Dodaj do ulubionych

porzadek jeszcze nikomu nie zaszkodzil

06.07.13, 13:56
Dzien dobry. Babcie jak to babcie lubia zeby wszystko bylo poukladane. Porzadek jeszcze nikomu nie zaszkodzil. W wielu plaszczyznach. Mysle o zwiazkach. Oczywiscie damsko-meskich. Homo niech sobie odpoczna. Cale zycie byly zboczenia, nawet starozytni sie tak zabawiali. Ale bylo to sklasyfikowane. Dzisiaj tez dobrze wiadomo co to jest sodomia. Ale probuje sie w mediach gloryfikowac lansowac tego typu postawy. Zdrowi ludzie krzycza glosno, ze to nie tedy droga. Nie tak. Media umniejszaja tez znaczenie i wartosc malzenstwa. Po co? Ludzie po co? Babcia swoje wie. DO czego to zmierza? I w jakim celu?
Obserwuj wątek
    • grazkavita Re: porzadek jeszcze nikomu nie zaszkodzil 07.07.13, 15:50
      Najgorsze jest to, że sferę uczuć nie traktuje się intymnie, tylko na pokaz...Dzisiaj znamy więcej transwescytów, gejów i lezbijek niż osób o normalnej heteroseksualnej orientacji...Chroni się adres, telefon, a to co masz w sercu to już nie sa dane osobowe, a więc co?
    • Gość: facettt Nie jest dobrze... IP: *.unitymediagroup.de 21.07.13, 17:18
      A bedzie jeszcze gorzej...

- A wszystko przez kapitalizm, rzadze pieniadza i paskudna nature ludzka...

jakies propozycje, babciu ?
      • babciajadzienka Re: Nie jest dobrze... 22.07.13, 00:24
        Myslalam, ze mnie zablokowaliscie. Nie mialabym nic przeciwko :). Ile mozna pisac o d......ie Maryni. Jakies propozycje? Jasne. Zyc zwyczajnie, prosto i pracowicie. Nie szukac gruszek na wierzbie. Ani przyjazni w internecie. Dbac o dzieci, o meza, o starych rodzicow. Powiedzialabym wiecej pokory.
        • grazkavita Dobrze , że jestes Babciu, ale 22.07.13, 07:25
          świat idzie do przodu...Coraz więcej jest ludzi, którzy zmienili płeć...Są parady wolności, a w Japonii do towarzystwa w restauracji jest pani przebrana za pana. Ty babciu w internecie, wśród bardzo liberalnych poglądów.W probówkach ludzkie embriony, a znani seksuolodzy polecaja seks dla zatrzymania procesów starzenia, jakby to był rodzaj sportu...

Człowiek jednak sie przeciwstawia, jest co roku Lednica, w internecie pisze sie o duchowości, dużym zainteresowaniem cieszy sie literatura duchowa, a koncerty typu"zielono mi" przebijają na łeb i na szyje innych dzikusów, którzy musza się dostosować do coraz bardziej wraźliwej publiczności...Jako przeciw waga dzieciobójstwu, pojawiają się okna życia....
          • babciajadzienka Re: Dobrze , że jestes Babciu, ale 23.07.13, 13:19
            Sluchaj Madra Kobieto. Na tym polega zycie, zeby dokonywac madrych wyborow. Sa rzeczy i dzialania dobre sa zle. Sek w tym, ze ta cala walka toczy sie o przyszly swiat moich dzieci. One coprawda sa juz dorosle ale niech bedzie dobrze i madrze. To dla moich wnukow. Wczoraj ogladalam krotki wywiad z gosciem, ktory mowil, ze zyje 11 lat z partnerem i chcialby zalegalizowac zwiazek. ?. No rany Julek. Lubie jezdzic rowerem. To pojde na happening zniesmy auta zostawmy tylko sciezki rowerowe? Jest tak, ze mniejszosci seksualne domagaja sie praw zdrowych ludzi. Ze nie wiadomo co jest norma? Dobrze wiadomo. Dobrze wiadomo. Nie lecmy na leb na szyje po niewiadomo co. Slyszalam taka teorie, ze rzeczywiscie wspolczesnie jest stosunkowo wiekszy % odstwpstw seksualnych niz dawniej. I jest to wynikiem szpikowania hormonami owocow i zywnosci. Przeciez tak naprawde nie wiemy co jemy. Ponoc banany sa doprawiane i kukurydza. Ale co jeszcze? Nigdzie tego nie pisza. Banany w supermarkecie piekniusie i zolciusie. A co tam w nich drzemie? Niewiadomo.
    • ona_zmeczona Re: porzadek jeszcze nikomu nie zaszkodzil 22.07.13, 14:58
      No wlasnie, "zdrowi ludzie krzycza glosno nie tedy droga". Moze zamiast krzyczec glosno zajac sie swoimi sprawami, to nie trzeba bedzie innym krzyczec glosno w odpowiedzi. Homo niech sie zajma soba, a hetero soba. Co wam "zdrowym" przeszkadza, ze dwie kobiety, czy dwoch panow, kochaja sie, szanuja, wspieraja. Niech to robia, w koncu to podstawa zdrowego zwiazku. Co was obchodzi kogo wybieraja do kochania?
      • Gość: facettt lubie gejow i nie znosze lesb. IP: *.unitymediagroup.de 22.07.13, 18:57
        ona_zmeczona napisała:

Co wam "zdrowym" przeszkadza, ze dwie kobiety, czy dwoch panow, kochaja sie, szanuja, wspieraja. Niech to robia, w koncu to podstawa zdrowego zwiazku. Co was obchodzi kogo wybierajado kochania?

No ja to widze inaczej. Lubie i szanuje gejow, bo zajmuja sie soba i zdejmuja mi z rynku meska konkurencje w dostepie do kobiet.
        Z podobnego powodu nie znosze lesb - gdyz powinny byc do mojej dyspozycji,
        a nie obmacywac sie bez sensu z innymi babami.
        • grazkavita Przeszkadzają 23.07.13, 12:38
          , bo obnażaja swoje (intymne jak dla mnie sfery życia) , często sprowadzają na złą drogę innych. Młodzież nie zawsze ma do końca ukształtowaną płec i gdy młody człowiek dowie sie , że przyjemniej byc z drugim człowiekiem tej samej płci i że to normalne to poniewaz jest to łatwiejsze zacznie szukać bliskości w chory sposób...Na zachodzie propaguje sie wychowywanie młodzieży w stylu "gender", które polega na dowolnym stylu życia bez podkreślania płci u dzieci.Więc jesli chłopcu podoba się sukienka to może ją nosić...Duży nacisk kładzie sie tez na zainteresowanie dziecka seksem co sprzyja różnym wypaczeniom.
          • babciajadzienka Re: Przeszkadzają 23.07.13, 13:23
            tak naprawde to wogole nie przeszkadzaja mi geje ani lesbijki. Nie znam zadnego z nich. I dobrze mi z tym. Tylko razi taka nagonka. Mam swoja rodzine. I tysiac problemow. Ale jakby tlum stal przed moim domem i skandowal :slonce jest zielone" to powiedzialabym puknijcie sie w leb.
          • ona_zmeczona Re: Przeszkadzają 23.07.13, 21:41
            a hetero nie obnazaja swoich swer intymnych? w kazdym filmie jest watek milosny, ludzie na ulicy trzymaja sie za rece, caluja sie.
            pierwszy raz slysze, ze geje kogos namawiaja do homoseksualizmu. za to heteroseksualni probuja 'nawrocic' gejow mowiac, ze to nie jest normalne.
            wychowanie gender nie polega na dobrowolnosci w wyborze plci, a jedynie na nieprzypisywaniu stereotypow plciowych typu: chlopiec musi bawic sie autkiem, a dziewczynka lalkami, zeby w przyszlosci mlody czlowiek nie mial w glowie, ze facet zdobywa pozywienie a kobieta robi z tego obiad.
        • babciajadzienka Re: lubie gejow i nie znosze lesb. 23.07.13, 14:22
          "wam zdrowym"? Hmm... mrau? Moja Mama Staruszka mowi te "padaly" :)
          • grazkavita Nie mam nic przciwko trzymaniu się za ręce 24.07.13, 06:28
            , ale jestem za stereotypem, że kobieta musi mieć stół na którym poda facetowi jedzenie , a facet musi mieć pieniądze za które utrzyma rodzinę...Wychowanie gender jest złe , bo u jego podstaw lezy zły obraz społeczeństwa obniżenie roli rodziny, wadliwe pojęcie emancypacji kobiet. Rola matki i żony u kobiet nie jest doceniana.Kobieta powinna mieć prawo wyboru i być doceniona i niekoniecznie wtedy gdy jest beznes women , tylko również wtedy gdy nie pracuje zawodowo, wychowuje dzieci, albo nie ma dzieci tylko siedzi w domu. To powinien byc jej wybór...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka