babciajadzienka 02.11.14, 16:23 zwyklemu zjadaczowi chleba. Mam swoj rytm dobowy. A po zmianie czasu przez pierwszy tydzien cigle przeliczam a wczesniej to byla ta godzina. Bez sensu. Moj organizm sie buntuje. Nie tylko na to :). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
facettt Mnie sluzy, babciu. 02.11.14, 16:31 bo ranny ptaszek ze mnie nie jest i wole dluzej pospac. chetnie w ogole zlikwidowalbym czas LETNI i pozostawil wylacznie zimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal_wahazar Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 02.11.14, 16:48 Babcia i tak ma szczęście, bo mnie sam czas morduje. Godzina po godzinie i dzień po dniu. Nie ma chwili by odpuścił, non-stop próbuje i jak go znam, któregoś dnia w końcu mu się uda Odpowiedz Link Zgłoś
facettt no, 02.11.14, 16:59 zawsze mowilem, ze najwazniejsze to miec ladne widoki na przyszlosc... jurmar.flog.pl/wpis/1882024/-widok-na-moje-miasto-i-cmentarz-noca- ale i ten dystans mozna skrocic... palestrapolska.files.wordpress.com/2014/07/kaczyc584ski-czy-mj-jest-z-konopi.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
armittesek Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 02.11.14, 21:15 Wole czas letni. Zimowy mnie wkurza, bo bardzo szybko robi sie ciemno. Opowiadam się za letnim ;) Nie przeliczam czasu, dzięki czemu juz po jednym dniu jestem w nowym. Jedynie wstawanie przez kilka dni jest trochę cięższe lub łatwiejsze, zalezy od zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
baba-baba Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 02.11.14, 21:51 Ja po prostu przestawiam zegarek i na tym kończę całą procedurę.Nie odczuwam kompletnie żadnej zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 02.11.14, 21:54 ja tam lubie czas zimowy. wtedy jestem w pracy na czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 02.11.14, 23:03 > ja tam lubie czas zimowy. wtedy jestem w pracy na czas :) Do czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 03.11.14, 04:34 przynajmniej przez nastepne dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 03.11.14, 09:44 O to to. Ale I dwa tygodnie lepsze niż nic. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 03.11.14, 15:36 dzisiaj zanotowalem juz pierwsze spoznienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
domcyb Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 03.11.14, 11:54 Oj, ja też nie lubię zmiany czasu na zimowy.... Niby rano jest jasno, kiedy wstaję, ale za to popołudniu tak szybko robi się ciemno... I tak niestety już będzie do wiosny... nie lubię :( Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 03.11.14, 14:55 A ja akurat sobie chwalę zmianę czasu na zimowy. Należę do tzw. sów i nie cierpię wstawać rano, a już zwłaszcza gdy za oknem jest ciemno. Dzięki tej zmianie ten ciężki dla mnie czas przesuwa się o parę tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
mazgalis komu sluzy zmiana czasu? - dziecią :P 04.11.14, 22:45 Dzieciom służy, dziatwie szkolnej. :) Nie jest bez znaczenia, że przez dwa miesiące na dworze robi się jasno o 8:30, a nie dopiero o 9:30. A w szkole tylko jedna zamiast trzech pierwszych lekcji odbywa się w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt jak najbardziej. 06.11.14, 13:12 mazgalis napisał(a): > Dzieciom służy, dziatwie szkolnej. :) cialo pedagogiczne tesz sie pod tym podpisuje, bo tesz lubi dluzej pospac :) Odpowiedz Link Zgłoś
dsdfan Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 05.11.14, 23:01 Nikomu. Od dawna wiadomo, że straty przewyższają zyski z tego wynalazku kajzerowskich Niemiec z lat pierwszej wojny światowej. Cywilizacja od tamtego czasu zmieniła się co nie co. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 06.11.14, 11:28 mnie nie, czuję się ospała, zmęczona, zasnąć za wcześnie nie mogę, ze wstawaniem mam większy problem niż przed zmianą czasu Odpowiedz Link Zgłoś
slottka.ja Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 06.11.14, 13:51 mam to samo, z każdym dniem coraz gorzy, pewnie przez brak słońca... Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_13 Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 07.11.14, 08:29 Jak dla mnie mógłby być letni przez cały rok. Teraz i tak - wychodzę z domu - ciemno (6.00) , wracam (17.00) - ciemno. Byle do wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
dark_muffin Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 07.11.14, 17:07 Mi nie służy, bo więcej jem - tak, ja też nie widzę związku, a jednak tyję :/ Odpowiedz Link Zgłoś
molly_wither mnie sluzy 07.11.14, 17:40 Jestem bardzo zadowolona , wyspana i nie chce powrotu do czasu letniego. Odpowiedz Link Zgłoś
brygada_ww Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 07.11.14, 17:48 Mnie ta zmiana czasu jest i zawsze byla obojetna. Odpowiedz Link Zgłoś
joankb Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 09.11.14, 14:44 Mnie. Nienawidzę okresu kiedy rano jest tak długo ciemno. To jak w piekle. Zmiana czasu trochę skraca ten okres. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Zmiana czasu jest niekonstytucyjna. Narody musza 10.11.14, 17:18 zaprotestowac. Odpowiedz Link Zgłoś
brygada_ww Re: Zmiana czasu jest niekonstytucyjna. Narody mu 10.11.14, 18:41 sselrats napisał: > zaprotestowac. Tak, zgadzam sie i wprowadzic dla Babci Jadzi czas moskiewski. Caly rok niczewo nichuja izmieniat nie budut;) Odpowiedz Link Zgłoś
ixi_ixi Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 10.11.14, 21:20 nikomu nie służy to zaszłość z czasów kiedy jedynym odbiornikiem prądu w domu była żarówka nad stołem w czasach kiedy wszędzie są LEDy albo sprzęt działa niezależnie od pory dnia (lodówka, telewizor, komputer itd) to zmiana czasu jest tylko zawracaniem d... Odpowiedz Link Zgłoś
karolina24059 Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 10.11.14, 21:47 Nie dla mnie. To jest żałosne, niby ma być oszczędność prądu dzięki temu ale tak naprawdę jeszcze więcej sie go zużywa. A poza tym godzina 4 i już ciemno a tak było by dłużej jasno ;/ beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
kluzeczka Re: komu sluzy zmiana czasu? Nie mnie 11.11.14, 20:44 Chyba nikomu nie służy i nie mam pojęcia w jakim celu przesuwamy czas dwa razy w roku... Odpowiedz Link Zgłoś