Dodaj do ulubionych

Boję się

26.10.04, 23:44
mój chłopak ogląda w internecie sceny przemocy z udziałem kobiet. Kiedy go o
to pytam tłumaczy mi, że to są mroczne zakamarki męskiej psychiki i że nie ma
w tym nic złego. Dla mnie jest dobry, nidgy mnie nie uderzył ani nie podniósł
głosu. Ale mimo to się boję, że keidyś spróbuje którejś z tych strasznych
rzeczy na mnie.
Obserwuj wątek
    • pawel.drozdziak Re: Boję się 27.10.04, 00:41
      zagwozdka napisała:

> mój chłopak ogląda w internecie sceny przemocy z udziałem kobiet. Kiedy go o
      > to pytam tłumaczy mi, że to są mroczne zakamarki męskiej psychiki i że nie ma
      > w tym nic złego. Dla mnie jest dobry, nidgy mnie nie uderzył ani nie podniósł
      > głosu. Ale mimo to się boję, że keidyś spróbuje którejś z tych strasznych
      > rzeczy na mnie.

wiele osob zainteresowanych sadomasochizmem nigdy nie dopuscilo sie prawdziwej
      przemocy. Wielu sprawcow przemocy w ogole nie interesuje sie sadomasochizmem.
      Dobrze by bylo uwazniej przyjrzec sie twojemu chlopakowi od tej strony. Wlasnie
      chcialem polecic ci zestaw okolo 20 pytan ktore pozwalaja ocenic ryzko, ze ktos
      w przyszlosci moze okazac sie sklonny do przemocy. Mielismy ten tekst
      umieszczony w archiwum Gazety ale jakos nie moge go znalezc. Jutro podesle go
      na forum.
      • rezurekcja Re: Boję się 27.10.04, 13:08
        ten?
        bo pytania sa bardzo a propos.

kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,55341,1045108.html
        • zagwozdka Re: Boję się 27.10.04, 14:40
          Jeżeli to jest ten test to się trochę uspokoiłam, nie pasuje prawie nic a to co
          by pasowało to też niewyraźnie 14, 19 i 23. Ale bardzo naciągane. W ogóle to on
          jest dla mnie dobry, nigdy nawet nie nakrzyczał ani nic. Bałam się tylko tych
          zdjęć, niektóre są naprawdę straszne.
          • pawel.drozdziak Re: Boję się 27.10.04, 15:01
            zagwozdka napisała:

> Jeżeli to jest ten test to się trochę uspokoiłam, nie pasuje prawie nic a to
            co
            >
            > by pasowało to też niewyraźnie 14, 19 i 23. Ale bardzo naciągane. W ogóle to
            on
            >
            > jest dla mnie dobry, nigdy nawet nie nakrzyczał ani nic. Bałam się tylko tych
            > zdjęć, niektóre są naprawdę straszne.

wiele osob fantazjuje o agresywnym seksie. Wiele tez bawi sie w taki seks.
            Jezeli to sie dzieje za zgoda obojga nie ma to tak naprawde nic wspolnego z
            przemoca. Nie ma tez jednoznacznego prostego zwiazku miedzy takimi fantazjami a
            rzeczywistymi sklonnosciami, czy miedzy na przyklad fantazjowaniem o gwalcie a
            pragnieniem realnego zgwalcenia czy bycia ofiara realnego gwaltu.

Inna sprawa, ze jesli zainteresowania twojego partnera tak skrajnie rozmijaja
            sie z twoimi to z czasem moze to byc problemem dla waszego zwiazku. Ale to nie
            wiaze sie wprost z jakims zagrozeniem. Po prostu lepiej jest, jesli te potrzeby
            partnerow jakos do siebie pasuja.
        • pawel.drozdziak Re: Boję się 27.10.04, 14:54
          rezurekcja napisała:

> ten?
          > bo pytania sa bardzo a propos.

ten sam. Mysmy pare lat temu stworzyli taki kacik na portalu Wyborczej z
          roznymi tekstami i miedzy innymi umiescilismy tam te ankiete. Widocznie zostalo
          to przeniesione do archiwum.
          • rezurekcja Re: Boję się 27.10.04, 15:32
            pawel.drozdziak napisał:

>Widocznie zostalo to przeniesione do archiwum.

linka byla w dosc swiezym watku zalozonym przez kapibarah.
            • pawel.drozdziak Re: Boję się 27.10.04, 15:46
              rezurekcja napisała:

> pawel.drozdziak napisał:
              >
              >
              > >Widocznie zostalo to przeniesione do archiwum.
              >
              >
              > linka byla w dosc swiezym watku zalozonym przez kapibarah.

no wlasnie wtedy jakos znalazlem wpisujac "de Becker" a teraz sie juz tak nie
              dawalo, a nie moglem sobie przypomniec gdzie na forum ten link umiescilem.
              Tak sie zastanawiam, ze chyba dobrze by bylo przeniesc te wszystkie materialy,
              linki itd. na nasza strone. Tam nie beda zmieniac lokalizacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka