Dodaj do ulubionych

Gotowanie obiadów

01.02.15, 09:10
jak u Was to jest?robicie codziennie po pracy? czy w weekend na cały tydzień?
Chodzi mi o osoby pracujące i mające malucha w domu (u mnie 3 latka - przedszkolanka).

pozdr.
Obserwuj wątek
    • paco_lopez Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 10:03
      W tygodniu gotuje malgosia, a w weekendy, to albo ja z kryska cos lepimy, albo jedziemy na wypas do matki1 albo matki2 albo idziemy do knajpy. Mamy srednio okolo 25 lat. Jest nas czworo w tym jedna kryska - taka samotna.
    • janek16ipol Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 11:30
      Dlaczego pracujesz zawodowo mając małe dziecko?
      Wyrywasz rano ze snu śpiącą córeczkę i wleczesz ją do przedszkola, gdzie pełno chorych i kaszlących dzieci? Musi tam jeść to czego nie lubi, spać na rozkaz i bawić się w idiotyczne zabawy wg państwowego programu?
      • eat.clitoristwood Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 11:38
        janek16ipol napisał(a):
        > Dlaczego pracujesz zawodowo mając małe dziecko?
        > Wyrywasz rano ze snu śpiącą córeczkę i wleczesz ją do przedszkola, gdzie pełno
        > chorych i kaszlących dzieci? Musi tam jeść to czego nie lubi, spać na rozkaz i
        > bawić się w idiotyczne zabawy wg państwowego programu?

To przedszkole im. Św. Jana Pawła Olbrzymiego, w którym dzieci przebrana za husarzy i Matki Polki w przerwach między modlitwą uczą się patriotycznych pieśni.
      • ursyda Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 13:05
        Ty tak poważnie?
      • six_a Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 15:07
        z biblii się urwałeś?
        • eat.clitoristwood Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 15:26
          tinyurl.com/kbpcmaz
      • straszny.upal Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 17:24
        Nie wierze ze mozna pisacna trzezwo takie durnoty
    • m.a.l.a_syrenka Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 11:49
      Kiedy mój grafik zajęć trzeszczy w szwach, to planuję posiłki z kilkudniowym wyprzedzeniem. Szczególnie jeśli mam ochotę na coś do czego składniki można przygotować wcześniej. Przeważnie przygotowanie było wieczorem dzień przed ( gotowanie grzybów, kapusty, ryżu, kaszy, soi, itp. - coś przy czym lepiej być ale tak naprawdę można ustawić zegarek i zająć się czymś innym), a potem tylko siup-siup, obiad gotowy i wolne.
      Teraz za to trenuję totalne lenistwo w tym zakresie, bo dla mnie samej nie chce mi się gotować. Bywa tak, że wyskoczę do budki obok po materiał na szybką sałatkę, a i to ze dwa razy w tygodniu. Przez resztę czasu sama kawa, kawa z mlekiem, orzechy, jabłko i też jest dobrze.
      Wczoraj koleżanki przyniosły eklerki do kawy i... chyba się odzwyczailam od takich rzeczy. Jedna, mała taka, a cały dzień nie mogłam sobie poradzić.
      • kino.mockba Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 13:31
        > Przez resztę czasu sama kawa, kawa z mlekiem, orzechy, jabłko i też jest dobrze.

Chciałabym się najadać jabłkiem i orzechami przez cały tydzień.
    • ursyda Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 13:07
      Jak Ci napiszemy, że nie gotujemy to przestaniesz?:)
      • konwalia30 Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 14:42
        Dziękuję co po niektórym za inteligentne wpisy. Byłam ciekawa jak to jest u innych, czy stawiacie na domowe obiady, mimo zmęczenia, "umordowania" dniem, tygodniem czy stołujecie sie poza domem
        • ursyda Re: Gotowanie obiadów 02.02.15, 11:15
          Rozumiem
          pozdrawiam
          Óla Coponiektóra.
    • facettt Gotujemy :) - 2 x w tygodniu 01.02.15, 15:18
      czesto na dwa dni

2 x w tygodniu gotuje pracujaca Slubna - rowniez czesto na dwa dni

- i tydzien z glowy :)

- cos pomoglem ?
    • czoklitka Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 15:38
      Coś Ty. Obiady robię weekendowo lub idę wtedy do jadłodajni. Na co dzień jem kanapki i jajka lub napycham się wiśniowym kisielem.
      • babciajadzienka Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 16:12
        prosze uprzejmie. Kiedys pracowalam mniej, obiad byl na dwa dni. Teraz jemy wekendowy, a potem, jajko, kasza, salatka, pierogi. Aby do soboty. Da sie. Zawsze zostaje kanapka.
    • tirol1 Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 19:57
      A kto by w 21 wieku gotowal?kupuje sie gotowe i do mikrofalowki albo zamawia sie catering albo je sie na miescie
      • miau.weglowy Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 20:01
        eee...ja? bo zdrowiej?
      • straszny.upal Re: Gotowanie obiadów 01.02.15, 20:10
        taniej zdrowiej bez ryzyka jest ugotowac
        jest mnostwo dan ktore mozna w maks 20 minut zrobic
    • d.d.00 Re: Gotowanie obiadów 02.02.15, 16:05
      Często robię wieczorem, bierzemy do pracy. Rzadziej popołudniami. Wolę czas poświęcić dziecku niż stać w garach, więc gdy potomek zaśnie to pichtam obiad :)
    • sandriks Re: Gotowanie obiadów 02.02.15, 17:18
      ja siedzę w domu na co dzień, ale i tak obiad gotuję na 2 dni, wolę więcej czasu mieć np. na sprzątanie niż stać przy garach codziennie pół dnia ;)
      • six_a Re: Gotowanie obiadów 02.02.15, 17:21
        >wolę więcej czasu mieć np. na sprzątanie niż stać przy garach codziennie pół dnia ;)
        na sprzątanie? :)
        olol.
        • sandriks Re: Gotowanie obiadów 02.02.15, 17:26
          oj nooo... i na inne rzeczy oczywiście :D ale z dwojga "złego" wolę już sprzątac niż gotować :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka