jeremy.clarkson Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 06.12.13, 09:31 Bardzo dobre określenie. To nie jest mężczyzna, facet, chłop. To jest chłopak, chłopczyk. Wypie...go na zbity pysk, chociaż mam wrażenie, że dobrze Ci w tym układzie. Odpowiedz Link Zgłoś
falowod Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 06.12.13, 12:50 Jak mozna byc tak slepym!.Pod twoim bokiem facet zwyczajnie romansuje z inna dziewczyna a ty lykasz jego kit bez zmruzenia powiek.Jestes naprawde chyba zakochana po uszy i nic nie widzisz.! On cie zwyczajnie zdradza z tamta dziewczyna i wasze zerwanie to juz kwestia dni.Bzyka cie i tyle! bo macie pod reka i nie musi jezdzic na numerki do innego miasta ,a emocje ma tam u tamtej dziewczyny. Moim zdaniem daj sobie z nim spokoj.Kopnij go w tylek i poszukaj sobie innego chlopaka ! z ktorym potrafisz nawiazac emocjonalny kontakt!Nie tlumacz mu dlaczego ! po prostu powiedz ze nie pasujecie do siebie .Jak sie z tego wyrwiesz po jakim czasie uznasz ze dobrze zrobilas.To chory zwiazek i BEZ PRZYSZLOSCI! Odpowiedz Link Zgłoś
no_easy_way_out Sies rozpedzil 06.12.13, 13:09 > Pod twoim bokiem facet zwyczajnie romansuje z inna dz > iewczyna a ty lykasz jego kit bez zmruzenia powiek Ten post jest wyrazem silnego mruzenia powiek i wyraznych problemow z przelknieciem kitow. Po co to przekrzykiwanie sie w przesadyzmie, zostawice juz to dziewcze z jechaniem po niej. Dziewczyna ma probley ze wzrokiem i to zauwazyla i prosi o pomoc, nie jest zupelnie slepa z przekonaniem, ze widzi wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
falowod Re: Sies rozpedzil 06.12.13, 13:35 Moim zdaniem o slepocie swiadcza zludzenia jakie JESZCZE zywi.Prosi o rade na forum bo ma zludzenia ze moze istnieja jakies argumenty przemawiajace za tym ze zle interpretuje zachowanie faceta .A sprawa jest jasna ! to koniec ich zwiazku!Jak go wyrzuci ze swego zycia wyjdzie z twarza ze to ona pierwsza zamknela sprawe.Byla silniejsza niz on sobie wyobrazal. Mam nadzieje ze nikt nie bedzie bronil tego goscia.Pisze to jako facet ! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojnawoda Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 06.12.13, 12:58 Zawsze mozesz jeszcze ew posawic mu ultimatum ''albo ona albo ja'' i zobaczysz co sie stanie. Podejrzewam ,ze szybko wyciagniesz wnioski tylko widzac reakcje na taki warunek. Odpowiedz Link Zgłoś
falowod Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 06.12.13, 14:01 Ja uwazam ze to bez sensu takie stawianie multimatum.Daje mu szanse na manipulowanie autorka przy pomocy klamstw i wykretow . Sprawa jest czysta jak krysztal i bohaterka powinna zwyczajnie potraktowac go tak jak on ja.Pewnego dnia powiedziec mu ,ze wlasnie doszla do wniosku ze nie pasuja do siebie i odchodzi ,albo wystawic mu walizki za drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
savage_sid Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 06.12.13, 18:32 To nie ma wiekszego znaczenia czy on juz z nia spal czy jeszcze nie. Juz jasne jest, ze jestes dla niego niskim priorytetem. To jest najwazniejsze. Nie ma szans, ze awansujesz w jego oczach - w przyszlosci moze byc tylko gorzej. Zerwij. Notabene, ludzie ktorzy tkwia w takich zwiazkach czesto maja niskie poczucie wlasnej wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
zrelaxowanaaanka Rusz dupe Kochana! 06.12.13, 19:01 Dam Ci 3 rozwiązania które przyniosą dobry efekt: - powiedz mu, że tego nie tolerujesz i odejdź na niby - powiedz mu, że tego nie tolerujesz i odejdź na poważnie - znajdź sobie kochanka i bądź kwita... ... straci zrozumie... Odpowiedz Link Zgłoś
falowod Re: Rusz dupe Kochana! 06.12.13, 20:09 staci !zrozumie! ...Mam watpliwosci czy ta rada jest sluszna. Sa takie typy ludzkie ze nawet jak straca to nie rozumieja ! a mnie sie wydaje ze taki wlasnie egzemlarz omawiamy. Ja sie tylko nadziwic autorce nie moge ze po pierwszym poznanym smsie od tej dziewczyny nie pognala go w diably i tkwila w tym chorym juz zwiazku,przyjmujac jego wyjasnienia za dobra monete. Rzeczywiscie! samoocena autorki musi byc bardzo niska.Zapewne garbata ,zezowata lub inaczej pokrzywdzona przez los.Bo tylko tak sobie moge wytlumaczyc to ze z tym gosciem byla tak dlugo i lykala jego gadki jak czekoladki.:). Spotkalem sie z podobnym typem ale dziewczyny !.Tez takie kolowanie : no wiesz to przyjaciel..nic powaznego.. my taki mamy gryps ...Moj kumpel byl jednak bardzo zdecydowany i pozegnal te pania .Spotkali sie po kilku latach i co ? nic a nic sie nie zmieniala. W czasie rozmowy smsowala z kilkoma facetami na raz !"wiesz !to znajomy!" " wiesz ! to przyjaciel.." Te gadki znal juz na pamiec i tylko sie usmial ze udalo mu sie w pore wyskoczyc z tego tramwaju i nie pokaleczyc sobie zyciorysu. Co dedykuje autorce jako ostrzezenie !Ci ludzie tak maja ! i nie zmienia sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 07.12.13, 10:53 A ja powiem tak... Zasadniczo zgadzam się z resztą, że w tym przypadku facet działa na dwa fronty... Ewidentnie chciałby mieć ciastko, i zjeść ciastko, te smsy o zmęczeniu swoją dziewczyną , i tęsknocie, i te spotkania w tajemnicy....to mówi samo za siebie. Przy czym to nie ejst do konca tak, ze on na pewno chce tę drugą, on po prostu najchętniej chciałby obie, byleby mu nie zrzędziły.... A teraz inna sprawa. Sama mam przyjaciela, który jest mi bardzo bliski. Nie widujemy się, ale mamy ze sobą stały - czuły- kontakt. Absolutnie nie traktuję go jak potencjalnego przyszłego faceta, pomimo że jestem singielką. piszemy do siebie per kochanie, słonko itd. Więcej, piszemy do siebie "kocham cię" chociaż czasem dodajemy "Braciszku", "Siostrzyczko" .. mamy jednak niepisane prawo, ze w weekendy raczej do siebie nie dzwonimy. On wtedy spędza czas ze swoją narzeczoną, i ja nie chcę przeszkadzac ( no chyba ze po raz kolejny cos zepsuję w kompie ) . On mieszka kilkaset km ode mnie, i nie znam jego dziewczyny. Ona jest świadoma mojego istnienia, ale chyba nawet już nie ma pretensji o nasz kontakt. Wiem, ze czytała nasze smsy, więc spodziewam się ze nasza przyjażń nie bardzo jej była na rękę na początku... Po co to opisuję? Żeby udowodnic, że "przyjaciółka mojego faceta" to nie zawsze sucz, która podstępnie czyha na jego bokserki : ) Odpowiedz Link Zgłoś
falowod Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 07.12.13, 11:42 Mysle ze poprawiasz sobie samoocene ! A wyobraz sobie jakbys sie czula na miejscu tej jego dziewczyny ,majac swiadomosc ze ten twoj najblizszy ci wcale nie traktuje cie jako te najblizsza ,ale dzieli sie soba z ta druga! Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 07.12.13, 14:53 Nie, nie mam powodu poprawiac sobie samooceny : ) Zwyczajnie, i on, i ja doskonale zdajemy sobie sprawę że to ona jest najważniejszą kobietą jego życia, i obojgu nam to pasuje. Wiem, że to ją kocha i dziękuję Bogu za to, że jest z nią szczęśliwy, po tym wszystkim , co przeżył ... My we dwoje? Nigdy w życiu... to przekochany facet , potrafi sprawic, że odprężam się w 10 minut, ale za żadne skarby nie chciałabym, by kiedykolwiek pojawiły się między nami relacje inne niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
speedboat8 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 09.12.13, 14:55 Ej! cos czuje podskornie ze jest inaczej niz nam deklarujesz! Moim zdaniem lojalnosc jajnikow powinna ci nakazac zmiane slownictwa przynajmniej w waszej korespondencji bez wzgledu na twoje deklaracje;).Oszczedzisz tej dziewczynie sporo nerwow z pewnoscia . Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 09.12.13, 20:10 Nie, absolutnie nie jest inaczej... ja naprawdę nie myślę o Nim, ani On o mnie , jako o potencjalnym partnerze... nawet na chwilę. To, że mówimy sobie wprost, że się kochamy, kiedy oboje dobrze wiemy że to jest uczucie zupełnie platoniczne, nie wydaje mi się niczym niewłaściwym. Bo oboje jesteśmy dla siebie bardzo ważni, być może dlatego, że w ciągu kilku lat naszej znajomości obydwoje przezyliśmy bardzo trudne chwile ( każdy osobno :) ) , w których byliśmy dla siebie ogromnym wsparciem... On przytrzymał mnie na powierzchni, kiedy wydawało mi się, że tonę,a później to ja nie pozwoliłam Mu iść na dno... i tyle. Poza tym, jest to człowiek o bardzo dobrym sercu i niesamowitym poczuciu humoru. Uwielbiam Go. Mam szczerą nadzieję, że Jego kobieta da mu szczęście, i Oni doskonale o tym wiedzą, oboje. Odpowiedz Link Zgłoś
susan_atkins Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 12.12.13, 09:39 jesteś nienormalna. zostaw ich w spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 15.12.13, 22:42 susan_atkins a co ja im robię? czemu niby " jestem nienormalna"? Ja nie stanowię absolutnie żadnego zagrożenia dla ich związku, więcej, szczerze im, jako parze, kibicuję. Dlaczego miałabym zerwać długoletnią przyjaźń z kimś, kto jest do mnie w taki sam sposób przywiązany, skoro nasza przyjaźń nie robi nikomu krzywdy , i nie jest nawet powodem ich nieporozumień? Zeby było jasne- oboje jesteśmy w naszą przyjaźń zaangażowani w tym samym stopniu, to nie jest tak, że ja - lub on- wkłada w nią więcej ... gdybyśmy dorastali we troje na jednym podwórku i oni by się pokochali, tez uważałabyś, ze mam z nim zerwać kontakty? Odpowiedz Link Zgłoś
kk55aa Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 07.12.13, 21:57 Ty nie masz chłopaka, im szybciej się z tym pogodzisz tym lepiej dla Ciebie. Bo walczyć j nie ma o kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
jawanda Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 08.12.13, 07:53 Przede wszystkim gdyby z tą jego przyjaciółką łączyły go tylko i wyłącznie przyjacielskie relacje dawno już by was sobie przedstawił. Po drugie nie robiłby tajemnicy ze spotkań z nią. Gdyby to był naprawdę przyjacielski układ nie miałabyś tych rozterek. Moja rada zerwij ten układ,nie ma sensu tkwić w związku tak pełnym niedomówień i niedopowiedzeń. Myślę,że tak jak ktoś wyżej napisał facet trzyma Ciebie przy sobie czekając na jej ruch.T.zn. czeka kiedy ona zadecyduje czy chce być z nim.Ona zwyczajnie wykorzystuje swoją przewagę nad nim,bawi się nim.Jest jej potrzebny od czasu do czasu, a nie na stałe. Rzuć go dziewczyno w cholerę. Takiego badziewia jak on na pęczki pałęta się po świecie. Wiem,że Ci trudno,ale jak tego nie zrobisz będziesz się gryzła cały czas,więc lepiej dać sobie spokój zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 08.12.13, 08:58 Nie ma nic zdrożnego w posiadaniu przyjaciół płci przeciwnej, zrozumiałe jest też, że czasem można w niektórych kwestiach być bliżej niż z partnerem (hobby czy praca, dajmy na to), pewnie też mogą się zdarzyć sytuacje, że po jakiejś scysji człowiek chce się wyżalić, pogadać, czy coś. Natomiast to tutaj - to jakaś masakra. Powiedzmy, że mogę sobie również wyobrazić stopień zażyłości, który pozwala na żartobliwe "kochanie" do starej przyjaciółki, ludzie mają różne "grepsy" - ale w połączeniu z innymi zachowaniami i faktem, że w jakiś sposób jest to dla Ciebie nieprzyjemne, wygląda to jak co najmniej lekceważenie Twoich potrzeb. W najlepszym razie powinnaś zafundować sobie szczerą rozmowę, jeśli dalej facet nic nie zrozumie - odpuść sobie. Bo nawet jeśli rzeczywiście nic między nimi nie ma, to jest to zły prognostyk na przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
speedboat8 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 09.12.13, 14:41 Cos mi sie wydaje ze majac bliska przyjaciolke z ktota sie sypia zwrot "kochanie" i podobne sa zarezerwowany JEDYNIE(!) dla niej ! ujawnianie korespondencji z takimi zwrotami oznacza ze facet sie nie liczy ze swoja dziewczyna i jej uczuciami lub jest pod wzgledem empatii jak drewniany kolek.Oznacza to ni mniej ni wiecej tylko ze ma ja za nic ! Nie liczy sie ! jest chwila! cokolwiek by powiedzial.Ja akurat oceniam ludzi po czynach i tun wychodzi mi ze autorka powinna sie spakowac i wiac! a rozdzal z tym gosciem zatrzasnac za soba na wieki! i nie pamietac nawet o nim ! Odpowiedz Link Zgłoś
nasturcja3838 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 09.12.13, 14:21 Jak tam Irys, pognałaś już kolesia? Jeśli nie, to może zrób to w formie prezentu świątecznego dla siebie? Czy ją puka , czy też nie, to na pewno w przyszłości będą razem,bo okaże się, że wspólne przeżycia, doświadczenia, sekreciki itd. bardzo zbliżają i to jednak przeznaczenie. Na pociechę powiem Ci, że ją też zostawi, bo jednak na co dzień to nie to samo. Zostaw go, bo będziesz mogła mieć miłe poczucie, że zostawiłaś go z pewnym uczuciem niedosytu. Lepiej tak niż odwrotnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
speedboat8 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 09.12.13, 14:36 Nasturcja! a ty masz chlopaka / meza/narzeczonego? cos mi sie wydaje ze ciezko ci znalezc! Ze swoim podejsciem do spraw d/m daleko nie zajedziesz bo partnerzy beda wiac od ciebie z uwagi na mala atrakcyjnosc.Pare slow wystarczy aby cie poznac na wylot :) i nabrac niecheci Wez to pod uwage ! Ja osobiscie spotkalem podobny typ do chlopaka autorki ale w spodnicy .! wiec nie ma co generalizowac.Sa po prostu tacy ludzie tu i tam ! Sadze ze maja oni slaba samoocene i wciaz potrzebuja "zakladek"aby potwierdzic swa atrakcyjnosc.Zdobyl/la partnera to juz sie rozglada czy da sie zdobyc kolejnego .Jak zdobedzie swoja ofiare pozegna sie z bylym/byla i szuka kolejnej ofiary :) i tak dookola przez zycie :).Dal nich zycie to kolejne zaliczanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nasturcja3838 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 09.12.13, 14:46 Ale to dokładnie mam na myśli. Tak to odbieram: Irys się zaangażowała, a sama jest dla kogoś etapem. Szkoda jej dla kogoś, kto nie jest w stanie docenić jej miłości. I nie uogólniam, że ci niedobrzy to tylko faceci. Kobiety też są różne (włączając w to przyjaciółkę rzeczonego). No więc skąd powody do niechęci i niewiara w mój ewentualny związek? Odpowiedz Link Zgłoś
speedboat8 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 09.12.13, 14:48 Damski szowinizm przebijajacy w wypowiedzi.:) sorki! jesli ciem dotknalem Odpowiedz Link Zgłoś
nasturcja3838 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 09.12.13, 14:50 To nie szowinizm, tylko ocena tej konkretnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
speedboat8 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 10.12.13, 15:44 taka ocena wyplywa ze specyficznego widzenia spraw przez ciebie .Masz uprzedzenia ! i to jest czytelne. A prawda jest taka ze pewne zle cechy pojawiaja sie tak u kobiet jak i u mezczyzn.Nie ma regol! sa naciagacze damscy jak i mescy.To nie jest cecha wylacznie meska.!Kobiety uwazaja sie na ogol za doskonalsze od mezczyzn .To juz szowinizm.To samo dotyczy mezczyznTo sie nazywa mizygotyzm.Widac Natura obie plcie obdarzyla po rowno zlymi i dobrymi cechami Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 10.12.13, 15:50 speedboat8 napisał(a): > To samo dotyczy mezczyznTo sie nazywa mizygotyzm. A co to takiego??? To ma coś wspólnego z Gotami czy z gotykiem? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
neojeriomina Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 17.12.13, 15:51 Z Gotan Project. Najpewniej Odpowiedz Link Zgłoś
zrelaxowanaaanka Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 09.12.13, 22:24 Po co masz się niepotrzebnie denerwować. znajdź kogoś nowego i odejdź! Mniej stresu i cierpienia, a nie będziesz musiała być na niego skazana Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 10.12.13, 21:04 Przyjaciolka juz w ostrym romansie a dziewcze sie budzi dopiero. Skoro mu tak z Toba zle wykonaj akcje noga doopa drzwi i znajdz sobie takiego ktoremu pasujesz. Bo jemu pasuje najwyrazniej ktos inny. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 12.12.13, 09:21 Pomijając to, że sytuacja Irysa jest dosyć oczywista (tzn. pogoń goscia i ciesz się, że nie masz z nim dziecka-będziesz mogła go ze swego życia wykreślic definitywnie), to przyszła mi do głowy pewna refleksja: ależ ludziom to można zamącić w głowie. Facet pokazuje dziewczynie sms-y do i od innej kobiety , o treści co najmniej niepokojącej, a ona jeszcze czuje się podle sprawdzając potem jego komórkę. Jestem w stanie wyobrazić sobie nawet dlaczego. Bo to przecież takie płaskie, bo tajemnica korespondencji, bo powinniśmy mieć do siebie zaufanie, bla bla bla, bo to tylko przyjkaciółka i idź się leczyć ty podejrzliwa, stuknięta babo i nie wariuj. Każdy może mieć przyjaciółkę, nieprawdaż, albo przyjaciela. Zwłaszcza takiego/taką, z którym/którą trzeba się spotykać bez tej drugiej połowy, bo ta połowa pewnie "nudzić się będzie". I ja i mój mąż mieliśmy za sobą jakąś tam przeszłość i przyjaciół płci obojga. Ale teraz ci przyjaciele i przyjaciółki stali się po prostu naszymi przyjaciółmi. Oczywiście babskie ploty (to ja) albo męskie piwo (mąż) są zawsze mile widziane, ale kurde, naprawdę moje potrzeby posiadania przyjaciela płci męskiej w pełni zaspokaja mój mąż - mój friend with benefits, można powiedzieć :D. On też jakoś nie umawia się SAM na kawę, piwo, cokolwiek z przyjaciółkami z czasów studenckich, czy wczesniejszych. Te przyjaciółki też zresztą mają swoje życie, swoich partnerów, spotykamy się większymi grupami. Oczywiście może byc tak, że jestem głupia jak kilo kitu i nie rozumiem prawdziwego, platonicznego związku duszy damskiej i duszy męskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
speedboat8 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 12.12.13, 11:01 I ja mysle ze dobrze mowisz! Dokladnie tak samo mysle .Przekazalas to jako kobieta i mysle ze autorka wezmie twoja opinie pod rozwage. Mysle ze autorka postu po prostu jest zadurzona w tym facecie i to ona jest petentem ! :) a on ma kontrole nad zwiazkiem.Fakt ze ma na bolu tzw "przyjaciolke" juz swiadczy ze nie traktuje autorki postu powaznie.Jest "przyczepka","zatkajdziura" w chwilowej pustce seksualnej tego faceta. On nia swaidomie manipuluje bo za takie moge uznac pokazanie smsow i obserwuje jak daleko moze sie posunac w podporzadkowywaniu jej sobie .Stanie sie w koncu "niewolnica" zebrzca o spojrzenie "pana".Znam takie sytuacje dotyczace obu plci.To sa typowo toksyczne zwiazki gdzie " pan" wysysa ofiare z radosci zycia niczym pajak z ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_a Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 12.12.13, 11:23 speedboat8 napisał(a): > I ja mysle ze dobrze mowisz! Dokladnie tak samo mysle .Przekazalas to jako kobi > eta i mysle ze autorka wezmie twoja opinie pod rozwage. A gdyby to przekazała jako mężczyzna, to nie liczyłoby się? Odpowiedz Link Zgłoś
speedboat8 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 12.12.13, 13:06 ;) Mysle ze kobiety podchodza z pewna rezerwa do opinii facetow na pewne sprawy dotyczace " babskich emocji" dlatego twoja opinia jest tak znaczaca. Odpowiedz Link Zgłoś
deutschemifa Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 17.12.13, 14:14 Iris ja bym zrobiła jak dziewczyny napisała do niej z jego telefonu i się z niczego nie świadomą babka umówiła jako on a później napisała do niego czy mógłby Cię odebrać o tej i o tej godzinie z tego miejsca pod jakimś tam pretekstem zobaczyła byś jego reakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
speedboat8 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 17.12.13, 16:08 Prezentujesz sie jako intrygantka! Obrzydliwe! Czy chcesz aby autorka zrownala sie z poziomem tego jej chlopaka?.To takie niskie i obrzydliwe.Jego telefon ,jego sparwa.! Natomiasta to co on wyprawia z ta swoja niby dziewczyna zasluguje na zwyczajne zerwanie.RElacje nawet tzw "chodzeniu" sa jasne! Zadnych bokow! a facet najwyrazniej mam bok i to spory! wiec" chodzenie" nie obowiazuje .Podejrzewam ze ma tu miejsce nawet wspolzycie i jakies formy deklaracji wiec tym bardziej dziewczyna powinna go zwyczajnie i bez slowa "wystawic za drzwi".Pisze "bez slowa "bo sprawa moralnie jest jednoznaczna.Mozna tlimaczyc swa decyzje jesli sa jakiesokolicznosci usprawiedliwiajace wiec partner owi okazujemy szacunek tlumaczac swa decyzje.Tutaj nie ma takowych wiec decyzja powinna byc zdecydowana i szybka. Podejrzewam ze dziewczyna sie zaangazowala i stad te klapki na oczach:)Milosc zaslepia ! i tu mamy jej znakomity przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
deutschemifa Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 17.12.13, 16:22 Masz racje. ale zemsta jest słodka. Kto mówi że by się kłócić z tą drugą. Ja bym jej tylko powiedziała że skoro teraz zdradzał mnie to później będzie zdradzał ją i bym wyszła. A ów Pan będzie wiedział czemu odchodzi. Możesz sobie myśleć co chcesz o mnie. Ale sama zostałam tak potraktowana przez pewnego osobnika. Odpowiedz Link Zgłoś
speedboat8 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 17.12.13, 16:44 Widze ze jestes bardzo rozkochana w sobie skoro chcesz sie mscic.:) Moim zdaniem jesli facet kreci na boku oznacza ze nie jest wart czasu jaki mu sie poswieca a wiec won! niech sobie szuka idealnej kobiety jak mu zle z obecna partnerka.Trezba znac swoja wartosc a nie szucznie ja sobie podnsoic.Zemsta swiadczy tylko o twojej zanizonej samoocenie ,czujesz sie w jakis sposob nieatrakcyjna.Trzeba byc ponad to ! okazac mu swoja wyzszosc nad nim a jak mu sie to uswiadomi to bedzie twoja zemsta gdy on zadzwoni i przeprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
sali-1952 Re: Chlopak i jego przyjaciolka - odc.153734 18.12.13, 09:18 dziewczyno czy ta intuicja ci nie podpowiada że to chłopak nie dla ciebie,z każdej miłości można się wyleczyć,powiedz mu że wszystko wiesz i zerwij z nim,w przeciwnym razie całe życie sobie zepsujesz Odpowiedz Link Zgłoś