Dodaj do ulubionych

Kolega z pracy

12.02.15, 22:13
Latem zeszlego roku poznalam nowo przyjetego chlopaka w pracy. Od razu zrwocilam na niego uwage... aczkolwiek przez nastepne dwa miesiace nie mielismy zbytnio ze soba kontaktu az do polowy wrzesnia. spotkalam go przypadkowo w kawiarni i to pamietam jak dzis... wpadlam jak sliwka w kompot! od tego momentu ciągle krąży w mojej głowie a rano lece do pracy jak na skrzydlachh bo wiem, ze sie spotkamy. Zreszta od września nasza znajomosc jakos sie sama pogłebiła.. to on mi pokazal miejsca gdzie jeszcze nie bylam, odkrylam nowe regionalne smaki i uwielbuiam przebywac w jego towarzystwie... potrafi mnie wysluchac, rozsmieszyc, pocieszyc, wesprzec... taki przyjaciel.Poza tym on tez mi nie raz wspomnial jak ceni moja przyjazn z nim tyle ze w praktyce ta przyjazn wyglada tez tak, ze podczas wspolnego tanca przytulil mnie mocno do siebie i tak w jego ramionach oddawalam sie jego pocalunkom w szyje... tylko wtedy jedynie wziazl sie na odwage... poza tym nic nigdy miedzy nami nie doszlo nawet na wspolnych wyjazdach z pracy. Chyba kazde z nas boi sie czegos, albo jest na tyle niesmiale... ale mnie juz zaczynaja meczyc te podchody, bo powodow do tego bym myslala, ze on chcialaby cos wiecej daje mi wiele razy. Problem w tym, ze on chyba jest bardziej niesmialy niz ja i nie potrafie go rozgryzc. Co dalej? zadne z nas nie jest w zwiazku z kims innym.Droga wolna..
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Kolega z pracy 12.02.15, 22:18
      a
      • taki-sobie-nick Re: Kolega z pracy 12.02.15, 22:19
        taki-sobie-nick napisała:

Pardon, chciałam tylko przejść do formularza zaawansowanego i sprawdzić, czy da się w komentarzu zrobić sondę.
        • mendigo Re: Kolega z pracy 12.02.15, 22:36
          I co, da się?
    • czoklitka Re: Kolega z pracy 12.02.15, 22:24
      to weź go zaproś na coś przypominającego randeczkę
      • layla.h Re: Kolega z pracy 12.02.15, 22:36
        takie cos juz bylo... i na grzecznie sie skonczylo
        • czoklitka Re: Kolega z pracy 12.02.15, 22:43
          wiec zaproś na drugie takie coś i rozwiń akcję
          • engine8 Re: Kolega z pracy 13.02.15, 18:13
            a jak sie wystraszy i ucieknie? widocznie nie jest "gotowy"
            • czoklitka Re: Kolega z pracy 13.02.15, 18:20
              to się wystraszy i ucieknie, a autorka zmęczona tym podgryzaniem z każdej strony jabłka zamknie sprawę "kolegi z pracy" i będzie miała święty spokój
              • engine8 Re: Kolega z pracy 13.02.15, 18:24
                a gdyby tak zaproponowac "Lubisz lody? - zapraszam na loda" - jak lubi to pojdzie i pierwsze lody zoastna przelamane a jaka nie to powie "e tam wole kawe i ciastko" - i znow jestesmy w tym samym punkcie bez ryzyka....
                • czoklitka Re: Kolega z pracy 13.02.15, 18:29
                  świetny pomysł, choć swoją drogą, te pierwsze lody powinny już zostać przełamane - w końcu były pierwsze pocałunki w szyję (chyba w tym wątku)
                  • engine8 Re: Kolega z pracy 13.02.15, 18:39
                    Widocznie te pocalunki nie byly wystarczajaco gorace aby roztopic lody i trzeba te lody przelamac.
                    No i tym co sie dzieje na imprezach z alkoholem nalezy zampomniec zaraz po tym i trzeba potwierdzic na trzezwo aby byly zaliczone.
                    • czoklitka Re: Kolega z pracy 13.02.15, 18:48
                      w sumie, nieszczęściem jest się zadawać z takim wstydnisiem
                      • engine8 Re: Kolega z pracy 13.02.15, 19:10
                        nie wiem czy to nieszczescie - zakladajac ze z innymi tez bedzie taki ostrozny to pewne "bezpieczenstwo".
        • aqua48 Re: Kolega z pracy 13.02.15, 10:25
          layla.h napisała:

> takie cos juz bylo... i na grzecznie sie skonczylo

Mało przekonująca jesteś?
    • hitherto Re: Kolega z pracy 13.02.15, 00:20
      A Ty ile dałaś mu powodów by myślał że Ty chcesz coś więcej? Jak jest taki sam cykor jak Ty to czeka na sygnał z Twojej strony. Jak nie chcesz czekać w nieskończoność to przejmij inicjatywę, jak już będziecie razem będziesz mu najwyżej wypominać jak się czaił :-)
    • leptosom Re: Kolega z pracy 13.02.15, 10:46
      sama mieszkasz, jeździsz samochodem?
    • paco_lopez Re: Kolega z pracy 13.02.15, 10:59
      konsekwencją pisania takich zwierzeń na forum jest przeczytanie komentarzy ludzi, którzy owszem chcieliby znaleźć się w podobnej sytuacji, ale nie mogą, bo są już na to za starzy albo w zupełnie innym , że tak powiem dużo dalszym położeniu. W sumie guzik ich obchodzi co będzie dalej tym bardziej , że dalej to oni już z 5 razy byli no i wiedzą, że on musi w końcu zrobić ci double earthquakera i zadeklarować że wyrobi na dzieciaki, meble, wczasy itd. To własnie ta jego nieśmiałość. On nie wie czy z tym sobie da radę.
    • pomorzanka34 Re: Kolega z pracy 13.02.15, 15:19
      a to nie Ty przypadkiem pisałaś ze kolega klepnął Cie w tyłek w pracy ?
      • czoklitka Re: Kolega z pracy 13.02.15, 18:04
        a to łajdak jeden, tak w pracy po pupie klepać
        • mendigo Re: Kolega z pracy 13.02.15, 18:09
          Lepiej masować. Klepanie nie każdy lubi, a do masażu każdy się prędzej czy później przekona.
          • czoklitka Re: Kolega z pracy 13.02.15, 18:21
            podobno z użyciem wódki/spirytusu dobry
            • mendigo Re: Kolega z pracy 13.02.15, 19:22
              Ale to nie w pracy, czoklita. Na wszystko jest czas i miejsce.
              • engine8 Re: Kolega z pracy 13.02.15, 20:12
                to Ty nie wiesz co sie pracy robi i co sie dzieje?
    • obrotowy proponowalbym udac sie do Wróżki... 13.02.15, 15:44
      ona Ci powie, co was czeka.

a gdy osiagnelas juz wyzszy poziom desperacji - to do Biura Matrymonialnego.
      Specjalisci (za umiarkowana oplata) doradza Ci jak owinac sobie znajomego faceta wokol palca.
    • tycho99 Re: Kolega z pracy 13.02.15, 19:37
      Zaproś go na 50 twarzy Greya. Przed seansem wręcz mu taką kartkę (pozycje przykładowe):

---------------------
      | MENU
      |
      | 12:31
      | 23:13
      | 45:40
      | 56:43
      | 1:15:32
      |
      ---------------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka