Dodaj do ulubionych

ślub za granicą

IP: *.pmpoland.pl 29.04.02, 11:46
Mam jedno nurtujace mnie pytanko. Moze ktos zna odpowiedz... pomocy!
Czy moge ze swoja kobieta wziac slub za garnica (w czasie wycieczki do USA) i czy bedzie on wazny po
powrocie do Polski? Jezel tak to jakie papierki musialbym zalatwic, jezeli nie to dlaczego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tosia Re: ślub za granicą IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 29.04.02, 14:36
      Slub mozesz wZiac, bedzie Ci potrzebny paszport, ale niestety ten slub nie
      bedzie od razu wazny w Polsce. Musisz go potem potwierdzic w USC. Pozdrowienia.
      • Gość: basia Re: ślub za granicą IP: *.rasserver.net 29.04.02, 17:41
        W USA aby móc wziąźć ślun potrzebujesz wcześniej marriage license, którą
        dostaniesz w sądzie, jej koszt i dokładne przepisy zależ aod stanu w którym
        będziecie brali ślub. Po powrocie do Polski musicie przetłumaczyć świadectwo
        ślubu u tłumacza przysięgłego, i iść do urzędu stanu cywilnego a tam za opłatą
        wasze małżeństwo zostanie wpisane do ksiąg.
        • ad12 Re: ślub za granicą 30.04.02, 00:16
          Gość portalu: basia napisał(a):

> W USA aby móc wziąźć ślun potrzebujesz wcześniej marriage license, którą
          > dostaniesz w sądzie, jej koszt i dokładne przepisy zależ aod stanu w którym
          > będziecie brali ślub. Po powrocie do Polski musicie przetłumaczyć świadectwo
          > ślubu u tłumacza przysięgłego, i iść do urzędu stanu cywilnego a tam za opłatą
          > wasze małżeństwo zostanie wpisane do ksiąg.

DOKLADNIE JAK MOJE PORZEDNICZKI PISZA MOZESZ WZIAC SLUB W STANACH JA SAMA WZIELAM
          SLUB W LAS VEGAS !! I MUSISZ POZNIEJ W POLSCE TO ZGLOSIC DO USC!!
          • Gość: renata Re: ślub za granicą IP: *.ath.spark.net.gr 30.04.02, 00:51
            ad12 napisał(a):

>
            > DOKLADNIE JAK MOJE PORZEDNICZKI PISZA MOZESZ WZIAC SLUB W STANACH JA SAMA WZIEL
            > AM
            > SLUB W LAS VEGAS !! I MUSISZ POZNIEJ W POLSCE TO ZGLOSIC DO USC!!

Droga Ad 12 Dlaczego tak krzyczysz robiac przy tym bledy gramatyczne i literowki?
            Skoro nie masz nic nowego do dodania procz wzmianki o Twoim slubie w las vegas,
            to moze nie warto zabierac glosu i to na kilku watkach, w dodatku z capsem i
            maniera wszechwiedzacej Ad12 , e? pzdrw, renia
            • ad12 Re: ślub za granicą 30.04.02, 00:59
              Gość portalu: renata napisał(a):

> ad12 napisał(a):
              >
              >
              > >
              > > DOKLADNIE JAK MOJE PORZEDNICZKI PISZA MOZESZ WZIAC SLUB W STANACH JA SAMA
              > WZIEL
              > > AM
              > > SLUB W LAS VEGAS !! I MUSISZ POZNIEJ W POLSCE TO ZGLOSIC DO USC!!
              >
              > Droga Ad 12 Dlaczego tak krzyczysz robiac przy tym bledy gramatyczne i literowk
              > i?
              > Skoro nie masz nic nowego do dodania procz wzmianki o Twoim slubie w las vegas,
              >
              > to moze nie warto zabierac glosu i to na kilku watkach, w dodatku z capsem i
              > maniera wszechwiedzacej Ad12 , e? pzdrw, renia

Kochana Renko pocaluj mnie w DUPE !!!
              Jedyny blad jaki znalazlam to twoje imie pisane z malej litery( co jest wielkim
              bledem ortograficznym) !!! Poza tym to krzyczenie z capsem to Ci chyba z czatu
              ktory tutaj nie jest popularny zostalo !! Mam dla ciebie propozycje ZOSTAN NA
              CZACIE !!
              • Gość: renata Re: ślub za granicą IP: *.ath.spark.net.gr 30.04.02, 01:11
                ad12 napisał(a):

> Gość portalu: renata napisał(a):
                >
                > > ad12 napisał(a):
                > >
                > >
                > > >
                > > > DOKLADNIE JAK MOJE PORZEDNICZKI PISZA MOZESZ WZIAC SLUB W STANACH JA
                > SAMA
                > > WZIEL
                > > > AM
                > > > SLUB W LAS VEGAS !! I MUSISZ POZNIEJ W POLSCE TO ZGLOSIC DO USC!!
                > >
                > > Droga Ad 12 Dlaczego tak krzyczysz robiac przy tym bledy gramatyczne i lit
                > erowk
                > > i?
                > > Skoro nie masz nic nowego do dodania procz wzmianki o Twoim slubie w las v
                > egas,
                > >
                > > to moze nie warto zabierac glosu i to na kilku watkach, w dodatku z capsem
                > i
                > > maniera wszechwiedzacej Ad12 , e? pzdrw, renia
                >
                > Kochana Renko pocaluj mnie w DUPE !!!
                > Jedyny blad jaki znalazlam to twoje imie pisane z malej litery( co jest wielkim
                >
                > bledem ortograficznym) !!! Poza tym to krzyczenie z capsem to Ci chyba z czatu
                > ktory tutaj nie jest popularny zostalo !! Mam dla ciebie propozycje ZOSTAN NA
                > CZACIE !!

Na czacie zostane, jestem caly czas, a krzyczenie, poza capsem, to rowniez
                wykrzykniki po kazdym zdaniu. Dzieki za info jak nalezy pisac imoina wlasne, w
                zyciu bym nie pomyslala, ze z wielkiej litery. Pzdrw, renata
                • ad12 Re: ślub za granicą 30.04.02, 01:24

> ad12 napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: renata napisał(a):
                  > >
                  > > > ad12 napisał(a):
                  > > >
                  > > >
                  > > > >
                  > > > > DOKLADNIE JAK MOJE PORZEDNICZKI PISZA MOZESZ WZIAC SLUB W STANAC
                  > H JA
                  > > SAMA
                  > > > WZIEL
                  > > > > AM
                  > > > > SLUB W LAS VEGAS !! I MUSISZ POZNIEJ W POLSCE TO ZGLOSIC DO USC!
                  > !
                  > > >
                  > > > Droga Ad 12 Dlaczego tak krzyczysz robiac przy tym bledy gramatyczne
                  > i lit
                  > > erowk
                  > > > i?
                  > > > Skoro nie masz nic nowego do dodania procz wzmianki o Twoim slubie w
                  > las v
                  > > egas,
                  > > >
                  > > > to moze nie warto zabierac glosu i to na kilku watkach, w dodatku z c
                  > apsem
                  > > i
                  > > > maniera wszechwiedzacej Ad12 , e? pzdrw, renia
                  > >
                  > > Kochana Renko pocaluj mnie w DUPE !!!
                  > > Jedyny blad jaki znalazlam to twoje imie pisane z malej litery( co jest wi
                  > elkim
                  > >
                  > > bledem ortograficznym) !!! Poza tym to krzyczenie z capsem to Ci chyba z c
                  > zatu
                  > > ktory tutaj nie jest popularny zostalo !! Mam dla ciebie propozycje ZOSTA
                  > N NA
                  > > CZACIE !!
                  >
                  > Na czacie zostane, jestem caly czas, a krzyczenie, poza capsem, to rowniez
                  > wykrzykniki po kazdym zdaniu. Dzieki za info jak nalezy pisac imoina wlasne, w
                  > zyciu bym nie pomyslala, ze z wielkiej litery. Pzdrw, renata

Jak nawet nie wiesz jak swoje imie napisac o nic dziwnego ze sie wszystkich
                  czepaisz mam dla ciebie propozycje ZOSTAN NA CZACIE BO TAM WIDOCZNIE JEST TWOJE
                  MIEJSCE!!
                  • Gość: renata Re: ślub za granicą IP: *.ath.spark.net.gr 30.04.02, 01:38
                    ad12 napisał(a):

> Gość portalu: renata napisał(a):
                    >
                    > > ad12 napisał(a):
                    > >
                    > > > Gość portalu: renata napisał(a):
                    > > >
                    > > > > ad12 napisał(a):
                    > > > >
                    > > > >
                    > > > > >
                    > > > > > DOKLADNIE JAK MOJE PORZEDNICZKI PISZA MOZESZ WZIAC SLUB W S
                    > TANAC
                    > > H JA
                    > > > SAMA
                    > > > > WZIEL
                    > > > > > AM
                    > > > > > SLUB W LAS VEGAS !! I MUSISZ POZNIEJ W POLSCE TO ZGLOSIC DO
                    > USC!
                    > > !
                    > > > >
                    > > > > Droga Ad 12 Dlaczego tak krzyczysz robiac przy tym bledy gramaty
                    > czne
                    > > i lit
                    > > > erowk
                    > > > > i?
                    > > > > Skoro nie masz nic nowego do dodania procz wzmianki o Twoim slub
                    > ie w
                    > > las v
                    > > > egas,
                    > > > >
                    > > > > to moze nie warto zabierac glosu i to na kilku watkach, w dodatk
                    > u z c
                    > > apsem
                    > > > i
                    > > > > maniera wszechwiedzacej Ad12 , e? pzdrw, renia
                    > > >
                    > > > Kochana Renko pocaluj mnie w DUPE !!!
                    > > > Jedyny blad jaki znalazlam to twoje imie pisane z malej litery( co je
                    > st wi
                    > > elkim
                    > > >
                    > > > bledem ortograficznym) !!! Poza tym to krzyczenie z capsem to Ci chyb
                    > a z c
                    > > zatu
                    > > > ktory tutaj nie jest popularny zostalo !! Mam dla ciebie propozycje
                    > ZOSTA
                    > > N NA
                    > > > CZACIE !!
                    > >
                    > > Na czacie zostane, jestem caly czas, a krzyczenie, poza capsem, to rowniez
                    >
                    > > wykrzykniki po kazdym zdaniu. Dzieki za info jak nalezy pisac imoina wlasn
                    > e, w
                    > > zyciu bym nie pomyslala, ze z wielkiej litery. Pzdrw, renata
                    >
                    > Jak nawet nie wiesz jak swoje imie napisac o nic dziwnego ze sie wszystkich
                    > czepaisz mam dla ciebie propozycje ZOSTAN NA CZACIE BO TAM WIDOCZNIE JEST TWOJ
                    > E
                    > MIEJSCE!!

Nie czepiam sie wszystkich tylko Ciebie, bo mi sie nie podoba ton i tresc Twoich
                    wypowiedzi, poza tym nie powtarzej sie, Twoja propozycje juz czytalam w
                    poprzednim poscie i nie Twoja sprawa jest mowic mi gdzie moje miejsce, ok? Gdy
                    bede miala stosowne watpliwosci, moze udam sie do ciebie po rade w tym temacie,
                    na razie bede sobie i na czacie i na tym forum i nie zamierzasz chyba mnie stad
                    wyrzucic? No chyba, ze jest to Twoje prywatne forum, wtedy spadam...
                    Co do pisowni mojego wlasnego imienia, to tez sobie poradze, ale dzieki jeszcze
                    raz za wskazowke. Pzdrw, renata(sic)
                    • ad12 Re: ślub za granicą 30.04.02, 03:04

> ad12 napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: renata napisał(a):
                      > >
                      > > > ad12 napisał(a):
                      > > >
                      > > > > Gość portalu: renata napisał(a):
                      > > > >
                      > > > > > ad12 napisał(a):
                      > > > > >
                      > > > > >
                      > > > > > >
                      > > > > > > DOKLADNIE JAK MOJE PORZEDNICZKI PISZA MOZESZ WZIAC SLU
                      > B W S
                      > > TANAC
                      > > > H JA
                      > > > > SAMA
                      > > > > > WZIEL
                      > > > > > > AM
                      > > > > > > SLUB W LAS VEGAS !! I MUSISZ POZNIEJ W POLSCE TO ZGLOS
                      > IC DO
                      > > USC!
                      > > > !
                      > > > > >
                      > > > > > Droga Ad 12 Dlaczego tak krzyczysz robiac przy tym bledy gr
                      > amaty
                      > > czne
                      > > > i lit
                      > > > > erowk
                      > > > > > i?
                      > > > > > Skoro nie masz nic nowego do dodania procz wzmianki o Twoim
                      > slub
                      > > ie w
                      > > > las v
                      > > > > egas,
                      > > > > >
                      > > > > > to moze nie warto zabierac glosu i to na kilku watkach, w d
                      > odatk
                      > > u z c
                      > > > apsem
                      > > > > i
                      > > > > > maniera wszechwiedzacej Ad12 , e? pzdrw, renia
                      > > > >
                      > > > > Kochana Renko pocaluj mnie w DUPE !!!
                      > > > > Jedyny blad jaki znalazlam to twoje imie pisane z malej litery(
                      > co je
                      > > st wi
                      > > > elkim
                      > > > >
                      > > > > bledem ortograficznym) !!! Poza tym to krzyczenie z capsem to Ci
                      > chyb
                      > > a z c
                      > > > zatu
                      > > > > ktory tutaj nie jest popularny zostalo !! Mam dla ciebie propozy
                      > cje
                      > > ZOSTA
                      > > > N NA
                      > > > > CZACIE !!
                      > > >
                      > > > Na czacie zostane, jestem caly czas, a krzyczenie, poza capsem, to ro
                      > wniez
                      > >
                      > > > wykrzykniki po kazdym zdaniu. Dzieki za info jak nalezy pisac imoina
                      > wlasn
                      > > e, w
                      > > > zyciu bym nie pomyslala, ze z wielkiej litery. Pzdrw, renata
                      > >
                      > > Jak nawet nie wiesz jak swoje imie napisac o nic dziwnego ze sie wszystkic
                      > h
                      > > czepaisz mam dla ciebie propozycje ZOSTAN NA CZACIE BO TAM WIDOCZNIE JEST
                      > TWOJ
                      > > E
                      > > MIEJSCE!!
                      >
                      > Nie czepiam sie wszystkich tylko Ciebie, bo mi sie nie podoba ton i tresc Twoic
                      > h
                      > wypowiedzi, poza tym nie powtarzej sie, Twoja propozycje juz czytalam w
                      > poprzednim poscie i nie Twoja sprawa jest mowic mi gdzie moje miejsce, ok? Gdy
                      > bede miala stosowne watpliwosci, moze udam sie do ciebie po rade w tym temacie,
                      >
                      > na razie bede sobie i na czacie i na tym forum i nie zamierzasz chyba mnie stad
                      >
                      > wyrzucic? No chyba, ze jest to Twoje prywatne forum, wtedy spadam...
                      > Co do pisowni mojego wlasnego imienia, to tez sobie poradze, ale dzieki jeszcze
                      >
                      > raz za wskazowke. Pzdrw, renata(sic)

Kochan renatko jak juz napisalam w innym temacie a moze zakopiemy te topory
                      wojenne bo klotnia to nie w moim stylu!!
                      • Gość: mma Re: ślub za granicą IP: *.pmpoland.pl 30.04.02, 13:28
                        Jeju, dziewczyny... Przestancie juz sie klocic i krzyczec... W kazdym razie dzieki za pomoc, to z
                        pewnoscia mi (nam) pomoze. Myslalem, ze bedzie z tym wiecej klopotu... Oczywiscie - jezeli ktos
                        jeszcze ma cos do dodania w tym temacie - czekam na uwagi.

Pozdrowienia dla wszystkich!
                        • Gość: renata Re: ślub za granicą IP: *.ath.spark.net.gr 30.04.02, 14:02
                          Oki, toporek zakopalam, Ad 12, serdecznosci, mma powodzenia na nowej drodze
                          zycia, buziaki dla hamerykanufffff pozdrowionko dla wszystkich :)))
                      • Gość: m Re: ślub za granicą IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 10:40
                        ale ubaw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka