artur737 13.10.04, 20:55 Chodzi mi o te najmniej spodziewane rzeczy. A pytam, bo kiedys w pracy musialem odkrecic jaka srubke w komputerze, a koleznka bez slowa siegnela do torebki i wyciagnela z niej pokaznych rozmiarow srubokret. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: borsukowa Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 20:59 ...czasami mam łyżeczkę do herbaty, bo mi ciągle "kradną" w pracy i noszę ze sobą;), a! i kapsle od tymbarka... Odpowiedz Link Zgłoś
megww Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 13.10.04, 21:03 łyżeczke też zawsze mam przy sobie, no i nie wiem czy to takie nietypowe ale otwieracz do butelek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.acn.waw.pl 13.10.04, 21:04 Przeswietlenie lewej gornej szostki (od pol roku, po jaka cholere, nie wiem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:50 otwieracz do butelek, toredkę herbaty expresowej Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 13.10.04, 21:16 kołki rozporowe nr 6 i 8, kilka srobek, kilka ulotek z waznymi notatkami sprzed paru ładnych lat, bilet tramwajowy skasowany (ostatni raz tramwajem jechałam jakies 1,5roku temu), bransoletke z popsutym zapieciem, szczesliwy kamyczek i cale mnustwo niezidentyfikowanych paprochow. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjola Re: A w której bo ja mam 3 torebki i nie chce mi 13.10.04, 21:29 się zagladać. Powinnam w nich posprzatac lae mi sie nie chce. W jednej są żołędzie, na pewno nazbierałam, bo miałam zrobić żołędziowe ludziki małemu mojej koleżanki. Ale z braku kasztanów w tym roku ( jakaś zaraza je żre od kilku lat) nie mam z czego zrobić konia Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Kompas 13.10.04, 21:44 malutki bryloczek z igla magnetyczna. Gdy kiedys znajde sie w nieznanym miejscu, przynajmniej bede wiedziec, gdzie jest polnoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rene Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:54 bywało róznie... był śrubokręt, mała lutownica, skarpetki syna, jego samochodziki, samolociki, papierki od batonów, nabój do pistoletu pneumatycznego, kapsle... Teraz jest porządek, bo torebka mała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lill Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.238.85.57.adsl.inetia.pl 13.10.04, 22:21 hmmm... zaintrygowana pytaniem i jednocześnie zdziwiona, przejrzalam zawartość torby z którą prawdopodobnie jutro pójdę na uczelnię... portfel,parasolka,notes,kartka z rozpisanymi zaleceniami jak używać jakiś tabletek, rachunek za spodnie, skasowane bilety, niezliczona ilość wizytówek, klucze, łoś (breloczek),"kręgosłup diabła" almodowara (płytka,)syrop na kaszel ( chora jestem), katalog oriflame, zeszyt, walkman, zdjęcie z wakacji,tampony sztuk dwie, chusteczki higieniczne, miniaturowa woda toaletowa, stara kaseta chemical brothers, linijka, pióro, nitka z igła... tak jak któraś z osób wypowiadających się powyżej , rónież nie znalazłam pieniędzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.provider.pl / *.provider.pl 13.10.04, 23:45 chodzi o torebkę, a nie torbę :) torebka jest mała, nie ma cudów, aby to wszystko zmieściło się w damskiej torebce, chyba że nosisz plecak ze sobą ;)) pozdrawiam ps ja z dziwnych rzeczy noszę ze sobą plan miasta, choć mieszkam tu już ponad 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lill Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.238.92.227.adsl.inetia.pl 14.10.04, 14:02 pragnę zauważyć, że torebki to ja noszę na okazje szczególne... codziennie noszę torbę ciemnozieloną z house'a... wymiary : 35cm na 25cm na 10 cm Traktuję ją jak największy skarb i zniewagi "nie zniese" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 13.10.04, 22:30 klucz do otwierania drzwi w samochodzie mojego meza (jezdze swoim) Odpowiedz Link Zgłoś
lucjola Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 07:25 O klucze to osobny problem :) Wczoraj wyrzuciłam jeden, bo nie wiem do czego był. Aktualnie posiadam komplety kluczy do czterech mieszkań i jednego garażu. Do samochodu jeden komplet, za to z czterema kluczami( w pewnym momencie miałam dość wymieniania zamków i zaczęłam wymieniać tylko w tych drzwiach, gdzie sie włamywali). Najśmieszniejszy jest kłucz do zamka od roweru. Jak mam klucz to zamknięcie gdzieś wcina. A w ogóle to rowerem jeździ mama, wiec chyba go też wyrzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.vline.pl 13.10.04, 23:00 Raz znalazłam w swojej torbie pilota od magnetowidu. Za cholerę nie wiem skąd się tam wziął! Ludzie, którzy widzieli jak wyciągam go z torebki mieli strasznie zdziwione buzie. :) A na porządku dziennym są skasowane bilety, ulotki reklamowe, łyżeczka do herbaty, zegarek, który nie chodzi od roku, rękawiczki( lipiec) i okulary słoneczne( w listopadzie) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 13.10.04, 23:09 Srajtaśmę. Odpowiedz Link Zgłoś
podomka_cioci_sabci kochanica.... 14.10.04, 00:02 kochanica.francuza napisała: > Srajtaśmę. ????? ???????? Co to ma byc? Kreujesz sie na arystokratke - artystke, ktora uczy sie francuskiego, wiadomo toute l' elite parlent francais, a tu srajtasma( papier toaletowy)i to jeszcze noszona w torebce, dama nosi chusteczki higieniczne, popsulas mi moje wyobrazenia:( Odpowiedz Link Zgłoś
tulenka Re: kochanica.... 14.10.04, 00:20 W pewnych kręgach tak się mówi na papier toaletowy Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica.francuza Re: kochanica.... 14.10.04, 15:40 podomka_cioci_sabci napisała: > kochanica.francuza napisała: > > > Srajtaśmę. > ????? > ???????? > Co to ma byc? > Kreujesz sie na arystokratke - artystke, ktora uczy sie francuskiego, wiadomo > toute l' elite parlent francais, a tu srajtasma( papier toaletowy)i to jeszcze > noszona w torebce, dama nosi chusteczki higieniczne, popsulas mi moje wyobrazen > ia:( 1.Nie kreuję się na żadną arystokratkę.Czy jak nie próbuję być na siłę "normalna" i "przeciętna",to znaczy ,że się kreuję? 2.Na artystkę również nie.Poza tym,nie widzę związku między arystokracją a sztuką (wg ciebie arystokratka musi być artystką???) 3.Uczę się francuskiego,owszem,czy to cię boli? 4.Nie w torebce,tylko w plecaku,nie wiem,czy to ci robi jakąś różnicę. 5.Jako że często jej nie ma w kiblach. Czy bardzo cię to wszystko stresuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kkkarolina Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 00:29 A co jest dziwnego w okularach przeciwsłonecznych w listopadzie?? Przecież słońce też świeci. A rękawiczki w lipcu przydały mi się jak rozlałam wino w samochodzie mojego ukochanego i nie mialam czym wytrzeć. Noszę jeszcze korkociąg, nosiłam skalpel ale komuś go dałam. Że różne farfocle to akurat normalne, śrubokręt też kiedyś miałam, szminek dużo, w ogóle całą gamę kosmetyków. A, i szampon do włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fussy Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:35 pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
filmmix Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 00:46 tutaj różne torebki, i moja też: martek.org/torba_projekt/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 01:25 No wiec tak... i ja zajrzalam do swojej torebki....oto co znalazlam: 1.portfel [troche kasy po raz pierwszy od dlugiego czasu jest!] 2.fajki 3.futeral z okularami przeciwslonecznymi 4.rekawiczki 5.dlugopis 6.pioro 7.tampon 8.paszport 9.miedzynarodowe prawo jazdy 10. karta do subway'a [ale kanapkarni, nie metra] 11.kawalek zawiasu od drzwi 12. tasma do mierzenia 13. zapalniczka 14.zapalki 15. szminka 16.szczotka do wlosow 17. zuzyte bilety do kina [na filmy: shark tale, sky captain and the new world, manchurian candidate, napoleon dynamite, garden state, the forgotten, ladder 49,shaun of the death,], ktore zawsze zapominam wyrzucic 18. zip lock pelen malych paczuszek soli [do popcornu w kinie] 19.bilet tramwajowy z Krakowa [w K-wie ostatni raz bylam w lipcu :o)] 20. gumy mietowe 21. mnostwo niezidentyfikowanych smieci Ide posprzatac ten smietnik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.crowley.pl 14.10.04, 11:42 Fussy, pieprz nie jest nietypowy, tez go noszę. Poza tym noszę też cukier. Biały i brązowy. I lizaka (czy lizak może się przeterminować?). I skarpetki. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 08:09 czasami w pospiechu chowam do torebki pilota od tv;) heheheh, czsami mam otwieracz do butelek albo korkociag,kosmetyki, dowod osobisty, karta bankomatowa, komorka, lekarstwa .... oooo klej biurowy! heheh nie wiem skad go mam:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
smellsliketen Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 08:13 Ja też mam śrubokręt w torebce i to taki "wypas" z wymiennymi nakładkami, poza tym ...gumowa żółta kaczuszka, paczka chusteczek do nosa, małe lusterko, portfel, dwie komórki, których i tak nie mogę znaleźć jak ktoś dzwoni.Cukierki z witaminą C, kilkanaście ulotek, które rozdają na ulicy, trochę...złotej biżuterii(nie lubię nosić pierścionków, łańcuszków, rano zakładam a w pracy po godzinie ściągam i chowam do torebki),dalej - hmm. skarpetki latem mam w torebce w razie gdy zobaczę po drodze buty i zechcę przymierzyć a mam bose stopy w sandałach.Smietanka jednorazowa do kawy(piję kawę tylko białą, w razie czego nosze przy sobie jednorazówki), szczoteczka i pasta do zębów-obsesja mycia zębów co godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 08:21 z dziwnych rzeczy noszę igłę do strzykawki, bo parę lat temu dentystka wsadziła mi lekarstwo do zęba a ja wyjeżdżałam za granicę i ona dała mi tę igłę, że jeśli by mnie bolało, to mam zrobić dziurę w tym lekarstwie... ;( na szczęście nie musiałam użyć mam też kilkuletnią wilgotną chusteczkę z samolotu (zawsze kiedy jest potrzebna to zapominam o niej) a dawno temu na randkę z facetem, którego dosyć mało znałam wzięłam wielki myśliwski nóż, trzonek lekko wystawał :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 08:24 a ja w mojej torbie nosze 2 jajka :) Odpowiedz Link Zgłoś
smellsliketen Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 08:26 szczęściarz z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 08:38 tez tak uwazam. Poce sie gdy pomysle, ze musialbym nosic jedno, albo trzy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.238.92.60.adsl.inetia.pl 14.10.04, 08:24 codziennie mam inna torebke wiec nic ciekawego tam nie ma oprocz portfela kluczy i kosmetyczki Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 11:52 ja noszę takie słuchaweczki do tel. ale z wyjątkiem jednej długiej podróży (wrzesień ubiegłego roku), kiedy to sobie je uroczyście przypięłam i wetknęłam gdzie trzeba, nie zdarzyło się, żebym ich ponownie użyła. może jednak wyjąć? Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 11:58 gdzie trzeba wetknac sluchaweczki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 12:07 kto by to spamiętał :) zaraz wezmę instrukcję i Ci powiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 12:10 czy To sie tobie ze stetoskopem nie pozajaczkowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 12:15 :) ja je sobie chyba jeszcze raz obejrzę, żeby odświeżyć pamięć :) no, mam i co oni tu piszą na nich: nooo-kia, ha-wu-de-pe-5 HWDP? no nieźle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 12:17 no wlasnie- HWDP to moze byc pluskwa policyjna :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 12:19 a nie owsik? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 12:49 Jan Owsik juz nie jest policjantem na 13 posterunku! Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_dorota Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 11:52 kieliszek bynajmniej nie w celach alkoholowych :-) Kieliszek jest dla mnie najlepszym pojemnikiem na szkła kontaktowe w domu. Jadąc na urlop też go zabrałam. I tak tuła się w mojej torebce od kilku miesięcy... Bodajże tydzień temu oddawałam torbę do naprawy i w pewnym momencie zastanowiła mnie mina kobitki w zakładzie. Wsród mnóstwa szparagałów wyciągniętych z torebki przy jej opróżnianiu, był między innymi ten kieliszek. Kobita patrzyła raz na mnie, raz na kieliszek... licho wie co myslała :-) Mam nadzieję, że na alkoholiczkę nie wyglądam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:09 Skarpetki/takie cienkie,jakby latem zrobiło sie chłodno/,rózyczkę z materiału/dostałam od swojego mężczyzny/,takie łopatki do lodów - jakby mi sie zachciało lodzika z pojemnika,kulka-tygrysie oczko czy inne,czasem kasztany,kupa róznistych leków,podpaski,no i standardowo kopsmetyki,śmieci,okulary,portfel,rózne klucze a i miarkę jakby cos trzeba było zmierzyć.Musze włozyć otwieracz do piwa bo czasem jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 12:15 Najbardziej podobał mi się kawałek zawiasu do drzwi:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
blanchet Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 12:19 w torebce mam śmietnik szczegolnie jeśli chodzi o masę żółtych kartek z rzeczami których mam nie zapomnieć, papiery po słodyczach, nieużywane kosmetyki, rozrzucone fiszki ze słówkami, rachunki, paragony, ulotki, grosiki, pióra, wkłady do pióra, otwarty pisak, chusteczki, poniszczone notatniki, ładne skarpetki, kalendarz 2003- moja torebka to dość spora teczka i tak noszę ten smietnik codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalila Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:47 Kamerton - nie macie pojęcia, jak często się przydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkarolina Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 14.10.04, 15:55 A co to jest kamerton??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalila Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 09:36 Taki mały metalowy gadżet (chociaż są też wersje wyrafinowane, elektroniczne) do podawania dźwięku - zwykle dźwięku a. Przydaje się w czasie śpiewania - od podanego dźwięku układa się akord i podaje dźwięki poszczególnym głosom w chórze czy zespole wokalnym. Albo tylko przez odpowiedni interwał znajduje się konkretny jeden dźwięk. W tym samym celu. Może to także służyć nastrojeniu instrumentu. Ogólnie nie do przecenienia, gdy się często śpiewa, bo nie zawsze jest pod ręką instrument, z którego można sobie odebrać dźwięki. Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 12:50 grube, wełniane skarpety:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 15:53 moze to ja bylam? :) nosze scyzoryk wielofunkcyjny, miarke oraz latarke :) Odpowiedz Link Zgłoś
edmundzia Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? 14.10.04, 15:57 test ciążowy. za kilka dni może sie przydać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margie Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.kcp.pl / 213.241.45.* 14.10.04, 16:10 tampon, pioro, dwa dlugopisy, blyszczyk i szminke ( nie uzywam, he he),pare paragonow, jeden baardzo dlugi z wczorajszych zakupow, portfel, kalendarzyk, ktorego tez nie uzywam, plik papierow prywatnych lacznie z aktami notarialnymi ( spzredaje jedno mieszkanie, kupuje drugie), pare listow poleconych, wejsciowka do firmy, klucz do pokoju w biurze, pamiec zewnetrzna do kompa, chusteczki do nosa, urwany breloczek ( prosiaczek)..... chyba tyle? Komorke i klucze do domu w kieszeni w kurtce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasha Re: Co takiego nietypowego nosicie w torebce? IP: *.fnet.pl 14.10.04, 19:16 Nie wiem, czy to nietypowe, ale zawsze mam przy sobie nici dentystyczne i okulary słoneczne:) Odpowiedz Link Zgłoś