maitresse.d.un.francais 12.08.13, 18:49 www.youtube.com/watch?v=JcFK8zY1m5Y Te kobiety naprawdę wierzą, że tak wygląda fachowe badanie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 18:51 O zastanawiałem się kiedy to się na FK pojawi. Moim zdaniem - napaść i molestowanie seksualne, pokazujący że kobiety mają problem z radzeniem sobie w takich sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 18:53 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > O zastanawiałem się kiedy to się na FK pojawi. A było samemu wrzucić. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 18:56 maitresse.d.un.francais napisała: > g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > > > O zastanawiałem się kiedy to się na FK pojawi. > > A było samemu wrzucić. :-P Nie uznałem że to wrzucenia warte. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 18:56 ale czego dowodzić ma ten filmik? że znaczna liczba kobiet lubi być macana za cycki i kamerowana przez obcych facetów, czy jak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 18:58 to na pewno robota tych wrednych i złośliwych feministek ... Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 19:01 dobrze zrobiła :) Odpowiedz Link Zgłoś
ipsetta Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 19:04 pewnie, ze dobrze :) dalej nie oglądam, bo jeszcze ciśnienie mi skoczy Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 19:30 Tylko trzy zaprotestowały, z czego jedna dała w mordę. Załamka.:/ Ten filmik powinien być pokazywany w dyskusjach na temat równouprawnienia, kiedy pojawiają się zdania, że dziewczynki są wychowywane do posłuszeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 19:32 No ale większość reagowała niechęcią, skrępowaniem, tylko nie wiedziały jak fizycznie zareagować na bezpośrednie wtargniecie w sferę intymną. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 19:40 No właśnie, nie umiały zachować się asertywnie w sytuacji, która tego ewidentnie wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
rekreativa Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 19:44 Ale oczywiście edukacja seksualna jest zbędna w polskich szkołach... A przecież tam właśnie dziewczynki i chłopcy powinni się uczyć, co to jest molestowanie seksualne, jakie zachowania stanowią przekroczenie granic ich cielesności i w jaki sposób reagować, kiedy się już coś takiego zdarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 19:57 widzialas kamere tam? wiesz co sie dzis robi zeby tylko 'zaistniec' na ekranie? to juz znasz odpowiedz zalosne tak nawiasem mowiac mam nadzieje, ze dostal w pysk wiecej razy, tylko zostalo to wyciete (=trudno mi sie pogodzic z faktem, ze kobiety godza sie na cos takiego) Odpowiedz Link Zgłoś
facet_on_line Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 20:16 e tam ustawka z niektórymi :D Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 20:19 powiedz jaka bylaby twoja reakcja gdyba taki pajac nagle zlapal cie na ulicy za piersi? tak naprawde nie wiadomo jak sie zachowac, nie kazda kobieta potrafi od razu strzelic w pysk albo kopnac ponizej pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 20:43 rach.ell napisała: > powiedz jaka bylaby twoja reakcja gdyba taki pajac nagle zlapal cie na ulicy za > piersi? tak naprawde nie wiadomo jak sie zachowac, nie kazda kobieta potrafi o > d razu strzelic w pysk albo kopnac ponizej pasa. Nie każda sytuacja wymaga walnięcia w pysk. Te raczej też nie. Ale większość kobiet zachowała się jak sarna w światłach samochodu. Zatrzymać się bez ruchu, może minie... Odpowiedz Link Zgłoś
rekreativa Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 20:45 A teraz się zastanów, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:13 rekreativa napisała: > A teraz się zastanów, dlaczego. Nie wiem, nie jestem kobietą. Podejrzewam że to połączenie poczucia bezsilności i mechanizmu obronnego. Odpowiedz Link Zgłoś
rekreativa Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:23 No właśnie, tylko skąd to poczucie bezsilności? Sama się nad tym zastanawiam. Czy facet w tej samej sytuacji też by siedział jak sarna w świetle reflektorów? Jak sądzisz? Bo może to nie kwestia płci, tylko sytuacji właśnie? Może gdyby jakiś kolo zaczął Ciebie macać, to też byś zbaraniał? Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:26 Myślę, że gdyby facet wyglądał po cywilnemu, to reakcje mogłyby być bardziej zdecydowane. Po niektórych było widać, że nie wiedziały jak zareagować. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:30 WYDAJE mi się że to poczucie bezsilności wynika z przewagi napastnika i poczucia że ciężko będzie się obronić. Gdyby mi kieszenie obmacywał dres z nożem w drugiej ręce też stałbym pokornie. W przypadku tego filmiku mamy dwa czynniki - jeden naturalny, przewagę fizyczną mężczyzny, a drugi, istotniejszy, kamerę. Kamera daje kolosalną przewagę osobie która się nią posługuje. Nie wiadomo jak zareagować, bo a nuż przeciwko tobie filmik wykorzystają? Nie zazdroszczę bohaterkom filmiku. A autorem gardzę. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:31 Poza tym sama forma wskazuje na coś w rodzaju happeningu, co dodatkowo utrudnia sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:33 Facet nie ma noża w ręce. A co do kamery, wolałabym, żeby świat obiegł filmik, na którym daję gościowi strzała z liścia albo kop w jaja, niż taki, na którym stoję jak pokorne cielę i pozwalam się macać. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:53 jeriomina napisała: > Facet nie ma noża w ręce. > A co do kamery, wolałabym, żeby świat obiegł filmik, na którym daję gościowi st > rzała z liścia albo kop w jaja, niż taki, na którym stoję jak pokorne cielę i p > ozwalam się macać. Ha, widzisz. Jeśli to TY kontrolowałabyś kamerę, to może i taki filmik świat by obiegł. Ale inaczej sprawa wygląda gdy kamerę ma macant... To on wybierze co świat zobaczy. I to jest przewaga. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:54 Nie może wybrać czegoś, czego nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:56 Zawsze w takiej sytuacji życzę takiemu żeby trafił na kogoś mściwego z kasą...detektyw, prawnicy i usr... takiemu życie tak żeby się latami nie wypłacił albo robi w kiciu za tego co się schyla po mydło. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 22:00 Nie wierzę aby gość przed publikacją zgody bohaterek nie zebrał. Więc z tym mszczeniem byłby trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 22:10 Ja bym się nie zgodziła na publikację (resztą ciekawe czy ta co go szurnęła to dała). Świadkowie, monitoring i ciąganie gościa po sądach. Przy odrobinie szczęścia taki ętelingent ma coś innego na sumieniu...(albo poczekać aż będzie miał) i można udupić...tylko trzeba mieć kasę na takie zabawy...milionerzy mają fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais E tam przewagę, ten pajacowaty cham? 12.08.13, 21:34 Ledwo co wyższy od macanych kobiet. Jaki dres, z jakim nożem, graf, puknij się silnie! Kretyński pajac, można go pociągnąć za tę maskę na łbie albo chociaż zabić wzrokiem ze słowami "łapy won chamie bo przywalę". Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: E tam przewagę, ten pajacowaty cham? 12.08.13, 21:52 maitresse.d.un.francais napisała: > Ledwo co wyższy od macanych kobiet. > > Jaki dres, z jakim nożem, graf, puknij się silnie! Kretyński pajac, można go po > ciągnąć za tę maskę na łbie albo chociaż zabić wzrokiem ze słowami "łapy won ch > amie bo przywalę". Nie zrozumiałaś. Mnie może zastraszyć fizycznie napakowany dres z pałą w ręku. Reszty ludzi się nie obawiam. Nie znaczy to że sobie poradzę, ale nie czuję ŻADNEJ szczególnej obawy przed fizyczną konfrontacją. Natomiast w przypadku konfrontacji fizycznej kobieta-mężczyzna mężczyzna ma statystycznie znaczną przewagę. Walniesz z liścia, to jak się facet odwinie to się bez trzech zębów obudzisz. To miałem na myśli. > chociaż zabić wzrokiem ze słowami "łapy won ch > amie bo przywalę". Pytanie co zrobisz jak łap nie weźmie... Odpowiedz Link Zgłoś
loginoftheyear Re: E tam przewagę, ten pajacowaty cham? 12.08.13, 23:00 w dobie ajfonow nikt nie nagral i nikt na policje nie dzwonil? smierdzi wrecz ustawka, bo nadal nie moge uwierzyc, ze cos takiego spokojnie przeszlo Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: E tam przewagę, ten pajacowaty cham? 13.08.13, 00:12 Statystycznie. W moim przypadku ma mniejszą przewagę niż statystyczna. > To miałem na myśli. > > > chociaż zabić wzrokiem ze słowami "łapy won ch > > amie bo przywalę". > Pytanie co zrobisz jak łap nie weźmie... > A to zależy. Sama usunę jego łapy albo skorzystam z dostępnej broni. Jakiej, to zależy od sytuacji. Uprzedzam, że w konfrontacji z siatą z zakupami albo patelnią statystyczny facet ma MNIEJSZĄ przewagę. :-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: E tam przewagę, ten pajacowaty cham? 13.08.13, 13:49 maitresse.d.un.francais napisała: > > > Statystycznie. W moim przypadku ma mniejszą przewagę niż statystyczna. W porządku, dlatego ty nie będziesz się takich zagrywek obawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Ale można chyba chodzić na samoobronę 13.08.13, 17:10 zamiast na aerobik? Czy zakaz jest? Przed ciosem można się uchylić? Czy należy stać jak d...a? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Naprawdę normalna kobieta 13.08.13, 17:14 nie potrafi przywalić facetowi torebką/butelką mineralnej czy co tam ma pod ręką? Szkoda, że nie noszę przy sobie nożyczek. Rozcięłabym macantowi tę maskę na mordzie i koniec rozkosznej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Wychodzi na to, że kobiety mające więcej 13.08.13, 17:37 testosteronu mogą stawać do konfrontacji. :-P Testosteron oraz inne androgeny, takie jak dihydrosteron, odpowiedzialne są za rozwój zarówno pierwszorzędnych jak i drugorzędnych cech płciowych. Pierwszorzędne cechy płciowe obejmują rozwój organów rozrodczych. Z kolei, drugorzędne cechy płciowe u mężczyzn obejmują obniżanie się głosu, rozwój zarostu na twarzy, klatce piersiowej, pod pachami, oraz zwiększoną masę mięśni szkieletowych. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: E tam przewagę, ten pajacowaty cham? 13.08.13, 00:16 > Natomiast w przypadku konfrontacji fizycznej kobieta-mężczyzna mężczyzna ma sta > tystycznie znaczną przewagę. Wyzywam cię na rękę. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: E tam przewagę, ten pajacowaty cham? 13.08.13, 17:32 maitresse.d.un.francais napisała: > > > Natomiast w przypadku konfrontacji fizycznej kobieta-mężczyzna mężczyzna > ma sta > > tystycznie znaczną przewagę. Statytycznie tę przewagę można zmniejszyć, ćwicząc mięśnie i techniki walki wręcz. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: E tam przewagę, ten pajacowaty cham? 13.08.13, 17:42 maitresse.d.un.francais napisała: > maitresse.d.un.francais napisała: > > > > > > Natomiast w przypadku konfrontacji fizycznej kobieta-mężczyzna mężc > zyzna > > ma sta > > > tystycznie znaczną przewagę. > > Statytycznie tę przewagę można zmniejszyć, ćwicząc mięśnie i techniki walki wrę > cz. > Jednostkowo zmniejszyć, nie statystycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: E tam przewagę, ten pajacowaty cham? 13.08.13, 17:49 > Jednostkowo zmniejszyć, nie statystycznie. Zakładając, że ćwiczyłoby je 80% bab, to już wychodzi statystycznie. No i asertywności uczyć. Na forum emama spotkałam się z komentarzem "nie odzywałam się żeby nie było że mam kij w doopie czy coś" (pisownia oryginalna) - autorka odezwała się dopiero wtedy, kiedy jej poglądy zostały wyrażone przez większość wątku. No właśnie. Bo wyśmieją. Bo uznają za babochłopa. Bo uznają, że drętwa. I tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: E tam przewagę, ten pajacowaty cham? 13.08.13, 19:26 Odwieczne "co ludzie powiedzą", ważniejsze niż własny komfort. A w deklaracjach w necie 90% to nonkonformiści i indywidualiści. Oczywiście z pasjami.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: E tam przewagę, ten pajacowaty cham? 15.08.13, 14:46 Zmusiłam się, żeby obejrzeć filmik do końca. Jest więcej kobiet, które bronią się przed tym idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:56 To jest sztandarowy przykład do czego prowadzi wychowanie pt.: "nie zachowuj się jak jędza". Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 20:23 Myślę, że zareagowałabym tak, jak ta pani w 58. sekundzie, albo jeszcze bardziej brutalnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:05 Mysle, ze dalabys sie macac jak Kim Basinger w "9 i pol tygodnia". Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:13 W koncu to ja sie znam na kobietach. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:19 Poziom: ekspert. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:24 Wiem, ale ciagle sie znam na kobietach. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:27 Zezwalam Ci łaskawie mieć ostatnie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:15 a kto Ci to powiedział ? Iwan Samozwaniec Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:10 kombinerki.pinocheta napisał: > Mysle, ze dalabys sie macac jak Kim Basinger w "9 i pol tygodnia". a ty kombinerki, macałeś kiedyś czy nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:20 > Mysle, ze dalabys sie macac jak Kim Basinger w "9 i pol tygodnia". Nie popie...ło Ci się coś, Kombi? Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:22 No przeciez nie Sharon Stone. Ta kota pokazala w "Nagim instynkcie". Pomylilo ci sie cos Krytyk. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:24 To nie kot, to bóbr się nazywa. Poczytaj Vonneguta :P Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 20:50 Tepe dzidy. Przeciez one widza kamere i daja sie macac, bo to takie smieszne jest. Widze, ze ostatnio zapanowala moda na krecenie roznych "smiesznych" filmow na wzor amerykanski. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:09 Imponujaca koncentracja idiotek. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:11 a jeśli to nie koncentracja? Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:53 Następna "bohaterka" zza ekranu monitora... Rzeczywiście bardzo przykre jak bardzo uległe są te dziewczyny i jak wstydzą się być asertywne. Założę się że są w głębokim szoku a po powrocie do domu większość z nich po przemyśleniu i uświadomieniu sobie, co je spotkało, będzie płakać ze złości i upokorzenia. Tutaj na forum wszystkie możemy opowiadać jak to byśmy trzasnęły w ryj, kopnęły w jaja itd. Też parę razy zdarzyło mi się zostać złapaną na ulicy za tyłek i nie, nie śmiałam się, ale też w pysk też nie dałam. Raz zaczęłam grozić policją, innym razem pokazałam środkowy palec, ale jeszcze innym po prostu jak najszybciej ulotniłam się z miejsca zdarzenia i szczerze to potrzebowałam kilku sekund, żeby otrząsnąć się z szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:55 mało asertywna jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 22:10 to dobrze, oby skutecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Zakładam, że część tych bab jest tępa 12.08.13, 21:38 i wierzy, że to fachowe badanie. Poza tym widać, że to nie dres (zwłaszcza z nożem), tylko pajac na poziomie WSPÓŁCZESNEGO gimbusa. Takiemu wystarczy rzucić, że łapy won, postraszyć policją, zamarkować cios, a nogami się nakryje. Co widać w 58. sekundzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais "Polski Remi Gaillard" 12.08.13, 21:39 wyszukałam Remy Gaillarda, sądząc, że to jakiś kiepski komik, okazało się, że jest gorzej - to drugi taki chamski i prostacki pajac. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Zakładam, że część tych bab jest tępa 12.08.13, 21:42 Moim zdaniem błędnie zakładasz - ja to widzę tak, że one nie wiedzą jak zareagować lub mają ubaw. Czyli albo brak asertywności, albo pokolenie Paris Hilton. Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: Zakładam, że część tych bab jest tępa 12.08.13, 21:55 Wg mnie: 1. totalny szok 2. okropny brak asertywności - skutek wychowania pt.: "nie psuj atmosfery, nie rób scen". Tyle, że atmosferę zepsuł już ktoś inny swoim chamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:42 Mi się w głowie nie mieści jak cywilizowanym kraju może dochodzić do sytuacji, że gość w biały dzień na ulicy dopuszcza się czynu o znamionach przestępstwa i jeszcze bezczelnie nagrywa materiał dowodowy przeciwko sobie samemu (w sumie to że zasłania twarz chyba nie wiele mu daje). I ze w ogóle kogokolwiek to bawi!!! I jeszcze promowanie podejścia "obcy facet maca Cię po cycach - to jest ok". Obrzydliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:45 sweet_pink napisała: > Mi się w głowie nie mieści jak cywilizowanym kraju może dochodzić do sytuacji, > że gość w biały dzień na ulicy dopuszcza się czynu o znamionach przestępstwa i > jeszcze bezczelnie nagrywa materiał dowodowy przeciwko sobie samemu (w sumie to > że zasłania twarz chyba nie wiele mu daje). I ze w ogóle kogokolwiek to bawi!! > ! > I jeszcze promowanie podejścia "obcy facet maca Cię po cycach - to jest ok". > Obrzydliwość. > Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:51 sweet_pink napisała: > Mi się w głowie nie mieści jak cywilizowanym kraju może dochodzić do sytuacji, > że gość w biały dzień na ulicy dopuszcza się czynu o znamionach przestępstwa i > jeszcze bezczelnie nagrywa materiał dowodowy przeciwko sobie samemu (w sumie to > że zasłania twarz chyba nie wiele mu daje). I ze w ogóle kogokolwiek to bawi!! > ! > I jeszcze promowanie podejścia "obcy facet maca Cię po cycach - to jest ok". > Obrzydliwość. Ja na tym forum wiele razy pisałem, że pantoflarzy w Polsce nie brakuje, frajerów bez jaj, którzy nie tylko podporządkowują się swojej kobiecie, ale również nie potrafią bronić jej honoru. Ten filmik pokazał, że miałem rację, od żadnego faceta (a na filmiku były też dziewczyny z chłopakami) ten gość nie dostał w zęby za macanie cycków ich kobiet... po prostu frajerzy i piep.rzeni pantoflarze... Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 22:04 Zarówno Polkom jak i Polakom brakuje asertywności, ale temu wybornie sprzyja nasza kultura. Jak jest traktowana osoba, która asertywnie stwierdzi, że nawet w pierwszej pracy po studiach nie zamierza tyrać po 10h na dobę? Od razu przykleja się takiej osobie łatkę problematycznego, leniwego, chcącego przyjść na gotowe. Najpierw komuna, teraz dziki kapitalizm, każda próba postawienia rozsądnych granic spotyka się z dezaprobatą. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: Żenada i ręce opadające 12.08.13, 21:46 Niedobrze mi jak na to patrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink APEL 12.08.13, 21:52 Kobity jak już klinełyście na ten filmik to go zgłoście do usunięcia z yt. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: APEL 12.08.13, 21:57 podaj paragraf kodeksu karnego, który ten film złamał Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: APEL 12.08.13, 21:59 Sam byś nim szybko sypnął, gdyby był to filmik o kobiecie "badającej" mężczyznom jądra na ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: APEL 12.08.13, 22:01 jeriomina napisała: > Sam byś nim szybko sypnął, gdyby był to filmik o kobiecie "badającej" mężczyzno > m jądra na ulicy... jeśli ci mężczyźni stanowczo nie protestowali a jedynie głupkowato się uśmiechali to ich problem Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: APEL 12.08.13, 22:04 Nie muszę wiedzieć czy i w ogóle ten film łamie kodeks. To należy do oceny moderatora. Przy czym obstawiam, ze im więcej zgłoszeń tym większa szansa ze ktoś się zajmie na poważnie. Po za tym zakładam na logikę, że promowanie przemocy na tle seksualnym jest jeszcze w tym kraju nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
allatatevi1 Re: Żenada i ręce opadające 13.08.13, 13:44 Dzisiaj to mi naprawdę ręce opadły jak przeczytałam kilka dyskusji czy artykułów na blogaskach na temat tego filmu. Temat tych dziewczyn i ich odczuć kompletnie został zmarginalizowany. Za to na pierwszy plan wybija się temat męskiej godności: jak mogli pozwolić żeby on złapał czyjąś dziewczynę/narzeczoną za biust i jak straszne jest to upokorzenie i poniżenie dla chłopaka/narzeczonego. Słownictwo w stylu: "dotknął ją w miejscu, które należy tylko dla jej mężczyzny", no po prostu XXI wieczne niewolnictwo i kobieta jako własność konkretnego mężczyzny. Były też argumenty: "jak któraś z nich i tak nie ma chłopaka, to w sumie spoko, nie ma problemu". Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Najdenniejszy jest komentarz pod filmikiem 13.08.13, 17:05 Cytuję: "Co za debile minusują" Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Żenada i ręce opadające 13.08.13, 19:28 Właśnie, komentarze w stylu, że właściciel powinien zaprotestować, kiedy ktoś maca jego inwentarz.:/ A inwentarz się cieszy, jeśli misio rycerski. Jeśli nierycerski, to też się cieszy, bo misio wyluzowany. Ważne, że misio jest. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais O, właśnie tak! 13.08.13, 21:29 sl13 napisała: > Właśnie, komentarze w stylu, że właściciel powinien zaprotestować, kiedy ktoś m > aca jego inwentarz.:/ A inwentarz się cieszy, jeśli misio rycerski. Jeśli niery > cerski, to też się cieszy, bo misio wyluzowany. Ważne, że misio jest. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Żenada i ręce opadające 13.08.13, 13:48 Założymy się że za GÓRA 2 dni, ten filmik i jego analiza pojawi się na gazeta.pl na głównej? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Żenada i ręce opadające 13.08.13, 17:12 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > Założymy się że za GÓRA 2 dni, ten filmik i jego analiza pojawi się na gazeta.p > l na głównej? Chcesz powiedzieć - analiza na podstawie NASZYCH POSTÓW? Jaką datę przyjmujesz za ostateczną? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Żenada i ręce opadające 13.08.13, 17:24 > Chcesz powiedzieć - analiza na podstawie NASZYCH POSTÓW? Nie, na podstawie własnych wymysłów autorki. Nasze posty nie są takie znaczące. Na innych forach są ciekawsze dyskusje na kilkaset wątków. Tam nie brakuje tłustych tekstów o łatwych dziewczynach, i facetach-ciotach co to w mordę nie potrafią dowcipnisiowi dać. > > Jaką datę przyjmujesz za ostateczną? Piątek. 16.08 Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Żenada i ręce opadające 13.08.13, 17:31 > > Nie, na podstawie własnych wymysłów autorki. Nasze posty nie są takie znaczące. > > Na innych forach są ciekawsze dyskusje na kilkaset wątków. Tam nie brakuje tłus > tych tekstów o łatwych dziewczynach, i facetach-ciotach co to w mordę nie potra > fią dowcipnisiowi dać. No faktycznie, my tu na polską normę zbyt przeyntelektualizowani jesteśmy. O łatwych dziewczynach napisał jedynie Jasio, a i to aluzyjnie. To na podstawie tamtych wątków. > > > > Jaką datę przyjmujesz za ostateczną? > > Piątek. 16.08 Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: graf pomylil sie tylko o 3 dni/nt 19.08.13, 17:26 To przez bójkę na plaży :D Gdyby nie ona byłoby wczoraj :P Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Już 16.08 była wiadomość 19.08.13, 17:40 filmowa, ale film się nie odtwarzał. Więc graf się nie pomylił. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Już 16.08 była wiadomość 19.08.13, 17:41 Zresztą opatrzona kupą komentarzy, jakie to zachowania gazeta promuje. Na YT film wciąż wisi. Taki to u nas bantustan. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Żenada i ręce opadające 13.08.13, 19:24 Mnie się kojarzy to, chyba jeszcze bardziej żenujące, bo z dorobioną ideologią: natemat.pl/70755,wujaszekliestyle Odpowiedz Link Zgłoś
rekreativa Re: Żenada i ręce opadające 13.08.13, 19:44 " „zrobiłam to, pokazałam mu cycki, więc jestem fajna”." To jest po prostu smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Facio ma profil na fejsbuku 13.08.13, 23:39 Otóż tam nie prezentuje filmiku o biustach, a wkleja filmiki obrazujące jego Głęboką Wrażliwość Społeczną (np. na los biednych dzieci w Trzecim Świecie). Ciekawe. A jeszcze gdzieś pisze, że chce "wprowadzić trochę polotu w tym smutnym mieście". Może to jest polot rodem z gimnazjum z jego rodzimej Mławy. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Żenada i ręce opadające 15.08.13, 07:05 Zgłosiłam to gó... do usunięcia. Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_girl0 Re: Żenada i ręce opadające 15.08.13, 12:27 1.40 - Ilona Felicjańska ? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Żenada i ręce opadające 15.08.13, 18:12 funny_girl0 napisał(a): > 1.40 - Ilona Felicjańska ? A tak, spotkałam się z uwagami, że na filmiku jest Ilona Felicjańska. Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya 0:36 zajebiscie ubrana laska 15.08.13, 18:19 Super, uwielbiam tak ubrane kobiety. No i figurę ma super :D Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya A wracając do meritum 15.08.13, 18:29 to film żałosny .... bueh. dzie_rze Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A wracając do meritum 15.08.13, 18:43 magadanskaya napisał(a): > to film żałosny ... A co mianowicie uważasz w nim za bardziej żałosne? Działanie pana czy fakt, że nie dostał po łbie od WSZYSTKICH? Ty się tak ubierasz jak ta pani, tak en passant? Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya Re: A wracając do meritum 15.08.13, 21:10 Żałosna jest "idea" tego przedsięwzięcia. Może inaczej - idea jest słuszna, ale sposób wykonania jest żałosny. Co do zachowania kobiet - łatwo jest teoretyzować, sama kiedyś zostałam złapana za tyłek w publicznym miejscu, ale tak mnie to "sparaliżowało", że odwróciłam się tylko na pięcie i zmierzyłam pana morderczym wzrokiem, o żadnym laniu w mordę nie mogło być mowy. Ktoś już tu napisał, że taka reakcja kobiet może wynikać z wielopokoleniowego wychowania dziewczynek na uległe pierdoły. Smutne, ale prawdziwe. Nie, nie ubieram się tak, chociaż baaaardzo mi się podoba i chciałabym tak umieć się wystylizować. Poza tym chyba nie mam tak dobrej sylwetki jak ta laska. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A wracając do meritum 15.08.13, 21:18 > "sparaliżowało", że odwróciłam się tylko na pięcie i zmierzyłam pana morderczy > m wzrokiem No ale nie stałaś jak głupia uśmiechając się słodko. ZAREAGOWAŁAŚ! > > Nie, nie ubieram się tak, chociaż baaaardzo mi się podoba i chciałabym tak umie > ć się wystylizować. Poza tym chyba nie mam tak dobrej sylwetki jak ta laska. Ja tu nie widzę żadnej stylizacji. Koszulka i spodnie w stylu lat 80. Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya Re: A wracając do meritum 15.08.13, 21:37 No widzisz, dla mnie to już podchodzi pod stylizację :D Ja nie umiem się chyba tak ładnie ubrać. To znaczy może i bym umiała, ale od wielkiego dzwonu. Poza tym muszę schudnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: A wracając do meritum 15.08.13, 21:50 Jak to ludziom potrafią podobać się różne rzeczy.:) W takiej "stylizacji" to ja pielę w ogródku. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A wracając do meritum 15.08.13, 22:35 > Poza tym muszę schudnąć. Bzdury gadasz. 90%, które twierdzą, że muszą schudnąć, wcale nie muszą. Jakie masz BMI? Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya Re: A wracając do meritum 15.08.13, 23:11 Nie chce mi się liczyć. Jutro się zważę i policzę ;D Wiem, że bzdury. Powinnam ćwiczyć, a nie chudnąć, ale motywacji do ćwiczeń starcza mi góra na dwa tygodnie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A wracając do meritum 15.08.13, 23:15 magadanskaya napisał(a): > Nie chce mi się liczyć. Jutro się zważę i policzę ;D > > Wiem, że bzdury. Powinnam ćwiczyć, a nie chudnąć Oj nie nudź. Istnieje 90% prawdopodobieństwo, że figurę masz W PORZĄDKU i nie musisz ANI ĆWICZYĆ, ANI CHUDNĄĆ. Na twoim miejscu ćwiczyłabym raczej unikanie obrzydliwego słowa "zaj...isty". Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya Re: A wracając do meritum 16.08.13, 13:54 Dopsz, mamo ;D A BMI sobie policzyłam: 20.98 czyli norma. Ale ćwiczyć powinnam bo w ciągu 3 lat przytyłam 15 kg i porobiły mi się rozstępy na udach i pupie :( smarowałam się już chyba wszystkim i nic nie pomaga :< Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A wracając do meritum 16.08.13, 16:57 magadanskaya napisał(a): > Dopsz, mamo ;D > > A BMI sobie policzyłam: 20.98 czyli norma. Ale ćwiczyć powinnam bo w ciągu 3 la > t przytyłam 15 kg i porobiły mi się rozstępy na udach i pupie :( smarowałam się > już chyba wszystkim i nic nie pomaga :< I uważasz, że od ćwiczeń miną? Obawiam się, że nie. Pozostaje je polubić. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya Re: A wracając do meritum 16.08.13, 17:31 Może nie miną, ale uda się choć trochę zapobiec nowym :D Nie odbieraj mi ostatniej nadziei ;D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: A wracając do meritum 16.08.13, 17:35 magadanskaya napisał(a): > Może nie miną, ale uda się choć trochę zapobiec nowym :D Aaaa Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Ostrzeżenie dotyczące treści 17.08.13, 23:59 Się pojawiło. "Film może być odpowiedni dla niektórych użytkowników". Tjaaa. To tylko zachęci gimbusy do jego oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Żenada i ręce opadające 20.08.13, 18:14 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14460144,Gwizdy__niewybredne_komentarze_i_lapanie_za_biust_.html#Cuk Pozytywne wrażenie płynące z sensownych wypowiedzi, nieco psuje znak zapytania w tytule artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś