Dodaj do ulubionych

Ilu kobieta potrzebuje par butów?

19.03.15, 20:49
Ilu kobieta potrzebuje par butów? Mam wrażenie, ze niedługo to będziemy spali ze szpilkami pod poduszką.......
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Twoja kobieta czy kobieta w ogóle? 19.03.15, 20:56
      Czy uważasz, że wszystkie pochodzimy z jednej linii produkcyjnej, więc jesteśmy identyczne?

https://i.pinger.pl/pgr273/79570bd6001c06444b0e9e8b/klony.jpeg
      • kaniop Re: Twoja kobieta czy kobieta w ogóle? 19.03.15, 21:04
        Nie, ale jestem ciekawy żeby porównać czy moja juz całkiem ma na tym punkcie świra czy mieści sie w jakiejś normie ;)
        • taki-sobie-nick Norma kotuś to jest definiowana m. in. 19.03.15, 21:34
          przez tak przyziemną kwestię, jaką są zarobki, czyli jak mówił towarzysz M.: byt określa...

Innymi słowy, jaki procent przychodów twoja luba przeznacza na buty?
          • leptosom Re: Norma kotuś to jest definiowana m. in. 19.03.15, 21:42
            pewnie ponad 100. to nie trudne.
    • liisa.valo Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 19.03.15, 21:29
      Ale z podziałem na pory roku czy w ogóle?
      • kaniop Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 19.03.15, 21:33
        W ogóle, w podziale... bez róznicy :) u nas zima wysypują sie z szafy kozaki, latem sandały i szpilki ;)
        • taki-sobie-nick Może macie po prostu bałagan w szafie? 19.03.15, 21:35
          Przy porządnym bałaganie nawet DWIE pary będą się wysypywać.

A jesienią i zimą co ci się wysypuje?
          • kaniop Re: Może macie po prostu bałagan w szafie? 19.03.15, 21:41
            no zimą napisałem, że kozaki ;) jesienią tez jakieś takie kozaki tylko krótsze ;)
            • taki-sobie-nick Re: Może macie po prostu bałagan w szafie? 19.03.15, 21:45
              kaniop napisała:

> no zimą napisałem, że kozaki ;) jesienią tez jakieś takie kozaki tylko krótsze
              > ;)

Tfu, miało być jesienią i wiosną.
              • kaniop Re: Może macie po prostu bałagan w szafie? 20.03.15, 10:29
                szpilki jakieś i baleriny czy cos takiego ;)
        • liisa.valo Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 19.03.15, 21:39
          3 zimowe
          6 przejściowych (jesień/wiosna)
          sandałów na lato akurat nie mam, muszę kupić ze 2-3
          jedną parę zupełnie płaskich - potrzebne do biegania w pracy
          5 par szpilek
          • taki-sobie-nick Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 19.03.15, 21:41
            liisa.valo napisała:

> 3 zimowe
            > 6 przejściowych (jesień/wiosna)
            > sandałów na lato akurat nie mam, muszę kupić ze 2-3
            > jedną parę zupełnie płaskich - potrzebne do biegania w pracy
            > 5 par szpilek

i tak co roku...? Ile przeciętnie wydajesz na parę?
            • liisa.valo Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 19.03.15, 21:46
              Nie, tyle mam teraz w szafie.
              Z reguły w roku kupuję tak 3-4 pary butów (różnych, czasem kozaczki, czasem botki), ale nie wyrzucam ich co roku, więc mam obecnie też takie z poprzednich sezonów. Buty z reguły dość niszczę, niestety, więc nie kupuję drogich. Zaopatruję się w takich normalnych sklepach obuwniczych, czasem CCC lub Deichman. Najdroższe są szpilki, które kupiłam na wesele w rodzinie jakieś 4-5 lat temu, nie pamiętam ile kosztowały, ale były wyrzeczeniem.
          • kaniop Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 19.03.15, 21:49
            Uuu to samych szpilek moja kobieta ma ze 20 par.... tak czułem, że to ponad normę ;)
            • taki-sobie-nick Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 19.03.15, 21:50
              kaniop napisała:

> Uuu to samych szpilek moja kobieta ma ze 20 par.... tak czułem, że to ponad nor
              > mę ;)

Nie mogę wyjść z podziwu, skąd ona na to ma.

No ponad normę, i co? Wyrzucisz jej?
              • kaniop Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 10:31
                Nie wyrzucę, ale jak będzie kupować to już nie uwierzę, że wszystkie kobiety kupują tyle butów ;)
                Skąd ma mieć? Zarabia to ma... nie kumam w czym problem ;)
          • facettt baby noszacej szpilki przez prog bym nie przepusci 20.03.15, 10:02
            przepuscil

masz tu zdrowe obuwie (Półbuty) i cwicz:
            buty.lukow.pl/product-pol-2911-083-Polbuty-damskie-.html
            • kaniop Re: baby noszacej szpilki przez prog bym nie prze 20.03.15, 10:32
              Ale czemu miałaby nosić takie paskudztwa, co mi sie kojarzą z 60letnią panią? ;)
              • facettt nadal baby noszacej szpilki przez prog bym nie prz 20.03.15, 13:43
                kaniop napisała:
                > Ale czemu miałaby nosić takie paskudztwa, co mi sie kojarzą z 60letnią panią? ;

Temu ze sa zdrowe i wygodne
                w przeciwienstwie do szpilek, ktore sa niezdrowe dla stop, pomijajac juz fakt,
                ze wygladaja pretensjonalnie.
                • mendigo Re: nadal baby noszacej szpilki przez prog bym ni 20.03.15, 18:10
                  Szkoda, że już odpuściłeś, bo w kwestiach obuwniczych pewnie byśmy się dogadali. Pod warunkiem, że te czółenka (czy co to tam jest) to w twoim mniemaniu dla kobiety obowiązkowe. Bo przyznam, że wolę adidaski.
                  • facettt nie masz oferty 20.03.15, 21:10
                    mendigo napisało:
                    > Szkoda, że już odpuściłeś, bo w kwestiach obuwniczych pewnie byśmy się dogadali

- jasne. adidaski tesz dopuszczam, pod warunkiem, ze sa czarne.

> . Pod warunkiem, że te czółenka (czy co to tam jest) to w twoim mniemaniu
                    dla kobiety obowiązkowe. Bo przyznam, że wolę adidaski.

- viesz , ze jestem demokrata
                    i akceptuje wszystko, co pasuje obu stronom.
              • taki-sobie-nick Re: baby noszacej szpilki przez prog bym nie prze 20.03.15, 17:52
                kaniop napisała:

> Ale czemu miałaby nosić takie paskudztwa, co mi sie kojarzą z 60letnią panią? ;
                > )

A to są, według ciebie, jedyne buty na niższym obcasie?

www.hellozdrowie.pl/medycyna/buty-na-obcasach-nosisz-uwazaj
                • znana.jako.ggigus w podanym linku mowa o haluksach 21.03.15, 23:05
                  Mogę być dziedziczne. Mam haluksy od 15 roku życia bez noszenia za ciasnych butów i bez obcasów.
                  • eat.clitoristwood Re: w podanym linku mowa o haluksach 21.03.15, 23:12
                    znana.jako.ggigus napisała:
                    > Mogę być dziedziczne. Mam haluksy od 15 roku życia bez noszenia za ciasnych but
                    > ów i bez obcasów.

Znaczy zaledwie rok po tym, jak zostałaś ateistką.

Przepraszam. :)
                    • znana.jako.ggigus Ty, masz rację! 21.03.15, 23:14
                      Pokarał mnie Bóg!
                      Ale na szczęście haluksy miała też moja babcia i inni członkowie mego rodu.
                      • eat.clitoristwood Apohalluxa wg. Giggusa. :) 21.03.15, 23:17
                        • znana.jako.ggigus O Jezu! 21.03.15, 23:19

• znana.jako.ggigus A na serio - haluks jest pożyteczny. 21.03.15, 23:21
                            Krótko zarwie przed zmianą pogody, obojętnie co mówi prognoza.
                  • fuzja-jadrowa Re: w podanym linku mowa o haluksach 21.03.15, 23:22
                    > Mogę być dziedziczne. Mam haluksy od 15 roku życia bez noszenia za ciasnych butów i bez obcasów.

Geny jak najbardziej.

Ja nie mam i nie będę miała tego typu problemów - nie ten "typ" stopy. Za to w rodzinie mojej matki, nawet mężczyźni cierpią z tego powodu, a nie podejrzewam, że chadzają w za ciasnych szpilkach.
            • czoklitka Re: baby noszacej szpilki przez prog bym nie prze 20.03.15, 19:37
              ładne
    • kura_wuja Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 19.03.15, 21:36
      to bardzo proste. Ile by nie miala, to ciagle jest za malo.
      • kaniop Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 19.03.15, 21:42
        o to to, tak właśnie myślę, że ona żyje zgodznie z takim przekonaniem
    • taki-sobie-nick To jakiej ty jesteś płci? 19.03.15, 21:53
      System podaje, że kaniop napisała, a ty piszesz będziemy spali.
      • kaniop Re: To jakiej ty jesteś płci? 20.03.15, 10:34
        oooo a gdzie to się zmienia? Facetem jestem
        • kaniop Re: To jakiej ty jesteś płci? 20.03.15, 10:37
          znalazłem w ustawieniach, dzieki za zwrocenie uwagi
    • eat.clitoristwood Imelda Marcos 19.03.15, 22:17
      "... stała się sławna z powodu pozostawionej w rezydencji prezydenckiej Malacañan Palace olbrzymiej kolekcji luksusowego obuwia (1006 szt.), 15 płaszczy z norek, 508 długich płaszczy ..."
      • kaniop Re: Imelda Marcos 20.03.15, 10:36
        O to do tej pani mojej jeszcze troche brakuje ;)
      • fuzja-jadrowa Re: Imelda Marcos 20.03.15, 11:40
        > "... stała się sławna z powodu pozostawionej w rezydencji prezydenckiej Malaca&
        > #241;an Palace olbrzymiej kolekcji luksusowego obuwia (1006 szt.), 15 płaszczy
        > z norek, 508 długich płaszczy ..."

Inna kategoria. Imelda nie jest zwykłą Fizią Pończoszanką. A to zobowiązuje. Osobie publicznej jej kalibru nie wypadało pokazać się w tej samej parze butów więcej niż kilka razy. :)
        • eat.clitoristwood Re: Imelda Marcos 20.03.15, 13:06
          fuzja-jadrowa napisał(a):
          > Inna kategoria. Imelda nie jest zwykłą Fizią Pończoszanką. A to zobowiązuje. Os
          > obie publicznej jej kalibru nie wypadało pokazać się w tej samej parze butów wi
          > ęcej niż kilka razy. :)

Dużo ciekawsza od obuwniczej jest informacja o futrach i płaszczach, jak wiadomo, na Filipinach zimy są szczególnie srogie.
          Aczkolwiek Azjaci tropikalni pocą się jakoś inaczej a poza wydają się zazdraszczać Eoropejczykom odzieżowego asortymentu, toteż +33°C nie stanowią przeszkody dla ortalionowej, pikowanej kurtki puchowej, choćby wełnianej pelerynki, czy jak to się nazywa, co ramiona okrywa.
    • piataziuta Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 19.03.15, 22:52
      15 to absolutne minimum
    • ortolann Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 08:51
      Myślę, że problem leży gdzie indziej: macie za małą szafę na buty. Nie ma takiej ilości butów, która przekraczałaby jakąś normę. Zresztą, czy ktoś tutaj ustalił normę?
      • kaniop Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 10:38
        nie ma miejsca na większą niestety ;) a buty już i tak są w szafie, pod łóżkiem i w pawlaczu...
    • coffei.na ale gdzie? 20.03.15, 08:58
      do łóżka czy na pole?
    • anus-hka Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 09:40
      Tyle ile trzeba...goopie pytanie :-P
    • wez_sie nie wiem 20.03.15, 09:56
      nie wiem ale wiem ile potrzebuje taki rezolutny nastolatek jag ja
      no wiec mam teraz jedna pare i jak zniszcze za szybko to sie babcia wkurzy tak mi powiedziala :/

w sumie nie wiem czy duzo czy malo
      • facettt ale wiem. 20.03.15, 10:05
        Stalin mial DWIE pary (naprawde)
        jedna byla u szewca w remoncie.
    • ina_nova Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 10:29
      Jezu tyle ile chce i może sobie pozwolić, tyle ma. Ja mam 8 a koleżanka 58. Kolejne dziwno-durne rozkminy
    • miau.weglowy Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 10:44
      ech, te ciagle narzekania mezczyzn, ze kobiety maja za duzo butow... gdyby ubierali sie tak barwnie i roznorodnie, jak kobiety - pewnei by to zrozumieli
      ja, w wyniku staran o zminimalizowanie stanu posiadania rzeczy wszelkich, mam 19 par butow teraz
    • lew_ Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 10:52
      Mjal,a co masz jeszcze oprocz tych butow??
      • taki-sobie-nick Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 17:45
        lew_ napisał:

> Mjal,a co masz jeszcze oprocz tych butow??

Skarpetki.
    • varia1 Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 11:10
      nie wiem ile mam, około 100 par na pewno, może więcej, samych szpilek ponad 30 par
      i wcale nie uważam że mam ich za dużo, wszystkie wydają mi się potrzebne, co jakiś czas robię czystkę żeby kupić nowe
      szalików za to mam chyba z tysiąc - tu jestem totalnie uzależniona :)
      • coffei.na Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 11:24
        mam nadzieję,że masz rozm.39 !! powiedz kiedy te czystki Mamuś a poczatuję pod śmietnikiem,ewentualnie pod kontenerem Caritasu!

Ha! nawet już wiem jak go opędzlować! ostatnio widziałam jak chłopak trzymany za nogi wybiera szmaciska z owej skrzyni...swoją drogą popatrz : potrzeba matką wynalazku...

p.s.: kooocham szaliki,chusty!!!
        czy to przypadek? czy każda lady ma takowe zrycie??
        • varia1 Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 11:27
          hahaha :) oczywiście że 39 :D w końcu jesteśmy rodziną :)
    • fuzja-jadrowa Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 11:14
      Pytasz, ponieważ macie dwupokojową klitkę, z czego cały pokój przeznaczyła na garderobę i nie masz gdzie podziać swojej kolekcji puszek? Czy może niedojadacie, bo ona ostatnie grosze wydaje na buty?

Jeśli nic z tych rzeczy, to nie rozumiem problemu.

U siebie doliczyłam się 28 par. Teoretycznie przeżyłabym z mniejszą ich liczbą, co nie znaczy, że chcę. Niektórych pewnie bym nie miała, gdyby nie praca.

Podsumowując: weź pod uwagę tryb życia (wyjazdy, sposób spędzania wolnego czasu, rodzaj pracy), pory roku, kolorystykę ubrań i różne ich rodzaje - i już potrzeby obuwnicze kobiet będą się różnić.
    • lew_ Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 11:32
      Idealna kobieta ma dwie pary butow-jedna letnia a jedna zimowa:)
      • varia1 Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 11:33
        z sandałów w kozaki i na odwrót :)
        ideał
        • coffei.na Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 11:36
          wiesz Mammi...jeżeli to Kazar to ewentualnie szłoby
          zawsze można iść boso przez Świat!!
          • varia1 Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 11:39
            można :)
      • czoklitka Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 11:36
        czyś Ty chłopie oszalał?! ;-)
    • paco_lopez Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 11:33
      Ciekawe ile Kryśka ma ale chyba masymalnie 12. W tym jedne do biegania, a ile ty masz par, bo ja mam 9 w tym dwie pary piłkarskich.
    • czoklitka Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 11:35
      ja mam 12 wliczając te na lato i zimę.
    • aniaturek0409 Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 18:35
      Mam 12 par butów:
      kozaki krótkie 1
      kozaki długie 2
      adidasy 2
      trampki 1
      półbuty 2
      klapki 2
      sandały 1
      szpilki 1
      Kupuję 2-3 pary butów rocznie. Chodzę w nich 1-3 sezony, w zależności od stopnia zużycia. Mam bardzo wrażliwe nogi i muszę mocno się natrudzić żeby znaleźć buty które nie zrobią mi ze stóp jednej wielkiej rany. Żeby zawęzić poszukiwania króluje u mnie skóra. Szpilki mam tylko jedne od 7 lat ponieważ nie znalazłam drugich takich w których dała bym radę chodzić. Zakładam je tylko na bardzo uroczyste wyjścia więc miałam je kilkanaście razy na sobie.
      • eat.clitoristwood Aniuturek, 20.03.15, 18:38
        chyba minęłaś się z prawdą w profilu. Niemożliwym jest albowiem, coby 31-letnia dziewczyna nazywała buty tak, jak się je nazywało powiedzmy trzydzieści lat temu.
        • czoklitka Re: Aniuturek, 20.03.15, 19:33
          przecież teraz tez tak się nazywa buty, jak to ona nazwala
        • aniaturek0409 Re: Aniuturek, 29.03.15, 18:24
          a dokładnie o którą nazwę ci chodzi?
    • glamourous Tyle, ile wytrzyma jej karta kredytowa :) 20.03.15, 19:08
      Mam na stanie :
      15 par szpilek (zakryte noski oraz peep toe)
      6 par kozakow
      6 par low boots
      oraz tylko 4 pary butow na plaskim obcasie ;)

Czyli razem wszystkiego ponad 30 par. Mam na nie specjalna szafe, radze Ci sprawic swojej dziewczynie tez cos w ten desen zeby te wszystkie szpilki nie uwieraly Cie w w glowe podczas snu... ;)
    • robaczywagruszka Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 19:12
      mam z 70 par, od kozaków na mróz i wiosnę, przez szpili i baleriny po japonki, no i inne na rower, do biegania..a chodzę może w 7 :D...reszta..na okazje, zawsze się przyda....:D
    • sid-15 Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 20.03.15, 21:25
      Przeliczyłam buty, które mam wystawione jako do użytku obecnie (kozaki, botki, czółenka, sportowe) - 22 pary. Do tego dochodzą 3 pary z kategorii "na mrozy" i cholera wie ile na lato, a także zapewne jakieś, o których teraz nie pamiętam oraz takie z kategorii "leżą upchnięte od wieków, może kiedyś założę". Obstawiam łącznie około 40 par.
      • sid-15 Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 22.03.15, 09:56
        > Obstawiam łącznie około 40 par.

No dobra, 50.
    • grzeczna_dziewczynka15 Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 21.03.15, 10:44
      Kobieta potrzebuje mnóstwo butów. Mężczyzna zresztą też.

Niech no policzę: buty narciarskie lub/i snowboardowe, buty do łyżew, buty do biegówek, buty do tenisa, buty do fitnessu, buty do chodzenia na umiarkowane dni, buty na gorącą pogodę, buty na zimę, buty, które można założyć w b. formalnym kontekście (w sensie nie-trampki), no i choć jedne szpilki - do łóżka;)

Mężczyzna czasem może się obejść bez szpilek, ale nie zawsze.

P.S. Zapomniałam: buty do chodzenia po górach!
      Jak widać z tymi butami to jakaś jazda
    • samuela_vimes Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 21.03.15, 12:20
      pogadaj sobie z moim niemężem. On cię doskonale zrozumie. Ja sobie ostatnio szafę tylko na buty kupiłam :-D bałagan? Nigdy w życiu! Dobra organizacja, dużo pudełek i odpowiednie miejsce na butkową kolekcję i żadne z butów nie walają się tam gdzie nie powinny. Mam około 80 par butów.
      • aqua48 Re: Ilu kobieta potrzebuje par butów? 21.03.15, 16:10
        Tylu ile jej się podoba...a jest to zazwyczaj duuużo. Mój mąż już się przyzwyczaił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka