Dodaj do ulubionych

Wazne pytanie

19.12.14, 12:14
Witajcie mam pytanie.Chcialabym kupic prezent przez ebay i wyslac czy odbiorca bedzie wiedzial ze to odemnie bo chialabym aby to byla niespodzianka.Chodzi mi o to czy na kopercie bedzie jakas poszlaka kierujaca do mnie.Z gory dzieki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • six_a Re: Wazne pytanie 19.12.14, 12:27
      możesz sobie ustawić inny adres wysyłki w ustawieniach konta, ale nazwisko na kopercie pewnie i tak wstawią twoje.
      • helciamorelcia Re: Wazne pytanie 19.12.14, 12:36
        Nic nie ustawialam po prostu kupilam i wyslalam czy w takim wypadku beda moje dane i ta osoba bedzie wiedziala ze to ja?
        • six_a Re: Wazne pytanie 19.12.14, 12:49
          gdzie wysłałaś? bo standardowo przesyłki są wysyłane na adres z paypala. jak chcesz wysłać na inny adres (ale tylko adres), to musisz go mieć zdefiniowany w ustawieniach konta. odbiorcą i tak będziesz ty. jak chcesz coś niestandardowego, to powinnaś najpierw napisać do sprzedawcy i zapytać, czy oni to zechcą wysłać do kogoś innego. na ebayu wszystko idzie automatem. nie tak jak allegro, że wystawiasz jakieś formularze wysyłki i inne fanaberie.
          • helciamorelcia Re: Wazne pytanie 19.12.14, 12:57
            Dzieki za odpowiedz.Ja nie mam za bardzo doswiadczenia w takich zakupach otoz kupilam prezent i wyslalam na adres kolezanki i chodzi mi o to czy jak ona go odbierze to przeczyta ze to ode mnie czy po porostu bedzie tam tylko adres (ebayowy) tego u ktorego to kupilam czyli wystawiajacego na ebay
            • six_a Re: Wazne pytanie 19.12.14, 13:04
              jeśli kupiłaś jako gość, a nie z zarejestrowanego konta, to teoretycznie żadne twoje dane nie powinny się pojawić.
              • helciamorelcia Re: Wazne pytanie 19.12.14, 13:05
                mam konto na ebay i jestem zarejestrowana
                • leptosom Re: Wazne pytanie 19.12.14, 13:14
                  to przerąbane.
                  • helciamorelcia Re: Wazne pytanie 19.12.14, 13:19
                    Wyslalam na adres domowy czyli moje dane bedą?
                • six_a Re: Wazne pytanie 19.12.14, 13:14
                  no to sorry, ale ja tego nie ogarniam. kupuję z zarejestrowanego konta i nigdzie w trakcie zakupu nie pojawia się pytanie, na jaki adres wysłać, bo przesyłka z automatu idzie na dane/adres konta podane przy rejestracji. pojawiałoby się, gdybym miała zdefiniowanych więcej adresów wysyłki.

może napisz po prostu do sprzedawcy i poproś, żeby nigdzie nie umieszczał twojego nazwiska.
    • nues Re: Wazne pytanie 19.12.14, 12:27
      Na pewno można to ustalić ze sprzedającym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka