Gość: monia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 10:50 co o tym sądzice . czy nie uważacie że mężczyźni nawiązują trwalsze przyjaźnie niż kobiety ? a my rzucamy nasze przyjaciółki dla facetów !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flamenco Re: przyjaźń między kobietami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 10:51 nie ma reguł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: przyjaźń między kobietami IP: *.crowley.pl 20.09.04, 11:47 Gość portalu: monia napisał(a): > co o tym sądzice . czy nie uważacie że mężczyźni nawiązują trwalsze > przyjaźnie niż kobiety ? Nie uważam. To zależy od ludzi, a nie od płci i już. Ps. Dziś idę z przyjaciółką na pizzę, piwo i fajki :) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: przyjaźń między kobietami 20.09.04, 11:48 >a my rzucamy nasze przyjaciółki dla facetów !!! Najgłupsze co słyszałam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: przyjaźń między kobietami 20.09.04, 20:51 lena_zienkiewicz napisała: > > >a my rzucamy nasze przyjaciółki dla facetów !!! > > Najgłupsze co słyszałam :/ Dlaczego? Widziałem już niejedną wojnę podjazdową kobiet z powodu męskich portek... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: przyjaźń między kobietami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:59 poprostu jak się pojawia na horyzoncie facet to przyjaciółki idą na bok widze że tu sami szczęściarze Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: przyjaźń między kobietami 20.09.04, 12:01 Gość portalu: monia napisał(a): > poprostu jak się pojawia na horyzoncie facet to przyjaciółki idą na bok widze > że tu sami szczęściarze Na bok, co za głupota.Jak poznaje się faceta (zresztą nieważne czy faceta czy drugą koleżankę) to normalne, że ktoś na tym cierpi-albo rodzina, albo druga koleżanka.Ale nie ma w tym nic dziwnego.Poprostu doba ma tylko 24 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: przyjaźń między kobietami 20.09.04, 12:03 Zgadzam sie z Lena. Moze zaczyna sie poswiecac troche wiecej czasu facetowi, ale nie zapomina sie o przyjazniach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: przyjaźń między kobietami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:03 bardzo ostra krytyka właśnie straciłam koleżanke trzy lata już się nie odzywa bo się zakochałą... Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: przyjaźń między kobietami 20.09.04, 12:06 Gość portalu: monia napisał(a): > bardzo ostra krytyka właśnie straciłam koleżanke trzy lata już się nie odzywa > bo się zakochałą... Piszesz o koleżance, a nie przyjaciółce, więc nie wiem co ci napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: przyjaźń między kobietami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:07 NAJWIĘKSZYM WROGIEM KOBIETY JEST DRUGA KOBIETA . JESTEŚMY ZAZDROSNE O WSZYSTKO LEPSZYCH FACETÓW, WYGLĄD POZYCJE SPOŁECZNĄ ...BRAK SOLIDARNOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: przyjaźń między kobietami 20.09.04, 12:10 Gość portalu: monia napisał(a): > NAJWIĘKSZYM WROGIEM KOBIETY JEST DRUGA KOBIETA . JESTEŚMY ZAZDROSNE O WSZYSTKO > LEPSZYCH FACETÓW, WYGLĄD POZYCJE SPOŁECZNĄ ...BRAK SOLIDARNOŚCI A to już powaliło mnie dosłownie.Nie wiem jak to jest, ale mam faceta, przyjaciółki, koleżanki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIA Re: przyjaźń między kobietami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:13 zazdroszcze ci . Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: ale czego mi zazdrościsz? 20.09.04, 12:14 faceta czy koleżanek? Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: ale czego mi zazdrościsz? 20.09.04, 12:16 harmonii Lena!A jak w szkole było??Na egzamin poszlas?? Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: ale czego mi zazdrościsz? 20.09.04, 12:18 Aaa, dzięki, dostałam 3+.Ale były same tróje i jedynki :/ Atmosfera była straszna.Na szczęście teraz odpoczynek.Aż do grudnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: ale czego mi zazdrościsz? 20.09.04, 12:23 gratuluje!!!! 3+ to porzadna ocena!!!A wyzdrowiałas juz?? ja wczoraj siedzialam 8 godzin na uczelni. Myslalam ze oszaleje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: przyjaźń między kobietami IP: *.crowley.pl 20.09.04, 12:26 Gość portalu: monia napisał(a): > NAJWIĘKSZYM WROGIEM KOBIETY JEST DRUGA KOBIETA . JESTEŚMY ZAZDROSNE O > WSZYSTKO LEPSZYCH FACETÓW, WYGLĄD POZYCJE SPOŁECZNĄ ...BRAK SOLIDARNOŚCI Nie zgadzam się z Tobą. Nie jestem wrogiem żadnej innej kobiety, nie jestem zazdrosna, jestem solidarna z tymi, którzy mają rację :D Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: przyjaźń między kobietami 20.09.04, 15:51 Jezeli naprawde tak uwazaszasz, to moze warto te sytuacje zmienic? Zacznij od siebie. Zachowuj sie lojalnie wobiec innych ludzi, a oni Ci tym odpowiedza. POzdrawiam, KOciamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: przyjaźń między kobietami IP: *.netg.pl / 213.17.193.* 21.09.04, 16:22 Gość portalu: monia napisał(a): > poprostu jak się pojawia na horyzoncie facet to przyjaciółki idą na bok widze > że tu sami szczęściarze tak, też znam to z autopsji, zostałam niedawno brutalnie odstawiona, odwaliłam czarną robotę, gdy zdradzał ją mąż, potem rozwód i wiele cierpień, wtedy byłam potrzebna,zawsze służyłam wsparciem, pomocą. Teraz poprostu stałam się bezużyteczna, ale tak naprawdę nie żałuję bo to bardzo toksyczna osoba, zawistna do bólu, nie mogła znieść,że mam to o czym ona marzyła, dom, męża , dziecko etc.Tak naprawdę ja byłam jej przyjaciółką, ona moją chyba nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a co do zazdrości 20.09.04, 12:13 to jak bylam sama,to niektore "zajęte" sie mnie bały,zazdrosne o tych filutków były, a teraz, jak już zagrożenia nie czują (chociaż nigdy nie podrywałam ich facetow)to mnie uwielbiaja wrecz!! to jest dopiero kretynstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: co do zazdrości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:21 zazdroszcze ci przyjacółek naprawde szczerych i otwartych które by dla ciebie zrobiły wiele. a co do wypowiedzi listka to chyba jednak coś w tym jest no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: nieważne, czy 20.09.04, 12:25 ma się 1 koleżankę czy 100 koleżanek.Najważniejsze by byłe warte zaufania.To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: co do zazdrości 20.09.04, 12:26 Niektore baby sa zazdrosne ( i faceci tez), jak nie czuja sie pewnie w zwiazku chyba.Ale to cos innego niz odrzucanie znajomosci, jak sie jest w zwiazku. Chociaz tez znam takie przypadki. ale one na pewno nie sa regula!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: co do zazdrości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:30 ciesze się że w koncu spuściłyście kobiety z tonu temat wart jest zastanowienia a nie ostrej krytyki. A co do wyjątków to tylko potwierdzają regułe. Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: co do zazdrości 20.09.04, 12:32 Wlasnie! Potwierdzaja taka regule, ze nie wszystkie baby sa zazdrosne i odrzucaja przyajznie Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: co do zazdrości 20.09.04, 15:58 MOnia, generalnie wsrod ludzi nie ma idealów, i mniej jest tych, ktorzy sa idealowi bliscy. Wiele ludzi czasem ulega negatywnym emocjom typu zazdrosc, czy zawisc, gorzej jesli sie do tego doda jeszcze jakas msciwosc i wyrachowanie, ale zawsze sa jakies powody. NIe wierze, ze Ty nigdy w swoim zyciu nie czulas sie zazdrosna (i nie mowie tu o jakiejs dzikiej zawisci prowadzacej do robienia komus swinstw) Ja czaem czuje zazdrosc polaczona z podziwem dla czyichs osiagniec, czy ladnej figury. Jakkolwiek nie wyzwala to we mnie instunktu niszczycielskiego. PO prostu nostalgicznie mysle, ze ja tego a tego nie osoganelam, bo mi sie nie udalo. A tak w ogole, to ludzi lepiej sie postatrac zrozumiec, skupic na ich pozytywach, a jak wkurwiaja na maksa, to po prostu olac. Ale nigdy nie formulowac krzywdzacych generalizacji!! POzdrawiam, KOciamama. Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywny_szyderca Re: To coś takiego jest w ogóle możliwe? n/t 20.09.04, 12:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: To coś takiego jest w ogóle możliwe? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:32 KOCHAM CIĘ ZA TO I DZIĘKUJE SERDECZNIE !!!! ZA WSPARCIE Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re: To coś takiego jest w ogóle możliwe? n/t 20.09.04, 12:33 Gość portalu: monia napisał(a): > KOCHAM CIĘ ZA TO I DZIĘKUJE SERDECZNIE !!!! ZA WSPARCIE Więc ty szukasz tylko potwierdzenia swojej tezy, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIA Re: To coś takiego jest w ogóle możliwe? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:35 troszeczke tak ale oczywiście nie wątpie w to że u ciebie tak nie jest . jeszcze raz ci gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama W ogóle o prawdziwa przyjazn trudno 20.09.04, 16:06 Nasza kultura wytworzyla taki mit "prawdziwej" przyjazni i to faktycznie zazwyczaj w odniesieniu do mezczyzn. NIestety taka przjazn to jedynie fikcja literacka albo legendy. Ten archetypowy przyjaciel ma wiele zalet i zadnych wad. A ludzie zawsze jakas dziure w calym wypatrza i wtedy mit pada, i leje sie gorycz, gdzie ta prawdziwa przjazn i czemu tylko ja jej nie mam... A to wszytko zalezy od punktu widzenia. Czyli Ci, co dostrzegaja jasne strony zycia wiecj osob nazwa pryzjaciolmi, podczas gdy pesymisci nie znajda ani jednego. POzdrawiam, KOciamama. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca Re: W ogóle o prawdziwa przyjazn trudno 20.09.04, 16:20 z przyjaźnią jest tak jak z miłością, wad się albo nie dostrzega, albo są one po prostu słodkie, jadę na łykend do mojej przyjaciólki, znamy się już 9lat, od "pierwszego wejrzenia" się przyjaźnimy, 0 kłótni, 0 kwasów, pełne zaufanie, harmonia i zrozumienie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: W ogóle o prawdziwa przyjazn trudno 20.09.04, 16:22 a my z leną zaprzyjaźniłyśmy się z sobą "od pierwszego wejrzenia" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca Re: W ogóle o prawdziwa przyjazn trudno 20.09.04, 16:27 od pierwszej wspólnej porannej kawy i papierosa na akademikowym korytarzu, piłysmy te kawy jena za drugą do 18tej, aż dygotek dostałyśmy;) uwielbiam tą babę! PS. Wy tez z Leną "bardzo do siebie pasujecie";) Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: W ogóle o prawdziwa przyjazn trudno 20.09.04, 20:28 A ja raczej zaprzyjazniam sie z ludzmi, ktorzy mnie na poczatku na maksa denerwuja. I im bardziej denerwujace wrazenie ktos na mnie zrobi na poczatku, tym bardziej go/ja potem lubie;) Jak tak ktos mi od pierwszego wejrzenia dobrze wyglada, to potem zle wrozy... POzdrawiam, KOciamama. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: przyjaźń między kobietami 20.09.04, 20:33 A w ogole, to wlasnie przez te mity mi sie slowo przyjaciel infantylnie kojarzy, a przyjaciolka, (choc to malo feminstyczne) wywiera u mnie skojarzenie wlasnie wojen podjazdowych i drobnych swinstewek, wiec omijam te okreslenia szerokim lukiem. Raczej mowie o dobrych kumpelkach i kumplach, a w sumie to mowie o ludziach po prostu po imieniu, a nie moja przyjaciolka, jedna moja kumpela itp. POzdrawiam, KOciamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnaisNin Re: przyjaźń między kobietami IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 21.09.04, 00:03 Przyjaźń zależy nie od płci, a sympatii i zaufania jakimi obdarzamy drugą osobę. Przyjaźnie bywają trwalsze niż niejedna miłość. Podobno kobietom łatwiej się zaprzyjaźniać niz facetom, bo są bardziej ekstrawertyczne, więcej w kobietach też empatii, a to sprzyja budowaniu więzi. Za nic nie porzucilabym przyjaciółki dla faceta. Zresztą, coż to wówczas byłaby za przyjaźń? Zadna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: przyjaźń między kobietami IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 21.09.04, 10:33 a ja wierzę w przyjażń...sama mam mase oddanych przyjaciół, są nimi zarówno kobiety jak i faceci, i niegdy w życiu nie oddałabym przyjażni za miłość Piękna jest miłość, lecz znika jak mgła, przyjażń piękniejsza bo wiecznie trwa.....pod warunkiem , że jest prawdziwa:)))) Odpowiedz Link Zgłoś