Dodaj do ulubionych

temat dżinsowy

19.04.15, 20:02
Czy nosicie, jaki fason i dlaczego taki? Ja kupilam dzisiaj "boyfriendy" , na razie sie namyslam, czy nosic czy oddac. Dobrze maskuja uda, ale mam troche (hehe) wystajacy brzuch , wiec kupilam o rozmiar mniejsze,zeby go ukryc. Pozostaje kwestia podwinietych nogawek, czy wypada? Poza tym sa fajne, bo jasne, na lato, miejscami "pokaleczone" (taka moda na obdarciuchy). Zdecydowanie do adidasow.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: temat dżinsowy 20.04.15, 10:33
      To mit. Wystającego brzucha nie maskują za ciasne portki, tylko tunika, albo dłuższa koszula wyłożona na wierzch. A najlepiej odpowiednio dobrana bielizna korekcyjna. Nie wypada podwijać nogawek od spodni kiedy się występuje w sytuacjach oficjalnych, ale dżinsów w takich sytuacjach się raczej nie nosi, zwłaszcza podziurawionych :) więc tylko dokup porządne majtasy ściągające, przymierz dżinsy na nie i ewentualnie zmień rozmiar na właściwy i noś w najlepsze.
      • taki-sobie-nick Re: temat dżinsowy 20.04.15, 18:07
        aqua48 napisała:

> To mit. Wystającego brzucha nie maskują za ciasne portki

... tylko portki ciut za obszerne.
      • molly_wither Re: temat dżinsowy 20.04.15, 18:39
        Teraz robia dzinsy z dodatkiem elastanu. ktory bardzo dobrze sciaga brzuch.Brzuch brzuchowi nierowny. A scigajace majtki sa dobre do sukienek i spodnic, na wyjscia. Nie jestem w stanie wytrzymac w nich 8 godzin i do tego latem!
        • aqua48 Re: temat dżinsowy 21.04.15, 09:38
          molly_wither napisał(a):

> Teraz robia dzinsy z dodatkiem elastanu. ktory bardzo dobrze sciaga brzuch.Brzu
          > ch brzuchowi nierowny. A scigajace majtki sa dobre do sukienek i spodnic, na wy
          > jscia. Nie jestem w stanie wytrzymac w nich 8 godzin i do tego latem!
          >

Ja latem nie jestem w stanie wytrzymać w dżinsach. Z zaciasnych spodni z elastanu brzuch pięknie wyleje się górą i bokami przed upływem ośmiu godzin.
    • mendigo Re: temat dżinsowy 20.04.15, 10:53
      Biodrówki (bo kolczyk w pępku), bardzo obcisłe (bo nie po to, pompuję dupę i uda, żeby cieszyć się nimi w samotności) i prosta nogawka (bo nie znoszę zwężanych). Takie cuś mniej więcej noszę.
      • coffei.na Re: temat dżinsowy 20.04.15, 10:58
        ...i ta słodka oponka wychodząca obowiązkowo z za małych gaci!

to jest hit każdego lata,coś na bakier z najnowszymi trendami jesteś
        • mendigo Re: temat dżinsowy 20.04.15, 11:27
          Na bakier, bo oponki nie posiadam, tłuścioszku.
          • coffei.na Re: temat dżinsowy 20.04.15, 11:43
            ja tam jestem ze swoją związana bardzo ściśle,sentymentalna jestem zbytnio
            poza tym,wiesz...schudłabym,ale po co mam być idealna? no i pozbyć się mych dużych oczu?

także ja i mój fecik,nadal tugeza!
            • mendigo Re: temat dżinsowy 20.04.15, 11:56
              Ja nie mam nic przeciwko ciałku. Niestety mam taki problem, że jak przestaję pakować, to chudnę (WTF?!), a chuda być nie lubię. Lubię okrągłe właśnie, z tym że okrągłe=umięśnione i pokryte warstwą tłuszczu, a nie okrągłe=po prostu tłuste.
              • mendigo Re: temat dżinsowy 20.04.15, 11:57
                OK, napisałam "ciałko". To już jest dno i ostateczny upadek. Idę do kąta.
                • coffei.na Re: temat dżinsowy 20.04.15, 12:01
                  mendigo napisał:

> OK, napisałam "ciałko". To już jest dno i ostateczny upadek. Idę do kąta.
                  >

hahahahaha żaaaal
                  ale oczywiście zwal to na mnie
    • fuzja-jadrowa Re: temat dżinsowy 20.04.15, 11:02
      A co ma nie wypadać, podwijaj.

Nie przepadam za dżinsami.

Mam dwie pary spodenek na lato. Ciachnęłam baaardzo stare spodnie o nieprzemawiającym do mnie fasonie (nogawki wyglądały tak sobie, za to dobrze układają się na tyłku).

Z długich mam 10-letnie dzwony i jedną parę bardziej rurkowatych. Te drugie z "udawanego" dżinsu, miękkiego, więc są wygodne. Ale te dzwony, hmm, nieco ograniczają ruchy, nie lubię niewygodnych spodni.
      • mendigo Re: temat dżinsowy 20.04.15, 11:29
        Dzwony to mój ulubiony fason. Jako dzieciak nosiłam wszystko, co tylko przypominało dzwony. Było, minęło.
        • fuzja-jadrowa Re: temat dżinsowy 20.04.15, 16:04
          Większość czasów licealnych przelatałam w dzwonach - dżinsowych (takich na całego, z wysokim stanem) i sztruksowych, we wszystkich kolorach tęczy. :)

Teraz podobają mi się różne fasony.

• six_a Re: temat dżinsowy 20.04.15, 11:48
      tylko low rise, bo nie wyobrażam sobie spodni pod szyją ani nawet w połowie pasa.
      aktualnie slimy, bo takie som modne.
      ew. może być prosta nogawka.

nie kupię bojfrendów ani żadnych obszarpańców, bo mięsię to nie podoba.
    • wez_sie do adidasow 20.04.15, 15:10
      do adidasow najka czy njubalansa?
      • molly_wither Re: do adidasow 20.04.15, 18:42
        Oczywiscie NB, nabyte swiezo na Wyspach, moje pierwsze w zyciu,dlatego tak przezywam. Sa piekne, grafitowe, ze sznurowadlami w kolorze miety,ach....
        • wez_sie Re: do adidasow 21.04.15, 10:15
          574 pewnie
    • lilith70 Re: temat dżinsowy 20.04.15, 15:20
      Noszę normalne rurki.
    • rosemary84 Re: temat dżinsowy 20.04.15, 18:00
      Ja uwielbiam rurki bo są najwygodniejsze na świecie. Choć ostatnio z sentymentem wspominałam czasy dzwonów... w sumie chętnie bym zakupiła jakieś fajnie skrojone.
    • pomorzanka34 Re: temat dżinsowy 20.04.15, 18:31
      boyfriendy to zupełnie nie moja bajka i mam wrażenie ze moja uda znacznie pogrubiają w każdym bądz razie na pewno nie maskują ud noszę rurki i pomimo kształtnych ud mam wrażenie ze jednak rurki wysmuklają w moim przypadku .Co do dzwonów nie przepadam wolę juz proste nogawki uniwersalny fason
      • molly_wither Re: temat dżinsowy 20.04.15, 18:45
        Ale wlasnie w GW pisza,ze bojfrendy maskuja uda i tak jest w rzeczywistosci, przynajmniej u mnie.
    • samuela_vimes Re: temat dżinsowy 20.04.15, 18:41
      mam boyfriendy i tzw mamajeans. Lubię je łączyć z conversami oraz krótkimi tenisówkami. Do tego crop top lub bralet, kraciasta koszula i mamy świetny grungowy look.
      Kolejną propozycją są szpilki, bralet lub crop top i ramoneska. O brzuch się nie martwię, po to się głodzę i katuję ćwiczeniami by go teraz pokazywać.
      • samuela_vimes Re: temat dżinsowy 20.04.15, 18:44
        a i uwielbiam spodnie z wysokim stanem, bo właśnie idealnie do crop topów i braletów się nadają. Podwinięte nogawki i do tenisówek i do szpilek.
    • sid-15 Re: temat dżinsowy 20.04.15, 19:57
      Naszam, dopasowane z prostymi nogawkami lub obcisłe rurki (niedawno zakupiłam cudowne i bardzo obcisłe na wiosnę, nogawka tuż nad kostkę). Talia najchętniej trochę pod pępek. Ze względu na wzrost nie bawię się w szersze spodnie czy boyfriendy.
      • molly_wither Re: temat dżinsowy 20.04.15, 20:13

Chodzi o to,ze niska jestes?

sid-15 napisała:

> Naszam, dopasowane z prostymi nogawkami lub obcisłe rurki (niedawno zakupiłam c
        > udowne i bardzo obcisłe na wiosnę, nogawka tuż nad kostkę). Talia najchętniej t
        > rochę pod pępek. Ze względu na wzrost nie bawię się w szersze spodnie czy boyfr
        > iendy.
        • sid-15 Re: temat dżinsowy 20.04.15, 20:17
          Tak, 163 cm i wydaje mi się, że w szerokich ciuchach wyglądam na jakieś dziesięć centymetrów mniej.
          • samuela_vimes Re: temat dżinsowy 20.04.15, 20:23
            jestem mniejsza i chodzę, kwestia zestawienia i mimo wszystko fajnego fasonu tych boyfriendów.
            • sid-15 Re: temat dżinsowy 20.04.15, 20:25
              No i pewnie wtedy góra dopasowana?
              • molly_wither Re: temat dżinsowy 20.04.15, 20:46
                I to jest wlasnie problem,bo gora musi byc dopasowana, inaczej robi sie pudlo z figury. No coz, musze wybrac, albo szeroki dol i waska gora, albo waskie spodnie i szeroka, dluga gora.
                sid-15 napisała:

> No i pewnie wtedy góra dopasowana?
          • molly_wither Re: temat dżinsowy 20.04.15, 20:45
            To nie jestes niska, jestes sredniego wzrostu. Mam tyle samo i nie uwazam,zebym w bojfriendach wygladala zle,gorzej wygladam w rurkach. Chodzi o proporcje. Jesli masz proporcjonalne nogi do tulowia to nie ma problemu.

sid-15 napisała:

> Tak, 163 cm i wydaje mi się, że w szerokich ciuchach wyglądam na jakieś dziesię
            > ć centymetrów mniej.
            • sid-15 Re: temat dżinsowy 20.04.15, 20:49
              Nogi mam szczupłe, żeby nie powiedzieć chude i może też dlatego już wolę rurki + tunika, niż boyfriendy + top. Albo wolę rurki + top, w sytuacjach mniej formalnych.:)
              Średni wzrost w Polsce to bodajże 165-166 cm, jak kiedyś gdzieś czytałam, więc jeszcze się nie łapiemy.:)
    • wez_sie Re: temat dżinsowy 21.04.15, 10:17
      Ja nosze tylko dizla. Regulary. Fajnie wyglada w nich moja pupa dzieki fajnym kształtom kieszeni
      Ale i tak wole dresy
      • coffei.na Re: temat dżinsowy 21.04.15, 10:20
        właśnie najlepiej na męskim tyłku wyglądają dresy,ale dzianinowe!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka