Dodaj do ulubionych

Z kim na wesele?

20.06.13, 13:29
Wybieram się na wesele, na którym będę znała może ze dwie osoby. Zaproszenie jest oczywiście z "osobą towarzyszącą". Osoba towarzysząca wymiksowała się ze związku jakiś czas temu, ale ja nie chcę iść sama, bo chcę tańczyć a na polskich weselach panowie z reguły nie tańczą z innymi kobietami niż własne partnerki. Mam kilku kolegów, których mogłabym poprosić o towarzyszenie, ale nie wiem, czy powinnam. Trochę nie chcę wyjść na desperatkę ale też trochę obawiam się, że wesele dla faceta to średnia atrakcja i że ze strony moich kolegów to będzie jakieś poświęcenie. Z drugiej strony paru z nich jest takich, z którymi trochę randkowałam ale z mojej inicjatywy sprawa się rozmyła, bo doszłam do wniosku, że to nieładnie innymi ludźmi leczyć złamane serduszko.

No to jak - wypada prosić faceta, który nie jest moim facetem o towarzyszenie na weselu czy nie?
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Z kim na wesele? 20.06.13, 14:01

> No to jak - wypada prosić faceta, który nie jest moim facetem o towarzyszenie n
      > a weselu czy nie?

Tak, jeśli to twój kumpel, nie - jeśli to facet z którym randkowałaś.
    • eat.clitoristwood Lubisz tańczyć na weselach? 20.06.13, 14:07
      Muzyka jest Ci obojętna, byle kończynami poruszać?
      • touttiki Re: Lubisz tańczyć na weselach? 20.06.13, 14:12
        Lubię tańczyć ogólnie, jeśli natomiast chodzi o wesela to bardziej nie lubię nie tańczyć.
        • eat.clitoristwood Re: Lubisz tańczyć na weselach? 20.06.13, 14:21
          touttiki napisał(a):

> Lubię tańczyć ogólnie, jeśli natomiast chodzi o wesela to bardziej nie lubię ni
          > e tańczyć.

Czyli nie lubisz wesel zbytnio. W takim razie nie idź. :)
          • touttiki Re: Lubisz tańczyć na weselach? 20.06.13, 14:23
            Lubię wesela, lubię się wystroić, założyć ekstra kieckę i mieć okazję żeby fryzjer zrobił mi koafiurę. Lubię tańczyć, i jeśli tańczę to wesele jest ekstra. Jeśli natomiast grzeję stołek to wesele mimo koafiury jest generalnie do dupy. Byłam do tej pory na dwóch weselach bez partnera i wiem, że to zły pomysł. A poza tym zależy mi na kontakcie z panną młodą, nie chcę, żeby moją nieobecność uznała za afront.
            • loginoftheyear Re: Lubisz tańczyć na weselach? 20.06.13, 15:16
              jak fajny kolega z poczuciem humoru, dobrze tanczy, to czemu nie
              pamietam wesele, na ktore poszlam z kolega, usmialismy sie za wszystkie czasy. najlepszym tancerzem nie byl, ale nadrabial humorem. bylo super. w sumie chyba ja przedkladam kompatybilne poczucie humoru nad umiejetnosci taneczne weselnego towarzysza.
    • fomica Re: Z kim na wesele? 20.06.13, 14:40
      > No to jak - wypada prosić faceta, który nie jest moim facetem o towarzyszenie n
      > a weselu czy nie?
      Ale w czym masz problem? Najwyżej odmówi. Zawsze to przyjemniej gdy w tłumie obcych osób masz sie do kogo odezwać. Nawiasem mówiąc raz widziałam jak na wesele dziewczyna przyszła z dziewczyną. Nie były parą, po prostu zaproszona zabrała koleżankę, własnie po to by było "raźniej".
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Z kim na wesele? 15.08.13, 02:14
        Ja właśnie przyjaciółkę chciałam polecić;) A najlepiej parę udawać - jest wesoło, a miny rodziny ze Śląska - niezapomniane;)
    • sweet_pink Re: Z kim na wesele? 20.06.13, 14:58
      Wypada.
      Mam kumpla, który bywa na weselach z koleżankami ze 2-3 razy w roku. Lubi, umie tańczyć, wiec nic dziwnego. Swoich koleżanek nie uważa, anie za desperatki, ani nie uważa się za bohatera co się poświęca.
      Zrób przegląd znajomych i wybierz takiego który wesela lubi i tyle.
    • kobieta.kierowca.bombowca Re: Z kim na wesele? 20.06.13, 17:38
      Od niechcenia zapytaj pana młodego, jak się zgodzi mają do przodu opłatę za jedną osobą.
    • mila2712 Re: Z kim na wesele? 20.06.13, 23:27
      skoro nie masz partnera to zaproś kolegę
      to chyba lepsze rozwiązanie niż pójść samej
      w czym problem ?
      • marguy Re: Z kim na wesele? 15.08.13, 12:23
        ...ale ja nie chcę iść sama, bo chcę tańczyć a na polskich weselach panowie z reguły nie tańczą z innymi kobietami niż własne partnerki.

Widze, ze reguly sie zmieniaja na... gorsze. Kiedys tak nie bylo. Na moim pierwszym weselu kazdy bawil sie z kazdym.
      • allatatevi1 Re: Z kim na wesele? 15.08.13, 12:30
        No cóż, moim zdaniem lepiej pójść samej niż brać kogoś z braku laku.
        Ale może w niektórych regionach kraju osoby niesparowane kijem się przegania z wesel.
        A jest jakiś limit wiekowy?
        Czy np. 70-letnia ciocia wdowa może przyjść na wesele sama czy powinna na siłę poszukać jakiegoś towarzysza?
        • kropidlo5 Re: Z kim na wesele? 15.08.13, 12:55
          Mysle, ze moze autorce chodzi o cos wiecej niz tance, o bycie 'wyizolowana' przy stole w momencie tancow, to na pewno nic milego samemu siedziec, tym bardziej, jesi standardem jest przychodzenie parami na wesela, no wlasnie, a jest? Z tego co bylem na kilku weselach, to raczej bierze sie kogos z braku laku niz idzie samemu, na 100 gosci bez pary jest pewnie ze trzy osoby (pomijajac oczywiscie dzieci ponizej lat 16, wdowy i muzykow z zespolu).
          A co do tanczenia z innymi to nie wiem, mnie sie wydaje, ze wlasnie faceci prosza do tanca nieswoje partnerki dosc czesto, takie odnioslem wrazenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka