Dodaj do ulubionych

CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZCZYĆ

IP: *.smsnet.pl / 62.233.243.* 08.08.04, 21:17
JESTEM CIEKAWA CZY UWAŻACIE ŻE ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE SEXUALNE MOŻE
ZNISZCZYĆ ZWIAZEK?NIE CHODZI MI TU O PIERWSZY RAZ ,TYLKO O DOROSŁE OSOBY
KTÓRE MAJA PO PROSTU SWOJE POTRZEBY!!A DOKŁADNIEJ MAM 22 LATA JETSEM OD
MIESIĄCA Z FACETEM I ZASTANAWIAM SIĘ CZY TO NIE BEDZIE ZA SZYBKO JEŚLI
ZACZNIEMY JUŻ SIE KOCHAĆ??POWIEM JESZCE ŻE ZNAM GO JUŻ 5 LAT PRZEZ TA LATA
BYŁ MOIM PRZYJACIELEM WIĘ CGO DOBRZE ZNAM,NIE MYŚLCIE SOBIE ŻE ZADAJE JAKIES
DZIECINNE PYATNIE,PO PROSTU TO JUZ MÓJ 4 FACET 3W2 CIAGU ROKU I CIAGLE MI Z
NIMI NIE WYCHODZI ,NA POCZATKU JEST SUPER A POTEM WSZYTKO SIE CHRZANI I
ZASTANAWIAM SIE CZY TO MOŻE NIE JEST WINA TEGO ŻE ZA SZYBKO BYŁ SEX??ALE Z
DRUGIEJ STRONY PRZECIEŻ TO WAŻNA STRONA ZWIAZKU I TRZEBA WIEDZIEĆ CZY LUDZIE
BEDA DO SIEBIE TEZ POD TYM WZGLEDEM PASOWAĆ??I W SUMIE JEŚLI LUDZIE NIE
PASUJA DO SIEBIE POD INNYMI WZGLEDAMI TO SEX TU NIC NIE POMOŻE??CO O TYM
MYŚLICE?BO JA JUŻ SIE W TYM WSZYTKIM POGUBIŁAM !
Obserwuj wątek
    • wrocek_moon Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ 08.08.04, 21:19
      sex nie ma nic do tego.
      jesli cie faceci zostawiaja na lodzie to pewnie przez twoj charakterek.
      nic innego.
      ja tam moje dziewuchy zawsze bzykam juz za 2 lub MAKSYMALNIE 3 razem
      • Gość: Ania Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ IP: *.acn.pl 08.08.04, 21:29
        Po miesiacu to jest szybko? Mi sie zawsze wydawalo,ze w przypadku doroslych
        ludzi to zupelnie normalne. No ale moze to tylko moje odczucia.
    • Gość: marenka Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ IP: *.smsnet.pl / 62.233.243.* 08.08.04, 22:00
      hm no cóz ci wszyscy poprzedni 3 goście to nie oni mnie zostawiali tylko ja
      ich,po prostu zrozumialam że to nie to i dlatego zerwałam ,ale dziekuje za te
      wypowiedzi bo już sama nie wiedziałam co mam myślec czy cos jest ze mna nie tak
      jesli po miesiacu tak bardzo pragne sie znim kochac ,aha dodoamjeszce że
      widujemy się prawie codziennie,
    • sparxx Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ 08.08.04, 22:22
      A ja jestem starsza. I myślę że wiek nie ma tu nic do rzeczy, po prostu miłość
      tak jak wszystko ma swoje prawa a nieznajomość prawa szkodzi. Pierwsze 3
      miesiące związku to sielanka, bo hormony, bo nowość, bo się poznajecie itd. Po
      tym czasie człowiek jakby gubi klapki z oczu i zaczyna zauważać wady partnera.
      Proponuję, żebyś poczekała te 3 miesiące chociaż (o ile zależy Ci na czymś
      poważnym) i jeżeli nadal będziesz chciała to zrobić, to ok. Bo może się okazać
      że facet wybitnie nie jest w Twoim typie i nie przemyślana decyzja będzie Cię
      mocno uwierać.
      Możliwość druga: jeżeli zależy Ci tylko (lub przede wszystkim) na seksie to nie
      bierzesz pod uwagę czy facet nadaje się na partnera tylko na kochanka. Gorzej
      będzie jak się rozmyślisz i zacznie Ci zależeć.
      Decyzja będzie Twoja i konsekwencje też.
      • Gość: Ania Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ IP: *.acn.waw.pl 09.08.04, 07:59
        popieram Cie w 100 % a nawet w 200 %. Co wiecej wydaje mi sie ze lepiej jest
        najpierw zbudowac wiez emojonalna, i pozniej odkrywac te strone zwiazku niz na
        odwrot. A to ze sie podejmie pozniej wspolzycie wcale nie znaczy ze bedzie
        mialo ono gorsza jakosc albo ze cos z kims jest nie tak...
    • Gość: marenka do sparxx IP: *.smsnet.pl / 62.233.243.* 08.08.04, 22:42
      kurde sparxx chyba czytasz w moich myślach bo ja własnie sobie założyłam że
      teraz juz poczekam te 3 miechy żebym własnie wiedziała czy z tego bedzie cos
      wiecej bo juz mam dość sexu z gościem który okazuje sie nie tym jedynym?ale z
      drugiej strony ja go znam juz 5 lat znam dobrze jego wady choć zwiazek a
      przyjażn to jednak co innego ,ale niewiem czy wytrzymam te 3 miechy ??może
      obniże poprzeczke do 2?ale z drugiej strony tak jak własnie ty piszesz po 3
      miesiacach klapki spadaja i własnie wtedy moj ksiąze z bajki staje się
      koszmarem ze snu .więc sam już niewem??
      • sparxx Re: do sparxx 08.08.04, 23:47
        :)))))))))
        Jak nie wiesz to tym bardziej poczekaj. Niepokojące jest że spotykacie się
        niemal codziennie. Klasyka. Facet wywołuje wrażenie że zncie się jak łyse
        konie, nie masz nic do ukrycia (i odwleczenia), ufasz mu bezgranicznie (hehe)
        więc czemu by nie?
        A właśnie że nie! Zmieniając relecje z przyjacielskich na partnerskie,
        zmieniają się również oczekiwania wobec partnera.To, co niegdyś zlewałaś
        totalnie teraz może się stać powodem do nieporozumień, czy konfliktów.
        Dlatego zminiają relacje jakby poznajesz nowego człowieka, który jeszcze
        niejednym Cię zaskoczy, oby pozytywnie.
        I jeszcze jedna sprawa. Znacie się tyle czasu, czemu właśnie teraz??!
        Dziewczyny mają różną klasyfikację u mężczyzn: dobra na jedną noc, dobra na
        teraz - póki się nie trafi coś lepszego, ta właściwa na całe życie.
        Mam nadzieję, że nie jesteś dla niego "dobra na teraz".
        Nie mam zamiaru Cię dołować przy niedzieli, ale biorę pod uwagę różne
        możliwości, nawet te najgorsze i absurdalne. I całkiem nieźle na tym wychodzę.
        Czego i Tobie życzę. A kiedy już spotkasz tego właściwego, to będziesz
        wiedziała, że TO TEN. A dopóki masz wątpliwości, nie skacz na głęboką wodę, bo
        może się okazać, że skaczesz do kałuży...
    • wrocek_moon Faceci muss haben offen seks.Fersztejn marenka? 09.08.04, 00:00
      jak go przytrzymasz za dlugo to zobaczysz jak zacznie nagle rzadziej dzwonic.
      Zlituj sie nad gosciem i zrob mu chociaz loda
      • sparxx Re: Faceci muss haben offen seks.Fersztejn marenk 09.08.04, 00:09
        wrocek_moon napisał:

> jak go przytrzymasz za dlugo to zobaczysz jak zacznie nagle rzadziej dzwonic.
        > Zlituj sie nad gosciem i zrob mu chociaz loda

A nie będzie prościej dać mu na tego loda, żeby sobie kupił jak będzie wracał
        do domku? ;)))))))))))))
      • Gość: kotka Re: Faceci muss haben offen seks.Fersztejn marenk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:13
        Dlaczego ma mu robić loda jak to ją tak swędzi...wyrzekać się czegoś co się
        chce i nawet nie wiedzieć po co, kurcze nie rozumię!!!. ja bym radziła żeby ona
        pozwoliła żeby on strzelił jej co nieco...zlituj się kobieto nad sobą
    • Gość: kotka Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:08
      Gość portalu: marenka napisał(a):
      PO PROSTU TO JUZ MÓJ 4 FACET 3W2 CIAGU ROKU I CIAGLE MI Z
      > NIMI NIE WYCHODZI ,NA POCZATKU JEST SUPER A POTEM WSZYTKO SIE CHRZANI

To pewnie dlatego że tak krzyczysz...
      • Gość: V.C. Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:13
        Ja podjąłem współzycie z moją żoną równie szybko . Jesteśmy teraz naprawdę
        szczęśliwym małżeństwem .
        • goscia2 Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ 09.08.04, 05:28
          w kskazce Graya: kobiety sa z Venus, faceci z Marsa
          im dluzej czekasz z seksem tym trwalszy potem zwiazki, bo idziesz do lozka z
          milosci, a nie z seksu.
    • Gość: marenka Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ IP: *.smsnet.pl / 62.233.243.* 09.08.04, 11:16
      kurde teraz to ja już sama nic nie wiem ,a loda to mu napewno nie bede
      robić ,lody sa tylko dla wybranych,njapierw sex jesli juz a potem dopiero
      lody.A myślę że może cos w tym jest że im pózniej się idize do łóżka to zwiazek
      jest trwalszy ,ale z drugiej strony znam takie związki gdzie ludzie są
      szczęśliwi i tez szybko był sex no nic ,miesiąc napewno jeszcze poczekam a co
      daleje
      to niewiem ,ja chce najpierw stworzyć miedzy nami takie prawdziwe porozumienie
      bo jednak w zwiążku są troche inne oczekiwania niż w przyjazni i juz mieliśmy 2
      drobne nieporozumienia i chce byc pewna że to coś na dłużej a nie tlyko zabawa
      bo zabawa mi się juz znudziła,
    • Gość: Ewelinka Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 09.08.04, 13:09
      Ja powiem tak:
      2 dni temu minęło 5 miesięcy w moim cudownym związku. Wcześniej był oim
      przyjacielem, znamy się od 2 lat..Zdążyliśmy się sprawdzić w różnych sytuacjach.
      Po raz pierwszy kochaliśmy się po 3 tygodniach. Nie mogliśmy już wytrzymać. Nie
      uważam by miało to jakikolwiek wpływ na nasz związek, ale oczywiście wszystko
      zależy od mężczyzny...
      Nigdy nie żałowałam, że to stało się tak szybko i niegdy się na nim nie
      zawiodłam. Jesteśmy naprawdę fajną parą a on nie przestał się o mnie starać. @
      dni temu dostałam 25 róż. Poza tym nadal się przytulamy, całujemy itp. jak na
      początku związku. U mnie nicx to nie zmieniło. A może nawet lepiej się stało,
      bo facet nie chodzi naładowany jak karabin masztnowy:-))))
      Dodam jeszcze że mam 21 lat:-)
    • Gość: malutka Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 13:40
      ja zaczelam sypiac ze swim facetem po 2 tygodniach bycia razem i 2 miesiacach
      znajomosci...i nic sie nie spieprzylo wrecz przeciwnie...zwiazalismy sie ze
      sobą bardzo!i do tego to byl moj pierwszy raz...ale wczesniej przyszla
      milośc...zaczekaj az go pokochasz albo on cie pokocha wtedy sex tylko pomoze
      • kobbieta Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ 09.08.04, 15:05
        zauwazcie ze wiekszosc tutaj wypowiadajacych sie ze wczesnie poszla do lozka,
        tak naprawde znala partnerow wczesniej dosc dlugo jako przyjaciol. Czy
        faktycznie nie tak szybko bylo lozko.
    • Gość: marta Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 23:29
      a ja poszłam do łóżka ze swoim facetem na 3 randce, wcześniej znałam go
      miesiąc. Jesteśmy razem 11 lat, 6 lat po ślubie, mamy 9-cio letniego syna i
      jest super. Więc chyba ten negatywny wpływ wczesnego seksu nie jest regułą...
    • allabamma Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ 10.08.04, 12:57
      Może, ale nie musi.
      Faceci z Marsa, kobiety z Wenus - to do mnie nie przemawia.
      Można iść ze sobą do łóżka na pierwszej randce, przedtem nie znać się wcale, a
      następnie stworzyć super związek.
      Albo to wyjątek, albo trzeba przyznać po prostu, że reguł nie ma.
      • agnie_szka9 Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ 10.08.04, 13:30
        jeżeli jestescie dla siebie stworzeni, to nie ma znaczenia na której randce
        pójdziecie do łózka. czasami jest tak, że mężczyzna okazuje się cudownym
        kochankiem...i nic poza tym. I odwrotnie, cudowny partner okazuje sie miernym
        kochankiem. i klapa. ile małżeństw się przez to rozleciało. a mówią, że seks
        nie jest taki ważny.
        Rób to, na co masz ochotę. Ale w ten sposób, żeby nikogo nie zranić i żeby nie
        stracić szacunku do siebie.
    • Gość: marenka Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ IP: *.smsnet.pl / 62.233.243.* 10.08.04, 21:58
      no no tyle tutaj ciekawych wypowiedzi tylko że teraz to już nic zupelnie
      niewiem,powiem tylko tyle że ja go znam 5 lat i w sumie zawsze mogłam na niego
      liczyc ale jako na przyjaciela a nie jako faceta a to troche zmienia postac
      rzeczy,z jednej strony mysle sobie że może to on jest moim przenzaczeniem??
      przez ten czas kiedy byliśmy przyjaciółmi zawsze nas cos do siebie
      ciągło,zawsze gdy sie pokłociłam z facetem albo było mi smutno lub po prostu
      chciałam z kims pogadac to szłam do niego albo on do mnie,ale z drugiej strony
      tak sobie myślę że przeciez jesli coś trzeba dlużej zdobywać to potem sie to
      bardziej ceni i przecież jeśli on jest mi pisany to mamy przed sobą całe życie
      i wiele upojnych nocy ale znwou teraz jestesmy młodzi jeszcze nie mamy tylu
      problemów i teraz chyba sex jest najpieknijeszy ????
      • kohanek Re: CZY ZBYT SZYBKO PODJETE WSPÓŁŻYCIE MOŻE ZNISZ 11.08.04, 00:18

> problemów i teraz chyba sex jest najpieknijeszy ????

Stuknij sie w czolo. Na poczatku w seksie musicie sie dotrzec.Bedzie troche
        zgrzytow, frustracji, kompleksow. Nie idealizuj, bo znowu sie pograzysz
      • biseks Re: Proste pytanie: 11.08.04, 00:54

> no no tyle tutaj ciekawych wypowiedzi tylko że teraz to już nic zupelnie
        > niewiem,powiem tylko tyle że ja go znam 5 lat i w sumie zawsze mogłam na niego
        > liczyc ale jako na przyjaciela a nie jako faceta a to troche zmienia postac
        > rzeczy,z jednej strony mysle sobie że może to on jest moim przenzaczeniem??
        > przez ten czas kiedy byliśmy przyjaciółmi zawsze nas cos do siebie
        > ciągło,zawsze gdy sie pokłociłam z facetem albo było mi smutno lub po prostu
        > chciałam z kims pogadac to szłam do niego albo on do mnie,ale z drugiej strony
        > tak sobie myślę że przeciez jesli coś trzeba dlużej zdobywać to potem sie to
        > bardziej ceni i przecież jeśli on jest mi pisany to mamy przed sobą całe życie
        > i wiele upojnych nocy ale znwou teraz jestesmy młodzi jeszcze nie mamy tylu
        > problemów i teraz chyba sex jest najpieknijeszy ????

Zadam Ci proste pytanie jeśli pozwolisz: a masz ochotę na seks z nim? Jeśli tak, to po prostu zrób to, a jeśli nie, to poczekaj. W czym problem?

Jeśli masz ochotę, to nie rób z siebie dziewicy cierpiętnicy, tylko naucz się zaspokajać potrzeby własnego organizmu z partnerem. Nawet jeśli się nie zbudujecie związku partnerskiego, to chyba świat się nie zawali jeśli będziesz uprawiała z nim seks dla własnej przyjemności. Potraktuj to po prostu w kategoriach zaspokojenia swoich potrzeb i zdobycia nowych doświadczeń. Jeśli tego nie zrobisz, a czujesz że chcesz, to kiedyś być może będziesz z tęsknotą wracała wspomnieniami do tych chwil, gdy mogłaś to zrobić, tylko jakiś wewnętrzny opór wciąż Cię przed tym powstrzymywał.

Czyli reasumująć: czujesz że chcesz---> rób, nie czujesz potrzeby---> nie rób. Na inne aspekty nie spoglądaj.

:-) biseks

PS. A już na pewno nie patrz na to co inni sobie pomyślą, to tylko Twoja wewnętrzna sprawa.
        • Gość: .................. Re: Proste pytanie: IP: *.dialup.sprint-canada.net 11.08.04, 01:46
          Na te sprawy nigdy nie jest za szybko ani tez za pozno. Rozumiem,
          ze obie strony tego samego chca. Namieszac jedynie w waszym
          zwiazku moze to, jesli mu sie sama do lozka wsuniesz, a on nie
          bedzie gotowy. Lub odwrotnie -jesli on ciebie tam zaciagnie, wbrew
          twojej woli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka