Dodaj do ulubionych

menstruacja

19.11.13, 23:33
dlaczego kobiety wstydza sie kiedy maja miesiaczke spotkalem sie ostatnio z takim mysleniem i jest to dla mnie dziwne
po za tym czesc kobiet uwaza ze faceci mysla ze z nich wypływa jakis syf tzw zła krew z toksynami
jak wy do tego podchodzicie?
Obserwuj wątek
    • berta-death Re: menstruacja 19.11.13, 23:46
      Jezuuu, Minasz, pytanie godne 10-latka. Już lepiej o gokartach pisz.
      • zuzanna5.0 Re: menstruacja 19.11.13, 23:51
        Coś w tym jest mój brat i wujek wstydzili się podpasek mi kupić.
      • minasz Re: menstruacja 19.11.13, 23:53
        ty tak uwazasz ale inne kobiety nie
        • berta-death Re: menstruacja 19.11.13, 23:57
          Inne też, nikt się w wątku nie wypowiedział. Poza tym to zależy od tego czy menstruacja jest niebieska jak na reklamach czy nie.
          • minasz Re: menstruacja 20.11.13, 00:02
            tak berta ty wiesz wszystko najlepiej nawet to co mysla inne kobiety - oczywiscie wszystkie mysla podobnie jak ty -a jak jest inaczej to to faceci hehe
            • berta-death Re: menstruacja 20.11.13, 00:09
              Co cię na takie tematy wzięło? Syn wszedł w wiek, kiedy zaczyna się zadawać niewygodne pytania?
              • minasz Re: menstruacja 20.11.13, 00:11
                nie umiesz czxytac? przeciez napisalem
                • berta-death Re: menstruacja 20.11.13, 00:16
                  Umiem, ale tam nie ma odpowiedzi na to pytanie.
                  A jak faceci do tego podchodzą? Seks podczas menstruacji jest ok czy nie? Co tam sobie z kumplami przy piwie gadacie?
                  • minasz Re: menstruacja 20.11.13, 00:22
                    chyba wiekszosc dorosłych ludzi bzyka sie podczas okresu powinnas to chyba wiedziec hehe
                    • berta-death Re: menstruacja 20.11.13, 00:32
                      Co taki wkurzony dzisiaj jesteś? Wyluzuj, albo remont zrób, to rozładujesz emocje. Jak jeden z moich sąsiadów. Ktoś z wiertarą nadaje zza ściany. O północy sobie przypomniał, że remont musi skończyć.
                      • minasz Re: menstruacja 20.11.13, 00:39
                        nie jestem wkurzony miałem calkiem fajny dzien
                        • berta-death Re: menstruacja 20.11.13, 00:46
                          Miałam ci zaproponować przejście na prv, żeby ludzie nie plotkowali, że znów po nocach na pustym forum siedzimy, ale mogliby zacząć plotkować jeszcze bardziej. Poza tym nie wiem czy to bezpieczne, tyle forumek nie może się mylić. Jakiś niepokój w nich wzbudzasz, zauważyłam.
                          • wzorowa.uczennica Re: menstruacja 20.11.13, 11:02
                            e tam, moim zdaniem Minasz jest baardzo słitaśny :-)
                            • znana.jako.ggigus moim tez!! 20.11.13, 15:56

• minasz Re: moim tez!! 20.11.13, 16:20
                                - Kupiłam mojej młodszej siostrze słitaśną lalkę!
                              • berta-death Re: moim tez!! 20.11.13, 16:21
                                Jako i moim. Powiedziałam kiedyś, że wzbudza u mnie instynkty macierzyńskie i zdania nie zmieniłam. Nie mniej jednak jest w nim coś niepokojącego.
                                • znana.jako.ggigus Re: moim tez!! 20.11.13, 16:22
                                  aon fakt, ze on niepokoi. Ma taka karme lub charyzme i nic sie nie da poradzic:))
    • minasz nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisane 19.11.13, 23:59
      www.miesiaczka.com/index.php?option=com_content&view=article&id=39&Itemid=43
      • minasz Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:09
        Z mojego doświadczenia, rozmów z kobietami wiem, że takim trudnym uczuciem jest wstyd. Kobiety, które wstydzą się miesiączki, są nauczone ją ukrywać mają też często bóle miesiączkowe. Kiedy miesiączka jest tematem tabu to ból wywołuje sam stres, że ona się zbliża. Ale kiedy kobiety zaczynają rozmawiać o swoich uczuciach, to nie jest tak trudno nastawienie do miesiączki zmienić.
        Tak, ma Pani rację, jeśli chodzi o sam wstyd, to zmiana jest łatwiejsza. Ale kiedy jest w ogóle odrzucona kobiecość- ja jako kobieta- wówczas mamy poważny problem. Te trudne objawy wołają o pomoc: zaakceptujcie mnie, zaakceptuj mnie, zaakceptuj siebie jako kobietę. Możesz zmienić to, co jest. W ogóle wszelkie dolegliwości w naszym ciele są wołaniem o pomoc. Także ból miesiączkowy nie jest po to, żeby nam dokuczać. Płynie z chęci odzyskania równowagi przez nasze ciało i psyche. Ciało tylko w ten sposób może się do nas zwrócić.
        • six_a Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:21
          >Także ból miesiączkowy nie jest po to, żeby nam dokuczać.

o, nie wiedziałam, że miesiączkujesz. najwyższa pora.
          • minasz Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:25
            siksa twoje wypowiedzi sa zenujace nie zdajesz sobie z tego sprawy? czy jestes naptruta?
            • six_a Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:55
              cio?
              • magadanskaya Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 24.11.13, 15:50
                To "cio" było tak słodkie, że mam ochotę Cię przytulić i pocałować w czółko. Ale nie zrobię tego, bo jeszcze wpuścisz mi jad w szyję i co będzie.
                • six_a Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 24.11.13, 17:32
                  pszesz jestem grzeczna,
                  ale coś bym zJADła.
                  • magadanskaya Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 24.11.13, 17:37
                    na mnie nie licz, mam zbyt rzadką grupę krwi, nie posmakuje Ci :P
        • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:23
          Bóle miesiączkowe są wywołane skurczami macicy i działaniem estradiolu a nie jakimś irracjonalnym wstydem. Też mi teoria. Skąd to wytrzasnąłeś???
          • minasz Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:28
            skad to wziełem przeciez masz linka? to co jeszcze chcesz?
            • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:33
              Wstydziłbyś się, takie głupoty powtarzać.
              • minasz Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:36
                głupoty? a niby na jakiej podstawie piszesz ze to głupoty?
                • berta-death Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:39
                  Pomysł, że ból brzucha podczas okresu, jest spowodowany nieakceptacją swojej kobiecości i samej menstruacji jest mocno odjechany.
                  • minasz Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:46
                    odjechany ? a moze twoje info pochodzi z epoki kamienia łupanego?
                    a jak wytrłumaczysz bole brzucha spowodowane stresem np przed egzaminem? tez jest to odjechane????????? hehe

szanim = minasz

lubisz techno to słuchaj:)
                    www.youtube.com/watch?v=D0bXriHBdCM
                    • berta-death Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:54
                      W przeciwieństwie do ciebie miewam i menstruację i bóle menstruacyjne. Które potrafią mnie nawet w nocy obudzić, czyli pojawiają się nawet jak nie wiem, że mam okres.
                    • wilk.w.owczej.skorze Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 21.11.13, 11:35
                      minasz napisał:

> a jak wytrłumaczysz bole brzucha spowodowane stresem np przed egzaminem? tez je
                      > st to odjechane?????

Miewam i bóle podczas okresu, i bóle brzucha spowodowane stresem. Uwierz, że to są dwa zupełnie różne bóle. Mogłabym nie wiedzieć, że mam okres, stracić taką świadomość, a i tak nie pomyliłam bólu menstruacyjnego, z bólem brzucha na tle nerwowym. Ich się nie da pomylić, to dwie zupełnie inne "bajki".
                    • wilk.w.owczej.skorze Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 21.11.13, 11:38
                      Poza tym - co ma piernik do wiatraka??
                      Podczas stresu czy też tzw. reisefieber, nie ulega skurczom macica. A podczas okresu tak, bo w ten sposób organizm pozywa się endometrium.
                      • minasz Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 21.11.13, 15:21
                        udowodniłem ze ból brzucha moze zalezec od informacji
                        bo tak jest z bolem stresowym i tyle
                        • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 24.11.13, 17:02
                          A ten swoje. Ma Ci tysiąc kobiet napisać, że to bzdury są, co usiłujesz tu propagować?
            • six_a Re: nie czytałem ale pewniu tu o tym jest napisan 20.11.13, 00:57
              jak już siedzisz po nocy i pijesz, to może się czegoś nauczysz, uwaga:
              wziĄłem, a nie wziełem.
    • piataziuta Re: menstruacja 20.11.13, 00:06
      skąd ty bierzesz te koleżanki?
      • minasz Re: menstruacja 20.11.13, 00:10
        z wwy:)
      • six_a Re: menstruacja 20.11.13, 00:16
        z mchu i paproci.
    • lenka.magdalenka Re: menstruacja 20.11.13, 10:44
      rany a co Cię to tak interesuje ?
    • mmagi Re: menstruacja 20.11.13, 10:52
      to mam latać po firmie i krzyczeć ciotka przyjechała:D???
      żaden wstyd ale chwalić sie tez nie ma czym:/
    • majaa Re: menstruacja 20.11.13, 11:03
      Ale co to znaczy "wstydzą się"? Że o tym nie trąbią wszem i wobec, czy o co chodzi? To zwykła fizjologia jest, jak wypróżnienie. Nie widzę tu jakiegoś szczególnego powodu do "razgaworów".
      A co ogólnie faceci na ten temat myślą, to nie wiem. Mój w każdym razie nie robi z tego ani fetyszu ani problemu;)
    • wzorowa.uczennica Re: menstruacja 20.11.13, 11:05
      Ja sie wstydzę i dlatego jak sięgam po podpaskę (a trzeba dodać że w pokoju pracuję z dwoma facetami) to się z tym kryję...
    • kseniainc Re: menstruacja 20.11.13, 11:37
      a wstydzisz się ,że masz katar i gile w nosie?Chowasz się z chusteczką?To wydzielina z ciała i to.Normalna sprawa dla normalnych ludzi,choć wszem i wobec nie ma co oświadczać.Na czole też nikt sobie wypisywać nie będzie.Jest miesiączka, to dobrze-zdrowa kobieta;-p
    • ob_cykana minasz zenada 20.11.13, 14:32
      minasz żenada

problemy na poziomie przedszkolaka, nie dziwię się, że rzuciła Cie żona i nawet dziecko woli mieszkac z ciotka niż Tobą

Nie zdałeś egzaminu jako mąz, ojciec a i na tym forum tylko zasmradzasz atmosferę
      • minasz Re: minasz zenada 20.11.13, 15:41
        przynajmniej nie jestem wielonikowcem hehe
        • berta-death Re: minasz zenada 20.11.13, 15:47
          A może powinieneś? Twój problem na tym forum głównie na tym polega, że siedzisz tu na jednym nicku od 9lat i ludzie patrzą na ciebie i twoje kolejne wpisy przez pryzmat tych archiwalnych. Zwłaszcza ci, co też długo już tu zabawiają.
    • paco_lopez Re: menstruacja 20.11.13, 15:26
      ty rzeczywiście chyba jesteś adminem i trolem w jednym. skrzętnie dbasz o to żeby cię troszke nie lubiły. potem poczytam.
      • paco_lopez Re: menstruacja 20.11.13, 15:45
        nie sero. jezeli takie watki tu hulają, a moje wylatują , to ja juz nic nie rozumiem.
        • znana.jako.ggigus a o czym pisales? 20.11.13, 16:01
          bo moze o tym jak kobiety czuja sie podczas jajeczkowania?
    • back.dog Re: menstruacja 20.11.13, 16:08
      minasz napisał:

> dlaczego kobiety wstydza sie kiedy maja miesiaczke spotkalem sie ostatnio z tak
      > im mysleniem i jest to dla mnie dziwne

Rdz 3:16
      16. Do niewiasty powiedział: Obarczę cię niezmiernie wielkim trudem twej brzemienności, w bólu będziesz rodziła dzieci, ku twemu mężowi będziesz kierowała swe pragnienia, on zaś będzie panował nad tobą.
      (BT)

Kpł 12:2
      2. Powiedz do Izraelitów: Jeżeli kobieta zaszła w ciążę i urodziła chłopca, pozostanie przez siedem dni nieczysta, tak samo jak podczas stanu nieczystości spowodowanego przez miesięczne krwawienie.
      (BT)

Krótko mówiąc to jest be, bo tak napisano w Piśmie.
      :o/

> po za tym czesc kobiet uwaza ze faceci mysla ze z nich wypływa jakis syf tzw zł
      > a krew z toksynami
      > jak wy do tego podchodzicie?

A niby jak można do tego podchodzić,
      skoro kobieta nawet bez tego jest diabłem ?

Kiedy widzisz kobietę, pamiętaj, to diabeł! Ona jest swoistym piekłem!"
      Papież Pius II, 1405-1464
      :)

zdar
      back.dog
      • zuzanna5.0 Re: menstruacja 20.11.13, 16:20
        Te przepisy były po to,żeby dac odpocząć biedaczce...ach te chopy...
        • back.dog Re: menstruacja 20.11.13, 16:22
          zuzanna5.0 napisała:

> Te przepisy były po to,żeby dac odpocząć biedaczce...ach te chopy...

Odpocząć od czego właściwie ? :o/

back.dog

• zuzanna5.0 Re: menstruacja 20.11.13, 16:34
            Od seksu,zeby nie dybali nawet w czasie okresu :P
            • back.dog Re: menstruacja 20.11.13, 16:51
              zuzanna5.0 napisała:

> Od seksu,zeby nie dybali nawet w czasie okresu :P

"Dybali" ? Kobiety aż tak nie lubią seksu ?

back.dog
              • zuzanna5.0 Re: menstruacja 20.11.13, 17:06
                No nie 30 na 30,daj odetchnąc,a tam pewnie dzicz była huzia na józia :O
                • back.dog Re: menstruacja 20.11.13, 17:10
                  zuzanna5.0 napisała:

> No nie 30 na 30,

Jak to ?

daj odetchnąc,a tam pewnie dzicz była huzia na józia :O

Nie, jest w sumie spokojnie, zwłaszcza na tych lżejszych oddziałach :)
                  Najgorsza jest nuuuuuda i brak papierosów :o/
                  I zwykle jest z kim pogadać po ludzku...
                  Dziwne, ale prawdziwe.

back.dog
                  • zuzanna5.0 Re: menstruacja 20.11.13, 17:20
                    Najgorsze są te pigułki,bo faceci patrza na kobitę jak na krzesło.
                    • back.dog Re: menstruacja 20.11.13, 17:27
                      zuzanna5.0 napisała:

> Najgorsze są te pigułki,bo faceci patrza na kobitę jak na krzesło.

Tak jak są różne rasy psów, tak różni bywają faceci...
                      Czy z kobietami jest podobnie ? :o/

back.dog
                      • zuzanna5.0 Re: menstruacja 20.11.13, 17:30
                        Chyba jesteś starszy ode mnie?
                        • back.dog Re: menstruacja 20.11.13, 17:41
                          zuzanna5.0 napisała:

> Chyba jesteś starszy ode mnie?

Pewnie na dodatek znacznie... :o/
      • minasz Re: menstruacja 20.11.13, 16:30
        to oczywiste ze pius tak uwazał poniewaz kobieta jest symbolem religii matriachalnej
        • back.dog Re: menstruacja 20.11.13, 17:14
          minasz napisał:

> to oczywiste ze pius tak uwazał poniewaz kobieta jest symbolem religii matriach
          > alnej

Trzeba być p-dziem albo kompletnym dio-tą, żeby tak uważać.
          A tu jeszcze się odzywają różni tacy i majaczą coś o nieomylności.
          I nie ma przebacz, jak ktoś nie uwierzy :o/

back.dog
          • minasz Re: menstruacja 20.11.13, 22:20
            uwazasz ze pisu był pedziem ? cholera wie
            • back.dog Re: menstruacja 20.11.13, 23:42
              minasz napisał:

> uwazasz ze pisu był pedziem ? cholera wie

Wierz lub nie, ale europejska kultura na p. stoi.
              Choćby taki Pitagoras. Podobno przyjmował uczniów,
              którzy darowali mu noc :)
              I nie on jeden przecież.
              No Grecy tak mieli.
              A te misi po Grekach brały wszystko, jak leci.
              Aż dziw bierze, skoro Jeszu i apostołowie byli Żydami...
              • minasz Re: menstruacja 20.11.13, 23:57
                kultura panów chciales sie liczyc musiałes nalezec do tego samego kregu
                nie dziwi cie ze jeżu miał tylko uczniów miał długie włosy lubił bipki i wino
                • back.dog Re: menstruacja 21.11.13, 11:06
                  minasz napisał:

> kultura panów chciales sie liczyc musiałes nalezec do tego samego kregu
                  > nie dziwi cie ze jeżu miał tylko uczniów miał długie włosy lubił bipki i wino

Że lubił przestawać z ludźmi "upadłymi", to mnie ani trochę nie dziwi,
                  bo tylko od takich ludzi można usłyszeć prawdziwe słowa i pogadać.

Co do uczniów, to są różne wersje, np Tomasza.
                  Poza tym pisma są mocno pokiereszowane przez umyślnych.
                  Ale nawet gdyby Jezus był kobietą, mnie to nie przeszkadza.
                  Brat to brat :)
    • man_sapiens Re: menstruacja 20.11.13, 17:44
      Ludzie wstydzą się większości czynności wydalniczych, sikania, robienia kupy, pocenia się, wykaszliwania świństw z gardła itd. Na dodatek miesiączka - jak mi się, jako outsiderowi, wydaje - fatalnie wpływa na samopoczucie.
      • sundry Re: menstruacja 20.11.13, 21:51
        Słusznie ci się wydaje.
    • zajonc.o.poranku Re: menstruacja 20.11.13, 22:09
      minasz napisał:

> po za tym czesc kobiet uwaza ze faceci mysla ze z nich wypływa jakis syf tzw zł
      > a krew z toksynami

No bo wypływa. Tydzień przed okresem są nieznośne. W czasie okresu jeszcze gorsze. To wszystko przez złą krew. Potem ona wypływa i dwa tygodnie da się z nimi wytrzymać.
      • six_a Re: menstruacja 20.11.13, 22:25
        a z facetów nie wypływa i kto jest gupi?
        dziękuję dobranoc

minasz. zdrówko. mlekiem wysokoprocentowym.
        • zajonc.o.poranku Re: menstruacja 20.11.13, 22:32
          six_a napisała:

> a z facetów nie wypływa i kto jest gupi?
          > dziękuję dobranoc
          >

Bo my som oazy spokoju. Ommmm...
        • berta-death Re: menstruacja 20.11.13, 22:56
          > a z facetów nie wypływa i kto jest gupi?

Jak nie wypływa jak wypływa. Mądrość z nich wypływa. Tak przynajmniej twierdził pewien krysznowiec a oni chyba wiedzą co mówią. Dalekowschodni mędrcy dlatego żyją w pełnej ascezie i ani seksu ani masturbacji, żeby nie zgłupieć. Nawet jak dziecko chcą spłodzić to uważnie przeprowadzają bilans zysków i strat, czy aby na pewno opłaca im się tych parę punktów iq stracić, żeby zyskać potomka.
          I coś mi się widzi, że coś w tym musi być.
          • six_a Re: menstruacja 20.11.13, 23:05
            >Mądrość z nich wypływa.
            też niedobrze. mogłaby zostać w środku akurat, nie mam nic przeciwko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka