Dodaj do ulubionych

pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.chello.pl 20.08.04, 10:32
Mam bardzo powazny problem . otorz obserwuje swoje cialo i widze dziwne
rzeczy otoz mam dziwne bole na dole brzuszka tak jakby ciagnely mnie
jajniki . do tego bolesci piersi . objawy zupelnie jak przed miesiaczka
tylko ze ona sie nie pojawia juz 8 dzien mam regularne miesiaczki w miae tyle
mi sie nie spozniala jeszcze . wczoraj zmierzylam temp. i mam 37, 3 .
myslalam ze to przeziebienie ale raczej nie . czuje sie tata ociezala . czy
moge podejrzewc ciaze ?? dodam ze wspolzylam
tylko raz w tym miesiacu tuz przed jajaeczkowaniem potem 3 dni po stosunku .
czy jednak
jest mozliwe ze zaszlam w ciaze? bardzo prosze o pomoc dziekuje
Obserwuj wątek
    • boski.zavvodovviec Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.08.04, 10:34
      Gość portalu: ninka napisał(a):

> Mam bardzo powazny problem . otorz obserwuje swoje cialo i widze dziwne
      > rzeczy otoz mam dziwne bole na dole brzuszka tak jakby ciagnely mnie
      > jajniki . do tego bolesci piersi . objawy zupelnie jak przed miesiaczka
      > tylko ze ona sie nie pojawia juz 8 dzien mam regularne miesiaczki w miae tyle
      > mi sie nie spozniala jeszcze . wczoraj zmierzylam temp. i mam 37, 3 .
      > myslalam ze to przeziebienie ale raczej nie . czuje sie tata ociezala . czy
      > moge podejrzewc ciaze ?? dodam ze wspolzylam
      > tylko raz w tym miesiacu tuz przed jajaeczkowaniem potem 3 dni po stosunku .
      > czy jednak
      > jest mozliwe ze zaszlam w ciaze? bardzo prosze o pomoc dziekuje

nastepna idiotka, ktora zamiast pojsc do lekarza, albo sobie kupic test, to zadaje pytania na ktore nikt nie zna odpowiedzi na forum
      • mobypussy Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.08.04, 10:39
        jak nikt? faceci moze nie ale baby to jakies pojecie musza miec! a co! w koncu
        sa najlepsze i najmadrzejsze.
        a wiec moje pomysly siegaja sztuk dwóch:
        - zwykle objawy miesiaczki, ktora sie spoznia. objawy sie nasilaja bo za dlugo
        sa tlumione w brzuchu. EFEKT:
        a) dostaniesz normalnie okres. dzis, moze jutro
        b) moze sie okazac, ze jakis torbiel ci dusi ujscie w jajniku i stad brak
        miesiaczki i bole.
        - na ciaze to bym sie jeszcze tak nie rzucala. najlatwiej zrobic test. wszelkie
        ciazowe objawy to wymysl twojej wyobrazni. uwierz bo kiedys mialam takie objawy
        co miesiac :) a sie zabezpieczalam ze hej!
        nie panikuj, poczekaj pare dni (ze 2), jak nic to zrob test a wtedy ew. do
        lekarza. bedzie dobrze, zobaczysz :]
        • boski.zavvodovviec Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.08.04, 10:45
          mobypussy napisała:

> jak nikt? faceci moze nie ale baby to jakies pojecie musza miec! a co! w koncu
          > sa najlepsze i najmadrzejsze.
          > a wiec moje pomysly siegaja sztuk dwóch:
          > - zwykle objawy miesiaczki, ktora sie spoznia. objawy sie nasilaja bo za dlugo
          > sa tlumione w brzuchu. EFEKT:
          > a) dostaniesz normalnie okres. dzis, moze jutro
          > b) moze sie okazac, ze jakis torbiel ci dusi ujscie w jajniku i stad brak
          > miesiaczki i bole.
          > - na ciaze to bym sie jeszcze tak nie rzucala. najlatwiej zrobic test. wszelkie
          >
          > ciazowe objawy to wymysl twojej wyobrazni. uwierz bo kiedys mialam takie objawy
          >
          > co miesiac :) a sie zabezpieczalam ze hej!
          > nie panikuj, poczekaj pare dni (ze 2), jak nic to zrob test a wtedy ew. do
          > lekarza. bedzie dobrze, zobaczysz :]

pieprzysz niuńka głupoty, to tylko twoje przypuszczenia. A co byłoby, gdyby się okazało, że po twojej poradzie laska nie poszła do lekarza od razu tylko za dwa dni, a miałaby na przyklad jakas inna chorobe, ktora moglaby byc grozna dla jej zycia? masz czasami wyobraznie radzac komus cos? mialabys wyrzuty sumienia?
          • mobypussy Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.08.04, 11:04
            oj boski boski jaki ty jestes wszechwiedzacy...
            zaden lekarz nie postawilby jej diagnozy gdyby poszla z tym dzis do lekarza.
            potrzebne bylyby badania, ktore najwczesnij jutro moglaby zrobic. a wyniki
            pojutrze. ale zaloze sie ze lekarz owiedzialby jej to co ja, albo gorzej.
            "pani przyjdzie za tydzien, wtedy sie sytuacja rozjasni"

ty boski nie badz taki hop do przodu. sam z reszta pisales post wczesniej ze
            nic na ten temat nie wiesz. nie jestes baba, nie miales podobnych sytuacji wiec
            sie nie wkrecaj. bo zes rzadki to wszyscy wiedza.
            • maretina Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.08.04, 11:11
              mobypussy napisała:

> oj boski boski jaki ty jestes wszechwiedzacy...
              > zaden lekarz nie postawilby jej diagnozy gdyby poszla z tym dzis do lekarza.
              > potrzebne bylyby badania, ktore najwczesnij jutro moglaby zrobic. a wyniki
              > pojutrze. ale zaloze sie ze lekarz owiedzialby jej to co ja, albo gorzej.
              > "pani przyjdzie za tydzien, wtedy sie sytuacja rozjasni"
              nie tak do konca:)
              jesli jej sie opoznia 8 dni to juz zaczal sie 6 tc. wtedy macica tzn jej szyjka
              podczas badania ginekologicznego jest juz rozpulchniona, zasiniona, zasinone
              tez sa wargi sromowe i przedsionek pochwy.
              8 dni po terminie bedzie tez na usg widac doczesna ciazowa.
              pecherzyk ciazowy na dobrym sprzecie widac przy beta hcg 750 a serduszko przy
              1000:). zatem to wczesna diagnostyka:)
              • mobypussy Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.08.04, 11:20
                no widzisz, a mnie sie spoznil 2 tyg. i lekarz kazal mi przyjsc za tydzien, bo
                bedzie mozna !!recznie wyczuc czy to ciaza. o zadnym usg nie bylo mowy, bo
                lepiej poczekac tydzien. po co maja wydawac na zdjecia, nie?]
                wiec moze to zalezy od budowy macicy. ja jestem bardzo chuda wiec moze by mi
                spulchnela pozniej ;) moze zalezy od posmarowania: gdybym dala w lape to
                zrobilby mi to usg. a moze od swojego rozumku: obliczylam dni, bylam pewna ze
                zajsc nie moge, po kolejnych 4/5 dniach dostalam okres.
                ZWYKLA WALKA Z HORMONAMI
                pozdrawiam
      • Gość: nutka Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 20.08.04, 10:46
        Racja.
        Nawet lekarz nie jest w stanie zbadać forumowiczki on line.
    • maretina Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.08.04, 10:40
      oczami wyobrazni nie zbadamy Cie:)
      testuj, albo ciaza, albo cialko zolte przetrwalo i produkuje sobie spokojnie
      progesteron i @ sie opoznia. jesli wspolzylas ok 5 dni przed owulacja to szansa
      ciazy duza.ale to gdybanie, testuj i napisz.
      • 1991an Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.08.04, 13:30
        Wydaje mi się, że masz jakiś stan zapalny jajników. Jak jesteś w ciąży to nic
        nie boli. Idź do lekarza.

Pozdrawiam
        • maretina Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.08.04, 16:36
          1991an napisała:

> Wydaje mi się, że masz jakiś stan zapalny jajników. Jak jesteś w ciąży to nic
          > nie boli. Idź do lekarza.
          bzdura. na poczatku ciazy mozna czuc bol podobny do bolu miesiaczkowego.
          uczucie "ciagniecia" jajnikow jest normalne w tym stanie, lekkie bole brzucha
          rowniez.
          jesli pojawiaja sie skurcze to do ginekologa po progesteron, samemu mozna jesc
          no-spe.
          panodele i inne syfy odpadaja.
          >
          > Pozdrawiam
    • Gość: majamik Re: pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.96.13.* 20.08.04, 22:22
      Objawy o których piszesz w moim przypadku pojawiły się dwa razy - za każdym
      razem były to pierwsze objawy ciąży, z tą róznicą że ból brzucha odczuwałam
      jako lekkie kłucie (ale ból jest pojęciem względnym). Pierwszy raz nie
      wiedziałam co jest grane, lecz za drugim razem już wiedziałam, czym zdziwiłam
      mojego męża gdy oznajmiłam mu jeszcze przed terminem oczekiwanej miesiączki ze
      jestem w ciąży.
      Oczywiście w Twiom przypadku może być inaczej, lecz weź to pod uwagę zanim
      sięgniesz po jakieś tabletki przeciwbólowe.
      Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka