulgarny np. rozpięta bluzka odsłaniająca piersi. Jeśli to są duże piersi to będą widoczne w dużej części. Jeśli bluzka będzie rozpięta na tej samej wysokości u kobiety z małymi piersiami, to i tak trudno będzie je dostrzec. Czyli ten sam ubiór u różnych anatomicznie zbudowanych kobiet będzie inaczej wyglądał. Czy tak samo będzie prowokował ?
          Z drugiej strony gwałtów dopuszczają się osoby o słabej psychice, z zaburzeniami. Nie wiem, czy w takim przypadku założenie czegokolwiek nie będzie prowokujące.
          • maly.jasio Ty masz u mnie DWA PLUSY ++ 11.05.13, 16:28
            jeden za Cierpliwosc (do mnie) +
            a drugi za determinacje w tym sadzeniu sadzonek +
            • gree.nka Re: Ty masz u mnie DWA PLUSY ++ 11.05.13, 16:33
              maly.jasio napisał:

> jeden za Cierpliwosc (do mnie) +
              > a drugi za determinacje w tym sadzeniu sadzonek +
              dziękuję :) ta determinacja drugiego wynika z pierwszego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka