Dodaj do ulubionych

dostałam pracę!

22.08.13, 22:27
po dwóch latach tułania się, rozsyłania CV gdzie się da, nagle tak po prostu zadzwonili, poszłam na rozmowę i bez ceregieli dali mi pracę w zawodzie :)
napisałam tu, bo w sumie nie mam się z kim podzielić tą nowiną. dziękuję za uwagę. jesli czyta to ktoś bezrobotny to: nie martw się, cuda się zdarzają ;)
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: dostałam pracę! 22.08.13, 22:28
      :)
      fajnie:)
    • mariuszg2 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 22:29
      znaczy z bezrobotnym już nie pogadasz co?

idę się przytulić do pluszaka....branoc....(cholerny swiat)
      • mariuszg2 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 22:32
        aha...skoro jest Wyżalnia może by tak jakies podforum typu "Kobieta w ekstazie" albo "Kobieta spelniona" lub "Szczęście kobiety"

albo "Wypas" np
        • kasia1368 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 22:36
          dobry pomysł :) ciekawe które cieszyłoby się większą popularnością?

a z bezrobotnymi wciąż gadam, ale przyznam że przestać nosić ten przydomek po tak długim czasie to jak wygrać w lotto. tak btw to zeszłej nocy mi się śniło że wygrałam w lotto - chyba sen proroczy ;)
          • mariuszg2 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 22:41
            kasia1368 napisał(a):
            >to zeszłej nocy mi się śniło że
            > wygrałam w lotto - chyba sen proroczy ;)

o kurczę....mnie się śniła deportacja ze Szwecji....co jest ciekawego w Szwecji co można zepsuć\?
            • jan_hus_na_stosie2 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 23:14
              mariuszg2 napisał:

> co jest ciekawego w Szwecji
              > co można zepsuć\?

no można np. obrazić feministkę mówiąc, że ma zgrabną pupę (szczyt szowinizmu), lub obrazić parę gejów życząc im "niech wam bozia w dzieciach wynagrodzi" (nie dość, że homofob to w dodatku wierzący...)

• mariuszg2 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 23:17
                jan_hus_na_stosie2 napisał:

> no można np. obrazić feministkę mówiąc, że ma zgrabną pupę (szczyt szowinizmu),
                > lub obrazić parę gejów życząc im "niech wam bozia w dzieciach wynagrodzi" (nie
                > dość, że homofob to w dodatku wierzący...)
                >
                >
                hm....ale volvo chińczykom sprzedali...im chyba jednak o coś musi chodzić....?
    • 5er Re: dostałam pracę! 22.08.13, 22:35
      dali mi pracę w zawodzie

czyli wracasz do zawodu? witaj!
      • simply_z Re: dostałam pracę! 22.08.13, 22:51
        przez dwa lata nigdzie nie pracowalas ,nawet na kasie? wow
        • kasia1368 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 23:08
          pracowałam na śmieciówkach w niewielkim wymiarze godzin, czyli szału nie było. umowa o pracę w dzisiejszych czasach to luksus.
    • jan_hus_na_stosie2 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 22:55
      a kim jesteś z zawodu? :)
      • kasia1368 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 23:09
        tego nie mogę napisać bo zaraz dyskusja pójdzie nie w tę stronę co trzeba, bo ten zawód zawsze wzbudza emocje wśród osób na przeróżnych forach :)
        • jan_hus_na_stosie2 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 23:14
          kasia1368 napisał(a):

> tego nie mogę napisać bo zaraz dyskusja pójdzie nie w tę stronę co trzeba, bo t
          > en zawód zawsze wzbudza emocje wśród osób na przeróżnych forach :)

pedagogika? :)
          • loginoftheyear Re: dostałam pracę! 22.08.13, 23:42
            straz miejska
            • jan_hus_na_stosie2 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 23:47
              a to żeby zostać strażnikiem miejskim trzeba mieć jakieś wykształcenie kierunkowe? :)

• loginoftheyear Re: dostałam pracę! 22.08.13, 23:49
                a trzeba w ogole?
                • jan_hus_na_stosie2 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 23:55
                  nie wiem, ze strażników miejskich to kojarzę tylko Dzięcioła z Big Brothera :)

• loginoftheyear Re: dostałam pracę! 22.08.13, 23:59
                    a ja tylko dzieciola
              • senseiek Re: dostałam pracę! 23.08.13, 11:54
                jan_hus_na_stosie2 napisał:

> a to żeby zostać strażnikiem miejskim trzeba mieć jakieś wykształcenie kierunkowe? :)

Trzeba umiec odganiac tlum broniacy ulicznych grajkow.. ;)
        • mm969696 Re: dostałam pracę! 22.08.13, 23:49
          jezu, nauczycielka. A mówią ze zwolnili 70 tys. nauczycieli.
    • marguy Re: dostałam pracę! 23.08.13, 01:46
      Malo wazne jaki jest twoj zawod, wazne, ze masz prace :)
      Powodzenia:)
    • mila2712 Re: dostałam pracę! 23.08.13, 09:50
      Gratulujemy .....kiedy piwo ?
      :P
    • krytyk-systemu-edukacji Re: dostałam pracę! 23.08.13, 11:00
      > jesli czyta to ktoś bezrobotny to: nie martw się, cuda się zdarzają ;)

O, właśnie, jeśli czytają to jacyś bezrobotni, to płacę każdego miesiąca na te wasze zasiłki, pseudokursy i tak dalej 54,58 zł. Moim zdaniem bezrobotni powinni potem oddawać pobierane zasiłki, niech to działa na zasadzie kredytu. (Zresztą podobną zasadę wprowadziłbym dla studentów: „studiuj”, ale potem zwróć wszystko co do złotówki).

Aha, większość tzw. bezrobotnych i tak albo pracuje na czarno, albo nie chce znaleźć pracy; udają biednych, pokrzywdzonych przez darwinizm społeczny bezrobotnych, żeby mieć „darmowe”, jak to mówią, ubezpieczenie*.

* Nie dotyczy studentów po *logiach i *znawstwach, bo ci to naprawdę nie mogą znaleźć pracy, choć szukają, oczywiście, bo „przecież nie po to studiowali, żeby teraz siedzieć na bezrobociu”. :D
      • kasia1368 Re: dostałam pracę! 23.08.13, 13:28
        nie pobrałam ani złotówki zasiłku bo do UP zgłosiłam się po dość długim czasie i zasiłek już nie nie przysługiwał. zgłosiłam się tylko dlatego że musiałam iść do szpitala i potrzebne mi było ubezpieczenie.
        to prawda, bezrobotni pracują na czarno i głośno o tym mówią stojąc w kolejce w UP. tylko jeśli stoi się przed wyborem nie mieć nic, czy mieć cokolwiek na lewo to jednak w sytuacji podbramkowej nie ma wyjścia. dużo tu można by napisać ale nawet nie chce mi się tematu rozwijać.
        • ursyda Re: dostałam pracę! 23.08.13, 14:13
          Nie tłumacz mu się, on tylko nieudolnie próbuje być kontrowersyjny.
          • krytyk-systemu-edukacji Re: dostałam pracę! 23.08.13, 21:00
            > Nie tłumacz mu się, on tylko nieudolnie próbuje być kontrowersyjny.

Nieprawda! Ja jestem kontrowersyjnym użytkownikiem, wiedzą to wszyscy na tym forum, a tylko jedna Ursyda nieudolnie usiłuje mieć w tej sprawie jakieś wątpliwości.
            • magadanskaya Re: dostałam pracę! 23.08.13, 21:49
              Obawiam się, że Twój blask dawno minął ;)
              • krytyk-systemu-edukacji Re: dostałam pracę! 23.08.13, 22:17
                > Obawiam się, że Twój blask dawno minął ;)

Tak coś właśnie ostatnimi czasy zauważam, że stare sztuczki przestają działać. Coś się wyczerpało. :/ Cóż… naturalna kolej rzeczy, prawda? Taka to jest właśnie dynamika nicka. ;)
                • magadanskaya Re: dostałam pracę! 26.08.13, 18:12
                  A ja śmiem podejrzewać, że to skutek przebywania w nieodpowiednim towarzystwie :P
    • minasz a jak wykorzystałas te 2 lata? 23.08.13, 11:29

• kasia1368 Re: a jak wykorzystałas te 2 lata? 23.08.13, 13:22
        hehe gdybym ja od początku wiedziała że to będą 2 lata to mogłabym jakoś inaczej o tym czasie pomyśleć. spędziłam je na szukaniu pracy z nadzieją że może to już. ogólnie mroczny okres, w którym człowiek raczej nie cieszy się że ma cały czas wolne. pojawia się za to mega dół. spotykając się ze znajomymi mającymi pracę i opowiadającymi o tym co sie u nich dzieje czułam się jak jakaś niepełnosprawna. szczęściem w nieszczęściu jest to że miałam trochę oszczędności, więc nie musiałam żebrać ;) no i czasami w tym okresie coś tam zarabiałam, ale tak jak pisałam - umowa śmieciowa to nie umowa i dla mnie to było wciąż jak bezrobocie.
        • kino.mockba Re: a jak wykorzystałas te 2 lata? 23.08.13, 15:37
          > ale tak jak
          > pisałam - umowa śmieciowa to nie umowa i dla mnie to było wciąż jak bezrobocie.

Bezrobotni wszystkich krajów łączmy się.
          • mariuszg2 Re: a jak wykorzystałas te 2 lata? 23.08.13, 20:50
            kino.mockba napisał(a):

> Bezrobotni wszystkich krajów łączmy się.

Też jestęś bezrobotna?

Siostro moja najmilsza, żono kochana, matko jedyna, kochanako najukochańsza!
            Jeśłi Cię Twój men rzucilł z tego powodu o pozwól, iż a zaliż pośpieszę z pomocnym tym i owym a zwłaszcza ramieniem męskim.. ogrzać a przytulić boś wartaś (nie piszę Warta bo ci z Poznania gotowi Bóg wie co pomyśleć) tego...hej! (sorej G
            • kino.mockba Re: a jak wykorzystałas te 2 lata? 23.08.13, 22:53
              > Też jestęś bezrobotna?

Wg definicji założycielki jestem, tzn. na śmieciowej umowie, która wcale nie jest śmieciowa, bo to propaganda, blablabla.

> Siostro moja najmilsza, żono kochana, matko jedyna, kochanako najukochańsza!

I wszystko się wydało... :>

> Jeśłi Cię Twój men rzucilł z tego powodu o pozwól, iż a zaliż pośpieszę z pomoc
              > nym tym i owym a zwłaszcza ramieniem męskim.. ogrzać a przytulić boś wartaś (ni
              > e piszę Warta bo ci z Poznania gotowi Bóg wie co pomyśleć) tego...hej! (sorej G

Nie rzucił, ale jak wiadomo od przybytku głowa nie boli. Więc wiesz.
              :D
        • krytyk-systemu-edukacji Re: a jak wykorzystałas te 2 lata? 23.08.13, 21:22
          > umowa śmieciowa to nie umowa i dla mnie to było wciąż jak bezrobocie

Umowa cywilnoprawna, to po pierwsze; określenie śmieciowa ma charakter propagandowy. Po drugie: mam rozumieć, że większość moich kolegów po fachu to ludzie bezrobotni? :D
        • minasz Re: a jak wykorzystałas te 2 lata? 24.08.13, 13:10
          . spotykając się ze znajomymi mającymi pra
          > cę i opowiadającymi o tym co sie u nich dzieje czułam się jak jakaś niepełnospr
          > awna

a co sie moze dziac u kogos kto nie ma czasu???????????????? :)
    • allatatevi1 Re: dostałam pracę! 23.08.13, 11:46
      gratulacje
    • gree.nka Re: dostałam pracę! 23.08.13, 17:16
      ja też dostałam , ale jakoś się nie cieszę - niestety mam nieodparte wrażenie, że zostałam przydzielona do pracy z idiotą .
      Pocieszam się, że za to mi właśnie płacą
    • molly_wither Re: dostałam pracę! 23.08.13, 20:36
      Gratuluje, znam ten problem. Chociaz u mnie trwalo to tylko pol roku i bylam po 40tce, wiec odnioslam wiekszy sukces:)
    • piataziuta Re: dostałam pracę! 23.08.13, 21:26
      daaaaj trooochęęę!! :(
    • lonely.stoner Re: dostałam pracę! 24.08.13, 12:51
      super !!!
    • nstemi Gratulacje!!! 24.08.13, 21:18
      Serdeczne gratulacje i trzymam kciuki, żeby praca była super.
    • akle2 Re: dostałam pracę! 26.08.13, 21:00
      Gratulacje, tylko pamiętaj: na wszystko dupo.krytka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka