Dodaj do ulubionych

Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60tce?

17.05.15, 22:55
Właśnie przeczytałam wywiad na głównej z Ewą Kasprzyk. Powiedziała ona coś takiego: "(...) Jak ja - mając tyle lat, ile mam - mogę na przykład ośmielać się tańczyć? Jak mogę założyć mini albo dekolt? Tak naprawdę powinnam zniknąć! Moje ulubione powiedzenie brzmi: Powinnam się już czołgać w kierunku cmentarza. Wie pani, ja tego w ogóle nie potrafię zrozumieć... (...)"

I tu moje pytanie do Was, czy świadomie zakładacie mini, dekolt? Dbacie o siebie? Malujecie się? Jesteście aktywne? A wasze matki, sąsiadki, znajome?

Patrząc na moją miejscowość, co prawda dość małą, więc może nie jestem obiektywna, dla kobiety po 40tce to już tylko garsonka, spódniczka za kolanko, dekolt schowany i nie ma prawa pomyśleć o makijażu, a co dopiero o pomalowanych paznokciach bo: "to wstyd", "jak ona śmie", "nie wypada jej", "chce wyglądać jak nastolatka", "zachowuje się jak dz*wka". Hmm dlaczego kobiety po osiągnięciu 40tki wchodzą w styl staro-babcino-beznadziejny? Dlaczego same podkładają sobie kłody pod nogi i zniechęcają tym gadaniem inne, młodsze? Żal im upływającego wieku? Hmmm ok, nie mam jeszcze 40-tki ale już nie tak daleko do niej.

A może to tylko ta część świata, w której mieszkam, ta moja mieścina i mieściny obok, są tak zaściankowe i zacofane?

Jak to jest u Was? W Waszych mieścinach, miastach i miasteczkach? Kobiety wyzwolone czy raczej bardzo skromne?
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus współczuję miejsca zamieszkania 17.05.15, 23:05
      chociaż to niekoniecznie kwestia wielkości miasta.
      Mam koleżankę - nowoczesna, obyta, wykształcona. A kiedy byłyśmy w nocnym barze przy dworcu coś zjeść w większej grupie i siedziały tam (zimny dzień wczesną wiosną) dziewczyny jak to w sobotę odwalone - cienkie rajstopy, mini, kozaki, to moja obyta, tolerancyjna koleżanka wyraziła osąd, że one pewno pracują w burdelu. Opadły mi ręce.
    • taki-sobie-nick Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 17.05.15, 23:11
      Dekoltu się nie zakłada. Co do mini i makijażu, to nie mój styl, więc nie wiem, czemu miałabym nagle zacząć po 40. :-PPPP Czy dbam o siebie? Owszem, coraz bardziej, ale nie w ten sposób, jak myślisz - raczej o estetykę i jakość garderoby, na zasadzie "tylko młody/a wygląda dobrze w byle czym".

Nie jesteś obiektywna, od razu ci mówię.
    • taki-sobie-nick Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 17.05.15, 23:15
      A Kasprzyk może ma i jaja, ale stylu nie ma. I chwaliła się waginoplastyką? Fu.
      • znana.jako.ggigus Kasprzyk ma styl, jak każdy człowiek 17.05.15, 23:21
        Jej styl jest niekompatybilny z Twoim.
        Ta ciężka, dostojna klasyka ( w pewnym wieku trzeba jakość itepe) nie jest kompatybilna z taką zmysłową dziwą (piszę to pozytywnie) jak Kasprzyk.
    • kombinerki_pinocheta00 Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 17.05.15, 23:26
      Ma być SZCZUPŁA, pachnąca, ubrana stosownie do okoliczności, z odpowiednimi dodatkami w postaci biżuterii.

Kiedyś rosyjskiego uczyła mnie taka zadbana, około pięćdziesięcioletnia, pani magister. Wizualnie była bardziej pociągająca niż studentki, chociaż to była Politechnika, więc o to nie było trudno.

Ech, szkoda, że nie wzięła mnie na indywidualny tok nauczania.
      • aqua48 Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 09:10
        Noszę to w czym wyglądam dobrze, maluję się bo lubię zabawę makijażem i dbam o figurę. Pokazuję nogi bo są moim atutem :) Lubię klasyczną elegancję, dobre kroje i materiały, ładne buty i biżuterię z półszlachetnych kamieni oraz ubiór stosowny do okoliczności, nie do wieku. Mam w nosie co o moim wyglądzie sądzą inni, a zwłaszcza to jak ich zdaniem powinnam wyglądać. Ubieram się tak abym sama się czuła dobrze, a nie była przebrana za kogoś kim nie jestem.
        • fuzja-jadrowa Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 12:31
          > Pokazuję nogi bo są moim atutem :)

> Mam w nosie co o moim wyglądzie sądzą inni

Aha, czyli masz w nosie, ale nie masz. ;)
          • aqua48 Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 13:35
            fuzja-jadrowa napisał(a):

> > Pokazuję nogi bo są moim atutem :)
            > > Mam w nosie co o moim wyglądzie sądzą inni
            >
            > Aha, czyli masz w nosie, ale nie masz. ;)

Uważasz, że sama nie jestem w stanie określić co jest moim atutem? Czy, że mam pokazywać to czego u siebie nie lubię?
            • taki-sobie-nick Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 15:03

>
              > Uważasz, że sama nie jestem w stanie określić co jest moim atutem? Czy, że mam
              > pokazywać to czego u siebie nie lubię?

Nie, ale że pokazujesz.

Gdybyś miała w nosie, to po co miałabyś te nogi pokazywać? I tak są twoim atutem, ty o tym wiesz, a inni nie muszą.

Moim atutem jest ponoć biust, czego nie cierpię i przemyśliwam nabycie minimizera.
              • aqua48 Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 15:34
                taki-sobie-nick napisała:

> > Uważasz, że sama nie jestem w stanie określić co jest moim atutem? Czy, ż
                > e mam pokazywać to czego u siebie nie lubię?
                >
                > Nie, ale że pokazujesz.
                >
                > Gdybyś miała w nosie, to po co miałabyś te nogi pokazywać? I tak są twoi
                > m atutem, ty o tym wiesz, a inni nie muszą.

A dlaczego mam innym ładnych widoków oszczędzać?

• stokrotka_a Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 15:48
                  aqua48 napisała:

> A dlaczego mam innym ładnych widoków oszczędzać?

No właśnie, przecież od tego patrzenia nogom nic nie ubędzie, a przecież miło jest podziwiać zgrabne nogi na ulicy, w tramwaju czy autobusie. :-)
                • fuzja-jadrowa Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 19:15

> A dlaczego mam innym ładnych widoków oszczędzać

I tak, z pary nog, zrobilo sie dzielo sztuki, ktore aqua48 altruistycznie udostepnia otoczeniu (ktorego opinie i tak ma w nosie). :)
                  • tulsa00 Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 19:53
                    Ma w nosie co inni o tym mysla, np. Ze pomimo ladnych nog powinna nosic dluzsza spodnice bo nie wypada w tym wieku....teraz rozumiesz?
                    • fuzja-jadrowa Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 23:20
                      A. Po co mi to piszesz?

B. Cytuje: 'Mam w nosie co o moim wyglądzie sądzą inni, a zwłaszcza to jak ich zdaniem powinnam wyglądać.'

Odnioslam sie do pierwszej czesci zdania, Ty, zdaje sie, do drugiej.

W zwiazku z czym:

C. To Ty nie rozumiesz.

Teraz rozumiesz, dlaczego nie rozumiesz?
                  • stokrotka_a Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 20:17
                    fuzja-jadrowa napisał(a):

> I tak, z pary nog, zrobilo sie dzielo sztuki, ktore aqua48 altruistycznie udost
                    > epnia otoczeniu (ktorego opinie i tak ma w nosie). :)

Opinie można mieć w nosie, ale zarazem chcieć sprawiać przyjemność patrzącym. ;-)
                • paco_lopez Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 20:02
                  no ja też nie wiem o co im tam chodzi. młode są chyba i niedoświadczone. A ja jak nie łysieje po czterdziestce, to mam się ostrzyc na łyso ?
    • karolina33331 Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 12:06
      Jakiś czas temu przekroczyłam 40. Od 20 lat noszę ten sam rozmiar ciuchów (36), ale mimo nienagannej sylwetki nie noszę tych samych ciuchów co moja 18 letnia córka gdyż mam swiadomość tego, żew niektórych wyglądałabym groteskowo. Do pracy zakładam głównie dopasowane spodnie, obcisłe marynarki i dopasowane bluzki no i nigdy nie wychodzę bez delikatnego makijażu. Ciuchy sportowe noszę po pracy, krótkie spodenki na siłowni czy plaży, dekolty do pasa mnie denerwują a wzorków w panterkę nie założyłabym za nic w życiu.
    • wisienka752 Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 12:19
      kobieta po 40,50..60rce powinna wygladać naturalnie , nie robić z siebie na siłe nastolatki bo to jest niesmaczne.....w każdym wieku można sie fajnie i modnie ubrać oczywiście jak kogo stać bo niemając kasy na fajne ciuchy wyglada się tak jak się wygląda ;(
    • m.a.l.a_syrenka Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 13:19
      Ale tu chodzi o metrykę? Chyba raczej kobiety lub mężczyzni powinni ubierać się tak żeby to było kompatybilne z wiekiem biologicznym (kondycja, masa ciała, zmarszczki, również nastrój) i dostosować do okoliczności - wtedy wygląd nie kłuje w oczy.
      • aqua48 Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 13:37
        m.a.l.a_syrenka napisała:

> kobiety lub mężczyzni powinni ubierać się
        > tak żeby to było kompatybilne z wiekiem biologicznym zm
        > arszczki - wtedy wygląd nie kłuje w oczy.

Ooo, a co pasuje do zmarszczek? Zaszewki? Marszczenia? Gniecione materiały?
        • m.a.l.a_syrenka Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 17:15
          Krawcowa zawsze doradzi;-)
        • taki-sobie-nick Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 22:04
          aqua48 napisała:

> m.a.l.a_syrenka napisała:
          >
          > > kobiety lub mężczyzni powinni ubierać się
          > > tak żeby to było kompatybilne z wiekiem biologicznym zm
          > > arszczki - wtedy wygląd nie kłuje w oczy.
          >
          > Ooo, a co pasuje do zmarszczek? Zaszewki? Marszczenia? Gniecione materiały?

No na przykład to nie pasuje

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRx1o2W4WBhiHbjTpJnOFg6oynlu5LgR0I4hHo3OWSwP77wMRbCqw

chyba że, ekhm, służbowo...
      • stokrotka_a Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 15:59
        m.a.l.a_syrenka napisała:

> Ale tu chodzi o metrykę? Chyba raczej kobiety lub mężczyzni powinni ubierać się
        > tak żeby to było kompatybilne z wiekiem biologicznym (kondycja, masa ciała, zm
        > arszczki, również nastrój) i dostosować do okoliczności - wtedy wygląd nie kłuj
        > e w oczy.

No właśnie, chodzi o to kłucie w oczy. A mogłabyś mi powiedzieć, dlaczego ubiór innego człowieka kłuje w oczy, zakładając, że nie jest to np. bikini w środku zimy w kościele? Dlaczego kobieta nie może ubrać się niestosownie do wieku biologicznego? Przecież to jej sprawa.
        • m.a.l.a_syrenka Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 17:13
          Może to wszystko. A po co się ubierać przy 30st Celsjusza?
          • stokrotka_a Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 17:38
            Na plaży przy 30 st. nie trzeba się ubierać. Ale stosownie do sytuacji już trzeba. Natomiast na ulicy, w sklepie i wielu innych miejscach i okazjach można ubierać się bardzo różnorodnie, a tych którzy cierpią na "kłucie w oczy" należu po prostu olewać.
        • wyzuta Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 23.05.15, 12:37
          niestosownie do wieku biologicznego

co to w ogóle za pojęcie?? mocno trąci zaściankiem i ciasnotą poglądów.
          • m.a.l.a_syrenka Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 23.05.15, 16:09
            Może w twoim zaścianku trąci...bo to postępowy zaścianek i poglądy w każdej dziedzinie każdy musi mieć postępowe, to znaczy takie jak ty...
    • hatsu33 Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 13:37
      Dla mnie to kwestia stylu. Niektóre kobiety go mają i się fajnie ubierają, w każdym wieku, niektóre mają stylu mniej. Ubierają się wtedy albo nudno albo bez stylu. Mi osobiście nie przeszkadza to, w czym kobiety chodzą ubrane i wiek nie ma tak naprawdę znaczenia. Lubię jak wyglądają na stylowo, fajnie - nawet jeśli jest to egzotyczne.
      Ważniejsze, niż ubieranie się "stosownie do wieku" jest ubieranie się stosownie do okazji i stosownie do figury.. A z tym ciężko...
    • diabel-tasmasnki-reaktywacja-d Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 13:50
      Panny damy i dzierlatki
      piękne są te skąpe szmatki
      lecz uniknąć chcąc krytyki
      patrzcie w lustra i w metryki

p.s.
      "Powinnam się już czołgać w kierunku cmentarza."
      faktycznie powinna
      • stokrotka_a Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 14:03
        diabel-tasmasnki-reaktywacja-d napisał:

> Panny damy i dzierlatki
        > piękne są te skąpe szmatki
        > lecz uniknąć chcąc krytyki
        > patrzcie w lustra i w metryki

A dlaczego miałybyśmy unikać krytyki? Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie krytykował. Krytykujących należy zignorować, niech sobie krytykują do woli.
      • to_ja_caryca_katarzyna Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 22.05.15, 10:47
        Opinia rownie przestarzala co i wierszyk. Niech zgadne, datuje z konca XIX wieku ?
        Jakie wy jestescie zmurszale, zasciankowe i zacofane ! Teraz juz rozumiem jak to sie stalo ze mamy takich dwoch dziadow z muppet show kandydujacych na stanowisko prezydenta tego kraju :-/
        • diabel-tasmasnki-reaktywacja-d Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 23.05.15, 18:43
          Zważywszy że w wierszyku mowa o skąpych szmatkach to nie sądzę by pochodził z XIX w.
          Zgadywanki to nie jest Twoja mocna strona.
          • znana.jako.ggigus czy autorem wierszyka jest ten szwagier, 23.05.15, 20:22
            z którym ustaliliście wielkość idealnych piersi u kobiety?
            Czy zajmujecie się też ideałem męskim i dążycie do niego?
            Pytam z ciekawości.
            • diabel-tasmasnki-reaktywacja-d Re: czy autorem wierszyka jest ten szwagier, 24.05.15, 01:14
              Wierszyk usłyszałem w radio, być może jest autorstwa kabaretu Elita.
              Nie będę się wypowiadał w imieniu szwagra, ale ja jak najbardziej dążę do osiągnięcia męskiego ideału - staram się zarobić jak najwięcej i puknąć jak najwięcej młodych lasek z wielkimi cyckami.
              • znana.jako.ggigus każdemu wg potrzeb i możliwości 24.05.15, 14:24
                Lenin.
                A kto ocenia i sprawdza adekwatny do wieku wygląd mężczyzn?
                Ale to pytanie retoryczne.
                • diabel-tasmasnki-reaktywacja-d Re: każdemu wg potrzeb i możliwości 24.05.15, 17:39
                  Sposób w jaki sformułowałaś pytanie wskazuje że w Twoim przypadku wcale nie jest ono retoryczne.
                  Wszyscy oceniają wszystkich po wyglądzie. Z tej powierzchownej oceny bierze się to co nazywamy pierwszym wrażeniem
                  • znana.jako.ggigus jak widać nie wszyscy 24.05.15, 17:43
                    Mężczyźni sie są oceniani, czy pasuje im ubiór do wieku. Czy rozmawiasz o tym ze szwagrem? Mało tego jeśli mężczyźni zajmują się wyglądem, od razu w oczach tzw. zdrowej większości mają łatkę geja.
                    • diabel-tasmasnki-reaktywacja-d Re: jak widać nie wszyscy 27.05.15, 02:02
                      Mało rozmawiam że szwagrem za to co zrobił mojej siostrze. Zrobił jej tych wku...ających mnie siostrzeńców, którzy mają mnie za najfajnieszego wujka i po których odjeździe zawsze jestem chory, bo mnie małe szkodniki zarażają wszystkim co jest akurat na fali w przedszkolu.
                      A wracając do meritum.
                      Męska moda jest bardziej stonowana, w odróżnieniu od mody damskiej nie jest nastawiona na pokazywanie cycków, nóg, dupy itd. Damska moda odsłaniając ma wabić facetów. Stąd jeśli odsłonięte jest coś co powabne już nie jest spotyka się to z krytyką.
    • czoklitka Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 14:10
      Znajome mi panie po czterdziestce ubierają się po prostu ładnie, elegancko - miniówki czy jakieś dekolciki tez tam są. Zależy co rozumiesz pod pojęciem dekoltu - tylko niewielkie odsłonięcie górnej części piersi czy wywalenie ich prawie w całości na wierzch.

Ja nie noszę miniówek, większych dekoltów też unikam i nie sądzę, ze mi się to zmieni po czterdziestce.
    • samuela_vimes Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 17:28
      ja będę wyglądać jak nastolatka już całe życie. Po 40 tce stale będę farbować kłaki na wszystkie kolory tęczy...po 60 tce tak samo. Zrobię sobie jeszcze więcej tatuaży. Kolczyków z twarzy 'i nie tylko' nie wyciągnę. No może jak mi już ciało obwiśnie to nie będę pokazywać...tak bardzo jak teraz. Ale z moim sposobem życia nie martwię się o szybkie zestarzenie. :-) Generalnie nie mam ochoty czegokolwiek zmieniać.
    • sid_15 Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 17:44
      Najśmieszniejsze jest to, że takie opinie o garsonkach i "odpowiednim" wyglądzie, potrafią wygłaszać moje znajome po 40-tce, które ubierają się modnie, nowocześnie, malują się, dbają o wygląd i są młodsze duchem niż pokazuje metryka. Takie głupie krygowanie się.
      • aqua48 a propos wyglądu, stylu ubierania się i wieku... 18.05.15, 18:45
        Przyjechało moje duże dziecko pierwszy raz do Paryża. Pozwiedzało, porozglądało się. Pytamy - no i jak wrażenia. A dziecko mówi: iii..tu nie ma starych ludzi...A my: są są, tylko nie wyglądają i nie ubierają się jak starzy ludzie...Dziecko: eee..no to gdzie? A my: tu, i tu, i tam przy stoliku...
        • sid_15 Re: a propos wyglądu, stylu ubierania się i wieku 18.05.15, 19:23
          Coś w tym jest. Rodzice spotykają się ze znajomymi, zdarzyło mi się zahaczyć o dom przy takiej okazji lub widzieć zdjęcia - panie w podobnym wieku, a potrafi być przepaść wizualna gdzieś tak na 20 lat i to nie tylko dlatego, że ktoś ma tak dane z natury lub z powodu medycyny estetycznej, tylko właśnie sposób ubierania się, fryzura. Z reszta z facetami bywa podobnie, chociaż nie ma co ukrywać, że tutaj np. siwizna czy broda postarzają.
        • to_ja_caryca_katarzyna Re: a propos wyglądu, stylu ubierania się i wieku 22.05.15, 10:53
          No to sie wstrzele w komentarz : widzialam raz w autobusie w Paryzu pania tak po 60ce, z jasno rozowym jezykiem na glowie. Wygladala pieknie. Ten jezyk rozswietlal jej cere i podkreslal blekit oczu. Obiecalam sobie, ze jak bede w jej wieku, to tez sobie zrobie taka fryzurke.
          • aqua48 Re: a propos wyglądu, stylu ubierania się i wieku 22.05.15, 13:14
            to_ja_caryca_katarzyna napisała:

> No to sie wstrzele w komentarz : widzialam raz w autobusie w Paryzu pania tak p
            > o 60ce, z jasno rozowym jezykiem na glowie. Wygladala pieknie. Ten jezyk rozswi
            > etlal jej cere i podkreslal blekit oczu. Obiecalam sobie, ze jak bede w jej wie
            > ku, to tez sobie zrobie taka fryzurke.

Ja widziałam w sklepie panią koło 70, z paznokciami pomalowanymi w różne kolory i wystylizowaną na rokendrolowo, ale ze smakiem, też fajnie wyglądała i widać było, że dobrze się z tym czuje.
    • molly_wither Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 19:17
      Powinna wygladac na mniej niz ma. Ale tylko pare lat mniej. Ja tak wygladam.Potrafie tak sie ubrac,ze nie wygladam na wiecej niz mam,ale tez nie jestem dzidzia-piernik. Mam to szczescie,ze mam bardzo zgrabne nogi,wiec nosze spodnice przed kolano.Fryzura prosta, z modnym cieciem. Juz nie jasna blondynka,ale zlocista (nie ma nic gorszego niz przetlenione wlosy). Staram sie trzymac wagi, bo kobiety po 50tce popelniaja podstawowy blad: gotuja dla calej rodziny,tak,jak gotowaly, a potem z rodzina jedza to samo. Niestety, w tym wieku trzeba zmodyfikowac diete. To tyle, albo dla niektorych,az tyle:)Aha, makijaz tez nalezy zmodyfikowac.
      • stokrotka_a Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 19.05.15, 08:45
        molly_wither napisał(a):

> Powinna wygladac na mniej niz ma. Ale tylko pare lat mniej.

Tylko parę? A na 15 lub 20 lat mmniej nie może wyglądać? Dlaczego? Komu i w jaki sposób to szkodzi?

> Ja tak wygladam.Potrafie tak sie ubrac,ze nie wygladam na wiecej niz mam,ale tez nie
        > jestem dzidzia-piernik.

Gratuluję. I sądzisz, że wszystkie kobiety powinny naśladować twój wozrzec?
      • aqua48 Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 19.05.15, 15:16
        molly_wither napisał(a):

> ale tez nie jestem dzidzia-piernik.
        >kobiety po 50tce popelniaja podstawowy blad
        >w tym wieku trzeba zmodyfikowac diete.
        >makijaz tez nalezy zmodyfikowac.

No już bez przesady, co to wojsko? Po 50 nie można być nawet dzidzią-piernikiem i wszystko trzeba sobie modyfikować? Chrzanię taką starość...
        • molly_wither Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 23.05.15, 14:48
          Po 50tce to jeszcze nie starosc, to przygotowywanie sie do niej,wiec jesli zaczniesz wczesniej dzialac to starosc powinna byc nawet znosna.
          aqua48 napisała:

> molly_wither napisał(a):
          >
          > > ale tez nie jestem dzidzia-piernik.
          > >kobiety po 50tce popelniaja podstawowy blad
          > >w tym wieku trzeba zmodyfikowac diete.
          > >makijaz tez nalezy zmodyfikowac.
          >
          > No już bez przesady, co to wojsko? Po 50 nie można być nawet dzidzią-piernikiem
          > i wszystko trzeba sobie modyfikować? Chrzanię taką starość...
          • znana.jako.ggigus a co złego jest w dzidizi piernik? 24.05.15, 15:03
            jak się komuś taki styl podoba?
            Jak to powiedziała kiedyś Barbara Hoff, ta od Hofflandu - że nie ocenia jakiejś pańci w okropnej, pańciowatej bluzce w róże. Bo może ta pańcia ma piękną duszę.
    • paco_lopez Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 18.05.15, 19:57
      kilka rzeczy po trochu. Twoja mieścina to przede wszystkim, bo moja mieścina zaraz pod Warszawą nie wprowadza takiego nawisu. Kobiety po pięćdziesiątce nadal starają się byc kobietami a nie moherowymi babciami. To o czym piszesz to społeczny konserwatyzm gorszy od politycznego, bo wprowadza progi wiekowe na ubiów zachowanie udział w imprezach itd. Czy jeśli ktoś ma 42 lata może czuć się na 33 i co z tego wynika ???
    • coffei.na nie czytałam tego,ale 19.05.15, 09:35
      może dlatego,ze mam gdzieś te wszystkie założenia!
      Do końca życia będę ciosała sobie krechy na powiekach ala Kleopatra,będę dla niektórych zołzą,a dla innych fajną dziołchą ze wsi...mam zamiar ubierać się kobieco i nieco wyzywająco..
      bo charakteru nie zmienię,a nie mam zamiaru być czyjąś kopią!
      A! I neva eva nie zdradzę szmaterlandów!
      • samuela_vimes Re: nie czytałam tego,ale 19.05.15, 13:32
        coffei.na napisała:

> może dlatego,ze mam gdzieś te wszystkie założenia!
        > Do końca życia będę ciosała sobie krechy na powiekach ala Kleopatra,będę dla ni
        > ektórych zołzą,a dla innych fajną dziołchą ze wsi...mam zamiar ubierać się kobi
        > eco i nieco wyzywająco..
        > bo charakteru nie zmienię,a nie mam zamiaru być czyjąś kopią!
        > A! I neva eva nie zdradzę szmaterlandów!

amen :-)
    • mmagi Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 22.05.15, 11:26
      Kobiety wyzwolone czy raczej bardzo skromne? ........................a wyzwolona nie moze być skromna?myślisz,ze wyzwolona to odrazu wyglada jak dziwka??
    • tully.makker Na przyklad tak: 22.05.15, 11:39
      https://www.uniquestyleplatform.com/wp-content/uploads/2014/10/Iris-Other-Stories.jpg
    • magjug Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 22.05.15, 13:24
      Wyznaję taką zasadę - dopóki mój tyłek mieści się na pojedynczym siedzeniu autobusu, dopóty będę nosić kiecki mini :) i noszę, a lat kończę w tym roku 41. Jakoś jeszcze na ulicy nie opluto mnie, nie zwyzywano od starych bab, nie rzucano we mnie czosnkiem, to stąd wnoszę, że społeczeństwo jakoś aprobuje mój wygląd zewnętrzny :) ale fakt, staram się dbać o siebie, o ile małoletni na stanie na to pozwala. Świadomie mam krótkie włosy, bo uwielbiam je, nie muszę farbować, maluję się codziennie (tylko nie do roboty na ogrodzie - bez przesady), dekolt też się trafia. Staram się nie przesadzać z odmłodzeniem garderoby (panterki, ciapek i koturnów nie założę za żadne skarby), ale też nie zamierzam wpadać w garderobę przeznaczoną dla - nazwijmy to - wieku średniego. Miejsce zamieszkania - do niedawna wiocha, teraz już część dzielnicy miasta w zachodniej Polsce:)
      P.S. a tak wogóle - witam się serdecznie :)
      • miau.weglowy Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 22.05.15, 19:01
        magjug napisała:

Miejsce zamieszkania -
        > do niedawna wiocha, teraz już część dzielnicy miasta w zachodniej Polsce:)

WOW, ale awansowalas...
    • miau.weglowy tak, jak CHCE! 24.05.15, 15:05
      jesli tylko nie chodzi nago

zaczynam watpic czy doczekam czasow, kiedy ten typ myslenia pod haslem 'co powinna/powinien' w Polsce sie zmieni. to istnialo kiedy bylam w podstawowce i przyprawialam matke o zawaly moim buntowniczym podejsciem do jej lamentow pt. 'co sasiedzi powiedza', ale od tamtego czasu przez 30 lat kompletnie NIC sie nie zmienilo! takiej durnej oceny doswiadczylo rowniez moje dziecko jakies 10 lat temu, gdy byla w LO, i nadal ten wydumany problem jest walkowany.

wyzej w tym watku gdzies widzialam typowe pier*dolamento, ze to czy tamto z garderoby kobiecie, ktora przekroczyla 40 lat, nie przystoi. jak to dobrze, ze Europa Zachodnia o tym nie wie! biedaczki musialyby totalnie wymieniac garderobe ;P

wezcie ludzie pojedzcie na jakas sensowna wycieczke poogladac inne spoleczenstwa i dajcie se siana z tym wiecznym ocenianiem innych (byle tylko nie zajac sie soba ;p)
    • raohszana A to jakoś powinna? 26.05.15, 16:03
      Bo mnie cosik chyba ominęło, jakieś wykłady w temacie.
    • baszkircef Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 26.05.15, 18:40
      Jak miałam ok 27 lat, babcia męża zwróciła mi uwagę, że noszę długie włosy będąc już mężatką i w tak niemłodym już wieku :) Zrobiłam jak Jagna z "Chłopów": a po ślubie to mi włosów nie obcinajcie!
    • lled Re: Jak wygląda(ć powinna) kobieta po 40,50 i 60t 27.05.15, 02:39
      kobieta po 40stce powinna wygladac jak malgosia z tvnu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka