Dodaj do ulubionych

prośba o radę:-)

18.04.15, 13:57
Witam, moim problemem jest to, że nie potrafię nauczyć się pływać żabką z głową na wierzchu.
Potrafię płynąć na grzbiecie i żabką krytą, ale chciałabym też nauczyć się utrzymywać głowę nad wodą. Wiem, że to nie jest prawidłowy styl, ale bardzo mi zależy.
Pomoże mi ktoś?
Jadąc nad jeziorko albo nad może, fajnie umieć tak pływać, a mi głowa zawsze idzie cała pod wodę.
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 14:04
      Ja Ci pomogę
      trzymaj głowę na wierzchu
    • gyubal_wahazar Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 14:50
      Ja Ci pomogę, bo z kolei nie umiem żabką z głową pod wodą. Sczepimy się i będziem nad wodą na bank. Lece po slipy, pakuj piórnik
    • rosemary84 Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 15:05
      Pływanie żabką z głową nad wodą jest mało wygodne, a później jeszcze dodatkowo boli kark ;) szkoda zachodu- lepiej potrenować plywanie pieskiem ;)
    • kura_wuja Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 15:07
      A jakbys tak przywiazala sobie napompowana detke rowerowa do glowy? Jesli nie pomoze rowerowa to moze od motocykla?
      • rosemary84 Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 15:09
        w ostateczności zawsze moze być taka od ciągnika - z nią już nie powalczy
        • kalllka Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 15:15
          Nie rozumiem, uważasz ,ze _ francja chcąc nauczyć pływać odkryta żabka,potrzebuje dętki od ciągnika.,?
          ( na cóż komu komplikowanie prostych sposobów, i dawanie do zrozumienia, rosemary?)
          • rosemary84 Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 15:19
            Nie mówię, że potrzebuje, ale skoro już szukamy pomocnych gadżetów... ;)
            • kalllka Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 15:30
              E nie, nic nie szukamy.
              kura wuja wpadła na pomysł z dętka, niech go rozwija.
              Pływanie żabka odbywa sie bez gadżetów.
              A autorek chce sie nauczyć wentylować bez chowania głowy pod wodę ( by przybliżyć różyczce,. To jest trochę tak z tym pływaniem jak np strusia nauczyć bać sie "z głowa", bez piachu)
              • kura_wuja Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 15:59
                > To jest trochę tak z tym pływaniem jak np strusia nauczyć bać sie "z głowa", bez piachu)
                W ten sposob poluje sie na strusie. Stawia sie strusia na asfalcie lub betonie i robi sie HUUUUU.
                • kalllka Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 17:05
                  No, nie bardzo., z tym asfaltem kurzym i hu hu to przesadziła,.
                  Wuja musi pamietać, ze tu sie nie poluje tu sie uczy. Np strusia biegać rysiem.

Pomogę,. kur_ pamięta strusia Pędziwiatra (?)
                  • aqua48 Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 17:57
                    kalllka napisała:

> Wuja musi pamietać, ze tu sie nie poluje tu sie uczy. Np strusia biegać rysiem

taa, a rysia pisać morsem...
                    • kalllka Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 18:15
                      Można i tak, rysia morsem, ale stefa chciala
                      elegancję nauczyć w żabke z głowa i w tempie na 7/8 ( na stara płyte znaczy sie i wersje)
                      Tak na marginesie, jak znam Morsa to rysia tez umie ( szczupły i wytrzymały)
                      • aqua48 Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 19:00
                        kalllka napisała:

> Można i tak, rysia morsem, ale stefa chciala
                        > elegancję nauczyć w żabke z głowa i w tempie na 7/8 ( na stara płyte znaczy s
                        > ie i wersje)
                        > Tak na marginesie, jak znam Morsa to rysia tez umie ( szczupły i wytrzymały)

Co do żabki się nie wypowiadam, bo ja pływam wyłącznie większymi jednostkami pływającymi z kapitanem na podkładzie. Nie wiem czy Ryś zna morsa, bo się sfoczył.
                        • kalllka Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 19:13
                          OK. Pływaj na zdrowie gig.
                          Rys czy mors, to stare konie, obaj wiedza o co
                          kaman. Dużo bardziej niż młode foczki, którym wpływanie burzy krew.
                          a pózniej aż roi się od tomówkruzow , francuskich frykasów i innych Interwiow.
                          • aqua48 Re: prośba o radę:-) 19.04.15, 16:43
                            kalllka napisała:

> Rys czy mors, to stare konie, obaj wiedza o co
                            > kaman. Dużo bardziej niż młode foczki, którym wpływanie burzy krew.
                            > a pózniej aż roi się od tomówkruzow , francuskich frykasów i innych Interwiow.

Młoda to ja już byłam, ale przeciwko francuskim frykasom nic nie mam..
    • stephanie.plum Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 16:19
      prawdopodobnie zaniedbujesz trochę pracę ramion. Wymach musi być mocarny, szeroki, w końcowej fazie jakby zagarniający wodę pod człowieka. kiedy ręce są szeroko, głowa najwyżej, robisz wdech. kiedy pracują nogi, robisz wydech. nie musi cała głowa być nad wodą, przy wydechu usta mogą być nawet trochę zanurzone, ważne, żeby oczy wystawały.
      jak u żaby właśnie.

to się nazywa - żabka turystyczna.
    • molly_wither Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 17:08
      Trolle w sobote, to nie to samo, co w niedziele.
      • znana.jako.ggigus no a jak się robić żabkę z głową w wodzie? 18.04.15, 17:11
        Bo żabka turystyczna to mój ulubiony styl leniwej żaby, jaki najchętniej uprawiam.
        • kalllka Re: no a jak się robić żabkę z głową w wodzie? 18.04.15, 17:17
          Jabym tez poprawiała, ale nie wiem na czym
          ( leniwa -turystyczna) polega.
          • znana.jako.ggigus no mam głowę nad wodą i zamaczam do ust 18.04.15, 17:18
            najwyżej.
            Wydycham do wody, jak kazali na kursie, bo się nauczyłam pływać żabką w wieku lat 30.
            • kalllka Re: no mam głowę nad wodą i zamaczam do ust 18.04.15, 17:31
              Uhym. Ale jak znam francuzki ( choć tylko z angielskiej strony) to nie zechcą zamaczac ust.

• kalllka Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 17:15
        Takie same jak molle, miłe.
    • francjaelegancja100 Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 19:10
      Tak myślałam, że na tym forum nie warto pytać o rady, bo z reguły potraficie się tylko naśmiewać.
      Jakie to typowe dla naszego zgorzkniałego, zawistnego narodu.
      Pozdrawiam wszystkich mimo wszystko.
      • kura_wuja Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 19:14
        Czemu zawistnego? Ja ci nie zawiszczam, ze umiesz plywac jak zaba, bo kury z reguly nie umieja plywac. Gupie nie?
        • francjaelegancja100 Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 19:18
          że ci się chce takie pierdoły pisać, pewnie masz nudne i nieciekawe życie, szkoda...
          • kura_wuja Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 19:22
            no szkoda, ale co mam zrobic? Rozebrac sie do rosolu?
            • six_a Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 20:08
              >Rozebrac sie do rosolu?
              no a co?
              wszyscy czekają.
              • kura_wuja Re: prośba o radę:-) 20.04.15, 23:25
                Ta, i pewnie jeszcze oka puszczac? A w zyciu!
      • gyubal_wahazar Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 19:31
        Mogłaś troche wcześniej napisać, że nic z tego. 4h marzłem w slipach czekając na sygnał
    • czoklitka Re: prośba o radę:-) 18.04.15, 19:51