Dodaj do ulubionych

plusy wiekowe

03.07.13, 00:34
jako 36latek zauwazyłem ze spectrum kobiet ktore mnie kreca znaczaco wzrosło dalej mi sie podobaja nastolatki ale i podobaja mi sie kobiety z 10 lat starsze hehe co ciekawe podobaja mi sie bardzo rozne typy antropologiczne (z wyjatkiem pan bardzo grubych i bardzo chudych) a skoro tak duza grupa mnie kreci moge wybrac taka ktora najbardziej bedzie mi pasowała osobowosciowo:) a jak to jest z wami po 35 roku zycia czy tez coraz wieksze macie spektrum czy moze wrecz odwrotnie?
Obserwuj wątek
    • senseiek Czyli puscily filtry odpowiadajace za parametry.. 03.07.13, 00:57
      Czyli puscily filtry odpowiadajace za parametry.. :)

Za niedlugo puszcza inne filtry i wtedy bedziesz mial nawet profesjonalne kochanki.. ;)
      • minasz Re: Czyli puscily filtry odpowiadajace za paramet 03.07.13, 01:22
        :) mam nadzieje ze wtedy podzielisz sie numerami telefonów:)
        • senseiek Re: Czyli puscily filtry odpowiadajace za paramet 03.07.13, 02:54
          > :) mam nadzieje ze wtedy podzielisz sie numerami telefonów:)

One sie zbyt szybko deaktualizuja.. :P
          • akle2 Re: Czyli puscily filtry odpowiadajace za paramet 03.07.13, 21:43
            :D :D :D
    • paco_lopez Re: plusy wiekowe 03.07.13, 00:59
      też tak mam. to czasem piecze pod kopułą.
      • marguy Re: plusy wiekowe 03.07.13, 02:26
        Jeszcze troche, panowie, i pozostanie wam tylko i wylacznie zapalenie spojowek :)
    • to.niemozliwe Re: plusy wiekowe 03.07.13, 04:53
      Kiedys bardziej idealizowalem kobiety.
    • headvig Re: plusy wiekowe 03.07.13, 06:38
      u mnie się nic nie zmienia od lat :) ale ja zawsze miałam szeroki wachlarz tolerancji.
    • urko70 Re: plusy wiekowe 03.07.13, 09:05
      minasz napisał:

> jako 36latek zauwazyłem ze spectrum kobiet ktore mnie kreca znaczaco wzrosło da
      > lej mi sie podobaja nastolatki ale i podobaja mi sie kobiety z 10 lat starsze h
      > ehe co ciekawe podobaja mi sie bardzo rozne typy antropologiczne (z wyjatkiem p
      > an bardzo grubych i bardzo chudych) a skoro tak duza grupa mnie kreci moge wybr
      > ac taka ktora najbardziej bedzie mi pasowała osobowosciowo:) a jak to jest z wa
      > mi po 35 roku zycia czy tez coraz wieksze macie spektrum czy moze wrecz odwrotn
      > ie?

Moje spektrum było zawsze mniej więcej takie samo, czyli od -6 do + 6 lat. w stosunku do mojego wieku. Jak widzę nawet atrakcyjną ale znacznie młodszą to i owszem może sie podobać ale do kręcenia to daleko, byc może to kwestia tego co kogo kręci czy same ciało czy również to co "międzywierszami" ... :)
    • grassant Re: plusy wiekowe 03.07.13, 09:49
      moje spektrum poszerza się niestety. podobają mi się już także grube i b.chude :)))
      • minasz Re: plusy wiekowe 03.07.13, 15:25
        mam taka jedna bardzo gruba znajoma i ona mi mowi ze jej to juz wszystko jedna czy facet czy baba byle do jakiegos ciała sie przytulic :)
      • kawoosia Re: plusy wiekowe 05.07.13, 00:06
        grassant napisał:

> moje spektrum poszerza się niestety. podobają mi się już także grube i b.chude
        > :)))
        hmmm... desperacja?
        :)
        • grassant Re: plusy wiekowe 05.07.13, 10:21
          raczej ciekawość i poszukiwanie nowych doznań :))
          • kawoosia Re: plusy wiekowe 05.07.13, 11:16
            no proszę jaki smakosz :)
            • grassant Re: plusy wiekowe 05.07.13, 13:45
              Czy, np. da się oglądać filmy tylko jednego rodzaju? :)
              • kawoosia Re: plusy wiekowe 05.07.13, 14:13
                ja lubię gangsterskie i gangsterskie :)
                • grassant Re: plusy wiekowe 05.07.13, 19:40
                  a ja lubię nieme :))
    • a_nonima Re: plusy wiekowe 03.07.13, 11:18
      Moje spektrum stoi w miejscu tzn +6/-3 max.
      • urko70 Re: plusy wiekowe 03.07.13, 11:29
        a_nonima napisała:

> Moje spektrum stoi w miejscu tzn +6/-3 max.

To chyba w calach....?
        ;)
    • alpepe Re: plusy wiekowe 03.07.13, 11:38
      A u mnie masakra, tak w moim wieku to nikt mi się nie podoba. Kilku młodszych facetów i owszem. Zrobiłam sobie rundkę po profilach facetów w moim wieku, którzy kiedyś mi się podobali z wyglądu. Jakie obrzydliwe miśki, ble!
    • mila2712 Re: plusy wiekowe 03.07.13, 16:12
      moje spectrum nie zmienia się - wolę starszych od siebie, max. 10 lat :)
    • samuela_vimes Re: plusy wiekowe 03.07.13, 16:23
      odwrotnie. Nikt nie jest w stanie dorównać mojemu niemężowi. Hipotetycznie jak byśmy się rozeszli, to byłabym już sama, bo nikt by nie był tak wspaniały i cudowny jak mój niemąż.
      • wpieniona Re: plusy wiekowe 03.07.13, 22:12
        samuela_vimes napisała:

> odwrotnie. Nikt nie jest w stanie dorównać mojemu niemężowi. Hipotetycznie jak
        > byśmy się rozeszli, to byłabym już sama, bo nikt by nie był tak wspaniały i cud
        > owny jak mój niemąż.

O mateńko !
        • to.niemozliwe Re: plusy wiekowe 05.07.13, 05:11
          Tez przysiadlem z wrazenia, ale widocznie faza ostra. ;-)
          • samuela_vimes Re: plusy wiekowe 05.07.13, 10:21
            to.niemozliwe napisał:

> Tez przysiadlem z wrazenia, ale widocznie faza ostra. ;-)

taka faza od jakiś 10 lat :-)
            • to.niemozliwe Re: plusy wiekowe 11.07.13, 22:40
              Mocno licytujesz. Jeszcze 4-5 lat i sie go beatyfikuje. ;-)
      • jan_hus_na_stosie2 Re: plusy wiekowe 05.07.13, 10:09
        samuela_vimes napisała:

> odwrotnie. Nikt nie jest w stanie dorównać mojemu niemężowi. Hipotetycznie jak
        > byśmy się rozeszli, to byłabym już sama, bo nikt by nie był tak wspaniały i cud
        > owny jak mój niemąż.

ojej, smutne :(

• urko70 Re: plusy wiekowe 05.07.13, 10:20
          jan_hus_na_stosie2 napisał:

> samuela_vimes napisała:
          >
          > > odwrotnie. Nikt nie jest w stanie dorównać mojemu niemężowi. Hipotetyczni
          > e jak
          > > byśmy się rozeszli, to byłabym już sama, bo nikt by nie był tak wspaniały
          > i cud
          > > owny jak mój niemąż.
          >
          >
          > ojej, smutne :(

Nie ma się co smucić, wystarczy być lepszym. ;)
        • samuela_vimes Re: plusy wiekowe 05.07.13, 10:21
          jan_hus_na_stosie2 napisał:

> ojej, smutne :(
          >

ja nie widzę nic smutnego w tym, że kocham i jestem kochana. Ale tobie te uczucia są zupełnie obce, stąd zapewne taka reakcja.
          • jan_hus_na_stosie2 Re: plusy wiekowe 05.07.13, 10:24
            samuela_vimes napisała:

> ja nie widzę nic smutnego w tym, że kocham i jestem kochana. Ale tobie te uczuc
            > ia są zupełnie obce, stąd zapewne taka reakcja.

nie są obce, po prostu uważam, że nie ma ludzi niezastąpionych :)
            • kawoosia Re: plusy wiekowe 05.07.13, 11:20
              a skąd ta pewność, może nikt nie jest w stanie zadowolić jej jak jej niemąż :D
    • soulshuntr Re: plusy wiekowe 03.07.13, 21:47
      hehe ciekawe jakie bedziesz mial spektrum okolo 70-ki :P
      • six_a Re: plusy wiekowe 03.07.13, 22:01
        w tym wieku to on już nie będzie w niczyim spektrum, więc problem z głowy.
        • minasz Re: plusy wiekowe 03.07.13, 22:18
          wtedy łapie za telefon :) i dawaj
      • akle2 Re: plusy wiekowe 03.07.13, 22:05
        soulshuntr napisał(a):

> hehe ciekawe jakie bedziesz mial spektrum okolo 70-ki :P
        >

Turnus mija, a ja niczyja :D
    • akle2 Re: plusy wiekowe 03.07.13, 22:04
      Do spektrum mężczyzn doszło jeszcze drugie spektrum - ich żon, więc specjalnie nie ma w kim wybierać. A chcieliby być wybrani od czasu do czasu, oj chcieli...
    • kawoosia Re: plusy wiekowe 05.07.13, 00:18
      minasz napisał:

> mi sie podobaja nastolatki ale i podobaja mi sie kobiety z 10 lat starsze h
      > ehe co ciekawe podobaja mi sie bardzo rozne typy antropologiczne (z wyjatkiem p
      > an bardzo grubych i bardzo chudych) a skoro tak duza grupa mnie kreci

czyli na szybko przeliczając wodzisz za 16 latkami i mniej więcej 26 latkami - cóż to za spektrum wolisz mlode i młodsze :)

>moge wybrac taka ktora najbardziej bedzie mi pasowała osobowosciowo:)

szesnastki to raczej mają hormonalne rozdwojenie jaźni, ale to normalne w ich wieku, 26 latki to niezły materiał na dziewczynę, ale czy osobowość już skrystalizowana?

>a jak to jest z wami po 35 roku zycia czy tez coraz wieksze macie spektrum czy moze wrecz odwrotnie?

:) śmiesznie mowisz, jak do facetów. Z kalkulacji powyżej wynika że 35 latki są poza Twoim kręgiem zainteresowania, a skoro tak to jakie spektrum wyboru mają kobiety po 35? :) większość panów wodzi za młodszymi, czy nie? Mało chyba takich kobiet, które wciąż przebierają w facetach mając na karku 35 lat :)
      • kawoosia Re: plusy wiekowe 05.07.13, 00:23
        :) właśnie unaoczniłam sobie coś, mianowicie że mówisz 10 lat starsze od Ciebie, czyli podobają Ci się kobiety blisko 50 letnie? Niebywałe.
        Nadal twierdzę, że kobiety starsze mają niestety ograniczony wybór, bo większość leci na mlode :)
        • minasz Re: plusy wiekowe 05.07.13, 09:48
          dokładnie tak nie moge robic progów w jedna strone bo to by mnie osobowosciowo ograniczało
          • minasz Re: plusy wiekowe 05.07.13, 09:48
            spadam na openera:)
            • kawoosia Re: plusy wiekowe 05.07.13, 11:30
              napisz jak było :D
            • grzeczna_dziewczynka15 Re: plusy wiekowe 06.07.13, 15:58
              Tak wcześnie? Na spektakle chodzisz? Nono;)
              • minasz Re: plusy wiekowe 06.07.13, 17:26
                nie chodze na spektakle musiałem dojechac z wwy:)
                czytam jakies relacje z niesamowitych koncertow na scenie głownej-a dla mnie to była muzyka dla emerytów -nie wspomne juz konceru hey na ktorym byłem raptem 10 min to było zenujace tak jak beznadziejny był kaliber 44

nr1 oczywiscie disclosure
                nr 2 to my:) czy silent disco
                nr 3 jak my to i nas :)

z Polaków podabała mi sie ifi Ude i kawałkami oszibarack jak nie przynudzali długimi dzwiekami
                • kawoosia Re: plusy wiekowe 07.07.13, 22:48
                  minasz napisał:

> nie chodze na spektakle musiałem dojechac z wwy:)
                  > czytam jakies relacje z niesamowitych koncertow na scenie głownej-a dla mnie to
                  > była muzyka dla emerytów -nie wspomne juz konceru hey na ktorym byłem raptem 1
                  > 0 min to było zenujace tak jak beznadziejny był kaliber 44

hm, jeśli lubisz muzę elektroniczną to nic dziwnego że z hey wyszedłeś oraz że nie podszedł Ci kliber 44 (również nie moja muza)
                  ciekawa sprawa z tym silent disco, zwłaszcza dla tych, którzy nie mają słuchaweczek :)
                  • tymon99 Re: plusy wiekowe 10.07.13, 17:48
                    darli się w tym silent disco, aż u mnie było słychać :D
                    • kawoosia Re: plusy wiekowe 10.07.13, 20:25
                      czyli dobra muza leciała :)
                      • tymon99 Re: plusy wiekowe 10.07.13, 20:31
                        haaaaaaaajłej tu hel :)
                        • kawoosia Re: plusy wiekowe 10.07.13, 20:34
                          urlopowywujesz się tam?? czy może jesteś w gronie nielicznych helanin? :)
                          • tymon99 Re: plusy wiekowe 10.07.13, 21:06
                            na hel jeździ, oczywiście, autobus 666.
                            a na łopen'era jeżdżę popracować.
                            • minasz Re: plusy wiekowe 11.07.13, 23:18
                              sprzedawałes browar?
                              • tymon99 Re: plusy wiekowe 12.07.13, 14:35
                                w zasadzie wszystko, co się tam robi, zmierza do sprzedaży browaru.. ale żeby tak bezpośrednio, to nie.
        • urko70 Re: plusy wiekowe 05.07.13, 09:48
          kawoosia napisała:

> :) właśnie unaoczniłam sobie coś, mianowicie że mówisz 10 lat starsze od Ciebie
          > , czyli podobają Ci się kobiety blisko 50 letnie? Niebywałe.

I ja tak właśnie zrozumiałem to co on napisał: 10starsze od niego czyli do ok 46rż.
          Nie widzę w tym nic niebywałego, kobieta to nie tylko 20letnie ciało. Jest coraz więcej kobiet, które wchodzą w średni wiek i nadal są zadbane w każdej lub większości części :).

> Nadal twierdzę, że kobiety starsze mają niestety ograniczony wybór, bo większoś
          > ć leci na mlode :)

Biologia... :)
          • kawoosia Re: plusy wiekowe 05.07.13, 11:30
            to chyba coś się zmieniło w męskim podejściu, tym razem na plus :)
            Z tą biologią to nie przesadzaj, teraz granica przesunęła się w górę, może 20-tka może i 40-tka z powodzeniem :)
            • urko70 Re: plusy wiekowe 05.07.13, 11:53
              kawoosia napisała:

> to chyba coś się zmieniło w męskim podejściu, tym razem na plus :)

Może to kwestia tego, że obecnie, kobiety 40-50 (ofc nie wszystkie) są atrakcyjniejsze niż 2-3 dekady temu?

Może to i plus, a może i minus - zależy z czyjej perspektywy oceniać.

> Z tą biologią to nie przesadzaj, teraz granica przesunęła się w górę, może 20-t
              > ka może i 40-tka z powodzeniem :)

Może i 60tka... .ale skąd założenie, że u każdej powodzenie takie samo?
              Z moich obserwacji wynika, że 40 może ale znacznie trudniej.
              • kawoosia Re: plusy wiekowe 05.07.13, 14:25
                urko70 napisał:

> Może to i plus, a może i minus - zależy z czyjej perspektywy oceniać.

każda kobieta lubi być pożądana, a jej mąż lubi patrzeć na swoją kobietę, za którą wodzą wzrokiem inni. lepiej być zadbaną - dla dobra związku też.

> Może i 60tka... .ale skąd założenie, że u każdej powodzenie takie samo?
                > Z moich obserwacji wynika, że 40 może ale znacznie trudniej.

zgadza się, ale spójrz na to inaczej: kiedyś głównie rodziły 20+, może "bo tak należało", Obecnie kobiety nie przywiązują wagi do konwenansów i dużo więcej kobiet decyduje się na dziecko mając pod 40. Nie powiem czy jest trudniej, nie mam danych, ale w pracy widzę, że to nie jest nic niemożliwego czy nadzwyczajnego. :)
                • urko70 Re: plusy wiekowe 05.07.13, 14:37
                  kawoosia napisała:

> > Może to i plus, a może i minus - zależy z czyjej perspektywy oceniać.
                  >
                  > każda kobieta lubi być pożądana, a jej mąż lubi patrzeć na swoją kobietę, za kt
                  > órą wodzą wzrokiem inni. lepiej być zadbaną - dla dobra związku też.

Oczywiste jest, że z perspektywy:
                  1. kobiet to ze mężczyźni coraz czescniej wybierają 40+ jest plusem,
                  2. mężczyzn, to że ich kobiety 40+ są atrakcyjniejsze niż 40+ 3 dekady temu inne 40+, że są równie lub bardziej atrakcyjne co 20+ jest plusem
                  3. ale czy z perspektywy gatunku to że 20+ nie ma tak szerokiego zainteresowanie to jest plusem?

> > Może i 60tka... .ale skąd założenie, że u każdej powodzenie takie samo?
                  > > Z moich obserwacji wynika, że 40 może ale znacznie trudniej.
                  >
                  > zgadza się, ale spójrz na to inaczej: kiedyś głównie rodziły 20+, może "bo tak
                  > należało", Obecnie kobiety nie przywiązują wagi do konwenansów i dużo więcej ko
                  > biet decyduje się na dziecko mając pod 40. Nie powiem czy jest trudniej, nie ma
                  > m danych, ale w pracy widzę, że to nie jest nic niemożliwego czy nadzwyczajnego
                  > . :)

A ja widziałem i widzę, ze w okolicach pod 40 jest ZNACZNIE trudniej.

• kawoosia Re: plusy wiekowe 05.07.13, 16:11
                    urko70 napisał:

> Oczywiste jest, że z perspektywy:
                    > 1. kobiet to ze mężczyźni coraz czescniej wybierają 40+ jest plusem,
                    > 2. mężczyzn, to że ich kobiety 40+ są atrakcyjniejsze niż 40+ 3 dekady temu inn
                    > e 40+, że są równie lub bardziej atrakcyjne co 20+ jest plusem
                    > 3. ale czy z perspektywy gatunku to że 20+ nie ma tak szerokiego zainteresowan
                    > ie to jest plusem?
                    >
                    Dwudziestki zawsze będą cieszyly się zainteresowaniem, bez obaw :)

> A ja widziałem i widzę, ze w okolicach pod 40 jest ZNACZNIE trudniej.
                    >
                    > :)
                    Nie w mojej rodzinie :)
                    • kawoosia Re: plusy wiekowe 05.07.13, 16:14
                      odłączam kabelek od cywilizacji na 3 kolejne dni, pozdro.
                    • urko70 Re: plusy wiekowe 12.07.13, 14:52

[url=ciąża po czterdziestce jest obarczona znacznie większym ryzykiem powikłań niż te wcześniejsze. www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ciaza-po-40-zalety-i-wady-poznego-macierzynstwa_38788.html]ciąża po czterdziestce jest obarczona znacznie większym ryzykiem powikłań niż te wcześniejsze.

www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/ciaza-po-40-zalety-i-wady-poznego-macierzynstwa_38788.html[/url]
                    • urko70 Re: plusy wiekowe 12.07.13, 14:57
                      kawoosia napisała:

> > A ja widziałem i widzę, ze w okolicach pod 40 jest ZNACZNIE trudniej.
                      > >
                      > > :)
                      > Nie w mojej rodzinie :)

ciąża po czterdziestce jest obarczona znacznie większym ryzykiem powikłań niż te wcześniejsze.
    • jeriomina Re: plusy wiekowe 05.07.13, 10:23
      Myślę, że to normalne, że z wiekiem spektrum się zmienia :) I na przykład jesli zazwyczaj wybierało się starszych, teraz mogą podobać się młodsi. Albo odwrotnie :)
      • babciajadzienka Re: plusy wiekowe 09.07.13, 12:58
        Dzien dobry. Plusy wiekowe to miedzy innymi te, ze nie wstydze sie i mam odwage rozmawiac z gosciem, ktory od lat zartuje sobie z tego jak to on mnie kocha. Gdybym byla mlodym naiwnym dziewczatkiem zawstydzilabym sie bardzo. Nie ze wszystkiego mozna zartowac. To nic, ze Wy Panowie redaktorzy uwazacie, ze w necie wszystko wolno. Ja babcia tak nie uwazam. Przyjrzalam sie dokladnie takim forom. I co? Z mojej strony nie zmienilo sie nic a nic. A z Waszej? Drgnelo sumienie? A co to jest? A jakie ono jest po tylu latach pisania takich tekstow? Mylic sie ma prawo kazdy. I ja i Ty? Taka nasza ludzka grzeswzna natura. Ale nie notorycznie. Czesto sie zastanawialam co mnie przyciaga do takich forow? Teraz wiem. WIem w jakim to bylo celu. I co z tym teraz zrobic? Ja wiem co zrobie. A co zrobisz Ty?
        • six_a Re: plusy wiekowe 09.07.13, 13:00
          a może przestaniesz przeżywać tę najwyraźniej niezbyt spełnioną wirtualną znajomość w każdym wątku?
        • babciajadzienka Re: plusy wiekowe 12.07.13, 15:08
          Dzien dobry. Plusy wiekowe to miedzy innymi takie trzezwe spojrzenie na rzeczywistosc. Wiem, wiem, ze kobiety to och i ach. Ale jednak. Wczoraj czytalam wieczorem a jakzeby inaczej w necie. Ze nagosc kobiety jest dla meza. Tak mi sie to spodobalo. Bardzo. Nie zmieniajmy madrych praw. Zostawmy je takie jakimi sa. Nie wymyslimy nic madrzejszego. Jak by to bylo byc z panem, ktory wyciera wyra innych pan? Niezbyt. Albo gdyby maz wiedzial, ze zona grzeje loza coraz innych gosci. Prostota ma to do siebie, ze jest elegancka. Czy latwa i prosta? To zalezy czego szukasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka